Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט מדהים איך הנושא הזה חוזר כל פעם מחדש. לא מלמדים את זה בשיעורי נהיגה? לא בוחנים את זה בתאוריה?

או שפשוט המנטליות של חוסר איכפתיות חזקה אצל יותר מדי אנשים?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פשוט מדהים איך הנושא הזה חוזר כל פעם מחדש. לא מלמדים את זה בשיעורי נהיגה? לא בוחנים את זה בתאוריה?

או שפשוט המנטליות של חוסר איכפתיות חזקה אצל יותר מדי אנשים?

המורה נהיגה תמיד אמר לחזור לימין,אבל שהתחלתי נסוע,שמעתי שתמיד הנתיב השאמלי הוא למהירים בלבד,ומי שרוצה לנסוע לאט,יש לו את הימין בשביל כל אלה,גם מהפורום ראיתי פה כמה כאלה.

פורסם
אף אחד לא עקוף אותי,אני נוסע במהירות שלא מעכבת אף אחד (אפילו צפרי לכמה אנשים שעיכבו אותי).

אני נוסע כמו כולם בנתיב השמאלי,ואף אחד לא צפר לי מלבד אמבולנסים שחזרתי לימין בשביל לתת להם לעקוף.

אני אני אני כמו כולם.

המורה נהיגה תמיד אמר לחזור לימין,אבל שהתחלתי נסוע,שמעתי שתמיד הנתיב השאמלי הוא למהירים בלבד,ומי שרוצה לנסוע לאט,יש לו את הימין בשביל כל אלה,גם מהפורום ראיתי פה כמה כאלה.

ממי שמעת את זה? :shock: זה לא נתיב למהירים, הסבר לגבי הנתיב דני G סיפק לך. מהיר זה יחסי מאוד.

מפה מתחילה תרבות הנהיגה הקלוקלת שלנו. אני "מהיר" אז אני נשאר בשמאל, ומי שבימני הוא הפראייר האיטי.

זו לא גישה בריאה וכדאי שתקשיב למה שאנשים פה אמרו ובמקרה הזה גם למורה הנהיגה ותלמד להיות נהג טוב ומתחשב ולא ברברי מתנחל שמאל.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

ולאן כבודו ממהר?

מה זה מהירים? אלה שנוסעים מעל המותר? יש לך בכלל ניסיון בשביל לנסוע מעל המותר? אתה תדע לשלוט ברכב אם הוא יחליק לך בזמן שאתה ממהר בשמאלי?

1. אתה עובר על החוק ובתור נהג חדש זאת חוצפה ממדרגה ראשונה. אתה גם לא עוצר בעצור כי אין לך כוח לעצור?

2. תתחיל להוריד את הרגל מהגז כי אין לך פסיק של ניסיון על הכביש ולאף אחד פה לא מתאים שתתנגש בו בגלל איבוד שליטה

3. לא צריך מצלמות כדי לתפוס אותך, יש היום שיטות אכיפה מגוונות מאוד כדי לתפוס אותך וסביר להניח שהשלילה תגיע יחד עם התפיסה.

4. צריך לחנך את המלווה שנותן לך לנסוע ככה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

המלווה אמר לך כזה דבר? אם כן, תתחיל לפחד, ומהר. אח"כ תשקול להחליף אותו, והכי טוב - להסביר לו כמה הוא טועה. גם קורס נהיגה מתקדמת לא יזיק לו.

אחרת - אתה בדרך הנכונה לקריירת נהיגה עמוסה בעבירות/תאונות/שלילות.

תשים לב שכשאתה נוסע בימני יש לך שדה ראיה רחב ורחוק הרבה יותר מאשר כשאתה בשמאלי, זה הרציונל מאחורי כל החוק הזה - אתה כנהג צריך לשאוף לשבת במרכז הכביש ככל הניתן (בכביש תלת נתיבי - עדיין בימני, לא להתחכם).

מדהים אותי כל פעם מחדש איך "מתנחלי השמאלי" מרגישים בטוחים שם, כאשר הם גם בחברת הנהגים הממהרים/עצבניים וגם לא רואים כלום ממה שקורה קדימה. מן הסתם אלה לא הנהגים הכי עירניים/מיומנים שנתקעים בשמאלי.

הרבה מאוד נהגים שבויים בקונספציית "אני יותר מהיר, מקומי בשמאלי". כאילו מישהו אמר שחייבים לנסוע באותה מהירות כל הזמן. עקפת בשמאל? תחזור לימין, צמצם מרחק לרכב לפניך. אם תתכנן נכון (תכנון לפנים ולאחור) תוכל לצאת לעקיפה ללא שינוי במהירות הנסיעה שלך.

יצאת לעקיפה, אבל הרכב הנעקף מגביר מהירות/אתה לא הערכת נכון את מהירותו ועכשיו אתם שווים - תתאים את עצמך, או האטה מתונה וחזרה לימין, או האצה ע"מ לסיים את העקיפה. לא להיתקע אף פעם, ולא לשאוף ל"אני במהירות קבועה וגבוהה, אז הכל בסדר". להתאים כל הזמן למתרחש.

שמור על עצמך, ועלינו מסביבך.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

באמת שאני לא מבין את העניין.

אם אתה נהג צעיר ועוד עם מלווה אתה אמור לפי עד כמה שזה ברור להיות חצי שנה (פלוס מינוס) אחרי תיאוריה

אז איך אתה לא יודע את החוק?

אז אני ארענן לך את הזיכרון, החוק אומר שאתה חייב לנסוע על הנתיב הימני.

ואם שלא לצורך עקיפה אז מה יש לעשות בשמאל?:?

שלומי.

פורסם

גם אם אני נוסע הרבה מעל המהירות המותרת (מה שלא קרה אף פעם...:roll:), יש לי הרגל של לחזור לימני.

כדאי גם לך לחזור כל פעם לימני ולא להיתקע בשמאלי ואז זה יבוא לך באופן אוטומטי.

ונסיים בטיפ: כשיש לך 3 נתיבים ויותר באותו כיוון נסיעה, הנתיב הכי ימני תמיד יהיה ה"מהיר" ביותר, כי כולם נוסעים

בשני הנתיבים השמאליים. ישראלים, מה לעשות... :lol: .

אבל איפה כולם נפגשים בסוף? תשלימו....

ברמזור ה-1.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ולאן כבודו ממהר?

מה זה מהירים? אלה שנוסעים מעל המותר? יש לך בכלל ניסיון בשביל לנסוע מעל המותר? אתה תדע לשלוט ברכב אם הוא יחליק לך בזמן שאתה ממהר בשמאלי?

1. אתה עובר על החוק ובתור נהג חדש זאת חוצפה ממדרגה ראשונה. אתה גם לא עוצר בעצור כי אין לך כוח לעצור?

2. תתחיל להוריד את הרגל מהגז כי אין לך פסיק של ניסיון על הכביש ולאף אחד פה לא מתאים שתתנגש בו בגלל איבוד שליטה

3. לא צריך מצלמות כדי לתפוס אותך, יש היום שיטות אכיפה מגוונות מאוד כדי לתפוס אותך וסביר להניח שהשלילה תגיע יחד עם התפיסה.

4. צריך לחנך את המלווה שנותן לך לנסוע ככה

נראה לי קצת הגזמת כאן. אני לא מאמין לרגע שכשאתה היית נהג חדש (וצעיר) לא נסעת מעל למהירות המותרת, ובטח שלא ידעת לשלוט על הרכב אם יחליק ב-120, נניח (לא יודע עד כמה אפשר לשלוט עליו במהירות כזאת בכלל).

לנסוע מעל המהירות המותרת לדעתי זו לא הבעיה, הבעיה היא מקרים כדוגמת פותח הת'רד- תרבות נהיגה גרועה ולא סבלנית (אתה רוצה לעבור נתיב למשל, והאוטו שמאחור בנתיב שאתה רוצה לעבור אליו מאיץ כדי שלא תשתלב).

פורסם

לא נהגתי מעל המהירות המותרת כי המלווים שלי לא נתנו לי, וגם שנהגתי עם חברים באוטו לא עברתי את המהירות מהפחד שיקרה להם משהו.

זה נקרא אחריות והכרה עצמית, לפותח השרשור אין שום הכרה למה שקורה והוא פשוט נוהג ככה כי הוא פשוט לא מסוגל לנהוג כמו שצריך. ואת זה הוא אמר בעצמו בצורה מפורשת

אז אני מצטער, אבל למי שלא מסוגל לנהוג לפי החוק הבסיסי ביותר, שלא ינהג בכלל כי מחר הוא גם לא ינהג לפי חוק משמעותי יותר ממהירות או התנחלות בשמאלי. זה כדור שלג שרק גודל ובסוף אתה שומע על חבורת צעירים שעשו תאונה בגלל מהירות\אלכוהול\סמים\ השלם את החסר.

in the face

with a chair

פורסם
זה נקרא אחריות והכרה עצמית

זה נקרא התחסדות וצדקנות.

מה שאתה עשית הוא לקחת את כל ההערות הבונות שנתנו לפותח השרשור ולהוסיף להן פטרנליזם. בכך אתה מסתכן בכך שבמקום להפנים את ההערות ולהתחיל לנהוג נכון ומנומס, הוא יחשוב שיורדים עליו כי הוא צעיר (מה שלא נכון) ולהתנגד לכל דבר באשר הוא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
גם מהפורום ראיתי פה כמה כאלה.

חברי הפורום האלה הם נהגים מיומנים, בעלי וותק וניסיון רב ושעברו כמה קורסים בנהיגה מתקדמת.מאידך גיסא, אתה עדיין לא יודע חנהוג.

פורסם
זה נקרא התחסדות וצדקנות.

מה שאתה עשית הוא לקחת את כל ההערות הבונות שנתנו לפותח השרשור ולהוסיף להן פטרנליזם. בכך אתה מסתכן בכך שבמקום להפנים את ההערות ולהתחיל לנהוג נכון ומנומס, הוא יחשוב שיורדים עליו כי הוא צעיר (מה שלא נכון) ולהתנגד לכל דבר באשר הוא.

אם הוא יקח את זה כמו שאתה אומר, אני בספק אם מגיע לו בכלל רישיון.

בנאדם עם חוסר בגרות על הכביש זה מתכון לצרות של אגו.

כן אני יורד עליו בגלל המשפט היחידי שהוא כתב ואני מצטט "בימין איני מסוגל לנהוג,_הרוב נוהגים מאוד לאט"

בגלל שמישהו נוהג לאט אז הוא לא מוכן לסוע אחריו? ואם מחר הוא יסע בכבישי הצפון או הדרום אחרי טרקטור, הוא יעבור על פס לבן כי הוא לא מסוגל לנסוע לאט? מצטער אבל מבחינתי אם הוא לא מסוגל לציית לחוק בסיסי ביותר כמו מהירות, שלא יעלה בכלל על הכביש!

מחר הוא גם יגיד שהוא לא מסוגל לעצור בעצור, לא מסוגל לנסוע לאט ליד בתי ספר, לא מסוגל להחנות רחוק מהקניון ויחנה בנכים, לא מסוגל ללחוץ על הבלמים ברמזור אדום וההמשך ברור.

אז כן אני ארד עליו שיפנים את חומרת המשפט שיצא לו מהמקלדת.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...