Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד חודשיים סופסוף אתחיל ללמוד נהיגה ורציתי לשאול, האם כדי להתאמץ ולעשות רישיון גם על ידני או שאין טעם וללכת על הדרך הקלה שהיא האוטומט?

פורסם

תעשה רישיון על ידני, חבל להגביל את עצמך אלא אם כן יש לך בעיה פיזית בגללה אתה לא יכול לנהוג על ידני.

לעשות רישיון זה לא קשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ככה או ככה יש מינימום של 28 שיעורים, בשיעורים הראשונים יהיה לך קצת קשה יותר, אח"כ זה יהיה כבר כמו אוטומט :)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

חד וחלק- ידני.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

תעשה על ידני !

למה להיות מוגבל? למשל אולי פעם תעבוד באיזה עבודה ותקבל רכב ידני?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

תעשה על ידני.

יש לי רישיון לאוטומט בלבד ולאחרונה זה התחיל להציק לי, אבל אף פעם אין זמן וכסף להשלים לידני.

בהצלחה

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אוטומט זה משעמם, יקר יותר, נותן הרגשה שאתה משלם על כלום.

לך תדע מחר תרצו ליסוע כמה חברה מחות לעיר ברכב של חבר, והוא ידני, ויצא שאתה תנהג, באסה.

אין טעם להתלבט אפילו, ידני זה שטויות, קצת תרגולים ואתה תופס את העניין.

אז אולי לא תיהיה הנהג הכי טוב, והרכב ירגיש איתך כמו סירה, אבל לפחות לא יהיה רשום לך "מוגבל לגיר אוטומט".

פורסם

עד לפני כמה כמה 3 שנים בערך כול מה שנמכר פה היה אוטומט,לכן אולי לא היה כזה הבדל,אבל בשנים האחרונות הידני חוזר ובגדול,לכן גם הייתי מציע לך ללמוד על ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עזוב את השעמום, אבל היה מעשי:

1. תרצה לשכור רכב בחו"ל - באירופה כמעט לא תמצא רכב אוטומטי, ואם תמצא כזה השכירות תעלה כפליים מזו של ידני.

2. בארץ יש תנועה של חזרה לידני, בזכות תמחור נוח מאד של דבמים ידניים בסיסיים. יכול להיות משמעותי בשלבים מסויימים בחיים.

3. ההבדל בקושי הטכני בין נהיגת רכב עם הילוכים ידניים לרכב עם לתיבה אוטומטית קטן מאד, כך שאם רגל שמאל ויד ימין שלך בריאות אין כל סיבה לא לקבל הכשרה מלאה.

שיהיה בהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיף ידני, אוטומטי = להגביל את עצמך, אני זוכר שכשאני למדתי לנהוג (אי שם בשנת 95) לא רק שאוטומטי היה לנשים זקנות או אנשים עם בעיות פיזיות, השיעור על אוטומט היה יקר יותר, מעניין איך זה היום.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

היום אין הבדל במחיר, אבל אני חושב לעצמי האם זה הרבה יותר קשה לנסוע על ידני מאשר אוטומט?

הרי אתה צריך להתרכז גם בהעברת הילוכים ובנוסף להפעיל את הרגליים...

פורסם

כן הא? ושלא נדבר על זה שאתה נוסע במהירות 100 קמ"ש בגוש ברזל של טון וחצי כשמסביב יש כל מיני ילדים כמוך שלא יודעים לנהוג, ערסים שחושבים שהם יודעים לנהוג וזקנות שכבר שכחו איך לנהוג... אה ויש גם ילדים שקופצים לכביש ורמזורים וכולם שקועים באייפון אז בכלל זה לא הם נוהגים אלא האוטו בוחר כיוון לפי מצב הרוח.

ואללה צריך להתרכז...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עדיף ידני, אוטומטי = להגביל את עצמך, אני זוכר שכשאני למדתי לנהוג (אי שם בשנת 95) לא רק שאוטומטי היה לנשים זקנות או אנשים עם בעיות פיזיות, השיעור על אוטומט היה יקר יותר, מעניין איך זה היום.

עד היום אוטומט יקר יותר ללמידה בבערך ב10%

כמו שכולם אמרו

1)למה להגביל את עצמך? תמיד שיהיה לך אפשרות לנהוג על ידני ביום שתצתרך גם אם זה יהיה עוד 10 שנים

2)בסוף אחרי 28 שיעורים זה בא באוטומט שלא באמת תייחס לזה חשיבות כי זה יבוא בטבעיות אחרי הרבה שיעורים

3)התמחור של מכוניות ידניות חדשות אטרקטיבי ויותר מזה שקונים מכונית ישנה בדרך כלל גיר ידני אמין יותר

4)תחזוקה של גיר אוטומט וצריכת דלק גבוהות יותר

5)אם נגמר המצבר אפשר להניע בדחיפה (במידה ואחר כך אתה קונה מכונית ידנית)

6)באירופה אין כמעט אוטומט להשכרה ואם כן אז המחיר כפול.

7)הנאה מהנהיגה-יש כאלה שיהנו במידה מסויימת מהמשחק של העברת ההילוכים

החיסרון של ידני זה קשיי תפעול בהתחלה ומי שנגיד נוסע בפקק יומי כזה אז זה יכול להיות מעצבן.

בקיצור לעשות רישיון על ידני גם אם תנהג על אוטומט/תקנה אוטומט

מסרב לחתום:evil:

• תוכן חדש...