Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

פרסמתי פה לפני מס' שבועות על כך שההורים שלי מחפשים רכב יד  לאחר פרישה, בסדר גודל של 120-125 אש"ח (רוב הזמן יסעו בו שני מבוגרים, אך לפעמים יצטרפו עד 3 נכדים קטנים). בהתחלה חיפשנו משומש, אבל נתקלנו במבצע על האופל פרונטרה החדשה, 5 מקומות ב-129 אלף שקל חדשה מהיבואן. אחד השיקולים של ההורים שלי זה אמינות; אמנם אני לא מבין הרבה (או כמעט כלום) בכלי רכב, אבל ההיגיון שלי אומר שרכב חדש 2026 יהיה פחות יקר לאחזקה ב-3-4 שנים הקרובות מאשר רכב יד 2 בן 4-5, אפילו אם הרכב המשומש הינו מאזדה, יונדאי או טויוטה. בנוסף, מבחינתנו יש חשיבות רבה לחסכון הטרחה של לחפש, לבדוק, להתמקח ולרכוש רכב יד 2.

ראינו את הרכב והוא נראה לנו מתאים מאוד מבחינת המראה והמרווח (ויש לנו נסיעת מבחן בקרוב - אך מניסיוני אני לא צופה שנלמד ממנה הרבה, כל הרכבים מרגישים לנו אותו דבר...😅). אהבתי גם את העובדה שהרכב מגיע רק ברמת גימור אחת, שנראית לי יחסית יותר מפנקת מהסטנדרט לרכבים במחיר הזה (ג'אנטים, carplay אלחוטי, טעינה אלחוטית, וכו').

האם יש דגל אדום בוהק שמחייב להתרחק מהרכב?

תודה רבה שוב לכל העונים והעוזרים.

נ.ב., למי שמתעניין להלן השרשור הקודם שפתחתי בנושא-

עריכה אחרונה על ידי nVIDIA
פורסם

אין דגל אדום שאני חושב עליו כרגע, מכוון שהחליפו את הרצועה הרטובה בשרשרת טיימינג.

אבל אולי שווה להוסיף 30K ש"ח ולקבל משהו כמו טויוטה כדי שבעתיד שיוכלו למכור לא תהיה בעיה?

הרבה קשור לזה שאנחנו בישראל והשוק של אופל כיד2 גרוע.

פורסם

אין דגל אדום בוהק (בינתיים) אבל כבר מתחילים להופיע ברשת דיווחים שהפיורטק החדש לא חף מבעיות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

אין דגל אדום שאני חושב עליו כרגע, מכוון שהחליפו את הרצועה הרטובה בשרשרת טיימינג.

אבל אולי שווה להוסיף 30K ש"ח ולקבל משהו כמו טויוטה כדי שבעתיד שיוכלו למכור לא תהיה בעיה?

הרבה קשור לזה שאנחנו בישראל והשוק של אופל כיד2 גרוע.

זו הצעה לגיטימית, הבעיה היא שגם 129 אש"ח סוחט את גבולות התקציב (ועוקף ב-4 אש"ח..), ככה שלהוסיף 30 אלף לא יהיה פרקטי. החלופה הריאלית היא לקנות רכב של אחד היצרנים ה"אמינים" יותר משנת 2022-2021... 

לפני 5 דקות, zvit כתב:

אין דגל אדום בוהק (בינתיים) אבל כבר מתחילים להופיע ברשת דיווחים שהפיורטק החדש לא חף מבעיות.

האם העובדה שהאופל מגיעה עם 4 שנות אחריות (אני יודע שזאת לא תקופה ארוכה במיוחד) מרככת מעט את החשש?

פורסם (נערך)

הייתי חוקר רגע את הסוללה ההיברידית הקטנה שם ומה מחירים התיקון שלה.

כנ"ל לאמינות השרשרת בדגש על פורומים באירופה.

בלי שום קשר, הייתי מעדיף מותג מטופל ואמין בין 4-5 שנים עם ק"מ נמוך מאשר מנוע חדש צרפתי, אבל זה רק אני.

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אם רוכשים רכב חדש לאחר הריקול, איך מבטיחים שהרכב הספציפי שהגיע לא כולל את התקלה הזאת? (או שצריך להגיע איתו מהיבואן ישר למוסך לעשות את התיקון? נשמע לי כמו חוויית רכישה בעייתית).

פורסם
לפני 21 דקות, nVIDIA כתב:

אם רוכשים רכב חדש לאחר הריקול, איך מבטיחים שהרכב הספציפי שהגיע לא כולל את התקלה הזאת?

ככל שהריקול פורסם לפני מסירת הרכב היבואן מבצע את הריקול לפני מסירת הרכב ללקוח.

אישית אם היית במצבך - אני חושב שהייתי מוסיף עוד קצת ורוכש יאריס קרוס מייבוא מקביל או 0 ק"מ ראה למשל כאן

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הבעיה עם היאריס קרוס, מעבר למחיר, הינה שלהבנתי ולפי הנתונים היבשים היא מדרגה מתחת לפרונטרה מבחינת הגודל והמרווח הפנימי (כולל גודל תא המטען). 3 ילדים (אחת בכיסא בטיחות) יכנסו שם בצורה נורמלית? ומדי פעם מבוגר או שניים..

פורסם

אני רכשתי c3 עם המנוע החדש אך בהספק נמוך יותר, היה לי את הריקול ואצלי לא היה צורך לבצע כלום לאחר בדיקה ביבואן.

זה רכב חדש אז יש אחריות גם.

סך הכול יחידת הנעה טובה וחסכונית ושקטה משמעותית מהיאריס קרוס.

להרבה יצרנים יש ריקול, לא צריך להתרגש מזה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 17 דקות, nVIDIA כתב:

הבעיה עם היאריס קרוס, מעבר למחיר, הינה שלהבנתי ולפי הנתונים היבשים היא מדרגה מתחת לפרונטרה מבחינת הגודל והמרווח הפנימי (כולל גודל תא המטען). 3 ילדים (אחת בכיסא בטיחות) יכנסו שם בצורה נורמלית? ומדי פעם מבוגר או שניים..

זהו שממש לא.

תא המטען של היאריס קרוס גדול יותר ב-70 ליטר מאד משמעותיים.

המושב האחורי של היאריס קרוס רחב יותר ב-6 סנטימטרים מזה של הפרונטרה.

אשתי נוסעת ביאריס קרוס. במושב האחורי נכנס נכד עם כסא בטיחות(בן שנתיים) נכדה עם בוסטר(8), ועוד נכדה רק עם חגורה(12). אין תלונות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

השאלה היא למה מלכתחילה ללכת על האופל? 

אחד המותגים הפחות נפוצים ופחות סחירים על הכביש. 

מדובר רק במחיר? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לאחר חיפושים אינטנסיביים ביותר, הגענו למסקנה שבתקציב של 120-125 אש"ח, החלופות הן רכב יד 2 משנתונים 2021-2022, או... רכב חדש שמתומחר נמוך בגלל שם פחות טוב, מבצע אגרסיבי (או, במקרה של האופל- גם וגם; יש גם שלל רכבים סיניים שנכנסים בקטגוריה השניה, אבל בינתיים מנסים להימנע מהן). בכל אופן, בהתלבטות בין שתי האפשרויות הללו, אנחנו כרגע נוטים לאפשרות של רכב חדש - גם כדי לחסוך טרחה של חיפוש רכב יד 2, גם בגלל האחריות, וגם כי יותר נחמד להתחדש ברכב חדש. מה דעתך?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...