Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היום אין הבדל במחיר, אבל אני חושב לעצמי האם זה הרבה יותר קשה לנסוע על ידני מאשר אוטומט?

הרי אתה צריך להתרכז גם בהעברת הילוכים ובנוסף להפעיל את הרגליים...

פעם שאתה מתרגל - אין כל הבדל. נהגתי כ-25 שנה על ידניות, עברתי לאוטומטית לפני כ-12 שנה - ועדיין, כאשר אני שוכר רכב בחו"ל, לוקח לי משה בסדר גודל של שתי החלפות הילוכים לחזור לנהוג בטבעיות מוחלטית על הידני.

אני צריך לרכוש רכב בחודש-חודשיים הקרובים, ויש לי מחשבה רצינית מאד לרכוש ידנית, כיון שהתקציב שלי מאפשר ידנית חדשה או אוטומטית משומשת, ויש לי עדיפות ברורה לחדשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הידני לא יעלם בחיים! (אלה אם נעבור למטוסים פרטיים).

כל גיר אוטומט בסופו של דבר שובק ומת.

ואם הוא לא שובק, סימן שהוא מורכב על רכב יקר מאוד (מרצדס לדוגמא), או שהוא מורכב על רכב עם חסרונות אחרים.

קחו לדוגמא צרפתיות או גרמניות, רכבים מעולים, אבל האוטומטיים לא הכי טובים בחלק מהדגמים שלהם.

מהסיבה הזאת ידני תמיד ישאר (בשימוש נכון הוא סוחב פי 2 או יותר מגיר אוטומט, אחרי 100KKM או יותר מחליפים קלאץ' והגיר הופך ליהיות כמו חדש).

ונוסיף לכל זה, עלות זולה! (אוטומט עולה תוספת של 10-20 אש"ח במחיר לרכב חדש).

פורסם

אני עשיתי רשיון על אוטומט ואני די מתחרט על זה.

רק שתדע לך, שאם אתה חושב שלעשות על אוטומט זה מתכון לעבור טסט ראשון אתה טועה, בסופו של דבר מה שקובע יותר זה העניין של הכרת התנועה, נתיבים, איתותים, זכויות קדימה וכו. גיר ידני מסבך את העניין, אבל גם עם אוטומט אתה עלול להסתבך.

לפני 3+ שנים בדיוק הייתי ככה, רציתי לתקתק את זה וגם עודדו אותי , רק להוציא רשייון מבלי שיהיה אכפת מהתיבה.

היום כבר אני מחובר הרבה יותר לעולם הרכב ומבין שזו קצת טעות.

בכל מקרה, כשתרצה לנהוג על רכב ידני אתה קצת תתבאס.

מה שכן, תמיד אפשר להשלים, אבל עוד כסף וזמן.

פורסם

אני רואה שכבר הבנת את הכיוון, ואמרת שתעשה ידני. אז כל הכבוד.

אל תשלול מלכתחילה. קודם כל תנסה, זה רק נראה קשה ומפחיד יותר.

יש לי שאלה לכל מי שהוציא פה רישיון על אוטומט וכותב שהוא מתבאס:

אם תרצו להשלים גם לידני, מה התהליך? שוב 28 שיעורים? או שאני תמים, ובסך הכל כמה שיעורים וקובעים עם המורה לטסט?

לי יש רישיון על ידני, אני שואל מתוך סקרנות פשוט אם אדם הוציא על אוטומט ורוצה להשלים לידני.

פורסם

אני חלקית בדעת מיעוט בעניין:

אני מסכים עם קודמי: אם יש לך אפשרות להוציא רשיון על ידני, וזה בא לך בכיף ובקלות, תוציא על ידני.

אם נכנסת לפורום הזה, ואתה קצת חולה הגה, או חובב מוטורי: מומלץ בחום ידני.

לעומת זאת, אם כל העניין של רשיון הוא עניין מעשי נטו עבורך, תוכל להתחיל 15 שיעורים על ידני, אם תראה שאתה מתקשה עם העניין מכל סיבה שהיא, רשיון על אוטומט כמעט לא יגביל אותך.

יש באמת מגמה מבורכת של חזרת מכוניות קטנות וידניות, אם אלה ישמשו אותך זה יהיה בעיקר בתור סטודנט, ואם יהיה לך רשיון לאוטומטי, עדיין תוכל למצוא קטנות וחסכוניות אוטומטיות. בפועל כמעט לא תרגיש את ההבדל, ואם ממש תרצה, לדעתי תוכל לשדרג את הרשיון במבחן שליטה (יותר פשוט מטסט).

קח בחשבון שללמוד לנהוג בידני בשלב יותר מאוחר יהיה לך יותר קשה (בכל מקרה אם לא תתחיל לנהוג ברכב ידני יהיה לך קשה לעבור בהמשך!)

• תוכן חדש...