Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התחלתי לראות את הסרטון אבל ההשוואה בסרטון היא מול rs3 שזהו רכב שונה לגמרי, ואם ה135 עדיפה עלייה, אז אפשר להבין לבד כמה ה s3 רחוקה עוד יותר מה 135

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא רואה כבר טעם במבחן השוואתי בין רכב מוכוון היגויי יתר לבין רכב מכוון תת-היגויי,

גם אם הרכב יהיה מהיר יותר, זה לא זה עבור מי שמחפש מכונית להנאה אחורית.

פורסם

מכוון היגוי יתר ? ממש לא.

הוא אמנם הנעה אחורית אבל גם הוא כמו הרוב המכריע של הרכבים מוכוון לתת-היגוי. בשני המקרים בהתאם לקהל היעד מדובר בתת-היגוי מינימלי אבל עדיין תת-היגוי (המקבילה ההארדקורית של הקאפ בבמוו זאת ה-1M שהיא די פרועה לפי כל הביקורות אז שם עוד אפשר נניח להגיד את זה).

בסופו של דבר מבחינתי המבחנים האלה היו מאוד רלוונטיים ואני יודע שאני ממש לא הייתי היחיד שהתלבט בין שני הרכבים האלה (ורובי גם לא היחיד שאני מכיר שעבר מ-rs cup ל-135) אז בהחלט יש טעם.

באותה מידה אז גם אין שום היגיון להשוות את הבמוו ל-S3/RS3 או למרצדס A45 AMG כי הן הנעות כפולות.

עבור 99% מהאנשים ו-99% מהשימושים הנקודה הזאת לא תהיה כ"כ דרמטית ומוחשית (ולאחוז הנוסף יש סיכוי שהייתה בעיה עם הדיפ' האלקטרוני). היום ברוב הרכבים האלה בלי לשחרר קצת את הבקרות ולתת חזק בגז לא בטוח שבכלל תרגיש את ההנעה.

ואם הזכרת דריפטים אז במגאן זה בכלל לא אפשרי

ספר לי על זה :lol:

אני חם על הנעה אחורית אבל נאלצתי לדחות את זה לרכב הבא שבתקווה יגיע הפעם מוקדם יותר מקצב ההחלפה הרגיל שלי. הכיוון הוא דריפטים ואם אחרי החבילה שהייתי צריך להוציא על הבמוו הייתי נתקל תוך זמן קצר במגבלה של הדיפ' האלקטרוני להחזיק דריפטים אז זה היה די מבאס.

אבל לך תדע, אם בטווח של שנתיים לא תיפול לי פתאום 1M משומשת ולא תצא brz sti או משהו דומה אז אולי אחרי ירידת הערך אני אתפשר על המגבלה הזאת. אז דבר איתי כשתחשוב להחליף רכב :wink:

אגב fitch, אני מכיר את המחירים האלה עבור הקאפ לפני המתיחת פנים, לא בנוכחית.

ניר

פורסם

הדיפרנציאל האחורי האלקטרוני של ה135 בהחלט מדכא.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

רובי, תאמין לי שחפרתי הרבה בנושא הזה לפני שירדתי מהבמוו.

היה קצת קשה למצוא בזמנו (ממש עם ההשקה, כמעט שנה) אבל הגעתי לכל המידע כשעמדתי לפני קניה.

למצוא דיפ' מכני זאת לא הבעיה. העניין הוא שהדיפ' ברכב הוא welded ולא bolted וזה אומר חתיכת סרט להחליף.

מה זה בדיוק אומר ? בבקשה:

http://www.vacmotorsports.com/blog/vac-motorsports-335i-135i-performance-built-differential-how-we-do-it/

לי לא התאים להוציא 300 אלף על רכב חדש מהחברה ואז להוציא עשרות אלפי שקלים על פירוק הדיפ', לשלוח אותו לחו"ל, להשבית את הרכב לחודש/חודשיים, אישורים מול המכס ומשרד התחבורה על "שיפוץ דיפ'" או משהו כזה וכמובן להסתכן בפגיעה באחריות או בכלל ברכב הדנדש שנקנה בעמל רב (אולי זה פוגע בפעולה התקינה של המערכות הבקרה האלקטרוניות הקיימות). אני מכיר כאלה שהיו נהנים מהפרוייקט אבל זה לא בשבילי.

לחלופין למצוא מישהו בארץ עם ניסיון שיעשה עבודה מקצועית כזאת. לא שולט בתחום אבל יש לי את הספקות שלי שיש פה ידע ורמה מקצועית כזאת שאני אוכל להיות רגוע.

אם אני אגלה שהידע קיים פה וזאת לא בעיה ואני יכול בשדרוג לוקאלי של 10-15k נניח לקבל את זה, יש לך קונה לרכב :wink:

ושוב, ברור שאנחנו מדברים על משהו נקודתי ל"חולמי טוקיו דריפט" ולמעט העניין הזה הרכב פיגוזי, בסדר ? :-P

מה לעשות, אצלי זה שיקול משמעותי במעבר להנעה אחורית (ובהתחשב במחירים של הברקסים ברכב הזה לא הייתי רוצה לעשות דריפטים שמבוססים על ה-e-diff הזה (שמשתמש בבלמים בשביל האפקט)).

פורסם

לפעמים אנשים קצת מגזימים ב"התבאסויות" שלהם מזה שאין בגיר האוטומטי קלאץ' (כי הכי טוב קלאץ' לדריפטים) ואין נעילה מכאנית (כי הכי טוב LSD לדריפטים) וכו' והם שוכחים דבר פשוט:

רוב רוכשי הרכבים האלה- לא באמת קונים את הרכב למטרת דריפטינג, הם קונים את הרכב כי הוא פשוט טוב, זה שיש לו את היכולת לייצר דריפט זה אחלה, אבל זה לא העיקר.

בשביל הפעם ב.... שתחליט להשתעשע עם הרכב באיזה דריפט ססגוני- שים את הרכב בהילוך המתאים (בתיבה האוטומטית, רחמנא לצלן...), נתק בקרת אחיזה\משיכה ותן בגז- הפלא ופלא- יהיה שם דריפט.

אחרי שתלמד את הרכב ואת הצורה בה הוא מוציא את הכוח זה גם יתחיל להיות נשלט כמו שצריך.

אבל ברצינות, צריך קצת להתנתק מכל מיני סרטים שכל רכב הנ(א)ה אחורית זה אוטומטית מכונת דריפטים.

ובכל מקרה, תמיד לאחר יציאת רכבים כאלה לשוק צצים קיטים של LSD בדיוק למטרות האלה, המחירים לרוב גם לא בשמיים, סביב 1000-1500$ ולדיפרנציאל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היה חוויה לקרוא !

תודה =]

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

תסלח לי עדן אבל התגובה שלך מנותקת מהתוכן של ההודעה אליה אתה מגיב.

מה מעניין את ניר מה רוב הרוכשים של הרכב רוצים?

אז עכשיו אתה מצפה ממנו לתאם את העדפותיו לאלו של "רוב הרוכשים"?

עומדת לפניך תשובה מאד מנומקת הן לגבי עניין הדריפטים שהוא לא צפוי להיות גחמה של "פעם ב... נלחץ על הגז ונראה מה יקרה" וגם בעניין הדיפרנציאל שהוא וולדד אז גם אם יצוצו עוד 3000 דיפרנציאלים חדשים לשוק עדיין נכנס העניין הפעוט של מורכבות ההתקנה המוצגת בקישור שצורף.

חוץ מזה אני לא מכיר הרבה אנשים שיהיו מוכנים להמר ב-300K על הסיכוי שמישהו ימצא פתרון עתידי לחסרונות של הרכב.

פורסם
מכוון היגוי יתר ? ממש לא.

הוא אמנם הנעה אחורית אבל גם הוא כמו הרוב המכריע של הרכבים מוכוון לתת-היגוי. בשני המקרים בהתאם לקהל היעד מדובר בתת-היגוי מינימלי אבל עדיין תת-היגוי

ניר

נו באמת, אתה מיתמם.

אפילו רכב פורמולה 1 יגיב עם תת-היגוי ראשוני, גם ה 911 האימתנית הישנה בנויה לתת-היגויי קל, בהתחלה.

אח"כ תקבל היגויי יתר, במינונים שונים שניתן לשלוט בהם עם כח המנוע בהנעה אחורית, את הזה גם ה 135I תספק,

אבל במידה קטנה יותר.

זה עדיין מרוחק יום ולילה מה S3 או ה RS3 המוכוונות לתת-היגויי כבד, ולא להיגויי זנב באמצעות דוושה.

הנעה כפולה כמו באיוו או ברכבים בהם רוב המומנט מועבר לגלגלים האחוריים גם ננהגות באותו אופן.

ראיתי הרבה מבחנים והשוואות גם עם פריק דריפטים כמו טיף נידל כדי להבין שאין טעם יותר בהשוואות האלו, לחובבי נהיגה.

זה כמו להשוות בין טנדר למיני, כל אחד מיועד עבור קהל שונה לחלוטין.

זה שהבימרית במקרה הזה לא עונה על צרכיך, זה סיפור אחר, אבל היא עדיין משתייכת לקבוצה הנכונה.

פורסם
תסלח לי עדן אבל התגובה שלך מנותקת מהתוכן של ההודעה אליה אתה מגיב.

מה מעניין את ניר מה רוב הרוכשים של הרכב רוצים?

אז עכשיו אתה מצפה ממנו לתאם את העדפותיו לאלו של "רוב הרוכשים"?

עומדת לפניך תשובה מאד מנומקת הן לגבי עניין הדריפטים שהוא לא צפוי להיות גחמה של "פעם ב... נלחץ על הגז ונראה מה יקרה" וגם בעניין הדיפרנציאל שהוא וולדד אז גם אם יצוצו עוד 3000 דיפרנציאלים חדשים לשוק עדיין נכנס העניין הפעוט של מורכבות ההתקנה המוצגת בקישור שצורף.

חוץ מזה אני לא מכיר הרבה אנשים שיהיו מוכנים להמר ב-300K על הסיכוי שמישהו ימצא פתרון עתידי לחסרונות של הרכב.

לא התייחסתי בכלל לתגובה של ניר, ההתייחסות שלי היתה כללית לעניין הזה שכל אחד שחושב על רכב הנעה אחורית חושב שאתה כל הזמן הולך להיות על הצד.

לגבי ההימור שדיברת עליו, זו ב.מ.וו 135, אין פה שום הימור:

http://www.turnermotorsport.com/p-1438-os-giken-limited-slip-differential-unit-for-e82-135i-e90e92-335i-lsd.aspx

http://www.hpashop.com/Quaife-LSD-BMW-135i-335i-ATB-Differential-Quaife-ATB-LSD.htm

ויש עוד לא מעט חברות אחרות.

זו BMW ספורטיבית, יש מספיק חברות מצויינות שמייצרות לה שיפורים, ממש אין פה הימור.

שוב מדגיש, התגובה שלי לא מופנית לניר אלא כללית לעניין הדריפטים, רכב הנעה אחורית זה הרבה יותר מדריפטים, זה קודם כל התנהגות אחרת לגמרי, זה תיקוני היגוי עם גז, זה לישר את הרכב עם גז וסגנון נהיגה שונה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עדן, חוץ מלספק לינק צריך גם לדעת לקרוא:

*** Please note that on mid year production (mid-'07) and newer 135i/335i's, we have found that the ring and pinion is welded in place, and cannot be unbolted to re-use with our limited slip "chunk". On these 335i's you must buy our LSD unit already installed into a differential (option #2), as your existing diff is not elligible for option #1 .

• תוכן חדש...