Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שהבטחתי הנה סיכום קצר של ששת החודשים הראשונים שלי עם הבמוו M135-

אחרי תקופת בית הספר היסודי{306GTI,ZX16V} והתיכון {פיאט קופה,מגאן RSCUP] הגענו בשעה טובה למכללה שנה ראשונה במדעי האוטו על הצד...

מעולם לא היה לי רכב הנעה אחורית משלי ואמנם נהגתי על כאלה ואפילו עשיתי קורס פורמולה פורד אבל הגיע הרגע ובאמת הרגשתי תחושת מיצוי נושא ההנעה הקידמית עם המגאן , עוד פעם נימתח רחוק יותר קו הגבול בו תת ההיגוי {במגאן הוא רחווווק מאד} הופך לבעייה,שוב מגבלת הכח ,אז הנה הגיע לציון גואל ומדובר היה לדעתי בסנסציה לכל דבר-

320 כס ב300 אלף שח מינוס+הנעה אחורית+רכב איכותי+בדג ומגובה במבחני דרך משובחים מניו-זילנד ועד קנדה...מה תקנה ? גולף R ?

אז קיבלתי את שלי בינואר במשלוח הראשון שהגיע בצבע כחול אסטוריל המופלא של BMW ,מושבי ספורט מתכוונים בכל צורה ודרך עטופי אלקנטרה,חישני גשם ואורות ,פנסי קסנון {שאלה של הבוקסטר חיוורים לידם},בקרת אקלים חכמה,גג שמש גדול,הגה Mעם עור נאפה ,מערכת קול משובחת,גיר אוט 8הילוכים ומתלים אדפטיבים.2 האחרונים תוספות בתשלום "קטן" בסך 26 אלף שח.

הM135 אינה מתיימרת להיות מכונית M "הארד-קור" כדוגמת הM1,היא אומנם מהירה כמוה אבל כוונת המשורר היתה ליצור רכב ספורטיבי שיגשר בין הדגם הרגיל שמתחרה בגולף GTI {ה125} לבין הM1 מבחינת הנוחות היום יומית,השימושיות וכמובן עלויות הקנייה והאחזקה ומתחרה בעצם מול הגולף R והאודי S3.

לנהוג בM135 זה בית ספר מתמשך,מצד אחד הרכב יכול באמת להיות מאד מאד נוח-שים את הגיר על D מתלים בקומפורט ואתה משייט באדישות על גלי המומנט האדיר של המנוע הזה {45 קגמ ב1300 סלד בלבד !}מבלי למצמץ אפילו רבע דוושה, ההגה יכול להרגיש קל מדי בהשוואה למשל למגאן,בטח ל911 ואפילו ללאון FR של אישתי אבל הוא מדוייק ומהיר מאד{2 סיבובים מנעילה לנעילה}ומצד שני בלחיצה על SPORT הרכב הופך לשריר אימתני וחורך אספלט שגם היקרות בקרב מכוניות הספורט בארץ יתקשו לנער..ביצועים-0-100 ב4.9 ו0-160 ב11 שנ !לשם דוגמא נהגתי על 911 קאררה S{וגם לצידה} ועד 4500 סלד הבימר היתה חזקה הרבה יותר ורק מעבר לזה הפורשה התחילה לפתוח פער {שהלך וגדל} .

אני מודה שבהתחלה האוטו הפחיד אותי,המנוע בסופו של יום הוא מנוע טורבו חזק מאד ולא מנוע לינארי וחזק לא פחות משל הבוקסטר S לדוגמא אבל אופי העבודה המתפרץ שלו כמעט לא השהייה בכל מצב עלול לגרום להחלקה מידית ומהירה של הסרן האחורי,אם ברנו מגאן אפשר ורצוי ללחוץ ללא רחמים על הגז דווקא בשיא הסיבוב בBMW זה לא הדבר המומלץ לעשות אלא עם קוראים לך לאון טוביאס...אז התחלתי לפקפק בכדאיות הנעה אחורית בחיי היום יום, בחורף ועל כביש רטוב האוטו הרגיש כמו בבלט על הקרח בכל לחיצה,כל סיבוב חייב ריכוז וזהירות ,אפילו התחלתי להשתעשע ברעיון של למכור את האוטו ולחזור לישן והמוכר דהיינו הנעה קידמית,

.

לBMW ארבעה וחצי מצבי כיול מנוע,גיר,שילדה-

ECO-למחבקי עצים-חוסך דלק כל המערכות צועקות "לא,לא אל תיסע מהר.

COMFORT-לנסיעה מנהלתית יום יומית,אפשר לנסוע חזק אבל לא יותר מדי.

SPORT-יאללה בלאגן,מנוע שרץ לפני האוטו צועק לגיר "תן"תן" ההגה נהיה כבד ומהיר עוד יותר וכך גם המתלים והאגזוז מאחור מחצרץ כמו שרק מנוע 6 ציל של BMW יכול.

SPORT+-הדיפרנציאל האלקטרוני מאחור מתחיל לעבוד ומאפשר החלקות מבוקרות ונשלטות ובסוף בסוף -אם כבר אתה עושה בלאגן אז "אללה מאעכ "...ואפשר לנתק גם אותו ואת שרידי הESP.

הגיר שאינו כפול מצמדים מתנהג באופן מעט קופצני במהירויות עירוניות בהעברה ידנית{חלק לגמרי באוט} אבל תחת לחץ הוא יורה את ההילוך הבא לא פחות מהר מהPDK של פורשה ועם אותה חבטה מאחור,רק בהורדת הילוכים יש לי ביקורת שבלימת המנוע לא יותר חזקה וכמוה רעש הפליטה של גז הביניים.

הבלמים 4 בוכנות מקדימה ו2 מאחור עם דיסקים בגודל של פיצה דומינו{330 ממ קדימה אחורה}עוצרים את הרכב חזק ומהר ללא דעיכה.

דלק-1 ל9 ממצוע לתקופה, 1 ל20 בכביש 6 ...

אם הייתי מחפש הייתי אומר שחסר יותר רעש מהגזוז,תצוגת ההילוכים קטנה מידי,וההגה יכל להיות כבד יותר ,אולי צריך מצב נוסף לבחירה שיקשיח אפילו עוד יותר את ההגה והמתלים

אחרי 8000 קמ אני כבר יודע שאין מה לפחד אבל צריך לכבד,כן,למדתי,תירגלתי ניסיתי וגם טעיתי ,החלקתי לפה-החלקתי לשם והחלקה אחת כמעט רחוק מדי זוהי תחילתה של ידידות מופלאה ואהבת אמת,כי פה סוד ההנאה המחודשת שלי מנהיגה-כל יום הוא יום חדש ,כל פנייה חוויה ,פתאום לנהוג על הלאון מהר נראה כמו משחק ילדים שהכי גרוע שיקרה זה קצת תת היגוי או פירפור הציר הקידמי.

נ.ב-

בשקט בשקט במוו מכרו כבר 24 מכוניות נכון להיום ואני לא יכול לחשוב על חבילה מנצחת מזו-החל מכ270 אלף שח הM135 היא סוג של GTI הדור הבא,רכב איכותי ומאובזר,שימושי להפליא אבל לוקח את דור בוגרי ההוט האצים עוד שלב קדימה אל עבר החבילה המושלמת של רכב יום יומי עם עלויות הגיוניות ושימושיות אבל גם עם ביצועי על,לא זול אבל מעולם כל כך מעט כסף קנה לך כל כך הרבה כייף וביצועים...

150838_10151398424131737_1535430167_n.jpg

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה יופי אתה כותב. כיף לקרוא.

יש לך מכונית שהיא חלום של לא מעט ונחמד לדעת שלא בכדי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נהנתי לקרוא, תמשיך להנות עם האוטו. שמח לשמוע שבמוו עדיין מחזיקים במתכון הנכון לגרום לנהג לעבוד קשה ולהנות הרבה יותר.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

מכונית יפה. הכחול המהמם תפור עליה.

מעניין איך תתומחר ה-A45 ומתי יהיה מבחן השוואתי.

פורסם

בשיחה עימם היום, הבנתי שיש גמישות במחיר. אבל, עבורי זה עדיין יקר מידי. וגם הארדקור מידי.

תוכל לספר קצת יותר על התיבה? שמונה הילוכים? איך זה עובד?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
שמח לשמוע שבמוו עדיין מחזיקים במתכון הנכון לגרום לנהג לעבוד קשה ולהנות הרבה יותר.

זה מתקשר מצויין לשרשור המקביל שרץ על עניין הגיר הידני אל מול האוטומט שכולם שונאים, הנה רכב עם גיר אוטומט שיודע לתת בן זונה של פאן.

פשוט מעבירים למצב ידני...

רובי,

אחלה סיכום, פצצה של רכב- תהנה !

בעקבות הדיון על הגירים האוטומטיים שהורסים את המעורבות של הנהג בנהיגה, אתה מתחרט שלא לקחת גיר ידני?

אתה חושב שעם גיר ידני "מסורתי" היית נהנה יותר או מעורב יותר בנהיגה?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לגבי צריכת דלק-כן דווקא במהירויות כביש 6 בהילוך 8 האוטו מראה 1-20 קמ...

לגבי הגיר-במקרה הזה שוב . האוטו מהיר יותר וחסכוני בדלק מהוורסיה הידנית. למעשה כשאתה לוחץ באמת הגעתי מהר מאד למסקנה שאין לי זמן להוריד את היד מההגה או את העיניים מהכביש ואפילו לראות את מד המהירות{הפיתרון לזה היא הציטה שיושבת על חופת השעונים סטייל תצוגה עילית] ,בשונה מDSG כאן הפדלים מאלומיניום ועם משקל{דומה לPDK} ובכל העלת הילוך{מיידית} יש חבטה מהציר האחורי ככה המעורבות שלך כנהג מורגשת מאד ובנוסף לזה התחושה והסאונד בפול התקפה מהממת ונותנת תחושה{אשליה] של מכונית פורמולה.

נק -לא חשוב באיזה הילוך תהיה האוטו נוסע מהר מהתנועה אבל למקסימום פאנצ 3500 סלד מתגלה כסל"ד הנפיץ ביותר.

לגבי בוסטר-הM מכונית האצ בק לכל עניין ועניין,תא מטען גדול מגולף ומירווח נאה קדימה ואחורה.

ההשוואה למגאן שהיתה ברשותי מתבקשת-הM הרבה הרבה יותר מהירה בק ישר עם זאת בכביש דוגמת נס הרים ועם נהגים ברמה זהה לדעתי המגאן תיברח מעט קדימה וצריך להיות נהג מאד מאד טוב{או שיקראו לך לאון} או בעל ביצי ברזל וכמובן שהאוטו לא שלו כדי להחזיק איתה.

לגבי הכייף מהתוצאה -זה כייף אחר -כייף שנובע מהסיפוק בשליטה,כייף מנהיגה במכונה מאד חזקה שאתה שולט בה לא רק עם ההגה אלא ממש עם הדוושה,החלקות תחת כח ולא תחת הרפייה מהכח,במגאן היכולות כל כך גבוהות שזה נהיה משעמם, המכונית צוחקת עליך ,בM כמו שאמרתי כל סיבוב הוא חוויה אחרת ואפשר להינות מאד גם בלי להשתגע, ללא ספק המגאן היא כרגע פיסגת ההנעה הקידמית ויתכן שעם DSG ועוד 50 כס תהיה טובה עוד יותר אבל הבמוו זה כבר פיסגה אחרת.

פורסם

כתיבה מדהימה, רכב מדהים, צבע מדהים, אבל דורשים עוד תמונות, מבפנים, מבחוץ, מלמעלה, למטה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• אחראי פורום
פורסם

אהבתי לקרוא, קצר ומוחשי :-)

מאחל לך להמשיך ליהנות ובגדול.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...