Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אתמול נסעתי בלילה בקטע צר שיש בו שני נתיבים צרים (היציאה מכביש 2 לצומת הסירה) ואני מאותת לקראת הסוף לעבור ימינה. זה לא איזה איילון שאני בכלל שם :?

אני לא זכור לי אם נתתי מבט כמו שצריך במראה המרכזית (היא רגילה אז לא בטוח בכלל אם זה היה עוזר) אבל אני מסתכל בימנית אני רואה רכב רגיל ואני מתחיל לאט לאט לסטות אני שומע צפירה ומגלה שהייתה מכונית צמודה לחלון הימני האחורי בידיוק באותה מהירות.

עכשיו יש לי מראה קטנה כמו בתמונה שצירפתי כזו שכבר ביום רואים בה ברור ואפילו פעם ראיתי בה אופנוע ואנשים אבל בלילה היא לא שווה שקל, קשה לשנות פוקוס בעיין ובנוסף יש לא מעט אנשים רעים שנוהגים עם אורות גבוהים באופן קבוע בלי קשר עם נהג אחד עצבן אותם. יש לי רישיון טיפה יותר משנה ונהגתי לא מעט אבל רק עכשיו זה קרה לי בלילה.

המראה הימנית שלי הייתה מכוונת בידיוק שאני רואה את הידית של הדלת האחורית בפינה השמאלית של המראה. האם זה כיוונון נכון? נידמה לי שככה כולם ממליצים למה אם נכוון אותה טיפה יותר ימינה אבל אני לא ידע איפה האוטו נמצא וזה יכול ליצור עוד בעיות.

יש לכם עצות? מה כדי לעשות?

לסובב את הראש לפני מעבר נתיבים נישמע לי מסוכן (או שמספיק רק לחלון הצידי ימני מבט מהיר??).

במראה הימנית נידמה לי הבעיה הזו הרבה פחות רצינית למה יש לה את הקווקו הזה שאני רואה ממנו עוד נתיב.

חבל שבלימודי נהיגה שלי לפני שנה לא לימדו אותי אפילו להשתמש במראה ימנית שעוברים נתיבים אבל יחסית היתרגלתי למראה רגילה ומראה ימנית.

עוד דבר שמתי לב באוטו של חבר שלי (פורד פיאסטה 2011) המראה הימנית יש לה פס פנורמי כזה שבא מהיצרן וכניראה זה בידיוק כמו אצלי במראה השמאלית. אבל הוא גם אמר לי שהיו לו מקרים שהוא ראה רכב רק במראה הפנורמית הפנימית שהוסיף.

למה לכל הרוחות מכוניות מודרניות יש את הבעיה הזו? האם בכלל תכננו אותם שאנשים יסיטו את הראש? (האוטו שלי קורולה 2003)

תודה

images.jpg

מסרב לחתום:evil:

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לרכב מודרני בעיקר ליוקרתיים (בעצם אני לא מכיר רכב עממי שיש לו את זה) ישנה מערכת שמצפצפת ומהירה במראת הצד ברגע שיש עצם זר בשטח המת שלך.

הבעיה מוכרת, על מנת לצמצם את שטח המת אני מכוון עד גבול שאני רואה את הרכב שלי, זאת אומרת ברגע שיש את הגבול אני לוחץ לחיצה קצרה לצד המחוצה וזהו.

בנהיגה אני משתדל להסתכל לחלופין במראות הצד והמרכזית כך שכל כמה שניות לא יהיה רכב שיפתיע אותי, כמו כן ישנם פניות שאני מסובב את הראש.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

הפתרון הוא להיות מרוכז ולא להיות "תקוע" בתוך הרכב שלך עם הראש בהגה, אלא לפתח מודעות ולהיות מסוגל לדעת איזה רכבים נמצאים מסביבך ולצפות את התנועות שלהם... זה מה שנהגים טובים עושים בכל אופן. כמו שנכתב מעליי, תסתכל במראות כל הזמן ולא רק כשאתה עובר נתיב או מבצע פנייה, זה מתכון לתאונות ומתאים לנהגים חדשים וחסרי בטחון שלא יודעים מה הם עושים. כמו כן, סביר להניח (בעיקר מהתמונה שנתת פה) שהמראה שלך בכלל לא מכוונת ואי אפשר לקבל ממנה קנה מידה לגבי מיקום המכונית

פורסם

בכל רכב ישנו שטח מת מסויים שבו לא תראה רכב/אופנוע שנמצא לידך.

אם תשווה את השטח המת ברכב פרטי לעומת רכב מסחרי/משאית תגלה שכמעט ואין ברכב

הפרטי שטח מת (באופן יחסי).

הפיתרון לבעיה שהצגת:

1. כיוון המראות כראוי.

2. מעבר נתיבים הדרגתי תוך כדי בחינת מצב הכביש במהלך מעבר הנתיבים.

3. במידה ואינך מסופק מהמראות הנוכחיות, אמליץ לך שלא להתקין מראה פנורמית בתוך הרכב

אלא להתקין מראת עזר על המראה הקיימת (בדומה למה שמתקינים מורי הנהיגה). העיגול הקטן המודבק

בתוך המראה הקיימת לדעתי מביא יותר נזק מתועלת.

פורסם
לרכב מודרני בעיקר ליוקרתיים (בעצם אני לא מכיר רכב עממי שיש לו את זה) ישנה מערכת שמצפצפת ומהירה במראת הצד ברגע שיש עצם זר בשטח המת שלך.

כן ראיתי לא מזמן את המערכת הזו ביוטיוב, ניראה טוב.

הבעיה מוכרת, על מנת לצמצם את שטח המת אני מכוון עד גבול שאני רואה את הרכב שלי, זאת אומרת ברגע שיש את הגבול אני לוחץ לחיצה קצרה לצד המחוצה וזהו. אולי זה מה שאני יעשה, אך אני מניח שאם רכב מנסה לעקוף אותך שאתה עובר נתיב אז אתה תיראה אותו מתחיל עקיפה קודם במראה המרכזית. יכול להיות שראיתי מילימטר של אורות בקצה הימני אבל לא הבנתי מה זה עד שצפצפו לי (ביום אני רואה שזה רכב צמוד)

בנהיגה אני משתדל להסתכל לחלופין במראות הצד והמרכזית כך שכל כמה שניות לא יהיה רכב שיפתיע אותי, כמו כן ישנם פניות שאני מסובב את הראש.שאתה מדבר על פניות אתה מדבר על פניות שאתה צריך לסטות באמצא כזה טיפה? בעקומות חדות כמו בכביש 443 מבט של שתי מראות מספיק להערכתי

בציטוט רשמתי

בכל רכב ישנו שטח מת מסויים שבו לא תראה רכב/אופנוע שנמצא לידך.

אם תשווה את השטח המת ברכב פרטי לעומת רכב מסחרי/משאית תגלה שכמעט ואין ברכב

הפרטי שטח מת (באופן יחסי).

הפיתרון לבעיה שהצגת:

1. כיוון המראות כראוי.

2. מעבר נתיבים הדרגתי תוך כדי בחינת מצב הכביש במהלך מעבר הנתיבים.

3. במידה ואינך מסופק מהמראות הנוכחיות, אמליץ לך שלא להתקין מראה פנורמית בתוך הרכב

אלא להתקין מראת עזר על המראה הקיימת (בדומה למה שמתקינים מורי הנהיגה). העיגול הקטן המודבק

בתוך המראה הקיימת לדעתי מביא יותר נזק מתועלת.

זהו ביום דווקא זה עוזר אבל בלילה אולי כמו שאמרתה יותר נזק מתועלת

כניראה לא הייתי יותר מידי מרוכז בנהיגה בשעה הזו ועם שני אנשים ברכב, בדרך כלל אני זוכר רכבים שחולפים (אופנועים משאיות וכו..) ואם רכבים במהירות איטית/גבוהה ממני אז יותר קל לזהות אותם

פורסם

לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה.

אתה מסתכל במראה ימנית, רואה בה רכב ובכל זאת סוטה ימינה. טעות ראשונה.

טעות שניה (לדעתי כמובן) - יש לסובב את הראש ימינה לפני סטייה לימין. זה יחפה על השטח המת שהמראה האמצעית לא תוכל להציג לך (בספק גדול). כמובן - הפניייה קצרה ומהירה של הראש וחזרה למרכז.

בכלל - משום מה, הנהיגה נהיית היום יותר מדיי נהיגה של מכשירים. אנשים נוסעים לאחור ולא מסתכלים לאחור ("יש גלאי רברס...").

עד שאוטו לא יהיה מטוס - צריך להשתמש בזוג העיניים וגם לסובב את הראש לפעמים. אין ברירה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה מסתכל במראה ימנית, רואה בה רכב ובכל זאת סוטה ימינה.

הוא ראה במראה רכב רחוק והוא הניח שהוא יוכל לעבור. את הרכב שהיה לו בשטח המת הוא לא ראה.

מודעות היא שם המשחק. מבט במראות כל כמה שניות, ניתוח והבנה של המצב הוא מה שיכול לעזור לך לדעת שיש לך רכב בשטח המת. כמו גם Shoulder check שברב מדינות העולם, טכניקה זו נלמדת בשיעורי הנהיגה. פות"ש צריך להיות מודע למצב התנועה סביבו ולא רק כשהוא רוצה לסטות מנתיבו. נהג מודע זה נהג שיוכל להגיד לך מה צבע/דגם המכונית שנמצאת בנתיב מימינו שלוש מכוניות אחורה בכל רגע נתון מבלי להסתכל במראה כדי לענות על התשובה.

ובכל מקרה עדיין אין תחליף לניסיון.

פורסם
הוא ראה במראה רכב רחוק והוא הניח שהוא יוכל לעבור. את הרכב שהיה לו בשטח המת הוא לא ראה.

מודעות היא שם המשחק. מבט במראות כל כמה שניות, ניתוח והבנה של המצב הוא מה שיכול לעזור לך לדעת שיש לך רכב בשטח המת. כמו גם Shoulder check שברב מדינות העולם, טכניקה זו נלמדת בשיעורי הנהיגה. פות"ש צריך להיות מודע למצב התנועה סביבו ולא רק כשהוא רוצה לסטות מנתיבו. נהג מודע זה נהג שיוכל להגיד לך מה צבע/דגם המכונית שנמצאת בנתיב מימינו שלוש מכוניות אחורה בכל רגע נתון מבלי להסתכל במראה כדי לענות על התשובה.

ובכל מקרה עדיין אין תחליף לניסיון.

כן ניראלי אני ינסה ליסוע נסיעות בכבישים שאין מכוניות סתם כדי להתרגל לשיטה הזו

והרכב שראיתי וסטיתי הוא היה רחוק.

וכן בדרך כלל באני באמת "מכיר" את הרכבים שסביבי. נו טוב קרה מקרה לא נעים טוב שאני עכשיו יודע מה לעשות

האם באמת אני צריך לכוון כך

השלושה קליקים האלה בחיים לא עשיתי את זה. חשבתי שמספיק לראות סנטימטר של הידית של הרכב. ניראלי ננסה להתרגל גם לזה. אין כאן שטח מת (חוץ מהרכב שמאחור שצריך לתת מבט במראה אחורית)

פורסם

מחזק את דברי Shay_u,

אם במהלך נהיגה שגרתית אתה רוצה לעבור נתיב ומגלה רכב שלא ידעת שהוא שם, סימן שהפתיעו אותך.

המטרה היא שלעולם לא יפתיעו אותך גם אם זה אומר לנהוג 10 קמ"ש פחות, ולהסכל במקרות לעיתים קרובות יותר גם כשאתה בכלל לא מתכנן לעבור נתיב.

יש למצב עבודה כזה עוד יתרונות, לדוגמא אם פתאום אתה צריך לסטות מנתיבך מהר מאוד כדי למנוע תאונה, אם תהיה מודע למה מתרחש סביבך תחסוך זמן יקר בקבלת החלטה.

אישית, אני תמיד מסובב את הראש לפני סטייה מהנתיב, וגם בסיבובים, ובאופן כללי רוצה לדעת מה הולך סביב בכל רגע נתון. זה אולי מאתגר קצת בהתחלה אבל אחר כך אתה מתרגל וזה נהיה טבעי. בפעמים המאוד בודדות שאני מעביר משהו ברכב שנגיד מסתיר לי את החלון האחורי, אני מרגיש כל כך לא נח עם המצב החדש הזה. פשוט נוהג לאט יותר ומשתדל לסדר את הסחורה או מה שאני מעביר בצורה כזו שלא יסתיר לי כלום.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

המראה הימנית שלי הייתה מכוונת בידיוק שאני רואה את הידית של הדלת האחורית בפינה השמאלית של המראה. האם זה כיוונון נכון? נידמה לי שככה כולם ממליצים למה אם נכוון אותה טיפה יותר ימינה אבל אני לא ידע איפה האוטו נמצא וזה יכול ליצור עוד בעיות.

תוציא אותה עוד טיפונות החוצה, אתה לא אמור לראות את הרכב שלך, המראה אמורה לכסות על השטח החל מהאוטו וכלפי חוץ, את ההשלמה הזאת של קצה הדלת תוכל לראות ע"י הזזת הראש.

עדיין השיטה הטובה ביותר כפי שציינו כאן, היא לסובב את כל הראש הצידה ל(עשירית) שנייה, ממש מדובר על הפניית מבט רגעית.

בטח תיכף תופענה פה תגובות שאין כזה דבר שטח מת, אני אישית חושב שזה לא כך וכמה שמכוונים נכון עדיין יש שטחים מתים (קטנים ככל שיהיו) בגלל הקורה האחורית, משענות הראש של הכסאות וכיוב'.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה לראות את קצה הרכב שלך במראה. הסט את המראות עוד החוצה כך ששדה הראייה יתחיל היכן שמסתיימת המראה האמצעית מעט מאחורי הרכב שלך.

פורסם

אני לא יודע למה לא הייתה התייחסות לכיוון מראות (חוץ מ"תכוון מראות כמו שצריך") כשברור שזאת הטעות הכי גדולה שלך.

בכיוון נכון של המראות אתה לא צריך לראות את הרכב שלך - למה? אתה לא יודע שהוא שם? אמנם זה קצת מעיק בהתחלה אבל מהר מאוד מתרגלים לזה. בתמרוני חנייה לדוגמא - אם אתה רואה את הרכב שלידו את חונה במראה, אבל הוא לא תופס את כל המראה - כלומר שיש בינך לבינו עוד מרווח.

הדרך הנכונה לכיוון מראות היא: כרכב "המטרה" מאחורייך - אתה רואה אותו במראה האחורית. כשהוא סוטה ימינה - יש חפיפה מסויימת בין המראה האחורית לזו הצדדית. לפני שהוא נעלם מהמראה הצדדית - אתה צריך לראות אותו בעין כשאתה מביט לכיוון המראה הרלוונטית.

בכל רכב שבו אני נוהג אני מכוון כך את המראות (לרוב מדובר בשתי "נגיעות" בכפתור המראה מרגע שהרכב שלך תופס חלק מינימלי במראה) ומעולם לא נתקלתי במצב בו רכב (כל רכב, גם דו"ג) הפתיע אותי. גם מבט מעבר לכתף רלוונטי בעיקר כשעוברים יותר מנתיב אחד ברצף (עקיפה של רכב שנמצא בנתיב האמצעי למשל) או כשנוהגים ברכב שיותר גדול מהמשפחתית הארצישראלית הממוצעת.

טעות שנייה שהיתה לך היא ש"נתת" לרכב להפתיע אותך מצד ימין.

אם אתה נוסע באותה מהירות כמו שאר התנועה או לאט ממנה - סע בנתיב הימני.

אם יצאת לעקיפה, היית צריך לדעת שיש מימינך רכב, הרי יצאת לעקוף אותו.

אם אתה נוסע מהר יותר מהתנועה, שים לב שאין רכבים שנוסעים מהר יותר ממך. גם במצב בו אתה נוסע מהר יותר משאר התנועה - חזור לנתיב הימני לאחר עקיפה. כך לא יפתיעו אותך אותך מצד ימין - שידוע בזה שיש לו "שטח מת" גדול יותר.

עריכה: מסתבר שבזמן שכתבתי את ההודעה נוספו עוד ארבע הודעות. שכולם התייחסו לכיוון מראות נכון... הו האירוניה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כיוון מראות נכון יכול לנטרל יותר מחצי מהשטח המת.

במראות הצד אתה לא אמור לראות את ידיות הרכב שלך, הן אמורות להיות 1-2 ס"מ בהמשך התיאורטי של המראה שלך (כלומר אם המראה הייתה רחבה בעוד 1-2 ס"מ היית אמור לראות את הידיות בקצה המראה).

בנוסף לכך הפניית המבט היא משהו שאין לו תחליף, בטח לא במכוניות שאין להן רדארים כאלה ואחרים, וגם אז הרדארים הם יותר מערכת גיבוי ולא אמורות להיות מערכת תומכת ההחלטה היחידה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני לא יודע למה לא הייתה התייחסות לכיוון מראות (חוץ מ"תכוון מראות כמו שצריך") כשברור שזאת הטעות הכי גדולה שלך.

בכיוון נכון של המראות אתה לא צריך לראות את הרכב שלך - למה? אתה לא יודע שהוא שם? אמנם זה קצת מעיק בהתחלה אבל מהר מאוד מתרגלים לזה. בתמרוני חנייה לדוגמא - אם אתה רואה את הרכב שלידו את חונה במראה, אבל הוא לא תופס את כל המראה - כלומר שיש בינך לבינו עוד מרווח.

הדרך הנכונה לכיוון מראות היא: כרכב "המטרה" מאחורייך - אתה רואה אותו במראה האחורית. כשהוא סוטה ימינה - יש חפיפה מסויימת בין המראה האחורית לזו הצדדית. לפני שהוא נעלם מהמראה הצדדית - אתה צריך לראות אותו בעין כשאתה מביט לכיוון המראה הרלוונטית.

בכל רכב שבו אני נוהג אני מכוון כך את המראות (לרוב מדובר בשתי "נגיעות" בכפתור המראה מרגע שהרכב שלך תופס חלק מינימלי במראה) ומעולם לא נתקלתי במצב בו רכב (כל רכב, גם דו"ג) הפתיע אותי. גם מבט מעבר לכתף רלוונטי בעיקר כשעוברים יותר מנתיב אחד ברצף (עקיפה של רכב שנמצא בנתיב האמצעי למשל) או כשנוהגים ברכב שיותר גדול מהמשפחתית הארצישראלית הממוצעת.

טעות שנייה שהיתה לך היא ש"נתת" לרכב להפתיע אותך מצד ימין.

אם אתה נוסע באותה מהירות כמו שאר התנועה או לאט ממנה - סע בנתיב הימני.

אם יצאת לעקיפה, היית צריך לדעת שיש מימינך רכב, הרי יצאת לעקוף אותו.

אם אתה נוסע מהר יותר מהתנועה, שים לב שאין רכבים שנוסעים מהר יותר ממך. גם במצב בו אתה נוסע מהר יותר משאר התנועה - חזור לנתיב הימני לאחר עקיפה. כך לא יפתיעו אותך אותך מצד ימין - שידוע בזה שיש לו "שטח מת" גדול יותר.

עריכה: מסתבר שבזמן שכתבתי את ההודעה נוספו עוד ארבע הודעות. שכולם התייחסו לכיוון מראות נכון... הו האירוניה

https://maps.google.co.il/?ll=32.16457,34.813218&spn=0.001841,0.004128&t=m&z=19&layer=c&cbll=32.16457,34.813218&panoid=jr0GYQP4zH2w6UBJOdsZOQ&cbp=12,209.12,,0,7.02

תאמת זה היה נתיב שנפתח לשניים (אם תסתכל טיפה אחורה זה היה יציאה מכביש בין עירוני) והייתי בשמאלי אז באתי לעבור לימני. הייתי מעט מבולבל לא בידיוק הבנתי מה הלך שם בלילה אבל זה לא בידיוק משנה. ובין היתר הייתה התלבות קצרה כזו. שבאו המון רכבים.

עזבו את מה שהיה בקיצור לכוון עוד 2-3 לחיצות מהידית של הדלת ואז אני יראה יותר טוב רכב שלא ניראה כמו בסרטון באחת התגובות הקודמות כן?

• תוכן חדש...