Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מוכרח לציין, בהצ'בק שהשמשה האחורית מתלכלכת זה סימן אחד, שלא נוסעים מספיק מהר :twisted: , אני עם הצ'בקים מעל 5 שנים, אפשר לספור את הפעמים שהפעלתי ווישר אחורי על 2 ידיים.

מקסימום גדישה קטנה והכל מתנקה :)

מזכיר לי את השיטה שלי לייבוש הרכב בחורף.

יש מהירות תלת ספרתית מסויימת שבה טיפות המים מתנערות מהרכב כמו מכלב אחרי מקלחת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
גם אתה לא הבנת אותי. :)

כניראה שלא הסברתי את עצמי טוב.

אני לא רשמתי שבגירסאות סדאן משקעים יותר, אני רשמתי שיצרנים שמשקעים יותר ברכבים שלהם, בגירסאות סדאן חישבו אוירודינאמיות ככה שהשמשה האחורית לא מתלכלכת. אילו בגירסאות סדאן פשוטות יותר (חשבתי שזה משתמע מדבריי) שיצרנים לא השקיעו כל כך הרבה השמשה עדיין מתלכלכת. זה הכל. לא כתבתי שבהצ'בק או כל תצורה אחרת משקעים פחות. התכוונתי שבסדאן אפשר לשחק עם אוירודינאמיות כדי שהשמשה תישאר נקייה. אני מקווה עכשיו ברור יותר.

בסך הכל רציתי להגיד שוישר בשמשה האחורית הוא לא יתרון כמו שמציגים אלא אילוץ.

תעשה ניסוי (אני כבר עשיתי פעם אגב)

קח את המרצדס שלך (E קלאס אני מניח), תסע בגשם ראשון ומלוכלך, ואז תגיד לי אם השמשה האחורית שלך לא צריכה ניקוי

כשאני ניסיתי את זה הייתי צריך לשפוך בקבוק מים כדי להעיף את כל הפיכסה שהגשם הוריד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבל יש לו מרצדס אז זה הופך את הניסוי לפשוט יותר - בעזרת כלים שכבר קיימים אצלו, וכאלה שהם תלויי זמן (גשם מלוכלך)

ד"א זה עבד עם E קלאס דור אחד לפני מה שיש לו, היה לכלוך מגעיל ובוצי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה חושב שבהאצ'בק גשם מלוכלך ילכלך את השמשה האחורית יותר מאשר בסדאן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
קליאו, פולו, פאביה

אתה קצת מערבב בין שני סגמנטים- אלה מכוניות סופר מיני, בעוד ה308 והC4 הן משפחתיות האצ'בק

לגבי אווירודינמיות, תחנה סדאן באתר בניה לכמה שעות ואז תסביר לי איך האווירודינמיות מנקה לך את השמשה.

מה שאתה אומר עובד כל עוד הרכב בתנועה, אחרי יום חמסין סטנדרטי האבק מחסה לך את השמשות.

קח את המרצדס שלך (E קלאס אני מניח), תסע בגשם ראשון ומלוכלך, ואז תגיד לי אם השמשה האחורית שלך לא צריכה ניקוי

אתם צודקים באלף אחוז

רכב האצ'בק צריך מגב אחורי בגלל שבזמן נסיעה המערבולות באוויר מעיפות נתזי מים/ גשם למעלה, וזה משפיע על השמשה האחורית.

זה לא אומר שרכב סדאן לא צריך מגב אחורי, ואני גם כן לא מבין למה אין בכל הרכבים מגב אחורי. כמו שנאמר- אחרי גשם מלוכלך, או סתם גשם, או מכל סיבה שלא תהיה שהשמשה האחורית מלוכלכת, אפילו אם זה מהטל של הבוקר- כדאי שיהיה מגב אחורי.

ועוד דבר- אם התאוריה הזו של האצ'בק ומערבולות נכונה, למה לשני רכבים בתצורת סדאן, אוקטביה ואפלאוז, יש מגב אחורי? רק בגלל שתא המטען פותח גם את החלון? גם זה מטופש ולא ברור.

יותקן מגב אחורי בכל רכב מיד ובדיעבד.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

האוקטביה והאפלאוז אינם סדאן אלא liftback, וכיון שהחלון מובנה בדלת האחורית יש מקום להתקנת המגב. בסדאנים ונוצ'בקים רגילים השוליים הקדמיים של מכסה תא המטען צמודים לחלון (בניגוד לתעלה שבין מכסה המנוע לחלון הקדמי) ועל כן אין מקום להתקנת המגב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האוקטביה והאפלאוז אינם סדאן אלא liftback, וכיון שהחלון מובנה בדלת האחורית יש מקום להתקנת המגב. בסדאנים ונוצ'בקים רגילים השוליים הקדמיים של מכסה תא המטען צמודים לחלון (בניגוד לתעלה שבין מכסה המנוע לחלון הקדמי) ועל כן אין מקום להתקנת המגב.

וכן פריוס

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אז התקדמנו שלב... :-D

לכאורה, אוקטביה ואפלאוז לא צריכות מגב אחורי, בגלל מערבולות וכל הסיבות הללו, אבל בגלל שאפשר- מותקן בהן מגב אחורי. (למה כלב מלקק את אשכיו? כי הוא יכול :grin:)

אולי צריך שכל רכבי הסדאן יהיו ליפטבק, וכך הנהגים יהנו מרכב עם צורה מסויימת שכל כך אהובה עליהם, עוד כמה ליטרים בתא המטען, פתח טעינה גדול ונוח יותר ומגב אחורי.

בנוסף, יש רכבים שאפשר להכניס מגב ותא המטען הפתוח לא יפריע לו. הכל תלוי במידת ה"קשתיות" של דופן פתח תא המטען האחורית והרווח בינה לבין השמשה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אתה חושב שבהאצ'בק גשם מלוכלך ילכלך את השמשה האחורית יותר מאשר בסדאן?

כנראה שכן, הרי אם לא כך היו מציידים את כל הרכבים במגב אחורי.

שוב, גם בסדאן השמשה האחורית תתלכלך אבל בהאצ׳בק או סטיישן היא כנראה תתלכלך יותר.

לי יש פתרון טוב יותר לניקוי שמשה אחורית- אני מדביק דוושת גז לרצפה, שייח׳ סעודי מעלה חיוך והשמשה האחורית שלי מתנקה מטיפות הגשם.

וברצינות, לא ממש אכפת לי מגב אחורי או לא, למען האמת מעל 70-80 קמ״ש אני גם לא מפעיל מגב קדמי כי אין צורך (הכל עם ציפוי נאנו דוחה מים מהמפעל).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה קצת מערבב בין שני סגמנטים- אלה מכוניות סופר מיני, בעוד ה308 והC4 הן משפחתיות האצ'בק

איך זה סותר את הטענה שלי שהרבה מכוניות תוכננו כהאצ'בק ובהמשך התווסף בגאז'?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אחת התשובות לכך היא השוק הסיני- הוא יצר כל מיני זוועות מוטוריות משונות כמו למשל סיטרואן ZX סדאן ועוד שלל רכבי סדאן שהתבססו על דגמי האצ׳בק טהורים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...