Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה שאני מהרהר בנושא תצורות המרכב המועדף עבור רכב משפחתי והנושא עכשיו רלוונטי עבורי יותר מאי פעם מכמה וכמה סיבות. אני מראש מוריד את תצורת הסטיישן ואפילו הליפטבאק מהדיון. ברור ששני אלה עדיפים למשפחה.

על פניו, נראה שאין יותר מידי על מה לחשוב. כולנו רגילים שסדאן הוא רכב משפחתי והאצ'בק זה לצעירים (גוף/נפש), תל אביבים ונשים. גם אני החזקתי בהאצ'בקים, עד המאזדהליסינג הראשונה שלי. תא המטען של המאזדה שימש כמחסן לציוד שנזקקתי לו בעבודות שטח.

כעת, לאחר שרכב מיני היה סיוט למשפחה, ניסיתי להשתדרג למשפחתית קומפקטית סטייל I25. כמעט ושודרגתי למאזדה 3 בחברת ההשכרה אבל לבסוף קיבלתי אסטרה האצ'בק.

למרות הנפח הקטן יותר של תא המטען, ההעמסה קלה מאוד, עגלת תינוקות נכנסת יפה מאוד, יחד עם תיק 75 ליטר ויש עוד מקום.

את אותה העגלה התקשתי מאוד להכניס לתא מטען של פאסאט דור קודם בגלל הפתח הצר.

יש באפשרותי להחליף למאזדה 3 ואני במלחמה פנימית.

אני מניח לרגע את היתרונות והחסרונות של האופל מול המאזדה בצד ומסתכל רק על מרווח והתאמה למשפחה, בעיקר תא מטען וכיסא בטיחות מגודל מאחור. מבחינתי האופל בתצורת ההאצ'בק עונה יפה מאוד על הדרישות שמציבים לרכב משפחתי (לפחות בכל הנוגע למימדים).

אתמול צפיתי במבחן דרכים של אופל אסטרה סדאן (ברלינה אצלינו) והבוחנים טענו שבסקר שערכו (רוסיה, לא ממש הבנתי אם נערך בקרב נשים בלבד) ההאצ'בק נתפסה כרכב משפחתי והסדאן כרכב של צעירים הוללים.

באותו מבחן הם קטלו את תא המטען של הסדאן בדיוק בגלל פתח הטעינה הצר וחוסר השימושיות שלו במיוחד כאשר הספסל האחורי מקופל. במבחן התוצאה, כפי שאמרתי, האצ'בק ככל הנראה עדיפה. אז למה אנחנו לא מחשיבים את ההאצ'בקים כמשפחתיות?

אשמח לשמוע דעתכם בנושא.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי זה רק בארץ, האורך כן קובע. באירופה כבר הרבה הרבה שנים, הרכבים המשפחתיים המככבים הינם גולף ואסטרה, ששניהם כידוע לך נמכרים במרכבי HATCHBACK.

וכמו שתיארת, במרכב הזה, ניתן לנצל את תא המטען ביותר יעילות וגם לקבל מראה יותר צעיר וספורטיבי, הדבר אשר עושה סטיגמה שלילית בארץ..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מסתדר מעולה עם ההאצ'בק שלי שמכילה בכיף עגלת תינוק + קניות לשבוע שלם.

לא רואה סיבה לעבור לסדאן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שכחתם גם את הוישר האחורי! המצאה אדירה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

העניין יותר מורכב.

להאצ'בק נפח תא מטען קטן משמעותית מלסדאן התואם, מה שיכול להיות משמעותי מאד.

מבנה פתח ההטענה יכול להיות מאוד לא נוח - כמו במאזדה 3 (או, כפי שתאור כאן, לפסאט - לא התנסיתי ברכב זה). יש גם מכוניות סדאן אם פתח טעינה רחב ונוח.

לפות"ש - אני מסופק אם הייתי בוחר במאזדה 3, בגלל תא מטען קטן ולא נוח. יש משפחתיות סדאן אחרות עם תאי מטען הרבה יותר גדולים ונוים.

תביא בחשבון - נסיעה עם ילד אחד אינה דומה לנסיעה עם 3 ילדים, אשר מצריכה נפח הטענה הרבה יותר גדול. אישית הסתדרתי כם שני ילדים בסקודה פייבוריו,ואפילו ירדתי לאילת עם 3 ילדים באקסנט דור ראשון (בעצם סופרמיני עם תא מטען נפרד, בדומה ל-i25) למרות שהיה צפף מאד, אבל המעבר למשפחתית (במקרה שלי - אימפרזה דור ראשון) שיפר מאוד את נוחות הנסיעה של המשפחה בהרכב מלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש הרבה עניין פה לצורך השימושי ברכב כמו גם בסוג של הרגל- הלקוח הישראלי רגיל לראות הרבה סדאן בעיניים, מבחינתו זה גם גדול יותר וגם סחיר יותר.

אני אישית מסתדר מצויין עם 2 המרכבים האלה למרות שהיום, עם 2 ילדים ולעיתים 2 עגלות- יותר נוח לי עם סדאן (לא נכנס לזה שברכב אצלי יש תא מטען ל-2 עגלות, מצרכים לשבוע ועוד פז׳ו 106...).

מי שצריך שימוש נרחב בתא מטען פשוט יחפש רכב עם תא מטען נוח לפריקה והעמסה וכמובן בנפח מתאים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כי בארץ רוצים כמו באמריקה,ובאמריקה הרוב סדאן.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
הצב׳ק מביא כמעט אך ורק יתרונות, וחסרון גדול אחד בשוק הישראלי - שזה נראה ״אוטו קטן״.

מסכים.

כשאחותי וגיסי חזרו לארץ מארה"ב ורצו לקנות משפחתית יוצאת ליסינג המלצתי להם על ה I30, היא פסלה אותה כי היא נראתה לה לא בטיחותית (בגלל הגודל) ובסוף קנתה קורולה עם 4 כריות אוויר. לך תבין. :screwy:

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ההאצ'בקים בישראל - לפחות אלה הלא אוטומטיים נתפסים כרכבים קטנים וזולים.

בתקציב דל תוכל בקושי למצוא האצ'בק עם מנוע רציני. בטח שלא ברכבי המיינסטרים. רק ברכבים היותר מודרניים פתאום הפכו i30 ואסטרה החדשה לאלטרנטיבות של ממש.

אבל זה לא קשור רק להאצ'בק אלא לגודל הרכב. אסטרה היא כבר ב"גודל מלא" וברור שתהיה פרקטית לכולם. פונטו ורנו קליאו קצת פחות. אפילו הגולף בדורות הקודמים לא כל כך גדולות ויוצרות אסוציאציה של רכב קצת יותר קטן.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני לדוגמא בחרתי ב I30 האצ'בק במקום I35 סדאן.

מבחינתי קודם כל צורת האצ'בק יפה יותר ויש לה את הייתרון של פתח העמסה גדול יותר בבאגאז'.

את האמת תמיד ראיתי רכבי "סדאן" בתור רכבים יוקרתיים יותר שמראים יותר נוכחות על הכביש, אין לי אפילו את הסיבה למה - אולי כי הן פשוט נראות גדולות יותר.

הI30 שברשותי גם היא דיי גדולה שכמעמידים אותה ליד סדאן אחרת, אבל כשהיא עומדת לבד הרכב נראה קטנצ'ק (אבל מרווח יותר ממאזדה 3 החדשה ;) )

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
אני לדוגמא בחרתי ב I30 האצ'בק במקום I35 סדאן.

מבחינתי קודם כל צורת האצ'בק יפה יותר ויש לה את הייתרון של פתח העמסה גדול יותר בבאגאז'.

את האמת תמיד ראיתי רכבי "סדאן" בתור רכבים יוקרתיים יותר שמראים יותר נוכחות על הכביש, אין לי אפילו את הסיבה למה - אולי כי הן פשוט נראות גדולות יותר.

הI30 שברשותי גם היא דיי גדולה שכמעמידים אותה ליד סדאן אחרת, אבל כשהיא עומדת לבד הרכב נראה קטנצ'ק (אבל מרווח יותר ממאזדה 3 החדשה ;) )

החדשה חדשה או החדשה מ2009?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
החדשה חדשה או החדשה מ2009?

חדשה שנת 2013 - ראה סמלון :-)

עריכה: אם דיברת על המאזדה 3 אז אני מדבר על המאזדה 3 מ2010 שהייתה לי

פורסם
שכחתם גם את הוישר האחורי! המצאה אדירה

בסדאן לא צריך את זה כי לכלוך לא עף מהכביש: בסדאן עם אוירודינאמיות מתוכננת נכון השמשה האחורית נקיה גם בגשם.

אני לא אוהב הצבק, זה ניראה בעיני כאילו חתכו לרכב חלק והוא חסר לי בעיצוב. הרכב כאילו ניראה לא שלם.

עיצוב סדאן נתפס בעיני סולידי יותר.

מעבר לזה יש את כל העינין של חלוקת משקל, בהצבק זה לא טריויאלי

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בסדאן לא צריך את זה כי לכלוך לא עף מהכביש: בסדאן עם אוירודינאמיות מתוכננת נכון השמשה האחורית נקיה גם בגשם.

אני לא אוהב הצבק, זה ניראה בעיני כאילו חתכו לרכב חלק והוא חסר לי בעיצוב. הרכב כאילו ניראה לא שלם.

עיצוב סדאן נתפס בעיני סולידי יותר.

מעבר לזה יש את כל העינין של חלוקת משקל, בהצבק זה לא טריויאלי

אתה צודק עוד יתרון לטובת הסדאן הוא חלוקת המשקל.

• תוכן חדש...