Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי ולאבא שלי יש וויכוח, אני אומר שכל אדם יכול ללכת למשרד הרישוי ולשנות למידת צמיגים גדולה יותר (כמובן, עפ"י חוק ותקן), הוא אומר שזה "טיפשי", ורק "פלצנים" עושים את זה, שכל רכב שהגיע מהמפעל עבר מדענים שהחליטו איזה מידת צמיג טובה לו, וכל שינוי בעצם הורס.

אני אומר שזה לא נכון, מי צודק?

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

מרבית דגמי הרכב עושים שימושים בכמה גרסאות,דיזל ובנזין,טווח מנועים ורמות גימור.

לפי כך היצרן ומהנדסי הרכב בוחנים ומחשבים את טווח המידות האידיאלי עבור הרכב ,גרסאות חלשות\פשוטות יעשו שימוש כסטנדרט במידה הנמוכה וכן הלאה.

ישנן קומבינות, ואף ניתן לאשר מידות גדולות יותר לרכב מהטווח הגבוהה אך זה לא תורם ואף גורע מביצועי הרכב וצריכת הדלק שלו.

פורסם
המהנדסים טועים, אתה צודק. :roll:

הכוכב הראשון הגיע :wink:

התכוונתי שלמשל אם יש גרסא של רכב, כמו סיאט איביזה, והיא מגיעה בגרסת גימור אחת עם חישוקי 16'', ובגרסא אחרת (עם אותו מנוע, רק אבזור שונה, למשל מושבי עור) עם חישוקי 17''.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

אבא שלך צודק. ואני גם טוען ככה מכמה סיבות

1. הרכב הרבה לפני שהוא מגיע לכביש עובר אלפי שלבים ובחינת אופציות רבות שעיקרן עוסקות בשיקולים הנדסיים נטו על מנת להביא את הרכב למצב אופטימלי של ניצול יכולות הרכב ועמידתו במספר מצבים.

2. שיקולי צריכת דלק בעידן שלנו באים בחשבון וכל שינוי במרכב הרכב מביא לשינוי בצריכה, על אחת כמה וכמה כשמדובר במידות צמיגים והחברות כיום שמות דגש על העניין(אולי זו אחת הסיבות שכמעט ולא רואים מידות עם חתך 175 או 185 למשל)

3. שיקולים קוסמטיים בלבד, דהיינו המראה.

4. שיקולי מנוע. אני לא מבין גדול בסיאטים החדשות אבל אני בטוח שיש איזשהו שינוי בגרסאות (1.2, 1.4, 1.8 והמוגדשות) שבא לביטוי באבזור פנימי וחיצוני שאמור לבוא בתיאום עם מידות הצמיגים(מבחינת משקל הרכב ביחס להספק/מומנט)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אבא שלך צודק. ואני גם טוען ככה מכמה סיבות

1. הרכב הרבה לפני שהוא מגיע לכביש עובר אלפי שלבים ובחינת אופציות רבות שעיקרן עוסקות בשיקולים הנדסיים נטו על מנת להביא את הרכב למצב אופטימלי של ניצול יכולות הרכב ועמידתו במספר מצבים.

אין כזה דבר "מצב אופטימלי".

הכל זה trade offs (אחיזה מול נוחות, לדוגמא) ואתה בהחלט יכול להעדיף מערך אחר של עדיפויות על זה שבחר היצרן במקור, וזה נכון לכל רכיב וכיוונון ברכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במידה ומדובר על רכב אשר זמין עם כמה מידות חישוקים שונות בהתאם לרמת האבזור (מנוע ומתלים זהים), אז אין שום בעיה לעשות זאת.

יש לקחת בחשבון כי עלייה במידת החישוק בד"כ תתרום לנראות, אך תפגע בנוחות הנסיעה ועלותו של סט צמיגים חדש (במידה הגדולה יותר) יהיה בוודאות יקר יותר. בנוסף, אם אין לרכב מחסור באחיזה מלכתחילה (במידה הקטנה), ככל הנראה שלא יורגש שיפור גדול בתחום זה עם החישוק הגדול יותר.

יש לציין שהפגיעה בנוחות הנסיעה משתנה מרכב לרכב בעת הגדלת מידה, כמו גם השיפור של האחיזה. האם שווה להגדיל בשביל הנראות? כל אחד יעשה את החשבון שלו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דרך אגב, לא "המדענים" מחליטים על מידות הצמיגים, יש גם שיקול שיווקי לא מבוטל. הרבה מכוניות היום משווקות עם צמיגים רחבים מדי ובחתך נמוך מדי, מה שפוגע בנוחות הנסיעה שלא לצורך, רק בגלל שזה "נראה טוב".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רכב זה סביבה של פשרות,אפשר לשים בסיאט איביזה ג'אנט 18 עם חתך נמוך וצמיג רחב,האחיזה תיהיה טובה,אך הצריכת דלק תפגע,הצמיגים יקרים,האצה גם נפגעת,אז יש גרסאות ספורטיביות שהחליטו שכן שמים ג'אנטים יותר גדולים וצמיגים רחבים,כי הדגש ברכב הזה הוא על ההתנהגות,ויש גרסאות המשפחתיות שבהן החליטו שהאחיזה היא לא הדבר הכי חשוב ושמו ג'אנטים וצמיגים יותר צנועים כדי להתחשב בנוחות ובצריכת דלק.

אין פה משהו שהוא יותר טוב מהשני,זה עניין של העדפות אישיות.

אתה רוצה אחיזה? תגדיל מידה.

אתה רוצה נוחות וצריכת דלק טובה תישאר עם המקורי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה כי הנהג הממוצע לא צריך יותר מ14" או 15" (לסופר מיני).

רוב האנשים קונים את הרכב כדי להגיע מA לB, לא אכפת להם כמה למה ואיך הוא נראה, העיקר לשים דלק וליסוע.

אני גם חושב ככה, כל עוד זה רכב סטנדרט, לא צריך את כל השטויות האלה, יש הרבה מאוד דברים להשקיע ברכב.

שתקנה רכב עם מחיר, מעמד, יופי, פוזה, תשקיע כמה שאתה רוצה, זה גם שווה את זה.

אבל לשים על משפחתומטית, ג'אנטים בכמה אלפי שקלים, לי זה לא אומר כלום.

פורסם

4. שיקולי מנוע. אני לא מבין גדול בסיאטים החדשות אבל אני בטוח שיש איזשהו שינוי בגרסאות (1.2, 1.4, 1.8 והמוגדשות) שבא לביטוי באבזור פנימי וחיצוני שאמור לבוא בתיאום עם מידות הצמיגים(מבחינת משקל הרכב ביחס להספק/מומנט)

אז זהו שלא.

בסיאט לאון אין שום שינוי במידת הצמיגים בגרסאות שציינת.

ה-1.2, 1.4, 1.8 - כולם עם אותה מידת צמיגים.

לכן הרבה בעלי לאון 1.8 שאני מכיר החליפו למידה גדולה יותר.

פורסם
הכוכב הראשון הגיע :wink:

תרשה לי להיות הכוכב השני.

זה הויכוח האין סופי והבלתי נגמר בין ילד (שבדרך כלל הוציא רישיון מקסימום לפני 3 שנים) לאביו על רמת הפוזה שהרכב המשפחתי צריך לשדר.

שניכם צודקים.

מותר להגדיל מידת צמיג על פי חוק אל לרוב זה נעשה על ידי פלצנים שעושים זאת אך ורק למטרת נראות. מי שמגדיל צמיג על מנת להרחיב את האפשרויות או את רמת הצמיגים כמובן לא נכלל בקבוצה זו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...