Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נגיד שאני בירידה, הילוך 4 ו60+- קמ"ש, אני עם רגל על הברקס מדי פעם (רמזורים וכאלה), אבל אני רוצה לשמור על הבלמים ולהשתמש בבלימת מנוע, אני מוריד להילוך 3, המנוע "מוגבל" עד 60 קמ"ש, אבל בכל זאת הסל"ד גבוה, למרות שהרגל לא על הגז. והמנוע "צועק".

זה אמור להיות ככה?

כי אם הסלד גבוה - אני מבזבז יותר דלק, משמע לא בריא למנוע, עדיף הילוך 4 ורגל על הברקס מדי פעם?

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

קודם כל אנפץ לך תאוריה.

כאשר אתה ללא רגל על הגז, לא מוזרם דלק למנוע, הינע הגלגלים ממשיך לסובב את המנוע, זה תקף בעליה/ירידה/מישור, כל עוד שאין רגל על גז אין דלק מוזרם. היוצא דופן הוא ניוטרל (כי אז אין מה שיניע את המנוע חוץ מהדלק) והתחלת נסיעה (עזיבת ברקס בDRIVE או שחרור קלא'ץ על ראשון).

סל"ד גבוה כאשר הרכב בטמפ' עבודה לא צריך להפחיד אותך, נכון השחיקה היא גדולה יותר אך לא משהו שבגללו תחליף מנוע, היה לא מזמן שרשור נכבד וגדוש הסברים לא מזמן בנושא הזה.

"אני מבזבז יותר דלק, משמע לא בריא למנוע" -> מי אמר שבזבוז דלק לא בריא למנוע? זה לא בריא לכיס ולאיכות הסביבה אולי אבל המנוע נהנה מדלק, זה השתיה שלו :lol:

משמע, התנהגות נכונה (וזה גם כתוב בכבישים מסוימים "השאר בהילוך נמוך") להוריד הילוך, הרכב מקבל בלימת מנוע ולא צובר תאוצה וכל זה תוך אי בזבוז טיפת דלק וכמובן גם לא שוחקים את הבלמים.

פורסם

אה, וואלה?

אז אתה אומר שברגע למשל שאני מעביר להילוך 3, המהירות היא 60 קמ"ש, המנוע צועק, הסל"ד גבוה אבל שום דלק לא מתבזבז?

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם
אה, וואלה?

אז אתה אומר שברגע למשל שאני מעביר להילוך 3, המהירות היא 60 קמ"ש, המנוע צועק, הסל"ד גבוה אבל שום דלק לא מתבזבז?

אכן, כל עוד אתה לא לוחץ על הגז, דלק לא מתבזבז.

פורסם

אם יש לך רכב אטמוספרי, המנוע רק מתחיל לחיות בסל"ד הזה :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אל תשכח דבר חשוב. ברגע שהמנוע בטורים גבוהים הלאי שלו גבוהה ובנוסף אתה מפעיל עומס על הגיר. השאלה שלך צריכה להיות אחרת. על מה עדיף לבזבז את הכסף שלך,בלאי במנוע או גיר שיעלה כמה אלפים או על ברקסים,כמה מאות שקלים?!

וכן,אם לא לוחצים על דוושת הגז אז דלק לא מגיע למנוע. פרט למצב שהרכב עומד במקום וכמובן מונע :)

יש עומס תקין ויש עומס הורס.לפי הרעש שהמנוע עושה,אני מאמין שתמצא את הגבול.

פורסם
אל תשכח דבר חשוב. ברגע שהמנוע בטורים גבוהים הלאי שלו גבוהה ובנוסף אתה מפעיל עומס על הגיר. השאלה שלך צריכה להיות אחרת. על מה עדיף לבזבז את הכסף שלך,בלאי במנוע או גיר שיעלה כמה אלפים או על ברקסים,כמה מאות שקלים?!

וכן,אם לא לוחצים על דוושת הגז אז דלק לא מגיע למנוע. פרט למצב שהרכב עומד במקום וכמובן מונע :)

יש עומס תקין ויש עומס הורס.לפי הרעש שהמנוע עושה,אני מאמין שתמצא את הגבול.

איזה תאוריות מצוצות מהאצבע.

לא מדברים כאן על טורים של 6K שיכולים להוות פוטנציאל נזק, מדברים כאן על 2.5-3K שאמור לתת בלימת מנוע, ונסיעה כזאת של כמה דקות פעם ב.. לא תגרום להחלפת מנוע/גיר אחרי שבועיים.

היה לא מזמן שרשור ממצא בנושא, ממליץ לך לקרוא אותו לפני שאתה מגיב בסתם תאוריות.

לא סתם רשום בכבישים מסוכנים "השאר בהילוך נמוך".

אגב, אם כבר מדברים על הברקסים, לחיצה קבועה (גם אם לא חזקה) על הברקסים במהלך ירידה מחממת אותם, מעבר לכך שנוזל הבלמים מאבד מאיכויותיו כאשר הוא מתחמם מדי, אתה גם עלול למצוא את עצמך במהלך ירידה ללא בלמים.

פורסם

לא יודע איך הגעת לתיאוריה הזאת אבל בוא אתקן ברשותך:

כל עוד אתה לא לוחץ על הגז פחות דלק מתבזבז.

אין דבר כזה שהמנוע מונע ודלק לא מתבזבז, זה מנוע בעירה, כדי לשמר בעירה (גם בירידה ללא לחיצה על הגז) תמיד מוזרם דלק למנוע, פשוט כשלוחצים על הדוושה- מוזרם יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה לא מדוייק. יש לא מעט מכוניות שמעל סל"ד מסויים, כאשר אין לחיצה על הדוושה לא מוזרם דלק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה תלוי בהגדרה שלך ל'דולק'. המנוע מסתובב, בוכנות זזות, אלטרנטור מתפקד וכו'. אבל אין שם דלק. הגלגלים מסובבים את המנוע במקום הבעירה.

ברוב המכוניות המודרניות זה ככה למיטב ידיעתי. ברגע שהסל"ד יורד מתחת לסף מסוים (בד"כ 1000-1500) האינג'טקורים חוזרים לעבוד כדי להחזיק את המנוע דלוק.

יש פה בדיקה מעניינת שעשו בהקשר הזה:

http://www.popularmechanics.com/cars/alternative-fuel/news/coasting-in-neutral-fuel-economy

פורסם

תנועת הרכב. המנוע מחובר לגלגלים...

תעשה ניסוי ברכבך.

סע במורד והורד הרגל מדוושת התאוצה, כשהסלד על 2000+.

אחכ סע באותה מהירות והעבר לניוטרל.

חזור וספר מה מחשב הדרך ציין שצריכת הדלק בשני המקרים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הרכב אצלי לא אינדיקציה, הוא צורך דלק גם בחניה עם מנוע כבוי....:lol:

כשהמנוע אצלי מותנע יש צריכת דלק לקילומטר, כשהמנוע כבוי זה עובר לצריכת דלק לדקה..

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הילוך ראשון, עליה קלה מאוד, גז לא לחוץ (סל"ד=900-750) והאוטו מטפס לאיטו בעליה, דלק לא נשרף?

פורסם

עדיף שהמנוע יהיה בסל"ד גבוה (לא משנה מה הגובה) מאשר לטגן ברקסים ולהשאר בלי ברקסים בסוף הירידה (במקרה הטוב) או באמצע הירידה (במקרה הרע)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...