Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי רצה I40CW בזול ולא קיבל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עכשיו באלבר/מוטודיל - 30K (!) ואולי עוד כמה !!!!!!, הנחה.

כן, כן, שלושים אלף שח פחות מהמחיר בסוכנות.

אין סיכוי שכף רגלי תדרוך אצל היבואנים ששוחטים את הציבור רק בשביל שחחרות הליסינג ירוויחו, אלא במחיר כזה. אז מה יצא לנו? במקום למכור לציבור במחיר סביר, מפמפמים באופן מלאכותי את מחיר הרכב, מוכרים לליסינג בהנחה של 40K (נניח), ואז אדם הולך ורוכש את הרכב ב- 30K הנחה, במקום שהיבואן החמדן יתמחר מראש את הרכב ב- 20K פחות. קרטל מהתחת. (pardon my french).

ואחרי זה הם עוד אומרים שיש תחרות ומה אנחנו רוצים, זה לא הם - זו המדינה. הנה ההוכחה, אבל הי - אנחנו עסוקים ב"בולבולים".

שוב פעם bar72 ומחירי הרכב החדש, ממש "עוד חוזר הניגון".... :lol:

לא משנה שאם היית שם חולצת פולו (עם סוס בגודל צנוע), נועל מוקסינים (לא לבנים) ונכנס לסוכנות של יונדאי היית מקבל גם אתה הנחה יפה מאוד מהמחיר הרשמי.

לא משנה שאין לך מושג כמה רכבים באמת יש לאתר האינטרנט הזה למכור במחיר הזה, ויכול להיות שהרכבים במודעה הזאת נמכרו כולם כבר לפני שבוע. אבל יש לי פורד מונדאו 2011 במחיר מצוין, אולי תרצה לשמוע פרטים אדוני?

לא משנה שוועדה ממשלתית בדקה ומצאה שמתח הרווחים של היבואנים לא חורג מהמקובל בעולם ושמחירי הרכב החדש בישראל, בניכוי רכיב המס, לא חורגים מהמקובל בעולם.

bar72 כבר החליט שאין תחרות, ושיש קרטל, ושמנהל חטיבת יונדאי יושב כל חודש לברנאצ' עם גיל אגמון מדלק מוטורס כדי לתאם את המחיר של הג'נסיס קופה שישק במהרה בימנו.

בואו ניקח מצב של מימוש הרכב, בגניבה או תאונה חס וחלילה,זה מה שעושה חברת הביטוח:

מחיר הרכב המלא: 178.500

הפחתות רלוונטיות - 22%+ 4% = 26%. בכסף זה 46410 ש"ח. עסקה טובה?

נקצין וניקח רכב בן שנה וחצי כזה שעלה לכביש בינואר 2012- ע"פ המחירון 142000.

ע"פ המחירון ההפחתות זהות (26%), בכסף זה 36920 ש"ח. עסקה טובה?

שימו לב שאני מדבר על מצב שבו מקבלים מחירון, בלי להתייחס למצב השוק ולתדמית שיש לרכבים שהיו בליסינג.

תנסו לבוא עם רכב כזה לטרייד אין והמחירים שתקבלו הם סביב ה40% פחות ואף יותר.

אין לי מושג על מה אתה מדבר. במחירון לוי יצחק יש קטגוריה ברורה למכירה של רכב "יד ראשונה 0 קילומטרים מליסינג" ומדובר ב-8 אחוזי הפחתה:

attachment.php?attachmentid=345173&stc=1&d=1373010062

זה שחברות הביטוח הרבה פעמים מנסות את "שיטת מצליח" להורדה במחיר, זה משהו אחר וזה לא מה שקובע את מחיר המחירון לפי לוי יצחק.

זה שבטרייד אין תקבל 40 אחוז מתחת למחירון על רכב כזה - גם זה נכון. אבל תתפלא לשמוע, זה נכון לגבי כל רכב שתיקח לטרייד אין. גם רכב יד ראשונה מפרטי עם קילומטראז' נמוך יקבל בטרייד-אינים הגדולים מחירון מינוס 30 אחוז.

מה לגבי רכבים מעניינים יותר כמו טויוטה יאריס/אוריס הייבריד? סקודה ראפיד דיזל ידנית? וכו'.

יש יאריס בנזין רגילה, אבל המחיר לא מאוד אטרקטיבי לעומת המחיר הרשמי. היברידית עוד לא ראיתי.

סקודה ראפיד דיזל בקושי נמכרת ללקוחות פרטיים, הרוב מיועד לשוק המוניות ולכן גם לא מגיע לחברות הליסינג.

אם אתה להוט על דיזלים אז יש את הפוקוס סטיישן דיזל הזאת שלפי מה שהבנתי השבוע, נשארו איזה 3-4 רכבים ממנה במלאי. ונראה לי שאפשר לקבל מחיר טוב גם על פלואנס דיזל, אם תפנה לחברת הליסינג הנכונה.

Capture.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שוב פעם bar72 ומחירי הרכב החדש, ממש "עוד חוזר הניגון".... :lol:

לא משנה שאם היית שם חולצת פולו (עם סוס בגודל צנוע), נועל מוקסינים (לא לבנים) ונכנס לסוכנות של יונדאי היית מקבל גם אתה הנחה יפה מאוד מהמחיר הרשמי.

לא משנה שאין לך מושג כמה רכבים באמת יש לאתר האינטרנט הזה למכור במחיר הזה, ויכול להיות שהרכבים במודעה הזאת נמכרו כולם כבר לפני שבוע. אבל יש לי פורד מונדאו 2011 במחיר מצוין, אולי תרצה לשמוע פרטים אדוני?

לא משנה שוועדה ממשלתית בדקה ומצאה שמתח הרווחים של היבואנים לא חורג מהמקובל בעולם ושמחירי הרכב החדש בישראל, בניכוי רכיב המס, לא חורגים מהמקובל בעולם.

bar72 כבר החליט שאין תחרות, ושיש קרטל, ושמנהל חטיבת יונדאי יושב כל חודש לברנאצ' עם גיל אגמון מדלק מוטורס כדי לתאם את המחיר של הג'נסיס קופה שישק במהרה בימנו.

אין לי מושג על מה אתה מדבר. במחירון לוי יצחק יש קטגוריה ברורה למכירה של רכב "יד ראשונה 0 קילומטרים מליסינג" ומדובר ב-8 אחוזי הפחתה:

attachment.php?attachmentid=345173&stc=1&d=1373010062

זה שחברות הביטוח הרבה פעמים מנסות את "שיטת מצליח" להורדה במחיר, זה משהו אחר וזה לא מה שקובע את מחיר המחירון לפי לוי יצחק.

זה שבטרייד אין תקבל 40 אחוז מתחת למחירון על רכב כזה - גם זה נכון. אבל תתפלא לשמוע, זה נכון לגבי כל רכב שתיקח לטרייד אין. גם רכב יד ראשונה מפרטי עם קילומטראז' נמוך יקבל בטרייד-אינים הגדולים מחירון מינוס 30 אחוז.

יש יאריס בנזין רגילה, אבל המחיר לא מאוד אטרקטיבי לעומת המחיר הרשמי. היברידית עוד לא ראיתי.

סקודה ראפיד דיזל בקושי נמכרת ללקוחות פרטיים, הרוב מיועד לשוק המוניות ולכן גם לא מגיע לחברות הליסינג.

אם אתה להוט על דיזלים אז יש את הפוקוס סטיישן דיזל הזאת שלפי מה שהבנתי השבוע, נשארו איזה 3-4 רכבים ממנה במלאי. ונראה לי שאפשר לקבל מחיר טוב גם על פלואנס דיזל, אם תפנה לחברת הליסינג הנכונה.

כל מה שאתה אומר הוא נכון, אבל זה מתייחס למצב שבו הלקוח קונה ישירות מחברת הליסינג.

אני מדבר על השלב הבא, כשהלקוח שקנה בהנחה של 30K מבקש למכור את האוטו או צריך לממשו (אובדן או גניבה).

במצב הזה הלקוח נופל לקטגוריה שציינתי לעיל. ואלו הן ההפחתות.

לגבי הטרייד אין, אני עובד אצל יבואן גדול כלשהו, וכשלקוח מגיע עם רכב יד ראשונה פרטית ההפחתות הן ממש לא 30-40%.

פורסם

זה שבמחירון לוי יצחק רשום שההפחתה על רכב 0 ק"מ היא 8% זה טוב ויפה, אבל המציאות בשטח במכירת רכב כזה בעוד 3 שנים היא ממש לא 8% אלא יותר, הרבה יותר. אולי i40CW תוכל להימכר בהפחתה נמוכה יותר כי זה לא יהיה רכב נפוץ, אבל בכל מקרה יותר מ-8%.

עוד אפשרות להנחה על רכב כזה מחברת ליסינג זה רכב שעבר פגיעה במהלך ההכנה שלו והיבואן עצמו מעדיף שהרכב ימכר דרך גורם אחר ולא דרכו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה ממש לא נכון. גם אף אחד לא מחייב אותך לרכוש YES או HOT, או אינטרנט. ובכ"ז אתה רוכש - ומשלם בערך פי2 ממה שאתה צריך לשלם באמת.

אפשר גם להסתפק בערוצים 1-2-10 (יש לי חבר שכבר שנים כך) ולא חייבים אייפון (ובטח לא להחליפו בכל דור חדש שיוצא) אפשר להסתפק גם במכשיר ברבע המחיר, אינטרנט בישראל דרך אגב לא יקר ויש כבר אנשים כיום שמסתפקים בחבילה הסלולרית שלהם בשביל לקרוא קצת כתבות.

הצרכן הישראלי הוא לא צרכן חכם, הוא צרכן בכיין וזו עבודה. לא יקנו, יורידו מחירים, יקנו, למה שיורידו?. כפי שכתבתי מקודם, כן ישנה גישת שמור לי ואשמור לך בתחום מסויים של רכבים: סופרמיני אוטו', משפחתיות אוטו' ומנהלים אוטו' את עיקר הרכבים האלו רוכשות חברות הליסינג. מעבר לכך, לדעתי ישנה תחרות בריאה יחסית בשוק הרכב הישראלי.

רבות מהללים כאן בפורום את האירופאים על הדיזל ותיבות ידניות, הסיבה לכך זו לא האהבה מיוחדת לתיבה ידנית או לדיזל, זה בעיקר כי זה פשוט זול ומשתלם יותר, זה הכל. כמה ישראלים ירכשו i30 בגרסת 1.4 ידנית ב-25,000 שקל פחות מהדגם האוטו'? יונדאי וקיה מצליחות בארה"ב כי הן מציעות אחריות מלאה של 5-7 שנים, גם זה משתלם כלכלית.

פורסם

לגבי הטרייד אין, אני עובד אצל יבואן גדול כלשהו, וכשלקוח מגיע עם רכב יד ראשונה פרטית ההפחתות הן ממש לא 30-40%.

אם אתה עובד עם יבואן גדול אז אתה בטח יודע שלקוח שמגיע לסוכנות עם כסף מזומן יקבל בדרך כלל תנאים טובים יותר מלקוח שצריך טרייד. זאת דרך אחת "לגלגל" אתה אותם 30 אחוזים ולארוז אותם מחדש בצורה שהלקוח הסופי לא ירגיש שהורידו לו יותר מידי על הטרייד אין של הרכב החדש.

דרך אחרת לארוז מחדש את ההפחתה על הרכב שנכנס לטרייד היא להוריד ללקוח את מחיר הרכב בטענה ש"זה לפי לוי יצחק". אין הרי שום היגיון בזה שרכב שנמכר כרכב "יד ראשונה מליסינג תפעולי" יקבל הפחתה של 12 אחוזים מהמחירון בעוד רכב שנמכר כרכב "יד ראשונה מליסינג 0 קילומטרים" יקבל 26 אחוזי הפחתה. והנה ארזנו מחדש ללקוח 14 אחוזי הפחתה, כמעט חצי מה-30 שדיברנו עליהם. עוד איזה 5-6 אחוז על "עמלת טרייד אין", פה ושם איזה שריטה קטנה, קצת פחות הנחה במחיר הרכב החדש ותוציא לו את הוואצ'ר לטיפול ראשון חינם והאיתורן במתנה - הגעת ל-30 אחוזים בגלל הטרייד אין.

סה לה וי...

attachment.php?attachmentid=345174&d=1373015060

Capture.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אפשר גם להסתפק בערוצים 1-2-10 (יש לי חבר שכבר שנים כך) ולא חייבים אייפון (ובטח לא להחליפו בכל דור חדש שיוצא) אפשר להסתפק גם במכשיר ברבע המחיר, אינטרנט בישראל דרך אגב לא יקר ויש כבר אנשים כיום שמסתפקים בחבילה הסלולרית שלהם בשביל לקרוא קצת כתבות.

הצרכן הישראלי הוא לא צרכן חכם, הוא צרכן בכיין וזו עבודה. לא יקנו, יורידו מחירים, יקנו, למה שיורידו?. כפי שכתבתי מקודם, כן ישנה גישת שמור לי ואשמור לך בתחום מסויים של רכבים: סופרמיני אוטו', משפחתיות אוטו' ומנהלים אוטו' את עיקר הרכבים האלו רוכשות חברות הליסינג. מעבר לכך, לדעתי ישנה תחרות בריאה יחסית בשוק הרכב הישראלי.

רבות מהללים כאן בפורום את האירופאים על הדיזל ותיבות ידניות, הסיבה לכך זו לא האהבה מיוחדת לתיבה ידנית או לדיזל, זה בעיקר כי זה פשוט זול ומשתלם יותר, זה הכל. כמה ישראלים ירכשו i30 בגרסת 1.4 ידנית ב-25,000 שקל פחות מהדגם האוטו'? יונדאי וקיה מצליחות בארה"ב כי הן מציעות אחריות מלאה של 5-7 שנים, גם זה משתלם כלכלית.

זה שאתה רוצה לסתפק במים ומלח אין בעיה, אתה יכול גם לנסוע על סוס ועגלה לעבודה, ואם הנעליים שלך יקרעו אל תקנה חדש תדביק אותם עם דבק.. אז אני שמח להודיע לך שהסטנדרט באמריקה זה שני רכבים בבית ולא אלד כמו בארץ! שמה אנשים קונים את האייפון הכי חדש כי המחירים שם לא מטורפים כמו פה. ורק שתדע לך שהצרכן הישראל הוא לדעתי הצרכן הכי חכם שיש אבל לא מספיק אמיץ, ביוון העלו את המחיר של הלחם בכמה אגורות וכבר אנשים על אותו יום לא קנו לחם אחד ויצאו לרחובות מה שכאן לא היה קורא.

בא אני יגלה לך עוד סוד קטן, אני עבדתי בבזק בין לאומי במכירות יש אנשים שמשלמים על מהירות אינטרנט 100 שקל וכשהו מבקש הנחה אז אומרים לו אורי בא קח בשבעים שקל, שבאמת המחיר הכי נמוך שהלקוח יכול לשלפ זה 30₪ אתה מבין איך הם דופקים את הלקוחות? מה שיוצא מזה שאנשים כמוך אומרים לא נורא אפשר להסתפק באינטרנט איטי כי אם אני ישדרג זה המון כסף ומה שאתה לא יודע זה כמה שזה זול אני אישית משלם 30 שקל ל 15 מגה ההבדל בנינו שאתה תמשיך ״להסתפק״ במועט ותגלוש מהסלולארי שלך כי זה יקר.

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם
רך אגב, החוק של הליסינג עבר, מותר להם למכור רכבים יד0 אמתיים - יש כבר חברת ליסינג שהרימה את הכפפה?)

ממש לא. הם יזכו לחרם יבואני רכב אם יעשו זאת. זו משמעות קרטל אמיתי וכשל שוק אמיתי. שאף אחד במדינה אינו אמיץ מספיק לטפל בו.

גם YES ו HOT, כמו גם ספקי האינטרנט, לא מונעים משיקולים פילנטרופיים, אלא מטרתם להרוויח כסף. יש להם הוצאות, ולכן ישנו רף מחיר שממנו אי אפשר לרדת.

אתה מאוד תמים כנראה, אם אתה חושב שאי אפשר לרדת מסביבות 100 ש"ח לתשתית. אני מאמין שהבחור מבזק כבר ענה לך, אבל בכל מקרה - שים לב ליוזמה של שר התקשורת, להכריח את HOT ובזק לאפשר לספקי משנה לעשות שימוש בתשתית כדי להוריד מחירים. או שאולי אני צריך להזכיר לך מה קרה למחירי הסלולר?

על מה אתם מדברים??

אתם רוכשים את הרכב בתור בעלים שניים, אחרי ליסינג.

נכון, אבל כאמור לא שימוש בליסינג אלא "אפס ק"מ". אולי לא יסתפקו בהפחתה של 8% ויורידו 15%, אבל בטח לא מה שאתה כתבת, ובכל מקרה, משום שהתופעה הזו נעשית מאוד נפוצה, אני מניח שהשוק ידע לעכל אותה בעוד שנתיים-שלוש. וגם אם לא - אין להשוות חסכון של 30K עכשיו, להפסד של 30K בעוד שנתיים-שלוש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זה שבמחירון לוי יצחק רשום שההפחתה על רכב 0 ק"מ היא 8% זה טוב ויפה, אבל המציאות בשטח במכירת רכב כזה בעוד 3 שנים היא ממש לא 8% אלא יותר, הרבה יותר. אולי i40CW תוכל להימכר בהפחתה נמוכה יותר כי זה לא יהיה רכב נפוץ, אבל בכל מקרה יותר מ-8%.

עוד אפשרות להנחה על רכב כזה מחברת ליסינג זה רכב שעבר פגיעה במהלך ההכנה שלו והיבואן עצמו מעדיף שהרכב ימכר דרך גורם אחר ולא דרכו.

אם תקנה רכב שנפוץ בליסינג באופן פרטי, שתבוא למכור אותו עוד 3 שנים תאלץ להתחרות מול חברות הליסינג שיציפו את בדגם כמו שלך, עם הבטחות כמו איזה מערכת מולטימדיה עזתית או "אחריות" לתקופה מסויימת או מימון לכאורה.

האופציות המשתלמות לדעתי הן ככה.

אם רוצים לקנות שנפוץ בחברות ליסינג, עדיך לרכוש אותו יד ראשונה עם 0 קילומטר, גם ככה אם הוא יקנה אותה מהסוכנות במכירה הוא ייאלץ להתמודד עם מחירי השחיטה של הליסינג.

אם קונים רכב חדש מהסוכנות, אז רצוי שיהיה רכב שאינו נפוץ בליסינג כמו סיויק או גולף.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...