Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקל העמסה

davshpe1999
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשאלתך, הרכב לא יישבר, אבל ייתכן שמשהו אחר (או מישהו יישבר). הגברת משקל הרכב פירושה הגברת העומס על כל מכלול המתלה, מהשלדה ועד הצמיג, כמו גם הבלמים, המנוע ובנוסף הפחתת האחיזה.

אין שום סיכוי שבמצב של משקל עודף תוכל לעצור בזמן במצב שבו תידרש לעצירה זריזה. כמו כן, אפשר שתעוף מסיבוב שביום רגיל אתה צולח אותו בלי שום "דרמה" וייתכן שבסופה של בלימה ממושכת תמצא את עצמך עם בלמים דועכים. בנוסף, ההתנגשות תהיה הרבה יותר כואבת, לך ולמי שאתרע מזלו שתתנגש בו.

בעיני, יותר חשוב מדו"ח, אם כי גם זה טיעון...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המכלולים: סרנים, קפיצים, צמיגים, ולא פחות חשוב: ברקסים, בנויים לעבודה עד עומס מסויים.

אני מניח שאם מדובר בחריגה קלה, למרחק קצר, בתוואי משורי ובנהיגה זהירה, אז שום מכלול לא ממש ישבר.

דו"ח תוכל לקבל בכל מקרה!

אם מדובר בעבודה קבועה גם בעומס קרוב למקסימלי שהרכב מתוכנן אליו - עדיף משאית קלה שתעמוד בעומסים (אני לא יודע בדיוק מה אתה מתכנן להעמיס)

פורסם

אני פרטתי את דעתי בתשובתי. זה לא שהרכב יקרוס ב1101. אם מדובר במשקל אפילו פחות מהמקסימלי אבל קרוב אליו, לאורך כל חיי הרכב - אז כדאי רכב גדול יותר.

אם מדובר במבצע חד פעמי - פרט יותר. מה אתה מתכנן להעמיס? (אין דין אנשים כדין בלוקים), לאורך איזה תוואי אתה מתכנן לנסוע? (הררי, מישורי, קצר, ארוך) בכמה יותר אתה מתכוון להעמיס? (100 ק"ג או 500?)

אמור להיות מפורט גם עומס מקסימלי מותר על הציר הקדמי והאחורי בנפרד (במקרה של האקונוליין, לדעתי הציר האחורי בנוי לשאת קצת יותר מהציר הקדמי)

את ההגבלות האלה הייתי ממליץ מאוד לא לעבור בשום אופן, כדאי גם לא להתקרב אליהן!

פורסם

אם כתוב על המעלית, שמותר להעלות בה 6 נוסעים עד 500 ק״ג, היית מכניס לתוכה 10 קרובי משפחה שלך ביחד, שמשקלם יותר מ-500 ק״ג?

אם אתה יעמיס יותר מהמותר, ותצטרך לבלום בפתאומיות - מרחק הבלימה יגדל, אולי תפגע במשהו שלא היית אמור לפגוע בו.

התנהגות הרכב תשתנה לרעה. אתה מסכן את עצמך, ואת הסובבים אותך.

זה יותר מטריד מבלאי לרכב, או דוח. מה דעתך?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בוא נגיד שאני רוצה להעמיס טון וחצי. אבל אמרת שאתה לא מציע להתקרב למשקל הזה אפילו. אז איזה רכב אתה מציע לי (עד 4 טון) לקחת? (לא כולל פורד אקונוליין)

פורסם

לדעתי האקונוליין ודומיו (סוואנה) הם הרכבים בעלי כושר העמסה הרב ביותר עד 4 טון (הרכב עצמו צריך לשקול פחות מ2.5 טון ואז גם כושר העמסה שלו יהיה קטן יותר. רכב הוא לא נמלה (למעט משאית יעודית למשקל כבד) ולא יכול לשאת כפול ממשקלו.

טנדר יפני יכול לשאת עד טון, וטנדר אמריקאי גדול (F350 ודומיו) נחשב מעל 4 טון.

אם כבר יש לך אקונוליין, ומדובר בנסיעה חד-פעמית קצרה ופשוטה, תעשה את השיקולים שלך (נוסף לנאמר על הברקסים, מלבד הגדלת מרחק הבלימה הברקסים יכולים שלא לעמוד בעומס וזה אומר אובדן כושר הבלימה, לתשומת ליבך!!!)

מעבר לכך אתה צריך רכב מהקטגוריה של משאית קלה, 6 טון למשל.

פורסם

אם אתה עצמאי, מדינת ישראל מעודדת אותך לרכוש משאיות (רכב מעל 4 טון) הרישיון הנוסף יחזיר את עצמו בהחזרי מס מהר מאוד.

אם מדובר במשהו חד-פעמי, פשוט תזמין הובלה!

להעמיס יותר מהמותר על רכב - אני לא ממליץ!

פורסם

אם אתה מתעקש להישאר עד 4 טון אז יש לניסאן דגמי משאיות קלות שמתאימות למשקל הזה ובתנאי מימון מעולים. אם אתה חייב ואן אז בדוק אצל איווקו.

בכל מקרה אם אתה יכול עדיף לעבור לרשיון ג' ואז לא רק שהמבחר גדול יותר אלא גם שמירת הערך טובה יותר (לא מזמן גיליתי שהאיסוזו שלי מודל 2008 שנקנתה ב 156K שווה היום קרוב ל 100K).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כפי שנאמר, להעמסה במשקל יתר יש השלכות בטיחותיות על הרכב. ככל שמשקל יותר חורג מהמגבלה - ככה הסיכון גדל.

לגבי דוח - זה כתלות בחריגה באחוזים ממשקל מירבי מותר (הכוונה למשקל כולל של הרכב, ולא רק משקל של מטען) :

בחריגה ממשקל מותר עד 5% -> לא ירשם דוח.

בחריגה ממשקל מותר מ-5% ועד 10% -> ירשם דוח של 500 ש"ח

בחריגה ממשקל מותר מ-10% ועד 25% -> ירשם דוח של 1000 ש"ח

בחריגה ממשקל מותר מ-25% -> ירשם זימון לבימ"ש + סמכות השבתת רכב + סמכות שלילת רשיון מנהלתית.

פורסם

איך זה שונה מכל בחינה משמעותית מאשר העמסה על הרכב עצמו?

הרכב עדיין סוחב את המשקל העודף, הוא עדיין צריך לבלום אותו (ואפילו לא העליתי את העניין שקשה יותר לרכב לבלום נגרר, ואת המשקל העצמי של הנגרר).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...