Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההפרש במחיר במידות הסטנדרתיות בין צמיג סיני לבין צמיג באיכות טובה מאד,כמו גודייר,בריגסטון,קונטי,קלבר,וכו,הוא של פחות ממה שבן אדם ממוצע מוציא על פלאפל/שווארמה בשנה.

צמיג סיני לא יתפקד כמו צמיג באיכות אירופאית,רחוק מזה,הוא גם יכול להיות סכנת חיים ברורה,יש מספיק מבחנים ביו טויב ובמקומות אחרים שהוכיחו את זה.

בשביל סכום כזה שווה לקחת סיכון?!

לתת לילדים שלי לנסוע בחלק אולי הכי חשוב בטיחותית ברכב?,החלק שמחבר את הרכב לכביש!.

נו באמת..זאת קמצנות גרידא שיכולה בקלות לעלות בחיים,שמישהו אחר יסכן את המשפחה שלו,לי יש מערכת שיקולים אחרת.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שמדובר בקמצנות, יש חוסר מודעות עצום בארץ בנוגע לצמיגים ויש בעיה אחרת והיא תחושת ה"תמיד מנסים לדפוק אותי" שיש לישראלי הממוצע ולכן עד שהוא נופל על צמיגאי טוב שמנסה באמת למכור לו משהו טוב הישראלי הממוצע מתחיל לחשוד ש"הנה, מנסים לדפוק אותי עם צמיגים יקרים".

אני הסברתי לאבא שלי במשך 5 דקות על חשיבות צמיגים וזה גרם לו להבין שיש הבדל בין חברות ובסופו של דבר הוא בישר לי שהתקין רבעיית קונטיננטל באיזה 400 או 450 שקלים לצמיג, אני שמחתי כי זו חברה מצויינת ועם מוניטין מעולה.

זה לא שהוא התקמצן בעבר, הוא פשוט חשב כמו הרבה ישראלים "גומי זה גומי" מבלי להכנס לעובי הקורה ולהבין שיש תרכובות שונות של גומי וכו'.

בתום אחת מנסיעות יום ראשון עם החברים התפתחה שיחה לגבי צמיגים, כולם באופן טבעי עם צמיגים ספורטיביים דביקים ברמה זו או אחרת, אני הייתי היחיד עם מישילין פיילוט סופר ספורט.

הם נדהמו שכשנגענו בצמיג (לא בדופן אלא ממש בסוליה) המישילין היום חמים והיתה תחושה שהאצבע ממש "נדבקת" לצמיג, זה הורגש בעוד צמיגים אבל בצמיג אצלי זה היה ממש מוחשי.

כולנו נסענו על אותו כביש, אותו קצב וכדומה, ועדין הרגשת שצמיגים מסויימים קצת חמים יותר מאחרים, צמיגים מסויימים הרגישו דביקים יותר מאחרים וכדומה.

בקיצור, לא להקל ראש בנושא כה חשוב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה כי לרוב עם ישראל אין כסף ו/או יש להם סדר עדיפויות שונה משלך.

אני בטוח שגם לך יש תחומים אפורים בהם גם אתה לא משקיע כי אתה לא מייחס להם חשיבות גבוהה למרות שאולי צריך.

כל הרהיטים שלך בבית עץ מלא? כל המזרנים אורטופדיים? המזגן מדורג אנרגטית "A"? במחשב שלך מותקנת מע' הפעלה מקורית?

+1.

אפילו בפורום הזה אני בטוח שיש אחוז לא מבוטל שנוסעים על צמיגים סיניים.

כשהמטרה שלך היא A-B והם עושים את העבודה אז אנשים חוסכים 600-800 ש"ח לרביעיה וקונים סיני.

הרוב נוסעים על סיני ולא מעניין אותם התנהגות במצבי קיצון, כביש ספוג מים יש ימים ספורים בשנה בישראל.

סמארטפון הם יקנו במקום ב-1000 ב-4000 למרות שאין צורך, עניין של סדרי עדיפויות בחיים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לגבי צמיגים "סיניים": אני לא מבין למה נטפלים דווקא לצמיגים סיניים? צמיגים אירופיים אבל תוצרת פולין, למשל, היית קונה? הנקודה אינה מדינת המוצא של הצמיג (בעיני) אל החברה והמותג. כל עוד מדובר בחברה גדולה עם מוניטין ובמותג מוכר - אני לא רואה בעיה. כאשר מדובר בחברה עלומת שם, ולא משנה מאיזו מדינה, רצוי לא לגעת.

צודק ב 100%.

אכתוב מנסיון אישי והרגשה שלי עם שלושה סוגי צמיגים על מאזדה לאנטיס (מניח שתוכלו להסכים שמדובר ברכב נפוץ למדי וסטנדרטי, לא במפלצת ספורט שמרגישים בה כל הבדל קטן באיכות הצמיג):

כשקניתי את הרכב (משומש, כמובן- מסבא שלי) היו עליו צמיגי GT. לא הכרתי את החברה ושאלתי אותו למה הוא שם את הצמיגים האלה- התשובה היתה שזה מה שהמליצו במוסך. בתקופה ההיא הייתי פחות מודע ולא היה לי כסף ולכן החלטתי להשאיר אותם, אבל אחרי כמה החלקות במהירות נמוכה כאשר התחיל החורף, החלטתי להחליף אותם כשהם בני פחות משנתיים.

אממה- הצמיגים ששמתי היו של לאסה (טורקיים מבית ברידג'סטון). שמתי אותם עקב המלצה של פאנצ'רמעכר שהכרנו אישית. שיפור ביחס ל GT- בהחלט. היה מדובר בקפיצת מדרגה רצינית, סה"כ מדובר בצמיגים סבירים. עם זאת, בתקופה ההיא נעשיתי יותר מודע לנושא והחלטתי שאני לא מתקין שוב צמיגים של לאסה. הצמיגים היו על הרכב שלי שלוש שנים ובשום שלב לא היו גרועים כמו ה GT.

הצמיגים הבאים שלי היו של מישלן- וגם כאן היה שיפור משמעותי באחיזה ביחס ללאסה. מאז החלפתי שוב צמיגים ומיותר לציין ששוב שמתי רביעיית מישלנים- לעתיד הנראה לעין אלו הצמיגים היחידים שיעלו על הרכב שלי.

לסיכום, צמיגים אירופאיים עלומי שם אמנם יותר טובים מצמיגים סיניים (מנסיוני לפחות), אבל המותגים הגדולים עדיין משמעותית טובים יותר גם מהם.

נ.ב. אחרי הסיפור הזה סבא קיבל הוראות לא להחליף צמיגים בלי שאישרתי אותם לפני :-D הרכב שלו נועל כרגע ברידג'סטונים (זהים לאלו שהגיעו מהיבואן).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אגב לאחרונה יצא לי לראות כמה צמיגים ממותגים שלא הכרתי מקודם ולא יצא לי לחקור על טיבם.

פיירסטון - שם כמעט זהה לברידג'סטון :? אבל מגיעים OEM על שברולט קפטיבה ספורט.

AEOLUS - צמיגים שיצא לי לראות מורכבים על הרבה מוניות, מיובאים ע"י הייבואן של פירלי.

IRONMAN - צמיגים לרכבים מסחריים, הבנתי שמדובר על חברה אמריקאית.

AVON - צמיגים שנמצאים על רכבים של משטרת ישראל, דוקא הבנתי שמדובר בפירמה טובה מאוד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

פיירסטון חברה מוכרת מהפרשה של פורד אקספלורר מראשית המילניום.

שמתי לב שלאחרונה חזרו להשתמש בהם בעיקר יצרנים אמריקאים או על דגמים שנמכרים בשוק האמריקאי.

פורסם

לא יודע אם לזה אתה מתכוון אבל היה איזה סיפור עם צמיגים שהתפוצצו מעצמם לפני כמה שנים. עם זאת החברה נחשבת לטובה למיטב זכרוני.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...