Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל הוא הרבה פחות מכפול, יכול להיות כ 50 שקל בצמיג קטן ועד 100 שקל לצמיד גדול, אני לא אומר לקחת את הטופ של אחת החברות המוכרות, אבל לקחת את התחתית של חברה מוכרת עדיף פי כמה על הטופ של חברה סינית(בדר"כ).

כמו שהיום הכל מיוצר בסין, חלק מהאנשים חושבים שצמיגים סיניים הם זולים יותר ולמרות זאת איכותיים מספיק, במיוחד שהפאנצרמאכר אומר "זאת חברת בת של....(השלם את המשפט)"

בדר"כ המשפט הזה + הנטיה הכספית ו 90% מהלקוחות השתכנעו לקחת סיני.

אפילו אני בעצמי לפני כשנתיים נסעתי להחליף צמיגים, ושכנעו אותי בדיוק באותה דרך לקחת צמיגים של GT, שכל המוניות לוקחים אותם, שהם חברת בת של פיירלי\קונטיננטל\קלבר\ לא זוכר כבר, בסוף רכשתי אותם ואחרי 5 דקות כבר חזרתי אליו להחליף אותם, הוא לא הסכים והבן דוד התחיל להתחמק \ לאיים.

אחרי תקופה החלפתי אותם לצמיגים של יוקוהמה אי דריב(סדרה פשוטה) ויש הבדל משמעותי.

אבא שלי קנה רכב יד שנייה וקבל אותם עם צמיגים סיניים חדשים, הוא לא רוצה להחליף למרות שהוא מודע לחסרונות ולחוסר נוחות שלהם. כל אחד והשיקולים שלו

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיקול כלכלי נטו, אנשים בקושי סוגרים את החודש וטרודים בעוד 7689 דברים אחרים, ולא גולשים בפורום, ככה שמבחינתם צמיג זה צמיג.

השיקול הכלכלי הנוסף הוא בעל הפנצ׳ריה - במידה ויציע צמיגים במחירים גבוהים, ואחר לידו יציע סיני בחצי מחיר, תוך חודש הוא סוגר את העסק.

בא לך להתפרע אז תזמין במיוחד, אבל לפנצ׳ריה זה לא כלכלי, פשוט כי אף אחד לא יקנה.

אגב - 90 אחוז מהמכוניות בכביש נוסעות עם צמיגים סינים עלומי שם, אז עם כול הכבוד, אני מאמין שזה לא משהו ברומו של עולם שצריך להיות מוטרדים ממנו עד כדי כך, נכון שצמיג איכותי שונה מאחד פשוט, אבל לא צריך להיסחף.

פורסם
שוב אני לא מזלזל בצמיגים איכותיים.

אולם איך אתה יכול להיות בטוח שצמיגים "פרימיום" שעמדו במבחנים כלשהם יהיו טובים פחות מצמיגים סיניים במצבי אמת?

ואולי בכלל במצב אמת עצם העובדה שהצמיג הסיני יתנהג אחרת מצמיג "פרימיום" זה מה שימנע את התאונה?

מהי ההסתברות שנהג מהשורה יחליק עם צמיג סיני לעומת נהג עם צמיג לא-סיני? יש נתון כזה בכלל?

דיברתי בדיוק על מבחני השוואה אמת. מרחקי בלימה ביבש/רטוב, אחיזה ביבש/רטוב, רמת רעש ועוד.

פורסם

צמיגים איכותיים ב-300 ש'ח זה כנראה המחיר לצמיגים במידה קטנה.

אני חיפשתי צמיגים במידה 195/65R15 מחברה טובה, בדקתי ב3-4 פנצ'ריות והמחירים התחילו מ-500 ש'ח וצפונה לצמיג.

פורסם

אתם מדברים על בטיחות בצמיגים ומה עם ברקסים? שאלת פעם אנשים מתי הם החליפו רפידות או האם אם ביצעו בדיקה אם הן תקינות? לדעתי תקינות הבלמים הרבה יותר חשובה מאיכות הצמיג.

פורסם
שוב אני לא מזלזל בצמיגים איכותיים.

אולם איך אתה יכול להיות בטוח שצמיגים "פרימיום" שעמדו במבחנים כלשהם יהיו טובים פחות מצמיגים סיניים במצבי אמת?

ואולי בכלל במצב אמת עצם העובדה שהצמיג הסיני יתנהג אחרת מצמיג "פרימיום" זה מה שימנע את התאונה?

מהי ההסתברות שנהג מהשורה יחליק עם צמיג סיני לעומת נהג עם צמיג לא-סיני? יש נתון כזה בכלל?

בשביל השקט הנפשי שלי אני אשקיע עוד 100 שקל בכל צמיג בכדי לדעת שרכשתי מוצר טוב שעבר בדיקות מקיפות ועומד בתקנים.

הסתברויות כאלה ואחרות תמיד יש, אם ואם ואם, אי אפשר לדעת מה יקרה מחר אבל אני אעדיף לדעת שה-100 שקלים שהשקעתי יתאדו מאשר לחסוך אותם ולגלות שטעיתי.

לאחרונה רכשתי רכב משומש שדורש מעט השקעה, אחרים אולי היו דואגים ישר למראה החיצוני ולתוספות כאלה ואחרות, הדבר הראשון שאני אעשה הוא להחליף את צמיגי ה-GT הקדמיים, מאחור יש זוג של מישלין אנרג'י יבשים שיפנו את מקומם באותה הזדמנות.

אצלי בסדרי העדיפויות צמיגים מדורגים גבוה ואני מוכן להשקיע בדגם מוכר של חברה בעלת שם.

פורסם

אני חיפשתי צמיגים במידה 195/65R15 מחברה טובה, בדקתי ב3-4 פנצ'ריות והמחירים התחילו מ-500 ש'ח וצפונה לצמיג.

לא יודע מתי חיפשת, אבל זה ממש לא נכון. אתה יכול למצוא צמיגים לא רעים בכלל מחברה גדולה ומוכרת ב 350 ש"ח לצמיג.

סתם לדוגמא - yokohama A drive, Falken ze912 ועוד.

פורסם
אז איזה צמיג סיני הכי טוב?

OVATION

GT

LINGLONG

הבנתי שGT זה המוצלחים בינהם

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
על פניו צמיג איכותי אמור לתת אחיזה טובה יותר מצמיג פשוט, בפועל אף אחד יצרן לא יקח אחריות במקרה של איבוד אחיזה (אני צודק?).

כלומר אם להציע לנהג צמיג שעל פניו איכותי יותר אז כל העיניין הוא תיאורטי בלבד.

אין פה שום תאוריה,

יש אתרים שבודקים את זה ויש הבדלים עצומים בין מותגים ובין דגמים של אותו מותג.

כן כן, לך תספר על זה לישראל ישראלי בעל מאזדה 3 שמחליף רפידות בלמים סיניים כל 80,000 ק"מ והכל בסדר.

אני סיפרתי את זה לישראל ישראלי אחד, אבא שלי, שגם בעבר היה מתקין צמיגים הכי זולים שיש כי "צמיג זה צמיג", אבל לפני כשנה כשרצה להחליף צמיגים נתתי לו הסבר של 5 דקות על החשיבות של צמיגים, זה הסתיים ברבעיית קונטיננטל איכותית חדשה.

לא להיות פאסימיים, הרבה "ישראל ישראלים" מתקינים חרא כי לא מבינים או יודעים את משמעות ההבדל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מאוד פאסימי. הרבה "ישראל ישראלים" נשארים בדעתם גם אחרי שנתת להם הסבר מאלף.

אז איזה צמיג סיני הכי טוב?

OVATION

מה שמזכיר לי- במקום עבודתי רכבי ליסינג של אלדן, מאזדה 3 ופוקוסים לרוב, והצמיגים הר"מ מורכבים עליהם.

לפי מה שאני מכיר- רכב חדש מהניילונים מגיע עם צמיגים מהשורה הראשונה- מישלין, פירלי, גודייר, יוקוהמה וכולי, אז איך זה שעל הרכבים החדשים האלה יש צמיגי OVATION? למישהו יש תשובה?

אני באמת לא מבין אותכם, אני נוהג 5 שנים על הכבישים כבר ולא הייתי קרוב פעם אחת לאיבוד שליטה או החלקה...מה אתם נוסעים בפורמולה 1... לאנשים אין כסף לשים 600 שקל על צמיד במדינת ישראל היום.

הנה החכמולוג התורן... כמה שטויות שאתה כותב, תסלח לי.

לא צריך להיות נהג פורמולה כדי לייחס חשיבות גדולה לצמיג. צמיג זה אביזר בטיחות, אולי החשוב ביותר ברכב.

סעו לאט- מה זה לאט בשבילך? 100 קמ"ש זה לאט?

לא צריך לשים 600 שקל על צמיג. ב400 שקל ליחידה אתה יכול למצוא יופי של צמיגים (ברידג'סטון למשל), ובהנחה שמחליפים רביעייה כל 3 שנים, לא מדובר בהוצאה גדולה כל כך. אבל שוב, לך תסביר את זה למר ישראלי שיודע הכל, ושיש לו תשובות מלומדות כמו שלך.

ד"א, אני נוהג כבר 14 שנה, ובשנים האחרונות כ20 אלף ק"מ בשנה, עדיין לא הגעתי למצב של החלקה או איבוד שליטה, ועדיין- אני לא חוסך בסעיף הצמיגים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

^

לגבי מה שרשמת על רכבי ליסינג חדשים עם צמיגים זולים, לדעתי גורם כלשהו במהלך הדרך מהנמל עד ללקוח מחליף את הצמיגים שמגיעים מהמפעל למשהו שכולנו רואים על הכביש, ו"עושה קופה" גם על הצמיגים המקוריים. הלוואי ומישהו מהגולשים כאן יכול לצלם מקרוב רכבים המחכים בנמל כדי להוכיח/להפריך את החשיבה שלי.

פורסם

^

ומה בדיוק תעשה עם המידע הזה, ידוע ממזמן שהיבואנים עשו את זה ויעשו את זה. רדיו שבאו אורגינל נמכרו בתוספת כסף, ג'נטים קלים או מגנזיום, בקיצור איפה שיש אפשרות לקצץ בהוצאות ולהגדיל את ההכנסות הם יעשו את זה (גם על גבם של הקונים).

בגדול על הנהג מוטלת האחריות להכיר את הרכב שלו ולדעת איך לנהוג בו, כולל מצבים מסוכנים או על גבול הקיצוניות, כל עוד אנשים מתייחסים לאוטו כסתם אמצעי תעבורה ללא שום רגש של אהבה (במקרה של חברי הפורום) או פרקטיים לחלוטין (שישמו רק מה שהיבואן או היצרן יגיד), אין שום סיכוי שהתופעה של הצמיגים הזולים תעלם.

פורסם

במידה הזאת הרכבתי לא מזמן רבייעיה של קונטיננטל קונטק-פרימיום 2 ב-1500 ש"ח, קיבלתי הצעה גם לבריג'סטון ER300 ב-1600.

יש אנשים שמשלמים על רביעיה סינית סכום כזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הכי מעצבן אותי לראות רכבי יוקרה כגון מרצדס S CLASS עם צמיגי לינגלוג :shock: וזה מאוד מגעיל ומבזה את

הרמה של הרכב פשוט בושה.

אני מבין שצמיגים במידה הזו הם מאוד יקרים אבל אם אין לך כסף לצמיגים אל תחזיק מרצדס.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...