Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

אני יפתח ויגיד שהרבה זמן חלמתי על גולף.

הגרמנים האלה, ימך שמם, יודעים לעשות רכבים.

לאחרונה רכשתי גולף דור רביעי מבציר 99', טורבו דיזל. אוטומט. (20 אלף ש"ח)

במקרה גם מבחור שסמכתי עליו (בדיעבד אולי לא היה כדאי)

אוסף מגוון של בעיות מכניות כאלה אחרות, הביא אותי למוסך רון בת"א. (רח' ישראל ב"ק 18)

הזדמנות מצוינת להמליץ עליו. בחור זהב.

בכל אופן, אחרי בדיקה קצרה של המומחה הוחלט שהרכב לא עבר 240K ק"מ כמו שרשום בסאקלה,

אלא יותר לכיוון ה-500K וצפונה. (הערכה של רון)

הגעתי למוסך על מנת לישר קו, בפועל, התברר שאין טעם לתקן את הרכב, לדברי רון, מדובר על השקעה מיותרת ועדיף למכור את הרכב.

מטעמי הגינות בסיסית, אני לא מתכוון למכור רכב במצב כזה.

הבעיות הם כמובן, הבלאי הטבעי אחרי 500K ק"מ:

- טורבו אוכל שמן, שורק.

- רינגים חלשים, מנוע שורף שמן.

- מחזרי שמן מטפטפים (דרוש שיפוץ גיר)

- משאבת ווקום ברקסים עייפה.

ויש מה לדבר על משאבת סולר.

לדברי רון מדובר על "קריסת מערכות כללית"

השאלה העיקרית שלי. מה עושים?

אין לי בעיה להשקיע ברכב גם 20K אם יובטח לי שיהיה לי כמה שנים של שקט, שווה לי.

השאלה למה אני צריך עוד לצפות? יש עוד חלקים שיכולים להתפגר אחרי כל כך הרבה ק"מ?

תודה רבה.

VVB.jpg

MMN.jpg

hn.jpg

Golf MK4 TDI 1999

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק לוודא שהבנתי נכון - אתה אומר שזה שמכר לך (וסמכת עליו) זייף את מד הקילומטראז'?

כי אם כן, זאת עבירה על החוק - לא פחות.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

זאת עברה על החוק, אני מסכים.

בסקאלה רשום בפירוש 240K. רון (המוסכניק) אומר שהיא עברה לפחות 500K.

האם זה טיעון שאפשר להביא בבית משפט?

זאת ועוד, (תחזיק חזק) הרכב עבר 8 ידיים לפני (08 ברישיון) כלומר, למי מהם אני צריך לבוא בתלונות? את מי תובעים?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

מה ז"א הוא שיקר לך לגבי היד? זה לא רשום במסמכים? לא בדקת?

ולהוציא 20 אלף על טיפול? תבדוק אולי אפשר להביא מנוע מפירוק\יבוא ושיפוץ גיר ... יעלה לך פחות

נ.ב כמה שילמת על הרכב? שנת 99 זה אומר פחות מ10K אולי עדיף לחפש משהו אחר ... ב-20K אתה יכול למצוא שנתון גבוהה בהרבה ורכב במצב מכני מעולה ביחס לרכב הזה. אני חייב לציין שחיצונית נראה כמו חדש ממש.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם
זאת עברה על החוק, אני מסכים.

בסקאלה רשום בפירוש 240K. רון (המוסכניק) אומר שהיא עברה לפחות 500K.

האם זה טיעון שאפשר להביא בבית משפט?

זאת ועוד, (תחזיק חזק) הרכב עבר 8 ידיים לפני (08 ברישיון) כלומר, למי מהם אני צריך לבוא בתלונות? את מי תובעים?

שמע, התקלת אותי עם שמונה הידיים...

אני לא מכיר את כל הסיפור ולא יודע מתי רכשת מאותו אדם את הרכב, אבל אם זה קרה בתקופה הקרובה ולא לפני כמה חודשים, אני חושב שכדאי לך לנסות לבטל את העסקה - דהיינו, לפנות לאותו אדם ולשטוח בפניו את הטענות האלה. כמובן שאם אפשר להוכיח שאכן המנוע עשה פי 2 יותר מאשר המוכר הצהיר אז הקייס שלך יהיה הרבה יותר חזק (אפשר גם לקבל כמה חוות דעת מכמה אנשי מקצוע כדי לחזק את הטענה).

בעניין השאלה האם הוא עשה את זה או מישהו אחר מהקודמים לו - אני לא יודע כמה זה צריך לעניין אותך - אתה קיבלת נכס שלא הוסכם עליו בחוזה - משמע, רכב הרבה יותר זקן ושחוק מאשר חשבת.

אני חושב ששווה לך לנסות לבטל את העסקה - קודם בפנייה אליו, ואם לא הולך - לדעתי שווה להתייעץ עם עו"ד - זה לא שקנית איזה מוצר יד 2 בכמה מאות שקלים - מדובר פה על רכב, שזה סכום לא קטן, ועוד כלי שהאמינות והבטיחות שלו מוטלים בספק, שלא נדבר שתחזוקה של הרכב הזה יכולה בקלות להכיל את הסכום שהוצאת עליו מהקנייה הראשונית.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

זאת עסקת רוכלות ולדעתי יש לך סיכוי לבטל אותה.

דבר ראשון הק"מ בפועל לא תואם את המוצהר. זה שזה עבירה פלילית זה לא צריך לעניין אותך, אלא שזו סיבה מצוינת לביטול חוזה.

דבר שני, עם כל כך הרבה בעיות ברכב, אין סיכוי שהבעלים הקודמים לא היה מודע לפחות לחלק מהן (מנוע אוכל שמן, טורבו שורק, גיר גמור ונוזל... אלו בעיות שאתה לבד עולה עליהן תוך כדי נסיעה של מספר שבועות). אם ידע אך לא הצהיר עליהן גם זו עבירה על החוק (אם אני לא טועה) וגם במקרה זה ניתן לבטל את העסקה.

השאלה איך אתה מוכיח את כל הטענות, וכאן אין תשובה פשוטה.

אתה צריך להפוך לגשש בלש.

תנסה להתחקות אחר המוסכים שטיפלו ברכב לדורותיו (כן, יהיה קשה עקב 8! ידיים) ולבדוק האם היה רישום של ק"מ והאם היו תקלות מיוחדות.

תנסה ליצור קשר עם המוסך האחרון שטיפל ברכב (כאן יש סיכוי טוב יותר להוציא את שם המוסך מהבעלים, אך כמובן בתחבולות) ותשאל את בעל המוסך אם היו בזמן האחרון תקלות מהותיות ואיך טופלו.

תנסה תוך שבוע לאסוף מספיק חומר בכדי שתוכל לגשת לבחור ולדרוש לבטל את העסקה, אם לא הולך גש לבית משפט לתביעות קטנות.

לדעתי, גם חוו"ד של רון יכולה לעזור, זאת בתנאי שהוא מוכן לתת לה גיבוי.

אגב, המוכר היה פרטי או סוחר?

פורסם

אני רוצה להבין - הרכב יד 8, בן 14 ז"א שעשה פחות מ-20 אלף בשנה, ואתה האמנת לזה?! רק לי הפרטים האלה מדליקים לי ישר מנורה לגבי הקילומטז'.

פורסם

אני אנסה לענות כמה שאני יכול.

קצת סדר בבלאגן. רכשתי את הרכב לפני חצי שנה+-, עד כה הרכב נסע מעולה ולא עשה בעיות.

היתי מוסיף קצת שמן, לא משהו היסטרי.

אני מתאר לעצמי שהבעלים הקודם ידע שהבעיות תכף מתחילות, אבל הוא מכר לי רכב תקין לחלוטין.

אני גם לא יודע אם הוא בעצמו ידע על הק"מ הגבוה (כנראה שכן) אבל אין סיכוי שהיתי מגלה את זה בעצמי.

אני לא חושב שיש לי קייס לבטל את העסקה.

השאלה היא כזאת, כמה בערך יעלה לי לסדר את הרכב הזה?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

3 דברים שציינת עכשיו כבר חוצים לך את ה15 אלף ש"ח בשקט.

תמכור את הרכב, פתח את פורום קניה ומכירה, אתה תמצא שם לפחות 3 גולפים תקינים בקילומטראז' הגיוני ובמחיר טוב וכמובן במבחר מנועים.

גילוי נאות: אחת המודעות שציינתי מפרסמת את הרכב שלי.

פורסם

אני מעדיף לא למכור את הרכב. במיוחד לא כשאני יודע את הבעיות שלו.

אם אני ישקיע 15K-20K יהיה לי שקט מהרכב הזה לכמה שנים?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

מדובר כאן על דיזל. זאת נישה אחרת לגמרי. אני הייתי מסדר ונוסע. לא נראה לי שאפשר למכור במצבו הנוכחי . יש כאן בעיה גם מוסרית מה תגיד לקונה הבא? אתה חושה שהרכב עבר חמש מאות אלף - אף אחד לא יקנה במחיר סביר. אם אתה לא אומר אתה מרמה לומרות שחוקית אתה מכוסה אין לך באמת דרל לדעת כמה הרכב עבר.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לא הייתי משקיע בו אגורה שחוקה, מוכר לסוחר אפילו או לאיזה מוסך במחיר שחיטה.

אתה יכול להשקיע גם 30 אלף ש"ח ולא יהיה לך שקט, מצד שני יכול להיות שכן, זה נטו הימור, תחשוב טוב אם אתה מוכן לקחת הימור בסכומים כאלה.

בקילומטרים האלה יכולים ללכת עוד המון דברים, כמו בולמים, חיישנים למיניהם, סעפות, צנרת, וכ'ו וכ'ו.

רכב כזה בקלות יכול להתברר כבור בלי תחתית.

• תוכן חדש...