Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור בעלים של רכב דומה (110HP Comforline) עם גיר רגיל, קניתי את הרכב לפני חצי שנה ב14K עם 312KKM על השעון, יד 00 ברשיון והיסטוריית טיפולים מ99' לא אמורות להופיע בעיות כאלה בק"מ שציינת.

הק"מ בטוח זויף או שהרכב הוזנח בצורה פושעת.

עשה לעצמך טובה, סע לכפר הקרוב למקום מגוריך, מכור את הרכב לכל המרבה במחיר וחפש אחת אחרת במצב טוב. צריך רק לעקוב.

הם כבר ידעו איך לטפל באוטו. אבא שלי מכר למישהו בורה 2002 עם מחשב גיר לא תקין, כנראה גם הגיר, נוזל קירור הולך ליטר ל10 ק"מ ועוד ועוד... הקונה מבסוט עד הגג.

אם תבחר לתקן - אתה יודע איך נכנסת, אתה לא יודע איך ואם תצא.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

^

השאלה האם המוכר היה מבסוט, כמו שאתה מתאר, אחרי שהוא שמע את הדברים מאבא שלך לפני קניית הרכב?

אם לא, במקומך הייתי מתבייש להתרברב כך. נראה כמו דוגמה לעוד ישראלי מכוער.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
הק"מ הממוצע הוא בערך 17-18 אלף בשנה, פחות מ 20,000 בשנה זה לגיטימי לחלוטין.

זה נכון לגבי רכב משפחתי בנזין, כאן מדובר ברכב משפחתי דיזל, לכן ממוצע הק"מ השנתי הוא כ-30-35K שנתי.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

למכור

ולקנות גולף אחרת שטופלה בחום ואהבה.

לגביי חשד לקילומטרג' נמוך או ששיחקו בו - לא כולם נוכלים ...

אני מחזיק רכב בן 13 שבממוצע עשה 12000 ק"מ בשנה,

אז אין סיבה שלא תוכל למצוא רכב עם ק"מ נמוך מהממוצע.

נכנסתי לקנות טולדו חדשה - אשתי אמרה שזה אוטו של זקנים ->

ובאותה נשימה שאלה מזה הרכב היפה הזה ->

בסוף יצאתי עם לאון 1.2TSI MK3 !

פורסם

מדבר עם החבר, אומר לו, תביא 15K שח וקח את הרכב (ביטול עסקה שהפשרה פה היא 5K שאתה מפסיד).

אם הוא אומר לא, תגיד לו שבעסקים אין חברים, אם הוא לא רוצה פשרה, יש בית משפט. (לגבי הוכחה זה לא בעיה, אם אתה הולך לכמה מוסכים ורובם אומרים שהק"מ מזוייף, הם יודעים וצודקים).

זה לא חבר! אל תתבייש לומר לו לא.

אם הוא רוצה לשמור על היחסים ביניכם, הוא צריך להתפשר.

מבלי להכיר את הבנאדם אני בטוח שהוא ידע שהק"מ מזוייף.

חבר אמיתי לא מתעסק בכזה ברוך.

לא שווה להשקיע אגורה ברכב לדעתי, עדיף שתתפשר עם חבר שלך על כמה אלפים בודדים, מאשר שתתפשר עם הבנק על פי 2 מסכום הרכב.

פורסם

לקונה: אם לא תצליח למכור את הרכב לפחות ב 13-15 אז אין טעם למכור.

תיסע ברכב עד שיתחיל להתפרק: הטורבו, הגיר והכל.

ואז תיסע לכפר כלשהו מעבר לקו הירוק ותחליף הכל במחירים זולים.

לדעתי גיר מנוע וטורבו לא יעלו לך יותר מ 10-12 אלף שח.

פורסם

אני אנקוט בגישה שונה

מנוע מיבוא מגיע עם טורבו ועם המשאבה

מנוע כזה לגולף 2010 עולה 8,000 ש"ח ואתה תהנה ממנוע עם ק"מ אפסי

מנוע לשנת 99 יעלה מעט פחות, נגיד אותו מחיר,

מה הקטע שלך?

מה הבעיה להשקיע מנוע קומפלט-מאובזר ברכב שאוהבים?

הרכב נראה שמור מאוד מבחינת הבודי, בשנתונים האלה אני טוען שכן יש להסתכל בקנקן- את המנוע אפשר להחליף, בודי זה לא מציאותי וגם יקר יותר.

הרכב למיטב הבנתי נוסע, ונוסע לא רע, אז מוסיפים לו שמן,סע איתו עד שישבוק חיים, בנתיים חפש מנוע, אני בטוח שזה לא יעלה יותר משמונה אלף- אם אתה צריך עזרה אשמח לסייע ביבוא של מנוע כזה שלם ומאובזר במיוחד עבורך, אם תתעקש הוא יגיע עם גיר, שיהיה לך במחסן....

בקיצור-ישור קו בשמונה אלף, כול אחד שקונה רכב חדיש -איביזה, לאון או גולף חדישה יחלום על ישור קו (מנוע) במחיר שפוי כזה

תהנה מהרכב, הוא נראה נהדר ואני מניח שהוא גם נוסע/יסע נהדר

פורסם

תראו חברים, אני מסתכל על הנושא הזה קצת אחרת (זו כמובן דעתי האישית ואין ליראות בזה המלצה).

מדובר על רכב בן 15 שנה - זה רכב קשיש. חיצונית בתמונות הוא ניראה שמור, בעל הרכב נסע איתה כחצי שנה ללא תקלות.

זה ידוע שגולף לא רכב הכי זול לאחזקה. בתוספת גיל של הרכב וקילומטרז' האמיתי שעבר הרכב דורש שיקום על מנת להמשיך לנסוע. אין פה שום דבר חריג, פותח השרשור קנה רכב קשיש. דיזל קונים כדי לנסוע והק'ילומטרז' כמובן יהיה בהתאם.

היתרון של גולף שמכלולים שלו מאוד נפוצים, אני מאמין שלא אמורה להיות בעייה להשיג מנוע, משאבת סולר וטורבו במצב סביר. החלפת מחזירי שמן בגיר זו פעולת אחזקה סבירה לרכב בגיל הזה. זה יעלה כסף ולא מאט אבל בסופו של דבר יתן ראש שקט לכמה שנים טובות. זה הגיוני שרכב בן 15 שנה דורש השקעה כדי שיהיה ניתן להמשיך להשתמש בו, זה לא רכב חדש.

בעל הקודם כניראה לא שיחק עם הקילומטרז', אני מניח מי שעשה את זה עשה לפני רישום קילומטרז' ברישיון.

כך שמצב הרכב הגיוני למדי להתחשב בכך שהוא בן חמש עשרה שנה (15!).

אני לא רואה סיבה להכנס לפאניקה בגלל מצבו של הרכב, אלא להתכונן נפשית להשקיע סכום לא מבוטל כדי להחזירו לשימוש.

את זה היה כמובן אפשר לחסוך אם פותח השרשור היה בודק את הרכב אצל רון לפנייה הקנייה. אבל אם הרכב לא נבדק - אין למי לבוא בטענות.

אגב, הגולף הזאת ניראית ממש יפה חוץ מג'נטים מזעזעים וידיות כרום בדלתות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

קצת תשובות:

אני רוצה להבין דבר אחד, לקחתה את הרכב לבדיקה לפני הקניה?

- לא. קניתי מחבר שסמכתי עליו. דיברתי אתמול עם חברה שלו (שטיפלה ברכב בפועל) אומרת לא נתקלה בבעיות, הם לא שיחקו בק"מ. מאמין להם.

יש סיכוי שגילחו "רק" 100K כמו שרון העריך בהתחלה, היות והרכב עבר הרבה ידיים התיקון מלמטה נראים חלקם חובבנים מה שגרם לרון להאמין שהרכב "עייף" יותר ממה שהוא באמת. (הרבה תיקונים של אזיקונים וכו')

אני חושב שעיקר הפליאה של GOLF מקורה בעובדה שמדובר ברכב דיזל, ושלא הגיוני שמכונית בת 15 כמעט + דיזל + 8 ידיים תעשה פחות מ20 אק''מ בשנה.

פות''ש, למה לעזאזל לקנות מכונית אחרי 8 ידיים?

מה היה השיקול העיקרי שלך?

שתף קצת.

- האמת, הרכב השני שאני קונה. מודה, לא הסתכלתי בכלל ברישיון כמה ידיים הוא עבר ומה בכלל רשום שם. לא נראה לי פרט כל כך רלוונטי.

חיפשתי רכב איכותי עם מראה צעיר, חסכוני וגם פחות או יותר "שמור", במבט לא מקצועי - הוא נראה די שמור. חונה קבוע בחניה מקורה, מטופל במוסך מורשה וכו'. (יש לי קבלות על טיפולים שהוא עבר 10 שנים אחורה) מאמין שהבעיות של הרכב התחילו אצלי עקב הגיל של הרכב. אף אחד לא אשם בזה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
אני רוצה להבין - הרכב יד 8, בן 14 ז"א שעשה פחות מ-20 אלף בשנה, ואתה האמנת לזה?! רק לי הפרטים האלה מדליקים לי ישר מנורה לגבי הקילומטז'.

שכחת לציין שהרכב הוא דיזל אז מן הסתם אין סיכוי שנסועה תהיה נמוכה. לפותח השרשור אני מציע לנסות לוודא עם מוסכים שטיפלו ברכב מה הק״מ האמיתי ולהכנס בבחור שעבד עליך. לא משנה כמה זמן עבר. עדיין הציגו לי מצג שווא בדמות רכב שכבר חצי מהק״מ בפועל. אני הייתי בכל מקרה מוכר גם בהפסד. גם אם תשקיע עכשיו ערימות של כסף , לא תקבל הבטחה שהכל יהיה תקין מעתה והלאה . חפש לך סוחר, תגיד לו שיש חשש שהק״מ כנראה לא אמיתי ותנסה לסחוט ממנו כמה שיותר.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אני רוצה להבין - הרכב יד 8, בן 14 ז"א שעשה פחות מ-20 אלף בשנה, ואתה האמנת לזה?! רק לי הפרטים האלה מדליקים לי ישר מנורה לגבי הקילומטז'.

זה לא משהו שהוא כל כך מופרך...

אני נוהג על רכב יד שלישית בן 16 והוא עבר רק 70 אלף קילומטר וזה לא מזוייף.

פורסם

ranemil25, זה מקרה נדיר רכב בגיל כזה שהוא יד שלישית וקילומטרז' כזה. אני לא הייתי מאמין לקילומטרז' כזה כי טיפוסי באיזור 15~18K בשנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...