Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i10 החדשה נחשפת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא את הדבר הכי מעניין לא יהיה לה כאן- מנוע הדיזל שבתמחור תחרותי היה יוצר פיתרון אולטימטיבי לצרכן הישראלי, מנועי הבנזין הזללניים מבטלים הרבה מהסיבות לרכישתה...

עם המיסוי הירוק הנוכחי אתה היית קונה i10 דיזל במחיר של סופרמיני מהטווח היקר יותר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אותו מנוע 1.0 ליטר מהפיקנטו, שעליו התלוננו שאינו מסוגל לסחוב את האוטו עם מזגן ושדורש תפעול מרובה של התיבה? לא, תודה.

מי התלונן? הפיקנטו 1.0 סוחבת בסדר גמור, עד כמה שניתן לצפות ממכונית עם מנוע 1.0.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי התלונן? הפיקנטו 1.0 סוחבת בסדר גמור, עד כמה שניתן לצפות ממכונית עם מנוע 1.0.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=388242

שים לב, שהתלונות הועלו ע"י יותר ממקור אחד. גם במבחני דרכים - הן בארץ הן בחו"ל - נרשמו אבחנות דומות. זה מאד מתסכל לנסוע ברכב עם מנוע חלש מידי (אני מדבר מנסיון עבר).

:idea:
פורסם

התלונות הגיעו, ברובן המכריע, מאנשים שלא בדיוק הבינו מה הם קנו. אנשים קנו רכב עם מנוע 1.0, רצו שהרכב ייסע חזק (כי היו רגילים ליותר כוח), נתנו למנוע בראש והתלוננו שהוא לא חסכוני.

שתבין - כוח זה טוב. אני עכשיו עם 156 2.0 לאחר 156 2.5 וגם לי חסרים עוד 40 כ"ס - אבל זה מה יש.

מנהיגה על הפיקנטו, יחסית למה שהיא ומה שהיא יכולה לתת היא נוסעת בסדר גמור, גם בהשוואה למתחרות כמו 107 או פנדה. היא אולי לא תנצח מיאוצים או מירוצים, אבל היא בוודאי לא נוראית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
היא נוסעת בסדר גמור, גם בהשוואה למתחרות כמו 107 או פנדה/

ה-107 קלה יותר כמדומני ולמנוע שלה יש קצת יותר בשרניות בסל"ד נמוך בהשוואה לפיקנטו (לא מנסיון אני כותב, אלא מקריאה). לפנדה יש יתרון של כמעט קג"מ שלם שמוגש בסל"ד נמוך, יחד עם עקומת מומנט שטוחה - וזה עושה את כל ההבדל.

מנסיון עם האבא הרוחני של מנוע ה-107 ("מנוע השנה" של טויוטה לשנת 1999, מרובע הצלינדרים: http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_SZ_engine), מנוע הפנדה נמרץ יותר בעליות בהשוואה אליו, אפילו שמדובר במרכב בעל משקל רב יותר. כמו כן, הפעלת המזגן זניחה לגביו (שוב, בהשוואה).

פורסם

אפרופו הפיקנטו - התחילו לייבא לא מזמן את הפיקנטו "ספורט" (1.25 ידנית), לדעתי היא מהווה את הטוב שבהיצע.

הרי כמעט בכל מבחן בעבר נאמר שה1.0 ידנית ו-1.25 אוטומטיות מציגות נתוני צריכת דלק כמעט זהים, ומאחר שזה המצב עדיף ללכת על האוטומטית.

אם לקחת בחשבון את ה"האמת האוניברסלית" שידני לעולם יהיה יותר חסכוני מאוטומטי-פלנטרי זה אומר שה1.25 ידנית יותר חסכונית מכל השאר, יותר זריזה, וכנראה גם בעיות המזגן נעלמו כלא היו.

חבל שאין לי זמן לעשות עליה נסיעת מבחן, יכל להיות מעניין.

(נ.ב.

שלא תטעו, ב75K אני עדיין אקנה קליאו 4, אבל ב60 הפיקנטו נשארה אופציה די דומיננטית)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ה-107 קלה יותר כמדומני ולמנוע שלה יש קצת יותר בשרניות בסל"ד נמוך בהשוואה לפיקנטו (לא מנסיון אני כותב, אלא מקריאה). לפנדה יש יתרון של כמעט קג"מ שלם שמוגש בסל"ד נמוך, יחד עם עקומת מומנט שטוחה - וזה עושה את כל ההבדל.

מנסיון עם האבא הרוחני של מנוע ה-107 ("מנוע השנה" של טויוטה לשנת 1999, מרובע הצלינדרים: http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_SZ_engine), מנוע הפנדה נמרץ יותר בעליות בהשוואה אליו, אפילו שמדובר במרכב בעל משקל רב יותר. כמו כן, הפעלת המזגן זניחה לגביו (שוב, בהשוואה).

ה-107 מרגישה בעיקר רועשת (אפס בידוד), מה שייתכן ויוצר תחושת מהירות ובעיקר תחושה שמשהו קורה. זה לא שהיא טיל בליסטי, וכשנוסעים בה בקצב ראוי גם צריכת הדלק שלה עולה פלאים, וזה מניסיון אישי. הפנדה באמת זריזה טיפה יותר, אבל אני לא יכול להגיד שההפרש עצום ומכריע. הכל תלוי יחס - אם תצפה מהן למה שאתה מצפה ממשפחתית סטנדרטית, הן ירגישו חלשות וישתו המון דלק. אם תיסע בהן כמו שנוסעים במכונית עירונית עם מנוע קטן - יהיה בסדר. המכוניות לא אשמות שהן משמשות, בניגוד לייעודן, כרכב עיקרי ברוב המקרים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עם המיסוי הירוק הנוכחי אתה היית קונה i10 דיזל במחיר של סופרמיני מהטווח היקר יותר?

זה כמובן עניין של עד כמה היא תיהיה יקרה יותר, אבל אפשר לנחש שצריכת הדלק תיהיה טובה עוד יותר בשל המנוע הקטן ואם הרכב החדש באמת יהיה נורמלי בניגוד לקיים המזוויע, אז יש לו מקום לדעתי ויכול להמכר אפילו טוב , עובדה שיאריס היברידית מכרה את כל ההקצאה הראשונה לארץ והיא קצת יותר יקרה מהאלטו, נכון?

פורסם

יצא לפני לנסוע כמה פעמים על הפיקנטו ספורט,קצת התאכזבתי מהביצועים,לא הייתה פרצת כוח מגיר ידני עם כזה מנוע.

מה שכן,נראית מעולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה כמובן עניין של עד כמה היא תיהיה יקרה יותר, אבל אפשר לנחש שצריכת הדלק תיהיה טובה עוד יותר בשל המנוע הקטן ואם הרכב החדש באמת יהיה נורמלי בניגוד לקיים המזוויע, אז יש לו מקום לדעתי ויכול להמכר אפילו טוב , עובדה שיאריס היברידית מכרה את כל ההקצאה הראשונה לארץ והיא קצת יותר יקרה מהאלטו, נכון?

עם המיסוי הירוק - יכול לחצות את רף ה-100K שקלים, רכבי ה-TDI של צ'מפיון עלו ב-14K רק במעבר בראשון לאוגוסט, קיה ריו עם 1.4 דיזל עלתה ב-9.5K, פיאט קובו ב-9K.

וזאת רק העלייה עכשיו, המס הירוק שלהם היה גם לפני כן גבוה משמעותית משל בנזין.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
איך הספורט מבחינת ביצועים לעומת הפנדה שלך?

במאמץ היא כניראה תהיה יותר טובה,אבל ביום יום,לא יודע,לא הרגיש לי שהיא חזקה בהרבה,מנתונים עולה כי הספורט שוקלת 100 קילו יותר,והמונט של פנדה מגיע ב 1000 סלד יותר נמוך,אולי זה מסביר את זה,תיראה לפני שבועיים נסעתי על פלאונס דיזל ושם כשלחצתי עלה לי חיוך,פה די התאכזבתי ציפיתי למכת כוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אין ספק שהיא נראית טוב יותר .

איפה היא מיוצרת ?

איזמיר, טורקיה. אולי זה יאפשר ליבואן לעשות מחיר טוב בשל עלויות שילוח נמוכות. או שלא.. (כלומר, הוא יגרוף את ההפרש לכיסו).

• תוכן חדש...