Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בפורום אודות השעבוד, רישום ברשם המשכונות וכו' אך יש לי שאלה שונה ואשמח לקבל בהקדם תשובה ממי שיודע.

הנני לפני קניית רכב, המוכר הסדיר את ההלוואה מול לאומי כארד וקיבל אישור בבנק, לפני 3 ימים הוא בדק באופן מקוונן ברשם המשכונות וקיבל אישור שאין משכון על הרכב, היום הלכנו לבנק דואר והחלטתי לבצע את הבדיקה גם שם ואצלם הופיע שיש משכון,איך יכול להיות? האם הדואר פונה לבסיס נתונים אחר? איך אני יכול לדעת בוודאות שהמשכון הוסר?

תודה

פורסם

הדואר שואב את הנתונים ממשרד הרישוי. למחשבים שלהם לוקח לפעמים זמן להתעדכן בשינוי, המתן בסבלנות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לרשות הרישוי אין מידע על משכונות. אני לא יודע מאיפה בדיוק הדואר גוזר את נתוניו, הגיוני שלוקח כמה ימים להתעדכן.

בכל מקרה, שווה לך לשלם עשרה שקלים ולבדוק בעצמך באתר "נסח טאבו" (חיפוש בגוגל או קישור המופיע בריכוז מידע בפורום הטכני)

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה ההבדל (מבחינת הקונה) בין משכון לבין שעבוד?

(אני מניח שמשכון הוא לצורך הלוואה ספציפית לרכב ושעבוד הוא לטובת הלוואה כללית, אבל מבחינה מעשית לקונה הם אותו הדבר - להתרחק)

פורסם

מישכון - מישכון נכס / רכוש בגוף סטטוטורי שנקרא "רשם המשכונות".

שיעבוד - שיעבוד הנכס בגוף אחר, במקרה הזה משרד התחבורה / רשות הרישוי.

במקרה שתיארת הסירו שת המישכון ברשם המשכונות, אבל לא הסירו את השיעבוד במשרד התחבורה. לא תוכלו לבצע העברת בעלות עד להסרת המגבלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה מערבב כמה דברים.

ניתן להעביר בעלות על רכב ממושכן. (ממושכן ברשם המשכונות, אבל לא משועבד במשרד הרישוי)

לא ניתן להעביר בעלות על רכב משועבד (במשרד הרישוי).

לא ניתן להעביר בעלות על רכוש מעוקל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נעשה סדר

משכון על נכסים נדים יש לרשום ברשם המשכונות, וכדי להיות בטוח נרשם המשכון גם במשרד הרישוי (במקרה ומדובר ברכב).

לכן יש להסיר את הרישום בשני המקומות, אם תסיר רק ברשם המשכונות , הדואר שמחובר למחשב של משרד הרישוי לא ייתן לבצע את ההעברה.

אם תסיר במשרד הרישוי תוכל לבצע את ההעברה על אף שהרישום ברשם המשכונות לא בוטל.

עיקול זו פעולה משפטית אחרת, שמבצע נושה על הרכוש של החייב, שחב לו כסף. בד"כ אחרי משפט והליך של הוצל"פ. רשויות מקומיות למשל מבצעים זאת בדרך קיצור המיוחדת להם.

לכן גם אם הוטל עיקול במחשב של משרד הרישוי לא תוכל לבצע העברת בעלות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש הרבה דיעות שונות ללא מסקנה ברורה..

מה שאני יכול לומר זה ששאלתי מנהלת סניף דואר, והיא אמרה לי שהם מחוברים לרשם המשכונות ולא לרישוי, כמו כן זה לא מהווה מניעה להעביר בעלות, כי זה לא עיקול, ולא ברור לה מדוע בדואר מוצג משהו שונה מהאינטרנט, אבל נראה לה שזה בסדר והיא המליצה להתקשר לרשם המשכונות לברר את זה, אבל אני מקווה שזה לא בעיה, כי כל בדיקה בדואר עולה 80 ש"ח ובאינטרנט כבר בדקנו וזה בסדר

פורסם

אההה.... אז למה לא כתבת זאת מפורשות?!

בדואר מתבצעות שתי בדיקות לשיעבודים/משכונים -

הראשונה בחינם, מתבצעת באופן אוטומטי רגע לפני ביצוע העברת הבעלות, במחשב של משרד הרישוי.

השניה בתשלום נוסף, מתבצעת אם הלקוח מבקש, עולה כ-80 ש"ח ומתבצעת מול המחשב של רשם המשכונות.

אנחנו דיברנו על הבדיקה הראשונה שמבצע הדואר, אתה על הבדיקה השנייה. בכל מקרה, חבל על הכסף שלך. תבדוק באינטרנט, זה יותר זול ויותר מעודכן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למען טובת הכלל, אעדכן לאחר בירור שביצעתי.

בנק הדואר מחובר לבסיס הנתונים של רשם המשכונות, והם אמורים לצפות באותו בסיס נתונים.

הייתה טעות בהדפסת סוג הדוח באתר של רשם המשכונות (היה צריך להשאיר בשדה משכונות פעילים), ולכן קיבלתי מידע שונה ממה שהופיע בדואר.

ברשם המשכונות נאמר לי שאין צורך לבצע בדיקה בדואר,מכיוון שזו אותה הבדיקה!

אין צורך לשלם 81 ש"ח בדואר מה שניתן לבצע ב 10 ש"ח באתר שם משרד המשפטים.

כמו כן, אין צורך בביצוע בדיקה במשרד הרישוי, כי אצלם זה הכי אמיתי ומעודכן.

יתרה מכך, היא ציינה ששעבוד לא עובד לצד ג' וגם השעבוד היה נשאר (במקרה שלי הוסר..) החוב לא עובר לצד ג' שקונה את הרכהף אלא נשאר אצל האדם שביצע את השעבוד, ולכן זה רק מטעמי נוחות שלא יופיע שעבוד יש לבקש להסירו, אבל אין חשש שהחוב עובר למי שקנה את הרכב.

אם הרכב היה מעוקל הוא מוגבל(כגון: מניעת מכירה של רשות עקב חובות / קנסות) ממילא במקרים אלו, לא ניתן יהיה לבצע העברת בעלות בדואר.

מקווה שזה עוזר למי שמתלבט לגבי בדיקה/קנייה.

• תוכן חדש...