Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לימדת אותי דברים חדשים, לא ידעתי את זה.

אני אחפש בגוגל תמונות איך נראה מחשב דרך להבין טוב יותר מה זה הדבר הזה.

חבל לי לשמוע שהרכישה של הג'אמפי התגלתה כלא טובה, מקווה שהנכה לפחות לא סבל 5 שנים עד להחלפה.

מתאר לעצמי כמה זה לא נעים, לא נוח לשבת שלא בכיון הנסיעה. האם הוא באמת היה כך 5 שנים עד ההחלפה?

אנחנו הגדלנו והחלטנו שבראש ובראשונה חשובה לנו הנוחות של הנכה, בראש ובראשונה.

לכן ביקשנו מסוכן הרכב להוריד את המושב כפול מקדימה, מאחורה כמה שפחות מושבים בכדי מעבר קל ונוח לנכה.

הנכה ביקש לשבת לצד הנהג, בכדי לא להרגיש כאילו מסיעים אותו ברכב הסעות מאחורה.

נקווה רק שזה לא ישפיע בעתיד בעת מכירה.

כי אולי יהיה קשה יותר למכור ככה את הרכב בעתיד. כל שינוי סידור הישיבה, הורדת מושבים, ביטול מושב כפול.

אבל זה 5 שנים, כמו שכתבתי קודם נגיע לגשר - אחרי זה נחשוב איך נחצה אותו.

אני אשמח מאוד לקבל את פרטי חברת הביטוח, המון תודה לך. תרגיש חופשי לשלוח לי הודעה.

חיכו 5 שנים עד ההחלפה, כי לא ידעו שזה יהיה המצב, וגם ככה היא לא נסעה הרבה.

ברכבים שלה לא הורדנו את הכסאות הללו.

בג'אמפי הורדנו את שורת המושבים השלישית, בטרנספורטר לא הגיעו מושבים מאחור והיא יושבת מאחור.

אבל התחושה היא לא של רכב הסעות אלא שהיא נוסעת עם המשפחה, כי יש שם עוד מושבים מאחור ויושבים איתה שם.

לדעתי לא לקחת את הספסל הקדמי זו טעות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היי

אנחנו אמורים לקבל בקרוב רכב ראשון להסעת נכה.

רכב מסוג טרספורטר T5. תיבת הילוכים ידני. הדגם הכי פשוט לא מפואר, רגיל.

עכשיו האם זה נכון שהרכב הזה מגיע כלשון הסוכן "קליפה"?

ריק. בלי שום מולטימדיה, בלי מזגן, בלי מושבים מלבד המושבים בעמדת נהיגה, כמעט בלי כלום. אוטו ריק.

חלק אומרים לי שנכון, חלק אומרים שזה לא נכון ושהרכב כן מגיע עם מערכת מולטימדיה בסיסית, מזגן, וכל השאר.

יש לציין כי זה אומנם רכב להסעת נכה, ונרכש דרך הביטוח לאומי - אבל המחיר ששולם הוא מחיר מלא למיטב הבנתי.

זה לא שסוכנות הרכב קיבלה סכום נמוך. פשוט הנכה רוכש את הרכב בהנחה, אבל כל שאר הסכום משולם על ידי הביטוח לאומי.

שאלתי את הסוכן בהתחלה אם אפשר לקבל בבקשה משהו, אולי צבע אחר, או ג'אנטים גדולים יותר כי הם ממש קטנים (אם תראו בגוגל תמונות תבינו, אבל זה לא נורא), או איתוראן - הוא אמר לי "לא מגיע לכם כלום. אתם גם ככה קונים את הרכב בהנחת נכים, אם היית קונה אותו במחיר מלא כמו לקוח רגיל הייתי יכול לתת לך משהו".

רק לאחרונה הבנתי שזה שקר.

לא נעים לדעת ששיקרו אותך. כי זאת הוצאה גדולה קרוב למאה אלף שקל, ואם היה אפשר לקבל משהו שינעים את החוויה לנכה באוטו כמובן שהיה משמח מאוד.

אבל בסדר. עבר.

הרכב בקרוב כבר מסיים התקנות ויעבור אלינו.

רק רוצה לדעת הוא עבד עלי גם עם ה"קליפה", לא שזה יעזור כ"כ, אבל זה יתן לי תשובה לשאלה של האם גם פה שיקרו עלי.

אני גם הולך להיות פעיל פה מאוד כשיגיע הרכב הראשון שלנו, אז מודה לכם כבר מעכשיו.

אין לי ידע בכלל ברכבים, מקווה שתעזרו לי ברכבים בביטוחים וכל מה שקשור לתחום הזה.

הי סופר-מן.

קבל תיקון: אתה משלם מחיר מלא על הרכב ללא המיסים שלו, אותם משלם הביטוח הלאומי.

אבל, ומקווה שלא תתבאס, למרות ששילמת על הרכב (נכים העוברים מרכב פרטי שנרכש בעזרת הביטוח הלאומי לוואן מממנים חלק מהתשלום על ידי העברת מחיר המחירון של הרכב הקודם לביטוח הלאומי כחלק מהתשלום) הוא לא שלך. הוואנים, בניגוד למכוניות הפרטיות, שייכים לביטוח הלאומי, וזה בתמורה לאיבזור שלהם, שיכול להגיע ל-150,000 ש"ח ויותר.

וכשאתה מחליף וואן, אתה מקבל וואן חדש תמורת מחיר המחירון המלא של הוואן הקודם (שהוא בן 5 שנים ויותר), אפילו אם לא הצלחת למכור אותו במחיר זה...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לא מתבאס, להפך, שמח שאתם מלמדים אותי כל טיפת מידע חדשה. המון תודה.

תקנו אותי אם אני טועה -

כמו שרשמתי בהודעה הראשונה שלי, בעצם סוכן הרכב לא סיפר לי את האמת, אמר שאנחנו רוכשים רכב

במחיר של נכה, ולא במחיר מלא מבחינת היבואן הוא לא מקבל מחיר מלא על כן אין לי מה לבקש ממנו שום דבר. רק לאחרונה הבנתי שזה שקר, אבל בסדר לא נורא. נהיה חכמים פעם הבאה.

דבר שני, הרכב משועבד לביטוח לאומי.

אומנם שילמנו סכום לא קטן בכלל, אבל הוא לא שלנו. הבנתי שזה לתקופה של 5 שנים.

לאחר מכן בדרך כלל אנשים מחליפים, לא חובה, אבל מחליפים. כי אז יש לך אפשרות לקבל שוב הלוואה עומדת חדשה.

רק צריך לשלם אחוז מסוים ממחירון הרכב, ואתה יכול להחליף לרכב חדש. שפה לא הבנתי איך קובעים מה יהיה הרכב החדש, וכל התהליך של החלפת רכב לא ברור לי בכלל, אבל זה בסדר אנחנו רק בתחילת רכב ראשון אין טעם לדבר על רכב שני בעוד 5 שנים, או שתמיד כדאי ללמוד לפני? פשוט חבל סתם להכניס מחשבות לראש אם נצליח למכור, לא נצליח, מה יקרה. נראה לי עדיף לחזור לנושא בעוד 5 שנים.

פורסם

בדקתי לך, מי שמבטח את הרכב זה סופר ביטוח או משהו כזה.

אני סבור שאם תריץ בגוגל חיפוש כמו סופר ביטוח רכב נכה או משהו בסגנון אתה תגיע אליו. את הטלפון לא קיבלתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה דור.

דיברתי עם הבן אדם, הצלחתי למצוא את המספר שלו דרך גוגל.

הבנתי שאין הרבה אופציות לביטוח רכבי נכים, יש רק 3-4 שחקנים בתחום הזה.

שאר החברות לא מתעסקות עם רכבי נכים.

הביטוח פשוט יקר ברמות מטורפות, ביטוחים שמתקרבים כמעט ל 20,000 שקלים.

חבל שאין עוד שחקנים שיכנסו לשוק הזה ויוזילו במעט את מחירי הביטוח.

מחר אני אמור לקבל הצעת מחיר מהחברה האחרונה ואז אני אפתח נושא חדש ומסודר ואנסה להיעזר בכם חברי הפורום.

פורסם

אל תשכח שהביטוח שלך יקר כי אתה נהג חדש וצעיר. זה לא מוזיל את העלויות מן הסתם. :roll:

פורסם

מצטער ,לא היה לי זמן לקרוא את כל תגובות , אבל לצערי (עדיף שכולם יהיו בריאים) נפגשתי עם נציג חברה מאבזרת:

רכב מגיע הכי בסיסי עם תיבה ידנית (עם יש כזה) לחברה מאבזרת ואז , תלוי מה מגיע לך ( דיברנו איתו על קאדי)...

1. אם נדרשת פתיחה של חלונות - חברה מאבזרת מוסיפה הרבה דברים: DVD טאץ' עם GPS, חישני רוורס , מצלמה לאחור , פתחי מזגן לשורות אחרונות ,כמובן חלונות מושחרים לפרטיות של נכה.

2. במקרה של רכב כבר פתוח (עם חלונות) , למשל VITO , חלק נכבד מאבזור נעלם....

הסיבה לכך היא עלות פתיחת חלונות + אביזרים שעבורם ביטוח לאומי משלם לחברה מאבזרת .

הנושא של אבזור ניתן למיקוח מול חברה מאבזרת + תעשו סקר שוק בין חברות איבזור ועל תמהרו לחתום התחייבות .

עריכה: מחיר ביטוח תלוי במחיר אביזרים שהותקנו (נראה לי זה % 2.5 (לא זוכר) בשנה מעלות אביזרים + ביטוח רכב עצמו).

פורסם

המון תודה, גם אני מאחל לכולכם המון בריאות

אני כמובן לא הנכה, אלא אח שלי. אני המורשה נהיגה שלו.

בנוגע לביטוח, פתחתי נושא חדש נפרד. אם המידע שיהיה שם אחרי שיענו לי יעזור למישהו, זה מצוין. הנושא הזה באמת מבלבל.

הבנתי שיש לבטח את האביזרים המיוחדים ב 2% מערכם. אמרו לי לא להסכים ליותר, הביטוח לאומי מבקש 2%.

מקווה שאני לא מטעה. תוודאו שבאמת מחשבים לכם 2% ולא סתם כותבים לך מספר, זה חשוב.

אצלנו זה באמת רכב שנדרשת פתיחת חלונות, גם לנו אמרו שיתקינו חיישני רוורס, מצלמת רוורס, GPS וכל מה שמציעים לכולם.

מזגן אישר הביטוח לאומי.

כרגע צריך ביטוח (חובה+מקיף) ואז הרכב יגיע לחברה המאבזרת ויתחיל תהליך האבזור.

מי שיכול לעזור לי בנושא שלי שפתחתי בנוגע לביטוח - אשמח מאוד.

פורסם

זה גם מה שהתקינו אצל קרובת משפחה, למרות שהרכב הגיע עם חלונות מקוריים ועם מזגן.

התקינו לה את המעלית, שמו רצפה מאחור, התקינו מושבים, מסך DVD מאחור, מערכת רדיו DVD מלפנים, מצלמת רוורס עם מסך מלפנים, חיישני רוורס, נתנו GPS בנפרד (מכשיר נפרד, לא מובנה בתוך המערכת, זה לא היה ממש נפוץ ב10'). יש גם חלונות מושחרים.

הרכב בנוי בתצורה כזאת:

נוסע - נוסע - נהג

נוסע - נוסע - נוסע

נוסע - נכה - נוסע

• תוכן חדש...