Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

המשפחה של חברה שלי רכשה לפני כשלושה חודשים דרך אלבר i20 עם אפס ק"מ אבל עם העברת יד.

(כנראה אלבר היו צריכים לשחרר את הרכב מהבונדד ועדיין לא נמצא לא קונה למרות שתאריך הירידה לכביש הוא בסה"כ 4 ימים לפני שאני קיבלתי אותו).

הרכב מצוין אך ישנה בעיה אחת שהתגלתה כמה ימים אחרי מסירת הרכב. בעיה טיפשית אך מציקה:

ברכב ישנו שקע AUX. כאשר משתמשים בשקע הזה שומעים רק ברמקולים בצד אחד.

ניסינו להחליף 4 כבלים ו3 מכשירים סלולארים - בכולם - יוק.

ביקור ראשון במוסך (עתידים בבני ברק) הפנה אותנו למתקין אזעקות-רדיו באזור,הוא טען שאכן עובד עם יונדאי אך זה לא מכוסה באחריות ובהתקשרות שלו איתם ולכן לא יוכל לעזור.

ביקור שני הפנה אותנו בכלל לאלבר (מה הם קשורים??)

האם הנושא לא מכוסה באחריות? מה דעתכם?

פורסם

כשאתה נמצא ברכב תכניס את הכבל עד הסוף, ואז תתפוס אותו בעדינות ותוציא אותו לאט לאט עד שתשמע בשני הרמקולים. עוזר?

נסה בשני הצדדים של הכבל.

אם מדובר במערכת מקורית והם מסרבים לתקן, שלח מכתב לשירות לקוחות עם רמיזה לתביעה, לא הולך תתקן לבד ותבע אותם בתביעות קטנות על עלות התיקון.

פורסם

בתור מי שטורח לקרוא כמעט כל דיון כזה - השם של המוסך שהעלית נשמע לי מוכר (לרעה), אבל אני לא מצליח להיזכר במשהו קונקרטי.

ההמלצה שלי - לך למוסך אחר של הרשת, יש מספיק כאלה.

(רוצה לדעת למה? תמשיך לקרוא)

חברים של המשפחה קנו i30 חדשה דנדשה ב2010, אחרי כשנה הגג פשוט נפל (תקלה פופולרית ברכבים בני 15, לא בני שנה).

פנו למוסך הצמוד לסוכנות שממנה הרכב נקנה, ואחרי שבועיים של ביורוקרטיה הגג הוחלף.

כעבור שנה בדיוק, אותו סיפור. עוד פעם ביורוקרטיה (רק שהפעם לקח כמעט חודש, בגלל אישור חריג מהיצרן), עוד פעם החלפה.

חודש וחצי לפני תום האחריות - הגג נפל בשלישית. (ולא, הם לא מעשנים. החבר'ה של יונדאי בדקו טוב-טוב שזה לא נזק באשמתם) רק שהפעם הם עשו פרצוף ואמרו "זה פעם שלישית לא מכוסה באחריות, רוצה תקנה חדש" והצעת המחיר הגיעה לכמעט 10K.

כמובן שלא הסכימו.

אחרי כמה ימים של שיחות בין חברים על טיב השירות, מישהו אמר לו לנסות מוסך אחר. אז הוא ניסה אחד ליד העבודה.

הגיע, סיפר את סיפורו, יועץ השירות היה בהלם "לא מבין מה הם רוצים ממך, הנזק מכוסה באחריות.. מה הבעיה".

תוך שבוע הרכב היה עם גג חדש.

מסקנה? בהמון מקרים האחריות נתונה לפרשנות כזאת או אחרת של המוסכים עצמם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

השאלה בה' הידיעה היא של מי האחריות.

אם האחריות היא של אלבר, שירות יונדאי לא חייבים לך כלום, ואם לא, המערכת מכוסה באחריות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם הרכב חדש (והוא חדש) אז אני מאמין שהכל באחריות (כולל שקע AUX), שב להם על הוריד עד שלא יסדרו את התקלה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא נכון.

לא מעט חברות ליסינג רוכשות מכוניות ללא אחריות כלל, והאחריות שניתנת לקונים היא שלהם, במטרה להוזיל את מחיר הרכישה.

פורסם
כשאתה נמצא ברכב תכניס את הכבל עד הסוף, ואז תתפוס אותו בעדינות ותוציא אותו לאט לאט עד שתשמע בשני הרמקולים. עוזר?

נסה בשני הצדדים של הכבל.

לא ניסיתי. בכל מקרה זה לא מקובל עלי לעבוד כך :-)

אם מדובר במערכת מקורית והם מסרבים לתקן, שלח מכתב לשירות לקוחות עם רמיזה לתביעה, לא הולך תתקן לבד ותבע אותם בתביעות קטנות על עלות התיקון.

המערכת היא המובנית ברכב. חוץ מהוספת קודן, שלט נוחות (ע"י אלבר) ומרים שמשות (ע"י מתקין פרטי) לא בוצע שום שינוי ברכב.

לא נכון.

לא מעט חברות ליסינג רוכשות מכוניות ללא אחריות כלל, והאחריות שניתנת לקונים היא שלהם, במטרה להוזיל את מחיר הרכישה.

איך יכול להיות רכב ללא אחריות? האם האחריות נתונה לפירוש (לפחות בתאוריה...כאן בשרשור כבר ראינו מקרים...) של כלמוביל? כלומר? האם אני יכול לקנות מכלמוביל "רכב ללא אחריות" במחיר מוזל?

אני מצרף צילום של החלק הרלוונטי של החוזה שלי מול אלבר (שאר החוזה הוא חוזה סטנדרטי של רכישת רכב מאלבר...)

האם יש קשר לעובדה שאנחנו לא "יד 0" אלא "יד 1" על הרכב?

לכידה.JPG

פורסם

עכשיו הכל ברור.

המכונית באחריות יצרן, וכלמוביל חייבת לתת לך שירות.

אם לא קיבלת שרות נאות, החלף מוסך או פנה למלחקת שירות לקוחות של כלמוביל.

פורסם

כפי שכתבו לך כאן, אלבר לא קשורה לעניין.

גש למרכז שירות של יונדאי ותדרוש שיטפלו בזה, לי יש ניסיון טוב מאוד עם הילוך שישי ברעננה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
רק תבדוק שבאמת הבאלנס במערכת מכוון לשני הצדדים של הרמקולים, גם זה יכול לקרות .

זה הדבר הראשון שבדקתי. כמו כן הרדיו+הדיסק עובד מצוין.

תודה לכולם. אני אנסה את דני סמרלי בהוד"ש ביום ראשון ואעדכן. תודה לכולם.

פורסם

קיבלת באמת את הרכב עם מפתח אחד כמו שכתוב בחוזה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לא נכון.

חן אתה טועה, לא ניתן לרכוש בישראל רכב ללא אחריות מינמאלית של שנתיים ללא הגבלת ק"מ לרכב פרטי ולרכב מסחרי עד 10 טון. תקרא את החוק שם מפורט איזו אחריות יש לתת לאיזה סוג רכב.

• תוכן חדש...