Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה וקצת קניתי (מליסינג יד 1)פורד פוקוס סטיישן 1600 מודל 10/2009.

לאחרונה קיבלתי בירושה טויוטה קורולה SUN ,(יד ראשונה פרטית) גם היא 2009.

לפוקוס יש כעת 107000 ק"מ.

לקורולה - רק 23000 ק"מ .

אני אמור למכור אחת משתיהן, וקשה להחליט.. שתיהן יפות ושמורות במצב מצויין. מן הסתם בשוק הקורולה שווה יותר.ויהיה די קל למוכרה.

לעומת זאת על הפוקוס יש הסדר של התחייבות לbuy back של אוטו סנטר בתום 3 שנים.כך שכמובן בהפסד מסויים גם אותה אוכל להחליף בתום התקופה בלי יותר מדי כאבי ראש..

מעבר לשיקולים של העדפה אישית. מבחינת התנהלות כלכלית, מה עדיף? להשאיר את הקורולה ולמכור את הפוקוס? או דווקא לנצל את הנתונים האטרקטיביים של הקורולה ולקבל עבורה מחיר טוב עכשיו?

אשמח לעצותיכם המלומדות..

פורסם

אתה צריך את הסטיישן (פוקוס) או יכול להסתדר עם הסדאן (קורולה) ?

בגדול, למכור עכשיו את הקורולה ולקבל עליה מחיר טוב זה רעיון מצויין.

לפוקוס יש ק"מ לא להיט (כ 25K ק"מ לשנה, אם ניקח בחשבון שהוא בן 4 סה"כ) ואני בטוח שהמחיר שלו בשוק לא שווה הרבה, בטח שלא יותר מהקורולה עם הק"מ הנמוך מאוד.

פוקוס סטיישן ממודל זהה נמכרות ביד-2 במחיר ממוצע של 50-55K ש"ח (גם הק"מ דומה), לעומת הקורולה שנמכרת באיזור ה 70-80K ש"ח - אך שים לב שהרובוטיות לא סחירות והן נמכרות בפועל באיזור ה 55K ש"ח (גם ממה שאני רואה בלוח וגם מנסיון של מכר שמכר כזו לפני חודש עם ק"מ נאה של 60K ק"מ - מאותה שנת היצור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם הקורולה רובוטית הייתי מוכר אותה, בלי קשר לק"מ הנמוך.

אם בכל מקרה התכנון היה להחליף את הפוקוס ברכב חדש יותר דרך הטרייד ההוא, אז אפשר להתייחס לקורולה כירושה כספית ופשוט למכור אותה.

למרות שאם מדובר בקורולה האוטומטית סביר להניח שהייתי מוכר את הפוקוס בכל מקרה, המחיר בטרייד שהובטח בכל מקרה לא יעלה על המחיר שתקבל עליה ביד2.

וקורולה עם קמ אפסי כזה בטרייד ההוא אתה בטח לא תמצא...

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נכון.. לא ציינתי שהטויוטה קורולה היא אוטומטית לא רובוטית.

החשש שלי הוא שהיום המחיר שאקבל על הפוקוס הוא לא משהו.. ובעוד שנתייים- שלוש אם אשאיר את הקורולה גם היא כבר תהיה פחות להיט, כך שהיתרון שלה יהיה בעיקר הק"מ הנמוך, לא השנתון שיהיה כבר בן 6-7 שנים..

האם נכון להניח שלקבל היום מחיר טוב על הקורולה ולשים חלק מהכסף בחיסכון ליום שבו אעשה טרייד אין על הפוקוס זה כדאי יותר?

פה ושם חברים מייעצים להשאיר את הטויוטה כי "זה רכב טוב יותר" (?) וכי בעוד שנתיים ירידת הערך של הפוקוס תהיה כבדה..

פורסם

אתה צריך להכניס למשוואה את האמינות המופתית של הקורולה. בדרכ אלו מכוניות עם 0 תקלות, וזה לא רק משפט 0 תקלות, זה באמת ככה, אז עם הטויוטה אתה תחסוך הרבה.

פורסם

אין מכוניות עם 0 תקלות

HU: ALPINE CDA-137BTi

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם
אתה צריך להכניס למשוואה את האמינות המופתית של הקורולה. בדרכ אלו מכוניות עם 0 תקלות, וזה לא רק משפט 0 תקלות, זה באמת ככה, אז עם הטויוטה אתה תחסוך הרבה.

האמינות של הטויוטה - ידועה.. אבל גם הפוקוס רכב אמין ונפוץ.(הוא גם נוח ונעים, ואולי יותר מפנק ומאובזר מהטויוטה הספרטנית אבל יותר עגלה..)

אני לא משוכנע שהחזקת הטויוטה מול הפוקוס מבחינת תיקונים (בגילאים האלה לפחות לשנתיים הקרובות) היא נתון כבד משקל בדילמה שלי.. ההתלבטות היא מה נכון יותר מבחינה כלכלית.

פורסם

אני מבין שאין מבחינתך חשיבות שפוקוס סטיישן וקורולה יותר חזקה.

חישוב כלכלי צריך להיות שלך אישי.

אתה זקוק לכסף למשהו אחר? כי השקעה ברכב היא גרועה.

מתכוון להחזיק את הרכב שנים רבות?

אני, במידה ואין הוצאות כבדות בקרוב, הייתי משאיר את פוקוס וסוגר את הכסף ממכירת קורולה.

לא פשוט למכור פוקוס יד 2 עם עבר של ליסינג. היא שווה לא יותר מ 50 אלף ש"ח כבר עכשיו.

כאשר תצטרך להתקדם לרכב הבא, יהיה לך סכום רציני להוסיף.

אם הכבדות של פוקוס מפריעה לך (וכן, פוקוס מרגיש הרבה יותר כבד), זה כבר עניין אחר.

לי אישית מאוד לא נוח לשבת בקורולה, ובפוקוס כן נוח מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קורולה תמיד תיהיה יותר "להיט" מהפוקוס, מהסיבה הפשוטה שעם ישראל אוהב "יפן" ואוהב טויוטה.

אתה גם יכול לעשות ניסוי ולפרסם את שניהן במחירון, ולראות מי תקבל יותר טלפונים.

פורסם

הייתי משאיר את הקורולה. גם ק"מ נמוך וגם פרטית. גיר רובוטי זה יתרון בידי מי שמסתדר איתו: יותר חיסכון בדלק והרבה יותר כוח.

פוקוס ועוד מליסינג יהיה קשה מאוד לממכור. הק"מ לא אטרקטיבי, אבל שווה לנסות. במחיר המתאים אני מאמין שאפשר למכור.

הקורולה מרמזרת (לוקחת ברמזור) את כל המשפחתיות. :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

LESLES וZVIPPR , תודה על ההתייחסות אבל שימו לב שהשאלה היא לגבי הצפי לירידת ערך.. ברור שבעוד שנתיים כשאבוא להחליף שתי המכוניות ירדו בערכן.ברור גם שאת הטויוטה היום אפשר למכור צ'יק צ'ק ובמחיר טוב..

את הפוקוס חברת אוטו סנטר מתחייבת לרכוש בתום 3 שנים שהיא אצלי כך שלא יהיה לי קשה להיפטר ממנה, השאלה היא רק כמה משוער שאפסיד עליה במכירה , אם היום לדברי המבינים כאן היא לא שווה יותר מ50-55 אלף ₪.וכמה אפסיד על הטויוטה אם ארצה למכור אותה בעוד כשנתיים כשהיא כבר בת 6 יחסית לסכום שאוכל לקבל היום כשהיא בת 4 עם ק"מ נמוך כל כך..

פורסם

זה תלוי בך.

אם אתה בכל מקרה אתה מתכוון להחליף רכב בשנתיים-שלוש הקרובת, לדעתי עדיף לך ל"סחוב" עם הפוקוס. אתה גם ככה תקבל עלייה פחות מהמחירון.

לעומת זאת על הקורולה אתה יכול לקבל מחירון ומעלה בגלל הנתונים וקח בחשבון שאוטו-טו מתחיל השיווק של הדגם החדש של הקורולה. ככה שעוד שנתיים-שלוש היא תהיה פחות אטרקטיבית בשוק היד 2.

פורסם

תשאיר את הקורולה אצלך. שים לב שקורולות אפילו משנות 98 99 2000 נמכרות במחיר גבוה יחסית לכל הרכבים בסדר גודל הזה.

קורולה שומרת על המחירון כבר הרבה שנים בצורה טובה מאוד.

לעומת זאת הפוקוס ועוד עם עברה מליסינג ועם הק"מ היותר גבוה- שיהפך לגבוה יותר מן הסתם שהרכב ישאר אצלך לא תהיה שווה הרבה ופה תרגיש את הנפילה יותר.

הקורולה שכרגע עם ק"מ נמוך מן הסתם גם בעת המכירה תהיה עם ק"מ נמוך כל העוד הנסועה שלך היא ממוצעת.

שים לב גם כי הקורולה בהרבה יותר חסכונית מדור הזה של הפוקוסים , יותר אמינה בהרבה וסחירה הרבה יותר.

פורסם

מבחינה כלכלית תשאיר את הפוקוס

הפוקוס כבר ספגה את ירידת הערך המשמעותית שלה. את הטויטה אפשר למכור היום במחיר גבוה בהרבה.

אם תניח שירידת הערך של הפוקוס בשנתיים הקרובות תהיה 15% בשנה ושל הטויטה רק 10% בשנה אז ההפסד על שתי המכוניות יהיה דומה:

פוקוס: כיום - 50K, הפסד בשנה ראשונה - 7.5K, הפסד בשנה שנייה - 6.4K

טויטה: כיום - 70K, הפסד בשנה ראשונה - 7K, הפסד בשנה שניה - 6.3K

לעומת זאת אם אתה מניח שירידת הערך של שתי המכוניות תהיה דומה בשנתיים הקרובות (באחוזים) אז על הטויוטה תפסיד יותר.

פורסם

מבחינה כלכלית - תמכור את הקורולה.

כבר הסבירו פה למה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...