Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצטער להרוס את החגיגה, אבל ממר פרומצ׳נקו אני מזמן לא מחזיק ככתב רכב אובייקטיבי.

אובייקטיבי או לא, אין לי מושג. אני דווקא כן אוהב לקרוא את מבחני הדרכים שלו.

אם אתה לא אוהב את איך שהוא כותב ונוטה לא ממש להאמין לו (זכותך), עשו ל-3 החדשה כבר כמה מבחנים בחו"ל והם היו מפרגנים לא פחות מהמבחן הזה.

כמו זה:

http://jalopnik.com/the-2014-mazda3-will-make-you-wonder-why-people-buy-any-744681369

זה:

http://www.kbb.com/car-news/all-the-latest/2014-mazda3-first-review-bolder-better-and-even-cooler/2000009495/

וגם זה:

http://www.autoblog.com/2013/07/12/2014-mazda3-review-first-drive/

אתה יכול לראות גם את המבחן דרכים בוידאו ש- ch2856 העלה לכאן.

אני תמיד קורא כמה מבחני דרכים בשביל להבין מה החסרונות ומה היתרונות של כל רכב. כי במבחן אחד יכולים לעלות על חסרונות ויתרונות מסוימים, ובמבחן אחר יכולים לשים לב ליתרונות וחסרונות אחרים.

פורסם
אובייקטיבי או לא, אין לי מושג. אני דווקא כן אוהב לקרוא את מבחני הדרכים שלו.

אם אתה לא אוהב את איך שהוא כותב ונוטה לא ממש להאמין לו (זכותך), עשו ל-3 החדשה כבר כמה מבחנים בחו"ל והם היו מפרגנים לא פחות מהמבחן הזה.

כמו זה:

http://jalopnik.com/the-2014-mazda3-will-make-you-wonder-why-people-buy-any-744681369

זה:

http://www.kbb.com/car-news/all-the-latest/2014-mazda3-first-review-bolder-better-and-even-cooler/2000009495/

וגם זה:

http://www.autoblog.com/2013/07/12/2014-mazda3-review-first-drive/

אתה יכול לראות גם את המבחן דרכים בוידאו ש- ch2856 העלה לכאן.

אני תמיד קורא כמה מבחני דרכים בשביל להבין מה החסרונות ומה היתרונות של כל רכב. כי במבחן אחד יכולים לעלות על חסרונות ויתרונות מסוימים, ובמבחן אחר יכולים לשים לב ליתרונות וחסרונות אחרים.

אני ממש לא חושב שהמאזדה 3 החדשה רכב גרוע, להיפך.

לא מעוניין לפתוח תיבת פנדורה, אבל אם כתב רכב שהיה מפרסם תוצאות של מבחני דרכים ע״פ הכתבה של יבואנים עושה לך את זה- תהנה. אצלי הוא איבד את אמינותו ממזמן.

פורסם

קודם כל צריכת דלק כזו למכונית ידנית בכזה סדר גודל ועוד עם גיק ארוך זו לא מציאה גדולה בנסיעות שיוט. המגאן שלי השיגה תוצאות יותר טובות והיא היתה מודל 2006 אבל זה לא רלוונטי כי אין קשר בין הגרסה שנבחנה למה שיגיע לארץ (אני מנחש שזו גירסה שיועדה להשיג צריכת דלק נמוכה ולא אתפלא אם גם הצמיגים היו בהתאם).

אני מניח שהנוחות השתפרה אם הוא יכול לעשות כאלה נסיעות ולצאת שלם (עם המאזדה הקודמת יצאתי מאשקלון צפונה ובלוד נכנסתי לסניף אלדן להחליף אותה כי היא הרגה אותי. לעומת זאת גם עם המגאן וגם עם הפלואנס עשיתי לא פעם אילת וחזרה עם יום עבודה בשטח באמצע בלי להרגיש את הנסיעה. מקווה שהחדשה תהיה יותר קרובה אליהן) אבל אין התייחסות למרחב הפנימי או למרחב המחיה של הנוסעים מאחור.

רשימת האבזור גם לא רלוונטית ולא משנה מה היצרן מצהיר שיהיה סטנדט. מה שמשנה זה מה שהיבואן יבקש וכלקוח די גדול של מאזדה בקנה מידה עולמי הם יתחשבו מאוד בדעתו (אותו יבואן שהוציא את האיזופיקס מהפוקוס הקודמת בשביל לחסוך עוד כמה שקלים).

בקיצור, צריך לחכות שתגיע ולראות מה בדיוק יביאו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קודם כל צריכת דלק כזו למכונית ידנית בכזה סדר גודל ועוד עם גיק ארוך זו לא מציאה גדולה בנסיעות שיוט. המגאן שלי השיגה תוצאות יותר טובות והיא היתה מודל 2006 אבל זה לא רלוונטי כי אין קשר בין הגרסה שנבחנה למה שיגיע לארץ (אני מנחש שזו גירסה שיועדה להשיג צריכת דלק נמוכה ולא אתפלא אם גם הצמיגים היו בהתאם).

אני מניח שהנוחות השתפרה אם הוא יכול לעשות כאלה נסיעות ולצאת שלם (עם המאזדה הקודמת יצאתי מאשקלון צפונה ובלוד נכנסתי לסניף אלדן להחליף אותה כי היא הרגה אותי. לעומת זאת גם עם המגאן וגם עם הפלואנס עשיתי לא פעם אילת וחזרה עם יום עבודה בשטח באמצע בלי להרגיש את הנסיעה. מקווה שהחדשה תהיה יותר קרובה אליהן) אבל אין התייחסות למרחב הפנימי או למרחב המחיה של הנוסעים מאחור.

רשימת האבזור גם לא רלוונטית ולא משנה מה היצרן מצהיר שיהיה סטנדט. מה שמשנה זה מה שהיבואן יבקש וכלקוח די גדול של מאזדה בקנה מידה עולמי הם יתחשבו מאוד בדעתו (אותו יבואן שהוציא את האיזופיקס מהפוקוס הקודמת בשביל לחסוך עוד כמה שקלים).

בקיצור, צריך לחכות שתגיע ולראות מה בדיוק יביאו.

דבר ראשון, צריכת הדלק שהושגה במבחן היא תחת תנאים לא תנאים אפשר להגיד. רק תראה את הכבישים שהם נוסעים בהם, את העקיפות שהם מתרגלים וכרגיל במבחני דרכים הבוחנים סוחטים את הדוושה ועם זה כתוב שצריכת הדלק לא ירדה מ-1:15. זאת אומרת שאפשר להוציא בקלות תוצאה טובה יותר. אתה במגאן נהגת בכביש סלול (לרוב לפחות) ולא האצת ובלמת כמו שעושים בוחני הרכב. מה גם שאתה משלם על הדלק, לי אישית זה גורם להוריד את הרגל מהגז לפעמים. בקיצור ההשוואה שלך בכלל לא במקום.

דבר שני, הנוחות של ה-3 באמת לא מצטיינת כרגע (בשני הדורות הראשונים), אבל היא לא כזאת נוראית. עם כל הק"מ שעשיתי איתה אף פעם לא סיימתי את הנסיעה בניסיון לחילוץ שרירים ועצמות. אבל אתה גם מגיע מהמגאן שמציעה לדעתי נוחות נסיעה טובה מאוד יחסית למתחרות, כנראה שזו הבעיה. (למרות שנתקלתי בלא מעט מתחרות פחות נוחות מה-3).

התייחסות למרחב בפנימי והנוסעים מאחור אתה יכול לראות במבחן וידאו ששם אחד מחברי הפורום בשרשור הזה שבו הבוחן יושב מאחורה ומראה את המרווח וגם פותח את תא המטען כדי להראות את השימושיות שלו ואת הגודל.

אבזור, לא יודע. לא אכנס לזה יותר מדי. אבל רואים שמאזדה (כיצרן) רוצה לפתות את הקהל גם באמצעות אבזור ובשביל להצליח בארץ צריך להציג סטנדרט אבזור גבוה יחסית. מאזדה היא יצרן קטן יחסית ולכן אין לה הרבה מקום לטעויות שיכולים לפגוע בכמות הלקוחות. בכתבה רואים מה הוא כתב שיגיע סטנדרט ואני לא מאמין שזה ישתנה, ואם כן אז לא נראה לי שבהרבה כי המתחרות מציעות רף גבוה.

מה היבואן יעשה? אין לי מושג. אבל זה לא חדש שהיבואנים בארץ מנסים להרוויח כמה שיותר על חשבוננו.

בקיצור, הכי טוב זה לחכות למבחן ישראלי נורמלי בתנאים אידאליים. אני הבאתי את המבחני דרכים האלה אך ורק בשביל להראות שכנראה כן מדובר ברכב טוב שמיועד לצמרת הקטגוריה.

אני ממש לא חושב שהמאזדה 3 החדשה רכב גרוע, להיפך.

לא מעוניין לפתוח תיבת פנדורה, אבל אם כתב רכב שהיה מפרסם תוצאות של מבחני דרכים ע״פ הכתבה של יבואנים עושה לך את זה- תהנה. אצלי הוא איבד את אמינותו ממזמן.

לא באתי להגיד שהמאזדה היא מכונית טובה (למרות שאני חושב שכן, לא את זה ניסיתי להוכיח), באתי רק להראות שיש בסיס למה שהוא כתב וזה מגובה ע"י בוחנים מחו"ל גם והוא לא סתם ממציא.

שאמרתי "אני דווקא כן אוהב לקרוא את מבחני הדרכים שלו" הכוונה שלי הייתה בזה שלפחות בכמה שנים האחרונות, הוא כותב בצורה טובה ובוחן רכב כפי שצריך. אני לא יודע אם באמת הכתיבו לו בעבר. אבל עדיין אני מחשיב אותו לאחד מהבוחנים היותר ותיקים ומבינים בארץ.

פורסם

לא באתי להגיד שהמאזדה היא מכונית טובה (למרות שאני חושב שכן, לא את זה ניסיתי להוכיח), באתי רק להראות שיש בסיס למה שהוא כתב וזה מגובה ע"י בוחנים מחו"ל גם והוא לא סתם ממציא.

שאמרתי "אני דווקא כן אוהב לקרוא את מבחני הדרכים שלו" הכוונה שלי הייתה בזה שלפחות בכמה שנים האחרונות, הוא כותב בצורה טובה ובוחן רכב כפי שצריך. אני לא יודע אם באמת הכתיבו לו בעבר. אבל עדיין אני מחשיב אותו לאחד מהבוחנים היותר ותיקים ומבינים בארץ.

ותיק- כן. מבין- לא כ"כ.

אני לא מכיר היום רכבים חדשים גרועים. יש טובים יותר וטובים פחות.

תקרא מבחן דרכים של אברהם פורת ז"ל, או רוני אהרונוביץ' ותבין איך אמור להכתב מבחן דרכים. דני פרומצ'נקו יותר חנפן מכתב רכב.

פורסם
מה הקטע שהם לא עושים 1.6 חזק יותר?משהו כמו קורולה\יונדאי I35\סיויק או משהו?

תמיד במנועים מאזדה נופלת.

לא הבנתי אותך,

פה בשרשור אתה טוען שמאזדה תמיד נופלים במנועים ומתלונן על כך שהמנוע 1.6 שלהם לא חזק יותר, בשרשור המקביל אתה כותב שמאזדה 3 לא רואה אף משפחתית אחרת ברמזור (הגדלת לכתוב שהיא ממש "נעלמת על האופק", רחמנא ליצלן...).

אז.....מה קורה?

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ותיק- כן. מבין- לא כ"כ.

אני לא מכיר היום רכבים חדשים גרועים. יש טובים יותר וטובים פחות.

מסכים, כמעט כל הרכבים היום טובים. יותר או פחות. הרבה גם שאלה של העדפות. עדיין יש כאלה שלא משתלם לרכוש אותם במחיר שלהם ויש כאלה שכן משתלם. ככה שזה גם פרמטר שאמור לקחת בחשבון במבחני דרכים. זה למה אני חושב שדני עושה (לפחות בתקופה האחרונה) עבודה די טובה בהתחשב בבוחנים אחרים.

תקרא מבחן דרכים של אברהם פורת ז"ל, או רוני אהרונוביץ' ותבין איך אמור להכתב מבחן דרכים. דני פרומצ'נקו יותר חנפן מכתב רכב.

אברהם פורת היה כתב רכב מצוין, לא פחות. לא חולק איתך בקשר לזה.

בקשר לרוני אהרונוביץ'... לא מסכים כלל. בן אדם שנותן ניקוד וחוות דעת על רכב לפני שנהג בו במציאות ומסתמך על דף נתונים לא ראוי להיקרא כתב רכב. לא מסוגל לקבל דעות אחרות משלו וחושב שהוא גאון דור ולא מודה לשניה בטעויות גם אם הוא יודע שהוא טועה. כן, עברו מפואר ככתב רכב ואי אפשר להתווכח על זה, אבל בשנים האחרונות עדיף שאני לא אדבר. לפי דעתו רק לרכבי טורבו/היברידיים/טכנולוגיים יש זכות קיום והוא מתעלם בכל תוקף למחשבה של הלקוחות הממוצעים. כתב רכב אמור לכתוב גם לחובבי רכב ומביני העניין, וגם לאנשים פשוטים שמחפשים משהו אמין, נוח, חסכוני וקל לאחזקה (קובי ליאני אמנם לא הכי מפואר ככתב רכב, אבל עושה עבודה טובה מאוד למשל, כי הוא מביא צד של חובב רכב, ואז הוא נכנס לראש של לקוח פשוט וקהל היעד ומסכם בסוף ביחד עם המחיר של הרכב שהוא בוחן אם משתלם או לא).

פורסם
מעניין האם המערכת שלה תדע לעשות את מה שהמערכת של קורולה יודעת לעשות (CLONE לסמארטפון). נראה לי שכל רכב חדש שיוצא עכשיו בלי מערכת עם יכולת הזו, מאבד מכוח המשיכה שלו. בתור אחד שלא אוהב קורולה, אני מקווה שזה יהיה בכל הרכבים החדשים שיוצאים. או שיש פתרונות מוצלחים אחרים שאני לא מודע להם?

יש מצב שיהיה לה, זה מה שרשום בכתבה:

המכונית מאפשרת הצגת תוכן מהסמארטפון (כולל waze – לא נוסה על ידי)

פורסם
..., בשרשור המקביל אתה כותב שמאזדה 3 לא רואה אף משפחתית אחרת ברמזור (הגדלת לכתוב שהיא ממש "נעלמת על האופק", רחמנא ליצלן...).

אין צורך להסחף, הרכב היחיד שנעלם תוך פרק זמן קצר במידה בלתי נתפסת הוא שקודה פאביה שפורט.

כאשר מדענים ביקשו לתאר את השלבים השונים במפץ הגדול, עלה צורך להמציא מונחי זמן קצרים יותר מאלו אשר מוכרים לנו. מיותר לציין שכדי לנתח תאוצה של שקודה פאביה שפורט בצורה מדוייקת (במקטעים של 0-300 קמ"ש, 300-600 קמ"ש וכו') יש להשתמש באותן יחידות בדיוק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...