Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קל מאד לאמת האם בוצעה שיחה בשעת תאונה, בלי הערכות.

עד שנת 84' חיינו מצויין בלי טלפונים סלולאריים, כך ששום דבר לא יקרה אם נדחה שיחות עד תום הנסיעה.

שום שיחה בעולם לא שווה איבוד חיים או פציעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נתון חסר משמעות (וגם מוערך)

בנסיעות ארוכות אני עם טלפון פתוח יותר מ50% מהזמן - אז אם אני עושה תאונה ביחס 1:5 זה אומר שהדיבור בטלפון משפר את הבטיחות...

פורסם

לפקפק בהערכת הניצב - ניחא. אבל לפקפק בעצם ההערכה כי השיחה בטלפון והשימוש בו פוגעים ביכולת הנהיגה, מה שהוכח על ידי עשרות מחקרים?! ממש גאון הדור אתה. ועוד להצהיר שאתה עם הטלפון "פתוח" (?) במשך חצי מזמן נסיעותיך?! :x

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
השבוע, כביש מהיר (90 קמ"ש) מכונית נוסעת 70 קמ"ש . שתי נתיבים פקקים אני עוקף את המכונית וקולט שהוא מסמס בטלפון.....:shock: אם זה לא מסוכן אני לא יודע :evil:

sms יש עונש שנתיים בכלא באנגליה.

שולחים SMS בשביל לא לדבר בטלפון שאסור.

אם היו לו שני ילדים במושב האחורי שצועקים בלי הפסקה הוא היה מזגז כול הדרך

אייל

פורסם
לפקפק בהערכת הניצב - ניחא. אבל לפקפק בעצם ההערכה כי השיחה בטלפון והשימוש בו פוגעים ביכולת הנהיגה, מה שהוכח על ידי עשרות מחקרים?! ממש גאון הדור אתה. ועוד להצהיר שאתה עם הטלפון "פתוח" (?) במשך חצי מזמן נסיעותיך?! :x

כסטיסטיקאי חובב שים לב:

אם חמישית מהתאונות קרו בעת שיחה בסלולרי, זה אומר ש80% מהתאונות קרו לא בעת שיחה בסלולרי. גם אם נתיחס לנתונים כתורה מסיני, לא ברור מכך מה יותר מסוכן אם אין לנו את הנתון של אחוז הדיבור בטלפון בנהיגה...

פורסם

שימוש בסלולר בזמן נהיגה הוא מסוכן,זה לא משנה אם זה סימוס,שיחה,קריאה,או השד יודע מה,מסכים שגם כאשר הוא בדיבורית ולא מוחזק ביד זה עדיין גורם להסחת הדעת,אבל מסוכן פחות מלנהוג ביד אחת וביד השנייה הסלולר.

האבסורד הוא שעל שימוש בסלולר מקבלים רק 4נק,אולי 8/10 נק בתוספת העלאת הקנס ל1500 שח היו מצמצמים את המגיפה המסוכנת.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

והיה ראוי להוסיף קנס דומה להולכי רגל שחוצים תוך שימוש בטלפון ומתעלמים מהנעשה סביבם. עד כמה שאני יודע יש מדינות באירופה שמטילות קנס כזה (דומני שצרפת מדובר ב-150 אירו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
והיה ראוי להוסיף קנס דומה להולכי רגל שחוצים תוך שימוש בטלפון ומתעלמים מהנעשה סביבם. עד כמה שאני יודע יש מדינות באירופה שמטילות קנס כזה (דומני שצרפת מדובר ב-150 אירו).

האמת שזו גם מכה לא קטנה,יורדים לכביש על הסלולר דבוק לאוזן/ליד ושוכחים שירדו לכביש.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

לא קראתי את המחקר. אני יודע שזה לא בסדר...(ואני יודע שלא נערך מחקר ;-) )

האם תאונה שבה נהג אחד עשה שימוש בסלולר והשני והשלישי לא עשו שימוש נחשבת ב 20% או ב 80%?

אני לא צריך מחקר כדי לדעת שאנשים רבים מנותקים מהאחריות שבידם בזמן שהם עונים למיילים או אסאמסים. או סתם מחייגים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ברוך השם !!! אם אני כנהג ומשתמש הדרך אסור לי , אז גם להולך הרגל שהוא משתמש בדרך .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
כסטיסטיקאי חובב שים לב:

אם חמישית מהתאונות קרו בעת שיחה בסלולרי, זה אומר ש80% מהתאונות קרו לא בעת שיחה בסלולרי.

"1 מכל 5 הרוגים"

לא מדובר על חמישית מהתאונות, מדובר על חמישית מההרוגים.

פורסם

במקום לזלזל באיש (מי שכתב בצורה כזו) - נסו לקרוא מה אומר מי שהיה בתפקיד ומקום בו נקבעים דפוסי התנהלות לאכיפה.

כן, השימוש בנייד בזמן נהיגה חייב להפסק, שיאכפו בקפידה ואם צריך ישלשו את הקנס. "רק שניה" כדי לראות מי התקשר, או לקרוא מיסרון - יכול להוביל לתאונה. כמו שכתבו - הבעיה חמורה גם אצל הולכי רגל שאפילו לא מעיפים מבט לכביש, גם כשהם עוברים לא במעבר חציה.

לא לשכוח יש כל הרוג הוא אדם שאיננו. וכמה מקרים של שימוש בנייד בזמן נהיגה הסתיימו בפגיעה בגוף? פציעה קשה? נכות? נזק רכוש גדול או קטן?

להערכתי הרבה מאוד. הרבה נהגים יכולים לספר על "כמעט" בעיה שקרתה להם תוך שימוש בנייד. חבל שיקרה משהו. אפילו נזק רכוש בלבד.

ההערכה שלו באה מנסין בשטח, מהיכרות עם מקרים. לא המאה-מאתיים כלי רכב שראיתם היום לצידכם אלא מריכוז ברמה ארצית ולאורך זמן. כולנו רואים כלי רכב סוטים ומזגזגים תוך שיחה/שימוש בנייד, לא נוסעים באור ירוק בגלל עיסוק בנייד או נוסעים בצורה מוזרה ומסוכנת.

האיש מסביר קצת על שיקולים בבחירת רף מהירות. היה מצויין, וגם מסוכן, אם המספר היה מפורסם בפומבי. הלוואי שישמו תמרור לפני כל מקום אכיפה, יספיק לנו...

תבינו שבהרבה מצבים יש בעל תפקיד שמחליט וקובע.בלי לעשות משאל עם. ואז יהיה מספר כזה או אחר. 20+ או 8+ מהמהירות החוקית. הוא לא חייב לאף אחד את השיקולים שלו. נכון שזכות הציבור לדעת, שקיפות בשרות הציבורי היא מילה יפה מאוד - אבל נסו לבקש לקבל את השיקולים והחומר שהיה מונח לפניו... עדיף לעניין כתב רכב שיחפר וישקיע כדי לקבל את המידע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
במקום לזלזל באיש (מי שכתב בצורה כזו) - נסו לקרוא מה אומר מי שהיה בתפקיד ומקום בו נקבעים דפוסי התנהלות לאכיפה.

כן, השימוש בנייד בזמן נהיגה חייב להפסק, שיאכפו בקפידה ואם צריך ישלשו את הקנס. "רק שניה" כדי לראות מי התקשר, או לקרוא מיסרון - יכול להוביל לתאונה. כמו שכתבו - הבעיה חמורה גם אצל הולכי רגל שאפילו לא מעיפים מבט לכביש, גם כשהם עוברים לא במעבר חציה.

לא לשכוח יש כל הרוג הוא אדם שאיננו. וכמה מקרים של שימוש בנייד בזמן נהיגה הסתיימו בפגיעה בגוף? פציעה קשה? נכות? נזק רכוש גדול או קטן?

להערכתי הרבה מאוד. הרבה נהגים יכולים לספר על "כמעט" בעיה שקרתה להם תוך שימוש בנייד. חבל שיקרה משהו. אפילו נזק רכוש בלבד.

ההערכה שלו באה מנסין בשטח, מהיכרות עם מקרים. לא המאה-מאתיים כלי רכב שראיתם היום לצידכם אלא מריכוז ברמה ארצית ולאורך זמן. כולנו רואים כלי רכב סוטים ומזגזגים תוך שיחה/שימוש בנייד, לא נוסעים באור ירוק בגלל עיסוק בנייד או נוסעים בצורה מוזרה ומסוכנת.

האיש מסביר קצת על שיקולים בבחירת רף מהירות. היה מצויין, וגם מסוכן, אם המספר היה מפורסם בפומבי. הלוואי שישמו תמרור לפני כל מקום אכיפה, יספיק לנו...

תבינו שבהרבה מצבים יש בעל תפקיד שמחליט וקובע.בלי לעשות משאל עם. ואז יהיה מספר כזה או אחר. 20+ או 8+ מהמהירות החוקית. הוא לא חייב לאף אחד את השיקולים שלו. נכון שזכות הציבור לדעת, שקיפות בשרות הציבורי היא מילה יפה מאוד - אבל נסו לבקש לקבל את השיקולים והחומר שהיה מונח לפניו... עדיף לעניין כתב רכב שיחפר וישקיע כדי לקבל את המידע.

הזלזול מגיע מהמקום שכל הראיון הזה הוא פופוליסטי כל כך שהוא כבר מסריח מפופוליזם.

הוא לא משתף בשום דבר, הוא רק בא וזורק נתונים (1 מ-5, בלי סטטיסטיקה, בלי בחינות, בלי נתוני אמת, כשיש כאלה שפורסמו לפני פחות משבועיים), ואז אומר שזה לא עניין האזרחים איך ולמה וכמה אוכפים עבירות מהירות.

אבל אותי בתור אזרח מאוד מעניין למה משקיעים מיליארדי שקלים באכיפה של עבירות מהירות שגורמות לפחות מ-2% מתאונות הדרכים הקטלניות.

אז כן, מגיע לו כל מילה של זלזול שאני יכול לכתוב על גבי הפורום, אם הוא לא היה פופוליסט התגובה הייתה אחרת.

חלקנו התבגרנו ורואים מעבר למסך הפופוליזם הזול ורדיפת הכותרות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...