רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 16 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
קניתי רכב הונדה סיווק 2005 יש לו בדלת הנהג מתחת לידית הפתיחה שריטה קטנה בגודל 3 סנטימטר .. אבל היא ממש עמוקה עד שרואים את הפח והשריטה קצת רחבה זה לא שריטה של מפתח אלא מכה מעגלה של סופר. עכשיו אני רוצה לצבוע את המכה השאלה שלי האם צריך לצבוע את כל הדלת ? או אפשר רק את הקטע של השריטה בלי שיהיה הבדלי צבע בין השריטה לבין הדלת עצמה..כמה זה אמור לעלות? תודה
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
מד האוץ של הרכב הראה 210,000 קילומטר, מה שאומר שהגיע זמן הטיפול. עקב ההיכרות המשפחתית והנסיון והעובדה שלאמא שלי היו סידורים בראשל"צ, הוחלט שוב שהטיפול יבוצע ב"רכב הנגב" בצומת בילו. הגענו למוסך בשעה 10:00 בבוקר, הליפטים היו מלאים והיו כמה רכבים שחיכו בחוץ לתורם, חניתי את הרכב וניגשתי לפתוח כרטיס עבודה. ניגשתי למוסך עם כמה ריג'קטים: 1) מכסה תא המטען לא נפתח כבר חודש שלם משום מה, כל נסיון לפתוח אותו עלה בתוהו. 2) במתז היתה נזילה, גם שהכנסתי אליו מים הוא לא עבד. 3) עקב התקנה דפוקה של קודנית חדשה, הפלסטיק ליד הדוושות יצא מעט מהמקום. ניגשתי לאבי מנהל העבודה (מטפל ברכב המשפחה שלנו כבר מעל ל-15 שנה) והראיתי לו את הרכב והוא הבטיח שהוא יטופל. כיוון שהסידורים ה…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
ביטוח חובה
מאת נני2- 0 תגובות
- 469 צפיות
שלום רב האם ניתן לעשות ביטוח חובה רק לנהגים ספציפים? כלומר ע"פ שמות ספציפים?
הודעה אחרונה מאת נני2, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול בערב נסעתי בסביבה שלי [רמלה] , הלכתי למצליח לשכונות החדשות והרכב התכבה לי אז דחפתי אותו למדרכה לבדוק מה הבעיה (לא היה אנשים על המדרכה ואף לא כלב) , הניידת של הסיור עירוני עמדה ממול הסתכלה על הרכב שלי במשך 2 דקות בטח רשמו את המספר ושבאו ללכת קראתי להם וצעקתי לעברם אם עשיתי משהו לא בסדר בשביל לא לקבל סתם דוח או רפורט הבית , במקרה הזה מה אפשר לעשות ? הם אמורים לשלוח לי משהו ? דוח?רפורט?קנס? ואם כן אפשר להגיע ערעור? בדיוק 5 דקות הייתי על המדרכה.. תודה.
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי קיה פיקנטו בצבע ירוק לימון אני מחפש ריפודים שיתאימו + - לצבע הרכב אבל אני לא מוצא! לא ממש בא לי לקנות ב150 שקל את הריפודים שמוכרים מכוני שטיפה (XTREME נראה לי) ואת האמת אני גם לא יודע אם זה יתאים בכלל. ניסיתי לחפש באיביי ריפודים למושבים לPicanto/Morning וזה לא מוצא לי כלום. יש שם רק לקיה כללי ושוב, אני לא יודע אם זה יתאים. חיפוש בגוגל גם לא ממש עזר. יש למישהו אתר\עסק באיזור אשקלון-נתיבות והסביבה שמוכר מגוון רחב של ריפודים וידע למכור לי גודל שיתאים לרכב שלי? וסליחה על הבורות, אם אני רואה ריפודים "אונברסלים",איך אני יכול לדעת אם זה מתאים לי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
1. היום בישרה לובינסקי על ירידה של 10,000 שקל במחיר ה-208. האם הבינו אחרי שנה שאף אחד לא קונה את הרכב? 2. UMI מתחילה לייבא את הספארק המרועננת בגרסת 1 ליטר, עם מחיר התחלתי של 55 אלף שקל. על פניו, מחיר טוב, אבל צריך לבדוק ולראות מה בדיוק שווה המכונית הזו, עם מנוע קטן מזה ששימש אותה עד כה.
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
שמישהו יסביר לי בבקשה איך הם טוענים שיש תחרות כל עוד אין לפחות שני יבואנים שמוכרים את אותו מוצר ? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000879895#fromelement=nrg_Globes_KidumItemsFromNrg_Homepage_Item
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צהריים טובים, יש לי טויוטה פריוס 2007 ושוקל להתקין קרוז קונטרול כדי לשפר את צריכת הדלק. כרגע, צריכת הדלק היא בערך 5.7-5.8. הרכב נוסע לא מעט על כבישים מהירים ללא רמזורים (כביש החוף למשל), אבל גם על כביש 4 בקטע שבין זכרון יעקב לנתניה (הרבה רמזורים). עלות כולל התקנה היא בערך 1400. אני תוהה תוך כמה זמן החסכון יחזיר את העלות אם בכלל. תודה, ארז
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.topgear.com/uk/photos/TopGear-magazine-20th-anniversary-special-2013-09-10?module=best&utm_expid=12261766-9.n3UKns_sT6uGHKlagvv2qg.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.topgear.com%2Fuk%2Fphotos%2F20yearsofcars-mag-promo 1. (Bugatti Veyron (2005 2. (VW Golf GTI (2005 3. (Rolls-Royce Phantom (2003 4. (Ferrari 458 (2009 5. (Porsche Boxster (1996 6. (BMW 320d (1999 7. (Ford Focus (1998 8. (Porsche 911 (1993 9. (Renault Clio Williams (1993 10. (Lexus LFA (2010 כרגע זה קדימון ולכן פורסמה העשיריה הראשונה בלבד. וגם: Less difficult/violent/painful was naming the worst car of the past 20 years. And let's not beat about the bush. It's…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שמעתי שהוכנס עידכון לחוק ועכשיו אסור בכלל לשתות אלכוהול לפני נהיגה. בניגוד למה שהיה קודם שמותר כוס אחת. האם נכון? או שזה שמועתי.
הודעה אחרונה מאת goldstar, -
הקטע של הסטיקרים לרכב נהיה נפוץ בארץ בקרב חלק מחובבי הרכב, ובתור אחד שדווקא אוהב את הרעיון לא חשבתי פעמיים ונכנסתי לאיביי לחפש שטויות... מצאתי 2 מדבקות שנראו לי מגניבות יחסית והזמנתי, כמובן שהיד נטויה אבל זה אולי יקרה אחרי ששתי אלה יגיעו. מעניין אותי אם אתם בקטע ואם למישהו פה גם איזה סטיקר מעניין על הרכב. אגב עוד סטיקר חמוד שראיתי באיביי זה bad cop no donut בוריאציות שונות.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 858 צפיות
היי אני עומד בפני סיום ביטוח הרכב שלי. התקשר אלי נציג מחברת הביטוח שהייתי לקוח שלה בשנתיים האחרונות והציע לי הצעה לחידוש הביטוח (מאותו רגע ואילך כל ההתנהלות שלי עם החברה הייתה מול אותו נציג). היססתי קצת, הנציג לחץ עלי ש"אין יותר זול מזה", קיבלתי את ההצעה. עדיין לא הייתי שקט עם עצמי, ביררתי בעוד חברות. הגעתי גם לאתר האינטרנט של החברה שאני לקוח שלה, הכנסתי את הפרטים שלי ולהפתעתי קיבלתי הצעה זולה בכמה מאות ש'ח(!) התקשרתי אליהם, הגעתי לאותו נציג. הוא הטיח בי שזה לא יכול להיות וכנראה הכנסתי פרטים שלא שלי, כי זה לא מופיע לו במחשב וההצעה שהוא הביא לי זאת ההצעה הכי טובה שיש, גרם לי להרגיש לא נעים עם עצמי.. המשכתי את סקר השוק, קיבלתי הצעה אטרקטיבית יותר מחב…
הודעה אחרונה מאת שני8, -
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
אני לא בטוח שזה הפורום, חיפשתי את הפורום הנכון ואני נכנסתי לכאן, אם זה לא זה, מנהל בבקשה תעביר אותי בכל מקרה, אני זקוק ל4 גלגלים של בערך 10 אינץ' (משהו באזור, לא חייב בדיוק..) איפה אפשר לקנות אותם? וכמה בערך זה יעלה לי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רואה שמחיר רצועת טיימינג שם לרכב שלי הוזל בצורה משמעותית(כ120 ש"ח) ושוקל לקנות.. אבל אני לא מכיר אותם ולא שמעתי עליהם כלום. מישהו הזמין מהם בעבר? http://www.ten-gas.co.il/faq/
הודעה אחרונה מאת Jama1201, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 807 צפיות
שלום, בקרוב הרכב שלי עומד להפוך לרכב מיושן, מדובר בקורסה: כפי שהבנתי יהיה עלי להעביר אותו טסט פעמיים בשנה, ורציתי קודם כל לדעת האם זה אומר שאצטרך לשלם פעמיים בשנה על טסטים (עלות כפולה בשנה?) ? כמו כן, האם יש עוד דברים העומדים להשתנות בגלל המעבר לסטטוס החדש? למשל האם יהיה שינוי דרסטי בעולויות? והאם יהיה הגבלות נסיעה ביום בדומה למכוניות אספנות? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לא יודע אם זה כבר פורסם פה. במידה וכן, אין שום בעיה שהנושא יימחק. הסרטון מדבר על הגבלות המהירות בכבישים הקנדיים (שייתכן והן יותר מוגזמות מאלה שבארצנו) ומאיפה הן נובעות. (אופס, כנראה שאני לא רשאי לפרסם קישורים בפורום. בכל מקרה, שם הסרטון ביוטיוב הינו "Speed Kills your Pocketbook")
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
הרכב בן 20.5 1 2 3
מאת windsurfer-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 43 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם הרכב השני שלי (למעשה של אבא שלי אבל אצלי כבר 5 שנים) הגיע בפעם הראשונה לטסט אחרי 1/2 שנה. עד היום הייתי עושה טיפול לפני הטסט ואז בהזדמנות כבר דואג לאישור בלמים ובדיקה כללית. האם גם לטסט של החצי שנה צריך אישור בלמים? הרכב יד ראשונה... כבוד!! תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת windsurfer, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אתמול הבראבו חצתה את קו 100,000 הק"מ וחשבתי שזאת נקודה טובה לעצור ולעשות סיכום ביניים. הרכב עלה לכביש באוקטובר 11', מה שאומר שהנסועה השנתית הממוצעת שלו עד כה עומדת על 57K~ ק"מ בשנה. הוא אצלי מפברואר 12', קיבלתי אותו עם 4,700 ק"מ לערך, כך שאת מרבית חייו הוא בילה אצלי. במהלך התקופה הזאת הוא עבר טיפול כל 30,000 ק"מ בהתאם לדרישות היצרן במרכז שירות יחדיו ברעננה - מוסך מורשה של סמל"ת. למעט רפידות בלם קדמיות שהותקנו לפני הטיפול הקודם ומסנן מזגן, כל החלפים הם מקוריים בלבד. בטיפול האחרון הותקנו רפידות מקוריות, והן משמעותית בולמות יותר טוב מהתחליפיות של REMSA. נעבור לחלק שהכי מעניין אתכם - תקלות: כבר בשלב מוקדם אובחנה דליפת נוזל קירור. בבדיקה נמצא שהאשם הוא מצנן שמן המ…
הודעה אחרונה מאת bassboost, -
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
ערב יום הכיפורים השירות הווטרינרי של עיריית ירושלים החרים 400 תרנגולות שיועדו לכפרות ע"י חרדים והוחזקו בתנאים בלתי חוקיים . מתוך דף הפייסבוק של השירות הווטרינרי עיריית ירושלים : https://www.facebook.com/pages/%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%95%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%99/159794310771915?ref=stream&hc_location=timeline לאחר ש "העופות הוחרמו ע"י צוות שו"ט ירושלים והובלו למתקני השו"ט באישון ליל בו הוצאו מהכלובים הצפופים לגדרות רחבות, זכו למזון ולמים טריים בשפע ועם בוקר עברו בדיקה רפואית ע"י צוות רופאי השו"ט." פנה השו"ט לארגוני בע"ח והודיע שירדים התרנגו…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 תגובות
- 866 צפיות
אהלן חברה, אני רוצה לבנות שולחן ולשלב בו אלמנט של קראנק, טלטלים ובוכנות, כשהקראנק מונח בתוך השולחן על מיסבים, והבוכנות נעות בתוך כוסות מזכוכית. כמה ואיפה יעלה לי לרכוש את החלקים? (אזור באר שבע) כמובן שלא אכפת לי שהרינגים גמורים והמנוע התפוצץ וזובי. ואם צריך אפרק בעצמי, עדיפות למנוע 5/6 צילינדר. (אני יודע שזה לא כל כך קשור לפורום, אבל אין לי הרשאה לאוף טופיק, אז תהיו חזקים
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש עבור הקמארו שלי דרך איביי סט של 4 בוכנות חדשות למכסה מנוע ותא המטען מסוג שלא הצלחתי להשיג בארץ, האם תהיה לי בעיה לשחרר את הפריטים בהגיעם לארץ מהמכס?
הודעה אחרונה מאת much, -
-
- 1 תגובות
- 526 צפיות
האם אפשרי להשכיר רכב נגיד טויוטה קורולה מסוכנות טויוטה כמו שמשכירים מחברות הליסינג / השכרה ?! האם אפשרי דבר שכזה או קיים ? ואם כן זה יעלה לי אותו מחיר או קצת יותר זול מהשכרה בליסינג ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
סרטונים חדשים
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 572 צפיות
בתקופה האחרונה רבו מאד מספר התרעות השווא שהמכשיר שברכבי התריע, כביכול בגלל לייזר שנקלט. לאחר שהבנתי שבכל פעם שחולפת על פניי, בנתיב הנסיעה הנגדי, מאזדה 6 החדשה, הבנתי כי המכשיר אינו מבדיל בין הלייזר המשטרתי לבין מערכת מדידת הטווח שמתחילה להיות נפוצה יותר ויותר ברכבים החדשים, העולים על כבישי ארצינו. האם למישהו פתרון? האם קיים שדרוג למכשיר, או מוד עבודה אחר?
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
השכרת רכב בגרמניה 1 2
מאת kalda01- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אנחנו צריכים רכב ל8 ימים לקיחה והחזרה בפרנקפורט בשדה התעופה. 5 מבוגרים עם מטען (2 מזוודות גדולות ו3 קטנות) נהגים מעל גיל 25. חשוב שתהיה אופצייה לביטול השתתפות עצמית. רצוי מאוד שתהיה אפשרות לשריין רכב דיזל. אני אישית מעדיף סטיישן כמו פאסט או מונדיאו על פני מיני-וואן. (המזוודות יהיו איתנו רק ביום הראשון והאחרון) האם עדיף להזמין דרך סוכן בארץ או ישירות מול חברת ההשכרה בגרמניה ?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
- 24 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 0 תגובות
- 527 צפיות
נוסע ב2 לאוקטובר עד ל7 אוקטובר מישהו עוד יהיה שם?
הודעה אחרונה מאת niv, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כנ"ל לגבי פגושים (אחורי וקידמי). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ארגוט, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בשבוע שעבר רכשתי איביזה 2010 ידנית, בבדיקה אמרו לי שצריך לבצע כיוון פרונט, יום למחרת נסעתי לעשות כיוון פרונט והבחור שם טוען ( ומראה לי ) שאי אפשר לכוון כיוון שזרוע הגה שמאל עקומה. התקשרתי למכון לבדוק איך מפספסים זרוע ( שגלויה לעין ) עקומה והמכון טען שהם כתבו שצריך לבדוק זוויות היגוי במוסך מורשה. השאלה היא האם מה שהם כתבו מסיר מעליהם את האחריות על זה שלא נכתב בבדיקה על הזרוע העקומה?? תודה
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=967100
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 160 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- eliharel
- פינדר
- פאר האורה
- DANIEL0439
- flytomars
- Forza
- פיגו107שנת2010
- YNV
- natco
- mcshmupi
- גולדן191