רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 523 צפיות
שלום, לפני כמה חודשים עברתי תאונה. הרכב טופל במוסך והכל ואחרי בדיקת שמאי, השמאי קבע שלא הייתה ירידת ערך. אז האם זה יכול להשפיע על המחיר שאני יכול למכור את האוטו יחסית למחיר של אוטו שלא עבר בכלל תאונה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
דה מרקר: http://www.themarker.com/dynamo/1.2120775 "הלקוחות הגדולים ביותר של המשפחתיות הן חברות הליסינג, שרוכשות כ-63% מכלל המכוניות בקבוצה זו" "הפער בין המחיר ללקוח פרטי למחיר ללקוח מוסדי נע בין 5% לכל הפחות, ועד ל-19%. " "השורה התחתונה של הדו"ח היא שאכן נמצאו כשלי שוק, ובראשם הכוח של יבואני הרכב מול הלקוחות הפרטיים, כהגדרת הרשות. אבל לבעיה זו אין פתרון מעולם ההגבלים העסקיים, "
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
התערבות שעשיתי-יבוצע בקרוב,כאן בארץ הקודש.הרכב-306 2001 1600 ידני.
הודעה אחרונה מאת NiNi, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם לא אפרסם את שם המוסך כיוון שאני מקווה שמדובר במעידה חד פעמית(מרכז הארץ) הגעתי על מנת לרכוש חלקי חילוף לטיפול לרכב של אבא שלי לאחר שחזרתי מתברר כי אבא החליט להקדים , וניגש למוסך לטובת ביצוע הטיפול כעבור 40 דקות חזרתי למוסך עם חלקי החילוף הארוזים בשקית , ארוזים וחדשים כפי שנקנו הפקידה העבירה את הטיפול לאחראי שלה שהסביר לי בצורה הבאה " אתה יודע איזה סיפור זה לבטל עכשיו , רק בשביל זה אני צריך להביא עוד פקידה " הסברתי לו שהתשלום בוצע באשראי ואיני מוכן לוותר , אך אותו זה לא כלכך עניין השארתי את החלקים שם , וכבר יצרתי קשר עם חברת האשראי לטובת ביטול העסקה איפה החוק של ה 14 יום ? שיתביישו להם ככה לא מתנהגים ללקוח לא ישמעו ממנ…
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
נחשפה BMW 4M Concept 1 2 3
מאת Guy30- 35 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
יותר יפה בערך מכל מה שקיים על כדור הארץ
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
והפעם, חדשות טובות! כפי שחלקכם אולי זוכרים, פניתי בשעתו לאילון מוטורס בנושא ונעניתי בשלילה. היום החלטתי לבדוק אם השתנה משהו בנושא - והתשובה חיובית; מכונית אחת כבר נעה על כבישי הארץ, עוד שתיים מוזמנות לאוקטובר. המחיר מתחיל מ-159K לרמת הגימור הבסיסית, שאינה כוללת מושבי עור/בד, בקרת אקלים ומערכת קול משודרגת של סוני. בהחלט לא זול ברמות הצפויות לאור המחיר האטרקטיבי מאד באירופה ומחירה של 208GTI המאובזרת לעילא, אך גם מהמחיר הזה ניתן לגלח קצת, כך נאמר לי. למרבה הצער, אין לאילון מכונית כזו לתצוגה או נסיעות מבחן, כך שהקנייה היא בעצם על הנייר. כולי תקוה שאילון יצליחו עם המכונית המיוחדת הזו מעבר למשוער - ושבדלק יאכלו את הלב. מגיע להם.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 750 צפיות
קראתי פה הרבה על המצלמות והכרטיסים אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה יותר טוב בשבילי. אני צריך מצלמה טובה ולא יקרה ,אני מתלבט בין מצלמה עם מסך ובלי עד 400 שקל ואני לא מבין בהזמנות מחו"ל ובאיבי אז רצוי מהארץ . ראיתי את המצלמה באוטו דיפו ב120 שקל מה אתם אומרים עליה ?
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
מצלמות רוורס
מאת beliy7- 4 תגובות
- 906 צפיות
היי, האם יש מצלמת רוורס מומלצת? מסך אני לא צריך, יש דאבל דין תודה
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח להמלצה על כיסוי חיצוני אייכותי המותאם גם לקיץ וגם לחורף. תודה מראש ולילה טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת much, -
מתנצל מראש על הבורות\תמימות. כמו שאני מבין רכב גנוב מגיע בסוף למשחטה, קרי מפרקים אותו לחלקי חילוף שאותם מוכרים למוסכים מפופקים. איזו סיבה יש לגנוב רכבי פאר? נניח שגונבים ג'יפ של BMW חדש, שעולה 600K. אז עזבו את זה שיש אותם מעט מאד בארץ (יחסית). אני מניח שבן אדם שיש לו סכום כזה לשים על אוטו לא יסע לטירה או ג'לג'וליה כדי לתקן בזול אלא יגש למוסך מורשה של BMW ויקנה לו חלפים מקוריים וחדשים. מהצד השני לא נראה לי שיש מה לעשות עם הגי'פ כרכב ולא כחלפים, בטח לא לגנב רכב.. אז למה רכבים יקרים בכל זאת נגנבים ולמיטב הבנתי לא מעט..?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
טוב, אז בפרנקפורט לא הייתי, אבל יש תחליף! בעיר מגוריי הנוכחית התקיימה בסופ"ש תערוכת שיפורים קטנה שכללה בעיקר מכוניות משופרות, תחרויות סאונד מסוגים שונים, תצוגות דריפטים וכמובן, איך אפשר בלי בחורות... פגשתי שם כמה אנשים מתחום הדריפטים ועשיתי עוד קשרים. פגשתי גם צבעי/דיטיילר פיני עם 350Z שרוצה למכור לי intake משומש בזול (100 יורו - פחות מ-500 שקל) שאמור לשפר קרוב ל-20 סוסים. אבל זה לא באמת מה שמעניין אתכם, נכון? הנה התמונות: מבט על: סקייליין: כן, זה מנוע של וייפר בתוך ב.מ.וו סדרה 5 E34: מיני מגניבה: אודי קוואטרו מגניבה לא פחות: מי מזהה? כן, זה עושה הרבה רעש: מה לעזאזל מחובר …
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בס״ד כמו שכתוב בכותרת, אשמח לעצות ורעיונות מבעלי ניסיון. ברשותי גינה שהייתי רוצה לבנות על חלק ממנה סוג של מחסן וחניה לרכב שכרגע לא שמיש והייתי רוצה להתנסות וללמוד עליו. מבחינת גודל, מה הרוחב האופטימלי לעבודה על רכב סטנדרטי, בהנחה וצריך מרחב לזוז + מקום למדפים וציוד שיהיה בפנים? מבחינת תשתיות חשמל, יש דברים שכדאי לקחת בחשבון? כדאי לבנות הגבהה לרכב או שבוקים יספיקו? אשמח לכל הכוונה או שאלות לחידוד. תודה!
הודעה אחרונה מאת alon-g, -
-
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מישהו יודע אלהם משהו? חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת Vwski, -
- 10 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום , מבלי לפרט מאילו סיבות , האם מישהו מכיר , שמע , התנסה , ראה , יכול לתת קישור , למכשיר מעקב לרכב? הכוונה היא מכשיר שאני מצמיד בדרך כלשהי לרכב , או מתחתיו , ואז אני יכול לראות איפה הרכב? או לפחות לקבל התראה כשאני קרוב לרכב? , ולא , אני לא צריך איתוראן. מכשיר כמה שיותר פשוט שפשוט ייתן לי אינדיקציה כמה קרוב אליי הרכב , או מכשיר שאני יכול לראות איפה נמצא הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי פורום, אם תריצו חיפוש אחר "סופ"ש מוטורי", קרוב לוודאי שתמצאו כבר כמה סופ"שים כאלה שעברו עלי בחודשים האחרונים במדינה הקיקיונית בה אני מתגורר בימים אלו. מזג האוויר עדיין סביר בתקופה הזו של השנה (באופן מפתיע). בסופ"ש היו 20 מעלות ושמש חמימה, אבל העתיד הקרוב צופן קור, קור ועוד קור. כדי לסגור את הקיץ כמו שצריך קפצתי מרחק כ-40 דקות נסיעה מהבית, לאותו מסלולון מירוצים מהסופ"ש הזה. הפעם התארחה שם אליפות הדריפטים של אסטוניה (לא שמעו על יום כיפור, האצטונים האלה), והגעתי כדי לראות עד כמה החבר'ה מקצוענים, וכדי לרכוש קצת קשרים. אז כן, החבר'ה מקצוענים לגמרי והאופרציה מרשימה ביותר. 10 יורו כניסה לצופה ואפשר להסתובב בין המכוניות ללא הפרעה. יש שתי תחרויות: חובבנים (stree…
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכב ישן יחסית עבר תאונה שבה נפגע פנס, חלק מהכנף מכסה מנוע וטמבון. נניח שמערבים שמאי (לצורך תביעת הצד השני) ומחיר התיקון עובר רף מסויים. א. מהו הרף? (40%?) ב. האם על השמאי חלה חובה חוקית להוריד את הרכב מהכביש? ג. אם בעל הרכב מעוניין בכל זאת לתקן, מה עליו לעשות מבחינה חוקית? לכל היותר נפגעו קורות קצה שילדה ולא מעבר. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- 17 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אהלן. אני ואמא שלי מתכננים טיול לאירופה (כנראה בפסח),את האמת חרשנו כבר את רוב אירופה אבל מרגישים צורך לטוס לשוויץ כדי להירגע קצת מהרעש בארץ. אבא שלי לא יטוס כי העסק שלנו לא יכול להישאר ללא ניהול וחשבתי להשכיר שם רכב. הבעיה היא שאני בן 18,יש חברה שתסכים להשכיר לי רכב? (כמובן אמא שלי תשלם כל מה שצריך במקרה ויש תשלום נוסף עבור הגיל) תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 942 צפיות
בקרוב מאוד יש לי טסט והפנסהקדמי שלי ממש עקור, אמרתי עדיף כבר להחליף פנס וזהו מה אני צריך להסתבך עם כל החומרים האלו אז אמרתי בוא נראה אם זה בכלל משתלם, חישפתי וחיפשתי י במקרה (כבוד הרב) גוגלנתן לי מאגר ענק של פנסים אונליין במחירים סבבי אמרתי אקנה ונלך למוסך להרכיב,עשו לי שם קטיפה פרצופים לכן אמרתי שאולי עדיף לנצל את הרקע הטכני שלי פתחתי מכסה מנוע 5 ברגים והפנס בפנים חסכתי כמה מאות של שקלים, עכשיו אני שקול אם שווה להחליף גם את הפנס השני רק לשם היופי (: למי שתוהה איפה קניתי בסוף : http://www.auto365.co.il/productlist.aspx הגיע עם שליח עד הבית (:
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן. לאחרונה ביררתי לגבי הקורס, שעולה 1600 שקל לשלוש שעות (אחת תיאורטית+שתיים תרגול) בכוכב יאיר ומועבר באופן אישי ע"י אחד מה"מדריכים הבכירים" שלהם (אם אני לא טועה, און, ליאור לוי, ראם סמואל, גידי קרונין או אולג וסילקוב). לדעתכם, שווה את הכסף? זה יקר לי מאוד, לא בלתי אפשרי אבל לא כיף (חייל, צריך לשרוף כמעט חצי מהכסף שלי). האם יש אלטרנטיבות לא פחות טובות, אבל במחיר טוב יותר?
הודעה אחרונה מאת RonTG, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה מכונית זו? רמז: התשובה היא לא רנו פלואנס. נמרוד
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז אחרי הגשם שבא עלינו לטובה ביום שבת הבנתי שצריך להחליף את המגבים כי א. המגב הגדול מפספס את הפינה התחתונה מול הנהג. ב. הם כבר חורקים כשקצת יבש להם. ג. הם כבר יושבים לא טוב ולפעמים המגב הגדול נופל מהוו שלו (ראו שרשור שפתחתי בזמנו). לקנות בוש רגילים? סיליקון של HR? לקנות באיביי? מה ההבדלים? מה יחזיק מעמד יותר זמן?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
קיבלתי היום מכתב מחברת איתורן שלפניי 3 חודשים הסתיימה לי תקופת האחריות (תודה רבה שנזכרתם). התשלום הוא של 7.10 ש"ח בנוסף לתשלום הקבוע ועם המון סייגים... אחי שחיפשתי ופישפשתי בחוזה ההתקשרות, לא מצאתי שום איזכור לתאריך סיום אחריות למכשיר או משהו דומה... עוד מישהו נתקל בזה? או שציינו בפניו שאחריי שנתיים פגה האחריות???
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
אני מתעניין בפורד פיאסטה 1.6 אוט' ועושה קצת סקר שוק. בדקתי דרך דלק מוטורס ואז החלטתי לבדוק אפשרות רכישה דרך איילון מוטורס. אז ניגשתי למחשב ונכנסתי לאתר המושקע שלהם ו.. NOT, איזה אתר ואיזה נעליים. אפילו לא יכלו להשקיע בעיצוב של דף אחד מצ'וקמק.. באמת שקישור כזה עלוב עוד לא ראיתי בשום מקום. טוב, נבדוק קצת ברשת (חשבתי לעצמי), אך לאחר חיפושים רבים לא מצאתי שום מידע על הפיאסטה 1.6 אוט', לא מחיר, לא רמת אבזור ולא כלום. טוב, אז נרים טלפון ונשאל.. וכך היה, הרמתי טלפון היום בבוקר ואמרתי שאני מתעניין בפיאסטה 1.6 אוט': אני: שלום, רציתי לדעת אם אתם מוכרים את הפיאסטה 1.6 אוט'? הנציג: כן בטח. אני: באיזו רמת אבזור הרכב מגיע? נציג: זהה לזו שמוכרים דלק מו…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, הייתי מעוניין לדעת איך מוסיפים קרוב מדרגה ראשונה לרשיון הרכב? הבנתי שזה ללא עלות, אבל נספרת יד. זה מבוצע בדואר כמו העברת בעלות? משרד הרישוי? תודה.
הודעה אחרונה מאת rk1, -
שלום לכולם, היום הגעתי אחר כבוד לאולם התצוגה של יונדאי אשדוד עם מצב רוח מרומם לקבלת היונדאי elite i40cw אשר רכשתי מיד כשניגשתי לרכב קשה היה לי שלא להבחין כי הרכב מאובק בצורה יוצאת דופן ולמרות שמאוד התאמצו לנקותו לקראת המסירה הוא לא היה נקי מה זה אומר?? במיוחד שמתי לב לסימנים של מים ואבק אשר התייבשו בחלק הקדמי של חלון הגג וכולי תקווה כי אין מדובר בחדירת מים מה דעתכם? הרכב נמסר לי כאשר המד אוץ מציין כי נסע 16 ק"מ האם זה תקין?ולמה נסעו על הרכב מרחק כה רב יחסית לרכב שאולי נוסע מהאונייה למשאית או לאולם ההתקנות?? התחלתי בנסיעה לכיוון הבית ובכל פעם שנסעתי מעל למהירות של 80 קמ"ש החלו נקישות חזקות מחלון הגג כאילו שהזכוכית מכה באיזשהו ברזל בקצב גבוה וחזק אשר …
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
יש פה עוד אנשים שהזמינו רנו קליאו ומחכים כחודשיים ומעלה? במקרה שלי לבושתי גם שלמתי את מלוא מחיר הרכב. לשאלתי היום אמרו לי בערך עוד שבועיים, העיכוב עקב ביקוש בלתי צפוי. מצד שני אני לא רואה אותם בהמוניהם על הכביש. כבר לא מאמין להם.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 1 תגובות
- 751 צפיות
יום א', 22.09 סביבות השעה 15:30 נסעתי בשדרות ההסתדרות מכיוון הצ'ק פוסט לקרית אתא. כ300 מטר לפני הכניסה ימינה לבתי הזיקוק ראיתי קטנוע שוכב ב45 מעלות על המעקה בטיחות מצד ימין בשוליים. יש לציין שמימין לאותו מעקה בטיחות יש כמו במבוקים כאלה גבוהים וכ3 מטר מתחת יש נחל כזה מסריח שנמצא במקביל לכביש. לידו על השוליים עמד חלק פלסטיק מהקטנוע, ולא ראיתי אף אדם מסביב. היה יחסית פקק אז זה נתן לי איזה חצי דקה לקלוט את המצב ולהבין שאולי הרוכב החליק ונפל הצידה לנחל. מעניין שאף אחד מהנהגים לא עצר ורק כשהתקרבתי וממש לפני שירדתי לשוליים בעצמי בשביל לעצור, עבר שם רוכב קטנוע אחר ועצר גם. ירדתי מהרכב וגם הרוכב אמר שאולי בנאדם נפל למטה והתחיל לצעוק ולהסתכל בין הצמחייה היבשה. בנתיים שמת…
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ולמה לא קונים אותה, היא עולה רק 160K, ומעדיפים איביזה קופרה או גולף GTI?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
צהריים טובים. יש כאן מישהו שגר או נוהג להסתובב בשכונות צפון תל אביב? אשמח מאוד לקבל המלצות על שמות של רחובות בהם ניתן למצוא רכבים חונים העומדים למכירה. שמעתי בעבר שניתן למצוא שם רכבים ששימשו את עקרות הבית המקומיות (נשים שנסעו איתם לקניות בסופר ובחזרה) ובעלי קילומטראז' נמוך. הרכבים הללו אינם מפורסמים באינטרנט או בכל מסגרת פרסום אחרת, רק באמצעות שלט על הרכב עצמו. אני גר לא רחוק ואני מעוניין לעשות שם סיבוב עם חבר. (אפשר גם בהודעה פרטית) תודה רבה מראש. יובל.
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם נתקלתי במוצר הזה http://www.ebay.com/itm/4-3-Inch-LCD-TFT-Car-Rearview-Monitor-Reverse-Screen-For-Camera-DVD-VCR-/330921176949?pt=Other_Tablet_eReader_Accessories&hash=item4d0c706f75 זה בעצם מסך שאמורים לחבר אליו מצלמת רוורס. חשבתי, אולי יש לכם רעיונות אחרים מה לחבר למסך הזה. נראה דיי מגניב ברכב שיש מסך על הדשבורד. אפשר גם משהוא שצורך תיכנות... תנו לדעותיהם ולרעיונותיכם להתפרע!!
הודעה אחרונה מאת Mdais,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 124 אורחים (הצג רשימה מלאה)