Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א. השירות שקיבלת במקומות מסויימים זה אינדבידואלי, כך שממש לא נכון להכליל על כולם.

ב. זה לא משנה עד כמה גדולה ההנחה שקיבלת, מה שחשוב זה המחיר שיש לך ביד עד עכשיו והאם יש על מה לדבר.

ג. אני לא מכיר אותך כלקוח, אבל אם בכל החנויות שביקרת בהן קיבלת שירות שלטענתך לא טוב - אולי הבעיה אצלך?

דרך אגב, אני ממש לא בעד היבואנים הנוכחיים עם התמחורים הדרקוניים שלהם.

אם תחום הרכב בארץ היה לפחות כמו מוצרי החשמל, המחירים היו יורדים משמעותית.

היבואנים חייבים להצטמצם, חצי הנחמה שלהם היא המוסכים המורשים.

אם אתה מאלה שמחפשים את הבעיה אצל הלקוח במקום אצלם, אז אני מציע לך לשנות את הגישה.

לא, לא אני הייתי הבעיה, אלא שהמוכרים לא היו מקצועיים מספיק, אלה באינטרנט דווקא כן (עובדה ששם קיבלתי שירות טוב, אז איך הגעת למסקנה שאני הבעיה?). האמת, שזה היה מפתיע, ציפיתי שהמצב יהיה הפוך, אך זו הייתה המציאות. יש מוכרים שיודעים על המוצר שלהם פחות ממה שאני יודע על משהו שסתם התעניינתי בו במקרה. אגב לא אמרתי שקיבלתי שירות גרוע, אלא פחות טוב משמעותית, יש הבדל (היו נחמדים וניסו לבוא לקראתי, מה לעשות שזה ממש לא מספיק, אגב במקרה של פותח השירשור גם זה לא היה). ומה שאמרתי שהמחיר אחרי הנחה עדיין היה גבוה מזה של אינטרנט.

לגבי יבוא רכב, אני בדעה שייבוא מקביל זה מיותר לחלוטין, שר התחבורה היה צריך להראות שהוא עושה משהו וזה היה הפתרון בשבילו. אם הוא באמת היה דואג לציבור, היה פותח את הייבוא האישי כמו שצריך, ללא ביורוקרטיה רצחנית, ואז היבואנים הקיימים היו באים יותר לקראת הלקוח הפרטי.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא, לא אני הייתי הבעיה, אלא שהמוכרים לא היו מקצועיים מספיק, אלה באינטרנט דווקא כן (עובדה ששם קיבלתי שירות טוב, אז איך הגעת למסקנה שאני הבעיה?). האמת, שזה היה מפתיע, ציפיתי שהמצב יהיה הפוך, אך זו הייתה המציאות. יש מוכרים שיודעים על המוצר שלהם פחות ממה שאני יודע על משהו שסתם התעניינתי בו במקרה. אגב לא אמרתי שקיבלתי שירות גרוע, אלא פחות טוב משמעותית, יש הבדל (היו נחמדים וניסו לבוא לקראתי, מה לעשות שזה ממש לא מספיק, אגב במקרה של פותח השירשור גם זה לא היה). ומה שאמרתי שהמחיר אחרי הנחה עדיין היה גבוה מזה של אינטרנט.

אבל בינינו - מה כל זה חשוב בכלל אם מה שקובע בסוף זה המחיר, לא ככה? :wink:

לגבי יבוא רכב, אני בדעה שייבוא מקביל זה מיותר לחלוטין, שר התחבורה היה צריך להראות שהוא עושה משהו וזה היה הפתרון בשבילו. אם הוא באמת היה דואג לציבור, היה פותח את הייבוא האישי כמו שצריך, ללא ביורוקרטיה רצחנית, ואז היבואנים הקיימים היו באים יותר לקראת הלקוח הפרטי.

הבעיה בייבוא מקביל זו הרגשה שאין גב שיתן אחריות.

כל הרעיון בשנים האחרונות של 'יד ראשונה 0 ק"מ מליסינג' לדעתי נותן תוצאה טובה יותר מהיבוא המקביל.

היבואן (נקרא לו ספק) מזמין כמויות מהיצרן ומוכר לסוכנויות רכב (נקרא להם משווקים) ומכאן תבוא התחרות.

זה די מקביל לאיך שעובד היום ענף מוצרי החשמל - התחרות גדולה מאוד והמחירים היום לא גבוהים כל כך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא מנומס אבל שיהיה -

אני קיבלתי מאיילון הצעה של 89 אש״ח על פיאסטה 1.6 ידנית ברמת גימור טרנד.

כמו כן הוצע לי לבחור פריט אבזור אחד נוסף מתנה מהמבחר הקיים באנגליה / גרמניה.

גם כשהגעתי למשרדים לא ניסו ללחוץ אותי או להציע לי תחלופה אחרת - לטוב או לרע הם לא מוטי מכירות לא בטלפון ולא במשרדים.

לא מצאתי באיילון ׳איש מכירות׳ מהסוג המוכר - ישבו איתי, הכינו קפה, סיפקו מידע ו...זהו - שום לחץ או אקט אחר שנועד להביא אותי לחתום על משהו. שלחו אותי הבייתה להסתכל באתר של פורד אנגליה להרכיב לעצמי רכב.

ניתן להיכנס לקונפיגורטור באתר בחו״ל ולייבא את התוצר אחד לאחד כמו שהוא.

יש עוד יבואן בארץ שמציע את זה?

כשהתקשרתי לדלק לגבי פיאסטה 1.6 ידנית סירבו לי עוד בטלפון, כשביקשתי לשנות את רמת האיבזור התבשרתי שזה בלתי אפשרי.

איילון מציעים את הרכבים הקיימים בדלק בהנחה של אחוזים בודדים אך מאפשרים ללקוח חופש מלא להזמין רכבים ופריטי אבזור שלא קיימים בדלק.

אכן נראה שחוויית השירות לוקה, אך בסופו של דבר התוצר שאתה מקבל הוא רכב מאובזר יותר, זול יותר וקולע לטעמך במקום לטעמו של גיל אגמון. עבורי זה תמריץ מספק לנסוע להרצליה משום שאני בא על מנת לרכוש רכב ופחות למען החווייה.

למען הסר ספק - גם באולמות המכירה של דלק לא הרגשתי כמו מלך והמחירים אותם הם מוסרים בטלפון אינם הצעת המחיר הסופית.

פורסם

אני קניתי בסופו של דבר רנו קליאו.

ניסיתי לברר באיילון איזה איבזור יש ברכב, הנציג אומר לי תבדוק באינטרנט.

שאלתי אותו על איזה אתר הוא מדבר, הרי אין לכם בכלל אתר הנציג מתעצבן עלי ואומר כמה קשה זה לחפש בגוגל. :shock:

כמו כן שאלתי את הנציג אם יש סיכוי לצאת עם רכב ב 75k? הוא אומר תגיע לפה, אני אומר לו אני גר בערד, תן לי הערכת מחיר ואני בא עם צק מוכן.

הנציג עונה לי בזילזול מוחלט : כן כן בטלפון כולכם מערד ואילת.

נכנסתי לסוכנות רנו, הסוכן ישר זיהה אותי ( עשיתי נסיעת מבחן כמה שבועות לפני).

רשמתי צ'ק של 75k ויצאתי תוך רבע שעה.

פורסם

מדהים אותי שיש כאן כמה שמצדיקים התנהלות בעיייתית של סוכני מכירות. יותר מדהים (ומטריד) אותי היא העובדה שאלה פה שמצדיקים את ההתנהלות הזו הם בעצמם עוסקים במכירות.

כלקוח לא ממש מעניין אותי אם איש המכירות ישן טוב בלילה או עבר עליו יום נחמד בעבודה או שערסים הציקו לו בטלפון. אני רוצה לקבל שירות. חלק מלקבל שירות זה לענות לי בנימוס ולתת לי מחיר בטלפון. השירות לא מתחיל מרגע המכירה אלא מלפני המכירה (אני לא מאמין שאיש מכירות חושב אחרת).

מדובר כאן במוצר של 100K ולא בזוג גרביים.

לכו למדינה נורמלית כמו ארה"ב ותראו מה זה שירות בסוכנות רכב.

ייתכן שהבעיה היא שרוב המכירות הן לחברות ליסינג ולכן אין להם ממש תמריץ למכור ללקוחות.

פורסם
מעולה, אז אולי אתה יודע את המחיר הרשמי של איילון לפיאסטה 1.6 אוט׳?

אגב, באילו אתרים זה מפורסם?

אם אתה התכוונת באופן כללי אז שים לב למספר הבדלים, קודם כל נתחיל בזה שלאיילון אי אתר (שזה לכשעצמו תעודת עניות לחברה), נמשיך בזה שאין להם שום פרסום בעיתונות הרכב או בכלל (לפחות לא לגבי הפיאסטה 1.6) ונסיים בזה שאין להם פריסה של סוכנויות, אז איך בדיוק אני אברר את המחיר הרשמי אם לא בטלפון.

אגב, אני לא מצפה שימסרו לי את המחיר ״לסגירה״, מחיר רשמי היה מספק אותי.

ולא, אימרה חסרת תוכן של ״באופן כללי אנחנו זולים מדלק בערך ב-5%״ ממש לא מספקת, האם זה נכון גם במקרה של הרכב שאני מעוניין בו זאת לא נדע..

לא באתי להצדיק בדבריי את ההתנהגות של איילון מוטורס. ביקרתי במקום פעמיים ולא התרשמתי בכלל מרמת המקצועיות שלהם. אין רכבים במלאי, אין קטלוג מסודר, יש איש מכירות אחד שאחראי על כל האולם ואם במקרה הגעת כשהוא תפוס תחכה שעה עד שהטייס שלפניך יסיים לבלבל לו את המוח על הפורד C מקס שהוא נהג בה בחו"ל ואין עוד שירותים חשובים שיבואן רכב יודע לתת לך.

לדעתי, והיא אינה מבוססת על מידע כיוון שאינני עיתונאי חוקר, איילון מוטורס בתצורה הנוכחית זה פלופ של לוביסטים ולא יותר. ההתגייסות חסרת התקדים של (אין) כבוד שר התחבורה בשביל סוכנות של מטר על מטר בהרצליה וההצרות הלוחמניות שלו מרמזות על כך לדעתי. אבל אולי אני טועה, ימים יגידו.

קח כל יבואן רכב, תוריד ממנו את התקורה של נציגי המכירות, קטלוגים מהודרים, אולם תצוגה מרווח בו יש יותר מ-30 סנטימטרים בין מכונית למכונית, רכבי הדגמה זמינים כמעט באופן קבוע ומלאי של רכבים לאספקה מיידית - ותקבל הנחה גדולה מחמשת האחוזים שמציעה איילון מוטורוס.

בנושא ההנחה, אתה בטוח שאתה יכול להשיג הנחה ״של עשרות אלפי שקלים״ על המחיר הרשמי של הפיאסטה 1.6 בדלק מוטורס? אני מניח שלא.. בסיאט אולי כן (לא אולי, בטוח, אבל לא עשרות אלפים והמחיר מראש מנופח).

אני לא יכול להשיג הנחה של עשרות אלפים שקלים על המחיר של הפיאסטה ולכן כתבתי בדברי שנושא ההנחה נכון רק אם אתה לא הולך כעיוור אחרי עיתונאות הרכב הישראלית וקונה כלקוח פרטי פורד פיאסטה.

מאזדה ופורד הם מותגים שמיועדים בעיקר לציי הרכב. אבל מה, הלקוח הישראלי הוא כנראה סוג של סדיסט. אומרים לו כמעט בריש גלי שלא רוצים אותו כלקוח, דווקא הוא מגיע לסוכנויות. למה מה זה שלא ירצו אותי, פרנציפ עכשיו אני קונה...

כל המחירונים בארץ מנופחים מראש, מהאיביזה ועד הפיאסטה. ההבדל הוא שבסיאט בשביל לקוח רציני יסכימו להוציא טיפה אוויר מהניפוח. בפורד יקחו את האוויר המיותר הזה וינפחו איתו עוד יותר את בועת המחירים.

לגבי ההערה שלך על עיתונות הרכב ועל מושלמות רכבי פורד, לא הבנתי למה היא קשורה.

אם אתה חושב שיש רכבים עדיפים משמעותית, ובמחירים זולים משמעותית מפיאסטה 1.6 אוט׳ ב-99,000₪ אשמח לשמוע.

בכל מקרה אין לי מושג איך זה מצדיק את התנהלות איילון.

ההערה שלי קשורה לזה שבכל מבחן השוואתי שעורכים מספר גופים בארץ בו משתתף רכב של דלק מוטורס, הוא תמיד זוכה. גם אם זה פורד פיאסטה נגד מרצדס S קלאס החדשה, כשה-S קלאס מגיעה בדגם ה-S500 הייבריד הכי מאובזר, בסוף תראה שכתוב ש"ה-S קלאס מנצחת, אבל בנקודות. זה נכון שזאת המכונית הטובה בעולם, אבל הפיאסטה הפתיעה אותנו עם התנהגות כביש נהדרת וחסרת פשרות, מושבים נוחים כמו בספת אמריקן קומפורט ומנוע נהדר שמתקרב ביכולותיו למנוע החדש שהציגה פרארי".

ההערה שלי קשורה לזה שבכל פעם שלקחתי רכב של דלק מוטורס, מלא ציפיות מהמחמאות שקיבל, התאכזבתי. התאכזתי מצריכת הדלק הלא מרשימה של המאזדה 3 וממרווח הפנים הגרוע שלה. התאכזבתי ממרווח הפנים הזוועתי של הפוקוס ומהגיר החובט שלה, התאכזבתי מהביצועים של הפיאסטה טרום מתיחת הפנים, התאכזבתי מצריכת הדלק ומעיצוב הפנים המיושן של המאזדה 2 והייתי יכול להמשיך עוד אם הכלב שלי לא היה מסתכל עלי עכשיו במבט של "ראבק צביקה, תפסיק לחפור לבחור על הבוקר ובוא נרד כבר לטיול" :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אבל בינינו - מה כל זה חשוב בכלל אם מה שקובע בסוף זה המחיר, לא ככה? :wink:

זה חשוב מאוד. המחיר קובע, אבל לא הכל. אם יש מקום שייתן לי שירות ממש מעולה והמחיר אצלו יהיה מעט יותר יקר מהמקומות הכי זולים עם שירות מזלזל, אז אני אקנה אצל מי שנותן שירות טוב, כי כך אני מרגיש שיש עם מי לדבר במקרה שיש בעיה. אבל ברוב המקרים זה בא ביחד, כך שהדילמה הזו לא באמת קיימת. :wink:

פורסם
אני קניתי בסופו של דבר רנו קליאו.

ניסיתי לברר באיילון איזה איבזור יש ברכב, הנציג אומר לי תבדוק באינטרנט.

שאלתי אותו על איזה אתר הוא מדבר, הרי אין לכם בכלל אתר הנציג מתעצבן עלי ואומר כמה קשה זה לחפש בגוגל. :shock:

כמו כן שאלתי את הנציג אם יש סיכוי לצאת עם רכב ב 75k? הוא אומר תגיע לפה, אני אומר לו אני גר בערד, תן לי הערכת מחיר ואני בא עם צק מוכן.

הנציג עונה לי בזילזול מוחלט : כן כן בטלפון כולכם מערד ואילת.

נכנסתי לסוכנות רנו, הסוכן ישר זיהה אותי ( עשיתי נסיעת מבחן כמה שבועות לפני).

רשמתי צ'ק של 75k ויצאתי תוך רבע שעה.

אני דיי מאמין, לא הייתי מצפה ליותר מהיחס שקיבלת.. זו בערך הייתה צורת הדיבור שלו איתי בטלפון.

לא באתי להצדיק בדבריי את ההתנהגות של איילון מוטורס. ביקרתי במקום פעמיים ולא התרשמתי בכלל מרמת המקצועיות שלהם. אין רכבים במלאי, אין קטלוג מסודר, יש איש מכירות אחד שאחראי על כל האולם ואם במקרה הגעת כשהוא תפוס תחכה שעה עד שהטייס שלפניך יסיים לבלבל לו את המוח על הפורד C מקס שהוא נהג בה בחו"ל ואין עוד שירותים חשובים שיבואן רכב יודע לתת לך.

לדעתי, והיא אינה מבוססת על מידע כיוון שאינני עיתונאי חוקר, איילון מוטורס בתצורה הנוכחית זה פלופ של לוביסטים ולא יותר. ההתגייסות חסרת התקדים של (אין) כבוד שר התחבורה בשביל סוכנות של מטר על מטר בהרצליה וההצרות הלוחמניות שלו מרמזות על כך לדעתי. אבל אולי אני טועה, ימים יגידו.

קח כל יבואן רכב, תוריד ממנו את התקורה של נציגי המכירות, קטלוגים מהודרים, אולם תצוגה מרווח בו יש יותר מ-30 סנטימטרים בין מכונית למכונית, רכבי הדגמה זמינים כמעט באופן קבוע ומלאי של רכבים לאספקה מיידית - ותקבל הנחה גדולה מחמשת האחוזים שמציעה איילון מוטורוס. מסכים עם כל מילה!

אני לא יכול להשיג הנחה של עשרות אלפים שקלים על המחיר של הפיאסטה ולכן כתבתי בדברי שנושא ההנחה נכון רק אם אתה לא הולך כעיוור אחרי עיתונאות הרכב הישראלית וקונה כלקוח פרטי פורד פיאסטה.

מאזדה ופורד הם מותגים שמיועדים בעיקר לציי הרכב. אבל מה, הלקוח הישראלי הוא כנראה סוג של סדיסט. אומרים לו כמעט בריש גלי שלא רוצים אותו כלקוח, דווקא הוא מגיע לסוכנויות. למה מה זה שלא ירצו אותי, פרנציפ עכשיו אני קונה...

כל המחירונים בארץ מנופחים מראש, מהאיביזה ועד הפיאסטה. ההבדל הוא שבסיאט בשביל לקוח רציני יסכימו להוציא טיפה אוויר מהניפוח. בפורד יקחו את האוויר המיותר הזה וינפחו איתו עוד יותר את בועת המחירים.

אז זהו, שהמחירון של הפיאסטה דווקא לא מנופח [לפחות לא ביחס ליבואנים אחרים].

סה"כ בסופו של דבר הוא הרכב כמעט הכי זול בקטגוריה.

הקליאו אוט' - 105K ₪, אין הנחות [לפחות עד מבצע חבר או שקר כלשהו] ויש תוספת צבע מטאלי של 1K ₪.

איביזה אוט' - מתחילים איך "עלק" מ-110K + מולטימדיה ובלה בלה בלה.. ובסוף אחרי הנחות המחיר 103,300ש"ח במקום 117,500 [נו באמת.. ואני מדבר על הדגם הבסיסי ביותר]. אה כן, יש גם תוספת של 1500 ₪ על צבע שהוא לא לבן.

קיה ריו 5 דל' אוט' - 104K אם אני זוכר נכון, ולא, אין הנחות.

פיז'ו 208 אוט' - 104K לגרסה המאובזרת ו-97K לגרסה הבסיסית [שנראית גרסת ליסינג].

מאזדה 2 אוט' אקטיב דינמיק בולשיט - "מחירון" 110K ועוד לפני שתספיק לסובב את הגב המחיר ירד ל-100K.

פיאסטה 1.6 אוט' - יש רק גרסה אחת [שלא חסר לה כלום לדעתי] ומחיר המחירון שלה הוא 99K ₪, אין תוספת על צבע מטאלי ואין גם הנחות נוספות!

אגב, עקב כך ששאר היבואנים מנפחים את המחירון שלהם אגרת הרישוי קופצת ב-300 ₪ ללא כל סיבה, וזה לדעתי חבר ומיותר..

אז בסופו של דבר יוצא שדווקא המחירון של הפיאסטה הוא בין הריאליים שבנמצא, ללא ניפוחים מיותרים וללא הנחות סוף עונה.

ההערה שלי קשורה לזה שבכל מבחן השוואתי שעורכים מספר גופים בארץ בו משתתף רכב של דלק מוטורס, הוא תמיד זוכה. גם אם זה פורד פיאסטה נגד מרצדס S קלאס החדשה, כשה-S קלאס מגיעה בדגם ה-S500 הייבריד הכי מאובזר, בסוף תראה שכתוב ש"ה-S קלאס מנצחת, אבל בנקודות. זה נכון שזאת המכונית הטובה בעולם, אבל הפיאסטה הפתיעה אותנו עם התנהגות כביש נהדרת וחסרת פשרות, מושבים נוחים כמו בספת אמריקן קומפורט ומנוע נהדר שמתקרב ביכולותיו למנוע החדש שהציגה פרארי".

ההערה שלי קשורה לזה שבכל פעם שלקחתי רכב של דלק מוטורס, מלא ציפיות מהמחמאות שקיבל, התאכזבתי. התאכזתי מצריכת הדלק הלא מרשימה של המאזדה 3 וממרווח הפנים הגרוע שלה. התאכזבתי ממרווח הפנים הזוועתי של הפוקוס ומהגיר החובט שלה, התאכזבתי מהביצועים של הפיאסטה טרום מתיחת הפנים, התאכזבתי מצריכת הדלק ומעיצוב הפנים המיושן של המאזדה 2 והייתי יכול להמשיך עוד אם הכלב שלי לא היה מסתכל עלי עכשיו במבט של "ראבק צביקה, תפסיק לחפור לבחור על הבוקר ובוא נרד כבר לטיול" :wink:

לגבי המאזדה 3 ו-2 אני מסכים אתך.

לגבי הפוקוס אין לי ניסיון אך הבנתי שהיא צפופה מאחור.

לגבי הפיאסטה, הנבתי שהמנוע/גיר החדשים מוצלחים מאוד. לגבי המנוע הישן, לא הייתי שוקל אותו בכלל, גם צורך יותר דלק וגם איטי יותר.

פורסם

שירות זה דבר חשוב, מסכים, אבל אתה מתעסק בתפל. אם החלטת שזה הרכב שבא לך, תגיע למקום ותתמקח על המחיר. ההבדלים בין החברות לא יהיו משמעותיים לדעתי. בסופו של דבר אחרי שאתה קונה את הרכב אתה לא רואה אותם יותר. זה אתה והרכב, וזה מה שחשוב.

ואגב, עשית אחלה בחירה - רכב מוצלח מאוד, למרות שציפיתי לצריכת דלק טובה יותר. הצריכה היא 1:11-1:12משולב.

זריז, נוח, מרווח יחסית מקדימה, מערכת פצצה, מזגן מקפיא, וגם נראה לא רע.

פורסם

בכל מקום שביררתי בו לגבי רכישה של רכב, תמיד נאמר לי מחיר כלשהוא. תמיד יצאתי מנקודת הנחה שמדובר בבסיס למו"מ.

אם לא אמרו מחיר ואמרו "תבוא נדבר", בחרתי לדלג עליהם. חבל על הזמן שלי.

• תוכן חדש...