רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
ערב טוב אני חייב לקנות זוג צמיגים קדמיים(לאחר שנכשלתי בטסט) ואני מעוניין לקבל חוות דעת ממי שקצת מבין בתחום, קיבלתי המלצה על TOYO 1R1, מישהו יכול לספר משהו על הסוג הזה? אני מעדיף צמיגי ספורט בעלי אחיזת כביש טובה שמתאימים לכבישים בארץ המידה ברכב היא R16 205/50/ZR יש לציין שעל הרכב מורכבים כבר סט צמיגים של דאנלופ ושהזוג TOYO עולים טיפה פחות מהדנלופ
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מרגיז איך שעובדים על אנשים. המוצר הבא מופיע כקופון: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/SpinEvo-C1301410228/26627648?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_255&a=2022 מוכרים אותו ב-139 ש"ח טיבין ותקילין "במקום" 399 ש"ח, כאשר איביי מלא במכשירים כאלן במחיר של כמה דולרים בודדים. מי שלא יודע ומכיר עוד חושה שעושים לו טובה. אנשים מצאו שיטה - מזמינים כמות מדיל אקסטרים ואתרים דומים ומוכרים אחר כך במחירים שערורייתיים. ממש מעצבן אותי לראות את זה.
הודעה אחרונה מאת igalr, -
- 6 תגובות
- 990 צפיות
חברה שלי מעוניינת ללמוד לתאוריה ואז לגשת ללמוד בשיעורי נהיגה. אני אציין שהיא בת 20 כרגע ובינואר היא תיהיה בת 21. אשמח אם מישהו יסביר לי את הפרוצדורה שצריך לעשות בגלל החוקים החדשים, מה יהיה תקף עליה ומה לא. והאם יש משמעות רצינית שהיא תעבור טסט בגיל 21 ולא בגיל 20
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים משהו שאני כבר הרבה זמן לא מבין למה כל פעם שיש כתבה על קרוס אובר חדש עתידי שיגיע עוד שנה שנתיים לארץ, תמיד בכתבה כותבים שבחברה מקווים שהוא יהווה מתחרה לניסן גוק, ניתקלתי בזה במלא כתבות! השאלה : מה ניסן גוק כל כך אטרקטיבי שכולם צריכים להוות מתחרה לו?(או שאני לא מבין משהו) לפי הנתונים שלו המנוע שלו חלש ובארץ הוא לא 4*4 אז מה ההבדל בינו לבין סוזוקי sx4 למשל? וגם אני לא רואה שקונים אותו כל כך הרבה פה, אז מה הסטנדרת המוזר הזה שנקבע בכל הכתבות בזמן האחרון?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 30 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://wheel.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2013/ ניתן לראות שבעוד בשוק הסופר-מיני הידניות מככבות ובסגמנט הסופר-מיני נמכרות לא רע, בשוק המשפחתיות הן כמעט ולא קיימות (למעט הרומסטר היוצאת-דופן), כמו גם בשוק הפנאי (למעט ניסאן שמוכרת המון דגמים ידניים מהקשקאי והג'וק. שאפו). יש לציין שנתוני המכירות הנ"ל כוללים גם ליסינג, ששם רובן ככולן של המכוניות נמכרות כאוטומטיות. היה מעניין לראות את אחוז הידניות מבין כלי הרכב הפרטיים שנמכרים.
הודעה אחרונה מאת rezik, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום מישהו מכיר או שמע על מצלמה שמתקינים ברכב בעל יכולת הקלטה ארוכה נגיד 8-24 שעות אפילו יותר ? לצורך הקלטה של הרכב כשהוא עומד בחניה. תודה.
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מכירים את זה שאתם נוסעים אחרי משאית, או טנדר עם ארגז גדול שמסתיר לכם את הדרך? או שסתם אתם נוסעים בליליה באיזה כביש בין-עירוני טיפוסי ללא תאורה, ואתם לא רואים מה שיש לפני הרכב שלפניכם? מכירים את זה אתם נוסעים ככה 70-80 קמ"ש מונוטוני כי אי אפשר לעקוף, או שזה בעצם די נוח לכם באותו הרגע? מכירים את זה שיש מכשול בכביש, משהו כמו טרקטור שנוסע ממש ממש לאט, או איזה פגר של עז מוטל באמצע המסלול? מכירים שיש נהגים כאלה, שכאשר יש מכשול באמצע הדרך, הם לא עוקפים את המכשול כמו שצריך, אלא ברגע האחרון? משהו בסגנון של "צ'יקן" כזה? עכשיו בואו נשלב את כל המקרים הנ"ל, ונקבל מצב "לא נעים", בו אתם נוסעים במהירות חוקית, עם מרווח חוקי מהרכב שלפניכם שנוסע גם הוא במהירות חוקית, אבל…
הודעה אחרונה מאת felixr, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תאונה של רנו עם משאית : http://hnn.co.il/gallery23812.html תוצאה = ללא נפגעים לפני כמה זמן , בחורה על רנו נוסעת בכביש ומהצד מגיח אוטובוס ומתנגש בה . כול הרכב היה מקומט , כולם היו בטוחים שהנהגת מתה . אבל לא , חוץ משריטות קלות , בריאה ושלמה ! משמח לשמוע שהתוצאות מדברות בעד עצמן מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת מוסך תלפיות, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום, אני עובד בחברה שלה כ80 עובדים. עד היום לא נשקלה פה מעולם האופציה לרכבי ליסינג לעובדים. כיוון שעלה איזה דיבור בנושא, אני הייתי רוצה להבין מה העלויות של זה למעסיק ולעובד. ניקח סתם מספר עבור הדוגמא: בחברה יקחו 20 אנשים רכב צמוד עובד מרויח 15,000 ש"ח ברוטו, 11,500 אחרי ניכויים. השאלות הן: 1. כמה ירד לאותו עובד בחודש מהנטו במידה ויקח רכב משפחתי ממוצע? למשל קורולה או פוקוס. 2. כמה הרכב הבודד הזה הולך לעלות למעסיק מעבר למה שמשלם העובד? 3. והאם יש עוד כל מיני פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על המחירים האלה? אני פשוט רוצה להבין פחות או יותר איך זה עובד במידה והסיפור הזה יעלה, האם זה בכלל שווה התייחסות או לא. תודה
הודעה אחרונה מאת sagim5, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 504 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_325.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 723 צפיות
אני מנסה כבר הרבה זמן לדאוג שהחברה שאני עובד בה יערכו השתלמות נהיגה לכל העובדים. עכשיו סוף סוף יש נכונות להשקיע בזה כסף. מדובר על בין 100 ל-300 עובדים (בתלות במחיר, ייתכן שזה יהיה רק לבעלי רכב ליסינג או לכלל העובדים). למי יש המלצות מניסיון אישי בעניין ? אני מכיר את מסלולים מן הסתם, אלטרנטיבי, ויש גם את טריגו. יש עוד חברות מומלצות ? אנחנו נמצאים בחיפה אז רצוי שזה ייערך באיזור. מה צריך להיות סדר גודל של עלות לאדם ?
הודעה אחרונה מאת misterb, -
מהו מומנט?
מאת yakis0-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מהו מומנט אני עושה איזשהי עבודה בתחום הרכב האם זה אומר הכח המופעל על בוכנה בכל פיצוץ בצילנדר ? זה אומר שאם יש לי רכב עם מומנט 10 אז מופעל על כל בוכנה לחץ של 10 ק"ג להוריד אותה ? תודה
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אלה הפנסים: http://www.ebay.com/itm/92-95-HONDA-CIVIC-APC-2-DOOR-4-DOOR-RED-CLEAR-LENS-LED-TAIL-BRAKE-LAMPS-LIGHTS-/161085407823?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item258170424f מה אומרים זה יעבור במכס בלי לשלם להם או לא? תודה.
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מבחן הרישוי השנתי של הפונטו 98 שלי הגיע, וניגשתי למכון הטסטים בלי הרבה הכנות מוקדמות (הוחלפו נורות שרופות, נמתח הכבל של בלם היד, גומיה של אחת הציריות סודרה), ידעתי שיש לי חופש בהגה בגלגל ימין (אני ומאור30 ניסינו להחליף את הזרוע הגה, אך לא הצלחנו לפרק אותה ללא כלי ייעודי) החלטתי לגשת בכל זאת, מתוך הנחה שבטוח ימצאו עוד איזה משהו לפסול עליו, ואז כבר נלך למוסך פעם אחת כדי לתקן. בסוף הרכב נכשל רק על חופש בהגה (כתוב בבדיקה גם ימין וגם שמאל, למרות שבשמאל בוודאות לא היה שום חופש) ועל זיהום אויר. הבוחן במכון טסטים שאל היכן אני מתכוון לתקן, שאלתי בחזרה על מה הוא ממליץ, הוא הפנה אותי למוסך שצמוד למכון הטסטים. ניגשתי לאותו מוסך לקבל הצעת מחיר, הוא בדק את הרכב וקבע שהחופש …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עכשיו ראיתי ב-netcarshow. האמת התבאסתי מהעיצוב, קיוויתי שיהיה יותר דומה ל-f type http://www.netcarshow.com/jaguar/2013-c-x17_concept/
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
התאכזבתי,באמת התאכזבתי. החנתי עם הפנים בכיוון ירידה די חדה, ניסיתי לצאת והאוטו התדרדר לי,בקלות הייתי יכול להיכנס באוטו שהיה לפני. בהתחלה חשבתי שזה היה בגלל המערכת כיבוי מנוע האוט' אבל לא. האוטו לא עבר לי את ה1.5 טורים. 10 דק' ניסיתי לעלות ,אפילו בדקתי טורים ב N ובP היה בסדר גמור. בסוף אזרתי אומץ ועזבתי את הברקס ושמתי הרבה גז. נ.ב אחרי שאני עומד הרבה זמן המנוע נכבה לי לגמרי והוא כותב לי להניע ידנית,זו תקלה או שככה המערכת? נ.ב2 שאני מכבה הוא כותב לי check safe lock מה זה?האם זה תקין?
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב אני מוכרת רכב משנת 2010. לרכב הוחלפו גיר ומנוע באחריות לחדשים מהיבואן ע"י מוסך מורשה. האם חובה עלי לציין בפני הקונה עובדה זו? אשמח לתשובה מהירה. תודה!
הודעה אחרונה מאת felixr, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זה עתה הודלפה תמונת הקונספט:
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 845 צפיות
שלום, אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי אם טויוטה ראב4 מספיק מרווחת בשביל 5 מבוגרים (2 גדולים לא שמנים ו-3 קצת פחות ) עם 3 מזוודות אנחנו מתכננים לשכור אותו לשבוע ברומניה ומתלבטים אם זה מפסיק או ללכת על הזאפירה בעלת ה-7 מקומות תודה!
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 5 תגובות
- 833 צפיות
שלום, לפני יומיים הבחור העלה עוד סרטון, כפי הנראה בפעם השלישית שעצרו אותו על לא עוול בכפו? http://www.youtube.com/watch?v=qFY1suPzX-Y דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. למרות שזו אותה הצומת כמו בסרטון השני, התאריך הוא מלפני יומיים! האם באמת זה סרטון שלישי?
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
igo לאייפון
מאת wispbiter-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הצלחתי להוריד אתמול israel igo primo המלא במקום לשלם 280 ש''ח בזכות asafasaf . למרבה הצער לאסף יש גלאקסי 4 והוא לא מומחה בענייני עידכונים לi-go , ואין באייפון עדכון לi-go מזה כמה חודשים : "what new in version 2.4.7 posted 18 jul, 2013". עכשיו יש לי כמה שאלות שאני יותר מישמח אם תענו לי: 1.למה אני לא יכול לקבל הרשאה לפתוח את זה באוף-טופיק ? בגלל המונה הודעות הקטן? 2.למה לאייפון העדכון האחרון שלו היה לפני כמה חודשים בזמן שלגאקסי היה שלשום ומספר פעמים במהלך חודש אוגוסט ? 3. בזמן שi-go מעדכנים את הגירסא שלהם בגלאקסי האם זה בכלל מותר לא לעדכן באייפון שצריך ? בכל זאת יש אנשים ששילמו לזה, וכן יש לי את הגירסא הכי מעודכנת - שהיא עודכנה לפני כמה חודשים במקום שתועד…
הודעה אחרונה מאת wispbiter, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 860 צפיות
שלום, רציתי לדעת אם ניתן לרכוש את המכשירים הללו באמזון ללא חשש. בנוגע לצ׳יטה - איך אוכל לעדכן את המכשיר? לא מפריע לי שהמכשיר יהיה דובר אנגלית בלבד, רק שיפעל כמו שצריך. דברים נוספים שצריך לדעת לגבי רכישה של אחד המכשירים בחו"ל? אציין שקרוב משפחה שנמצא בארהב יביא אותם לארץ.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
שלום חברים, למיטב ידיעתי תוכנת הניווט waze מעודכנת בכל מיקומי מצלמות המהירות הנייחות וכן מתעדכנת בזמן אמת גם לגבי מיקומי מכמונות מהירות ואקדחי לייזר והיא כמובן מתריאה עליהם מבעוד מועד. בהתאם לכך נראה שאין צורך בשום גלאי מהירות ולכאורה אפשר להסתמך על ה- waze, לכל הפחות באופן מוחלט לגבי מצלמות המהירות הנייחות ולגבי מכמונות המהירות ואקדחי הלייזר הניידים באופן די מלא (תלוי אם נהגים אחרים לפניך הספיקו לעדכן את ה- waze לגביהם). לכאורה אפשר לחגוג עם ה- waze האם אני צודק?
הודעה אחרונה מאת judahdan, -
מרכבתי האצילית
מאת morbel-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זהו שרשור סתמי ביותר בוא אני מציג בפנכם את הרכב שלי. ולעניין. כרגע שהתפנה לי קצת זמן אני הולך לשפר את הרכב חיצונית ופנימית וברצוני להציג אותו במצבו הנוכחי וחוץ מזה עברה כמעט שנה מהרכישה ולא יצא לי להתלהב :-D קודם כל מדובר ב אאודי A3 1.8T בציר 2008 הרכב כרגע סטוק לחלוטין כאילו אתמול יצא מהחברה יותר מזה הרכב שמור בצורה פנאטית . הרכב יצא דיי מאובזר לשנתו שזה כולל : *סאנרוף *שליטה על ההילוכים מההגה (DSG6) *מושבי עור מדהימיםם (מסגרת עור רגיל והמרכז עור הפוך. עוד מעט תמונות) *מערכת CONCERT הופתעתי מאוד לטובה מאיכות השמע *חיישני רברס (התקנה מקומית ) על הפרק. דברים שדיי חסרים לי : *מע' מולטימדיה . *ג'אנטים חדשים דחוףף (מתכנן על הג'אנט של S3 אח…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לדעתי הבימר הכי יפה שנראתה 362 כ"ס ו57 קג"מ! 4.4 שניות ל100 קמ"ש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4427974,00.html
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, רכשתי לא מזמן מצלמה לרכב, וברצוני לדעת האם ניתן לחבר סוללה חיצונית/מטען כלשהו למצלמה כך שתפעל גם בשעות שהרכב לא מונע/בחנייה מבלי לרוקן את המצבר כמובן. מישהו התנסה? מכיר? יודע? תודה.
הודעה אחרונה מאת lahav28, -
- 3 תגובות
- 940 צפיות
אני מעוניין להחליף מספר חלקים בתא הנוסעים ברכב שלי, האם ניתן לייבא ארצה כיסא שלם?,האם אני צריך לשלם מכס? ואפילו שהחלק מגיע מאנגליה או ארה"ב שיש לנו הסכמי מסחר איתם? אני לא רואה בעיות עם משרד התחבורה מאחר וזה לא פריט מכאני האם אני צודק?
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, לאחר חיפושים נרחבים באינטרנט, שמתי לב שלאחר אחוז הרייטינג הגבוה בכלבוטק העלימו את הכתבה על הנעת הרכב מגפ"מ. כנפגע נוסף ממערכת ההנעה בגפ"מ שמתחיל בהליך משפטי בימים הקרובים אשמח באם למישהו יש הקלטה או לינק לכתבה הנ"ל. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת momozal, -
התחדשתי ברכב! 1 2
מאת tal897- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני מקווה שזה הפורום המתאים, התחדשתי אתמול במאזדה 3 spirit כמה פרטים: שנה: 2006 נפח מנוע: 2000 סמ"ק קילומטר: 150,000 הרכב הגיע כשהדשבורד שלו משומן, הרכב מאובזר עם פנסי קסנון, מגיני רוח, סאנרוף, חלונות כהים בצבע כחול-שחור, וחיווט והכנות למגבר, סאבוופר ורמקולים. אישית אני מתכנן לרכב שיפוץ קטן כולל התקנת פנסי אנג'ל אייז, ניקוי פנסים ושטיפה+הברקה לרכב. כמה תמונות שלו:
הודעה אחרונה מאת tal897, -
- 0 תגובות
- 536 צפיות
מישהו התנסה עם מערכת כזו מאיביי?
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 144 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- natco
- דובצע
- סידן
- nisimdbd
- yoav911gt2
- פולו,גולף
- SniR89
- pooh-bear
- Derish
- גור אדם
- שי