Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכירים את זה שאתם נוסעים אחרי משאית, או טנדר עם ארגז גדול שמסתיר לכם את הדרך? או שסתם אתם נוסעים בליליה באיזה כביש בין-עירוני טיפוסי ללא תאורה, ואתם לא רואים מה שיש לפני הרכב שלפניכם?

מכירים את זה אתם נוסעים ככה 70-80 קמ"ש מונוטוני כי אי אפשר לעקוף, או שזה בעצם די נוח לכם באותו הרגע?

מכירים את זה שיש מכשול בכביש, משהו כמו טרקטור שנוסע ממש ממש לאט, או איזה פגר של עז מוטל באמצע המסלול?

מכירים שיש נהגים כאלה, שכאשר יש מכשול באמצע הדרך, הם לא עוקפים את המכשול כמו שצריך, אלא ברגע האחרון? משהו בסגנון של "צ'יקן" כזה?

עכשיו בואו נשלב את כל המקרים הנ"ל, ונקבל מצב "לא נעים", בו אתם נוסעים במהירות חוקית, עם מרווח חוקי מהרכב שלפניכם שנוסע גם הוא במהירות חוקית, אבל ברגע אחד - הכל מתהפך: הנהג שלפניכם סוטה לנתיב הנגדי - ומולכם נותר אותו מכשול שגרם לנהג הקודם לסטות.

ובכן, לנהג הקודם, זה שנסע לפניכם, היה את כל הזמן שבעולם להגיב לאותו מכשול, הוא פשוט בחר לעשות זאת על הקשקש. אתם לעומת זאת, נמצאים ב-70-80 קמ"ש, 2 שניות מהתרסקות.

הסיבה לכך היא ששמרתם מרווח חוקי ותקין מרכב נוסע, אבל לא מחפץ דומם...

אז אם התרסקתם על אותו רכב תקוע בצד, יהיה לכם קשה מאוד להסביר לבוחן התנועה מדוע זה קרה... הרי התנגשתם בו מאחור, בכביש פתוח... לך תמצא את הנהג שבאמת אשם בתאונה, כאשר הוא נמלט מהזירה עוד לפני שהתרחשה התאונה...

אז תחשבו לרגע שאותו נהג דביל, שסוטה ברגע האחרון, יכול להיות אתם. לא בגלל שאתה דביל, אלא בגלל שהרכב שנוסע אחריך לא רואה מה שיש לפניך. אולי זה טוסטוסון קטנטן, סתם נהג לא ממורכז, או פרארי שלא רואים ממנה כלום כי יותר נמוכה מהאספלט.

כמה טוב תעשו, אם תעקפו מכשול אגב איתות ומבעוד מועד, אה?

אני כותב את זה כי:

א. כי זה קרה לי בעבר, הנהג שמאחור התרסק (לא על אמת).

ב. כי זה קרה למישהו שאני מכיר (הוא על כיסא גלגלים, לפחות עד תום השיקום).

ג. כי נדמה לי שזה מה שקרה עם האוטובוס ההוא בכביש 6, שהתנגש במשאית בשול הדרך.

ד. כל התשובות נכונות.

dirty old man

need love too

פורסם

צודק ומסכים איתך לגמרי.

אבל אם קרה מקרה כזה והנהג הראשון אותת ועשה כמו שאמרת, מי אמר שהנהג שאחריו יבין את הרמז?

נכון שאם רכב מלפני יעבור נתיב ללא סיבה הגיונית אני אולי יחשוד, אבל לא בטוח שכל אחד ינהג כמוני וכמוך

לדעתי הפיתרון הכי טוב הוא להשתדל לשמור על מרחק מהרכב שמקדימה כמה שיותר גדול (בגבול הטעם הטוב), במיוחד במהירויות גבוהות

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

זה שזה חוקי לשמור מרחק של 2 שניות מרכב שאתה לא רואה מעבר לו, לא אומר שזה גם נכון או חכם לעשות כן.

אם יש רכב שאני לא יכול לראות מה קורה לפניו, אני לא שומר 2 שניות אלא יותר לכיוון ה4. אני לא מבין את האנשים שנצמדים למשאיות גדולות מאחור. מה אתם מנסים לחסוך בדלק?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אני גם דואג לשמור מרחק דיי גדול מהרכב ממול,

ולגבי המכשולים, אני מנסה לא לעשות תנועות חדות, אני תמיד מסתכל על הכביש.

אני לא מתעסק בסלולאר, אבל קורה שאני לא 100 בריכוז, אך עדיין יוכל לצפות את המכשול מרחוק.

לגבי משאיות או כל דבר כבד על הכביש, אני אישית מאוד מפחד מהם.

או שאני מעט משעותית או שאני עוקף.

לא יכול לסוע מאחורי אוטובוס/מיניבוס/משאית גם לא לצידם.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

מיד נזכרתי בזה:

b9qMqGTi1uc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

היה לי מקרה לפני שנים, למזלי לא ממש מכשול על הכביש אלא חלקים של צמיג מפוצץ, עליתי עליהם ולא קרה כלום. מאז החלטתי שאם אני מתקרב למכשול ויש מישהו מאחוריי אני אפעיל 4 וינקרים לכמה שניות לעורר את תשומת ליבו לפני עקיפת המכשול.

פורסם

קרה לי ביציאה מעיר אחרי רמזור כולם בהאצה

ואיזה ערס החליט לחנות על נתיב ככה סתם - היו איתו 2 זונות באוטו (לא בצחוק).

הרכב לפני הספיק לחתוך שמאלה

כבר אמרתי לעצמי הנה הבום ואז הערס התחיל לסוע.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אני כמעט עליתי על סולם שהיה זרוק על הכביש (בגלל שהרכב שלפני הסתיר לי וסטה רק ברגע האחרון...)

בהתחלה סתם חשבתי שהוא נהג משוגע, ולא חשדתי שיש מכשול בהמשך.

הייתי נהג צעיר ולא מיומן בזמנו.

מהמקרה הזה למדתי כלל חשוב - אם הנהג שלפניך סוטה בהפתעה מהנתיב, כנראה יש לזה סיבה, וכדאי מאוד שתשקול לסטות גם אתה...

פורסם

לא סתם יש לך פרסומות ברדיו עכשיו בקטע הזה שמסוכן לעצור בצידי הדרך ולהמנע מזה.. אם אין ברירה אז אין ברירה אבל בשביל זה קיים המשולש אזהרה ששמים כמה עשרות מאחור בשביל שאם נהג נתקע ומישהו לא שם לב, שההפתעה תהיה על משולש אזהרה ולא על רכב. בכל מקרה גם אם שומרים מרחק עצירה מספק מהרכב שממול, גורם ההפתעה הזה לוקח מבנאדם את השניה החשובה הזאת של ההלם שהמוח מנסה להבין למה הוא עשה את זה ככה שהדרך היחידה אי לנסוע לאט ורחוק יותר מרכב שחוסם את שדה הראיה ואם אפשר גם לנסוע לא בקו ישר שיהיה אפשר לראות מימין או משמאל לו קדימה.

מעבר לזה אין יותר מידי מה לעשות אם נהגים שלא מסתכלים על הכביש שהם נוהגים בו רק לנסות להיות דרוך תמיד בעצמך.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

ואם החוק היה אומר שלנסוע חצי שנייה אחרי הרכב שמקדימה, עדיין היית מאשים את הנהג?

לפי דעתי החוק של ה 2 שניות מתאים לרכבים שכן יש לך יכולת לחזות את התגובה שלהם(נגיד וראית כלב רץ לכביש)

נהג חכם יודע שאם אין שדה ראייה כמו בסיפור שלך, הוא היה שומר יותר מ 3 שניות.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
לא סתם יש לך פרסומות ברדיו עכשיו בקטע הזה שמסוכן לעצור בצידי הדרך ולהמנע מזה.. אם אין ברירה אז אין ברירה אבל בשביל זה קיים המשולש אזהרה ששמים כמה עשרות מאחור בשביל שאם נהג נתקע ומישהו לא שם לב, שההפתעה תהיה על משולש אזהרה ולא על רכב. בכל מקרה גם אם שומרים מרחק עצירה מספק מהרכב שממול, גורם ההפתעה הזה לוקח מבנאדם את השניה החשובה הזאת של ההלם שהמוח מנסה להבין למה הוא עשה את זה ככה שהדרך היחידה אי לנסוע לאט ורחוק יותר מרכב שחוסם את שדה הראיה ואם אפשר גם לנסוע לא בקו ישר שיהיה אפשר לראות מימין או משמאל לו קדימה.

מעבר לזה אין יותר מידי מה לעשות אם נהגים שלא מסתכלים על הכביש שהם נוהגים בו רק לנסות להיות דרוך תמיד בעצמך.

רק תיקון לגבי החלק המודגש:

את המשולש לא שמים כמה עשרות מטרים מאחור. אלא כמה מטרים ספורים.

הבלבול הזה נפוץ, והוא נוצר מאחר ולפי החוק היבש אמורים להציב את המשולש כך שיראה למרחק של 100 מטרים. לא שמים אותו 100 מטרים מהאוטו. הכוונה היא שאם עצרת בדיוק אחרי עיקול, אז להציב את המשולש בצמוד לאוטו לא יתן כלום, כי לא יראו אותו ממרחק 100 מטרים מאחוריך, אז במצב כזה, עליך להציב אותו לפני העיקול הנ"ל.

הרבה אנשים מתבלבלים בקטע הזה.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
אם יש רכב שאני לא יכול לראות מה קורה לפניו, אני לא שומר 2 שניות אלא יותר לכיוון ה4.

+100

למסגר ולתלות בחדר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ג. כי נדמה לי שזה מה שקרה עם האוטובוס ההוא בכביש 6, שהתנגש במשאית בשול הדרך.

נשמע הגיוני מאוד.

אבל בשביל זה קיים המשולש אזהרה ששמים כמה עשרות מאחור בשביל שאם נהג נתקע ומישהו לא שם לב, שההפתעה תהיה על משולש אזהרה ולא על רכב.

קרא פה על נסיון שלי עם משולש, כשנתקעתי בכביש ללא שולים והעמדתי משולש במרחק מהאוטו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=295735

פעמים התנגשו לי במשולש והעיפו אותו.

פעם אחת נהגת, נוסעת בימני במהירות גבוהה, רואה את המשולש, עוקפת אותו, ומייד אחרי שעוקפת אותו חוזרת שוב לימני, ובנס, ברגע האחרון ראתה את הרכב, אחרי שכבר חזרה לימני וכמעט נכנסה בו. היא לא הבינה שהמשולש בא להתריע על מכשול / סכנה. כנראה חשבה שהוא המכשול וזהו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

+ תשתדל לא להתרחק מהרכב, לי גנבו משולש.

מילא ה"הפסד" הכספי, אבל זה גרם לרכב שלי לעמוד בלי משולש במשך שעה+ :x

מתנדב בארגון ידידים

• תוכן חדש...