Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://wheel.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2013/

ניתן לראות שבעוד בשוק הסופר-מיני הידניות מככבות ובסגמנט הסופר-מיני נמכרות לא רע, בשוק המשפחתיות הן כמעט ולא קיימות (למעט הרומסטר היוצאת-דופן), כמו גם בשוק הפנאי (למעט ניסאן שמוכרת המון דגמים ידניים מהקשקאי והג'וק. שאפו).

יש לציין שנתוני המכירות הנ"ל כוללים גם ליסינג, ששם רובן ככולן של המכוניות נמכרות כאוטומטיות. היה מעניין לראות את אחוז הידניות מבין כלי הרכב הפרטיים שנמכרים.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליסינג פונה לפלח הגדול של העם שרוצה 1600 אוטומטית ומשווק את זה כאילו מדובר באיזו מציאה יוצאת דופן.

בשוק הפרטי - משפחתי האבזור של רכב ידני (כמו כן נפחי מנוע והספקים) דלים. עד כדי כך שכשלא הבנתי דבר וחצי דבר ברכב הייתי משוכנע שגיר ידני לא יכול להתמודד עם מנועי 1600 :shock:

אם היה אפשר לקבל מנוע tsi 1.8 עם גיר ידני (סתם דוגמא) אולי היינו רואים יותר מהידניות נמכרות. אבל אם אתה מעוניין היום ברכישת רכב ידני אתה אמור לצפות בדר"כ למנוע קטן עם הספק דל ואבזור קמצני.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האוטומטיות נתפסות כמאובזרות יותר (מהודרות יותר בלשון הזקנים), מה שלא נכון בשטח כיום. פעם המצב באמת היה כך, שהדגם הכי מאובזר ומפואר מגיע עם תיבה אוטומטית ואיכשהו זה נתקע בתודעה של האנשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא חושב שזה ממש שונה היום. התיבות הידניות באות ברכבים הפשוטים יותר, והמאובזרות תמיד איך שהוא רק אוטומטיות. אולי יש אפשרות להזמין דגם מאובזר ידני, אבל כסטנדרט, לרוב הידניות הן מרמת אבזור נמוכה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בשביל רוב האנשים רכב זה להגיע מנקודה A ל-B, לא יותר, שלא נדבר על הפקקים שיש פה לאומת מדינות אחרות.

וגם יש היום גירים אוטומטיים שיותר אמינים וחסכוניים מגיר רגיל.

פורסם

אני חלק מהסטטיסטיקה הידנית החדשה.

בשביל נסיעות קצרות לעבודה וחזרה, וחסכון משמעותי בדלק בהשוואה לרכב זהה אוטומטי, ופער מחיר של כמעט 25,000 שקלים לאוטומטי - קיבלתי החלטה שאני מוכן להפעיל את רגל שמאל ויד ימין.

כבר ארבעה שבועות עם רכב חדש לחלוטין, וזה סביר לחלוטין.

נכון שזה פחות נוח מאוטומטי, נכון שאישתי סולדת מהרעיון (ונוהגת ברכב אוטומטי משלה) - אבל חשבון ההוצאות המשפחתי מאוד אוהב את זה.

לא מעניין אותי מה חושבים השכנים, או הנהגים לידי, או כל דעה של אדם אחר. את התועלת קיבלתי במחיר הקניה, ובשני התדלוקים שעשיתי עד היום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אני חלק מהסטטיסטיקה הידנית החדשה.

בשביל נסיעות קצרות לעבודה וחזרה, וחסכון משמעותי בדלק בהשוואה לרכב זהה אוטומטי, ופער מחיר של כמעט 25,000 שקלים לאוטומטי - קיבלתי החלטה שאני מוכן להפעיל את רגל שמאל ויד ימין.

כבר ארבעה שבועות עם רכב חדש לחלוטין, וזה סביר לחלוטין.

נכון שזה פחות נוח מאוטומטי, נכון שאישתי סולדת מהרעיון (ונוהגת ברכב אוטומטי משלה) - אבל חשבון ההוצאות המשפחתי מאוד אוהב את זה.

לא מעניין אותי מה חושבים השכנים, או הנהגים לידי, או כל דעה של אדם אחר. את התועלת קיבלתי במחיר הקניה, ובשני התדלוקים שעשיתי עד היום.

שמח שאתה נהנה מהריו :wink:

איזה צבע? אולי תתן לנו איזו תמונה קטנה?

כן גם אני עם קיה ריו, ידנית, חלק מהסטטיסטיקה, מרוצה לחלוטין ואין לי שום בעיה להפעיל את הידיים והרגליים בנסיעה, מסתדר עם זה שנים כבר.

נחמד לראות שנמכרים גם ג'יפונים ידניים ולא רק אוטומט.

פורסם
שמח שאתה נהנה מהריו :wink:

איזה צבע? אולי תתן לנו איזו תמונה קטנה?

צבע - סוג של משהו כחול. הייתי בטוח שיהיה ממש מכוער, אבל לא. יצא סביר.

בחירת הצבע היתה כזו - לבן נפסל בגלל שיה המון מוניות, ולא בא לי שאנשים שאני לא מכיר ינפנפו לי שאעצור לידם. שחור - לא בא בחשבון. כסוף - ליסינגי ושוקף. רציתי אדום. מאוד רציתי אדום - אישתי שמה ווטו "יחשבו שאתה XXX". נשאר הכחול.

בשביל תמונה צריך לנקות אותו וצריך אבטיח. בשביל לנקות אותו צריך ממש לרצות לנקות אותו :roll:. מכוני שטיפה כרגע לא באים בחשבון, אין להם אבטיחים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם
http://wheel.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2013/

ניתן לראות שבעוד בשוק הסופר-מיני הידניות מככבות ובסגמנט הסופר-מיני נמכרות לא רע, בשוק המשפחתיות הן כמעט ולא קיימות (למעט הרומסטר היוצאת-דופן), כמו גם בשוק הפנאי (למעט ניסאן שמוכרת המון דגמים ידניים מהקשקאי והג'וק. שאפו).

יש לציין שנתוני המכירות הנ"ל כוללים גם ליסינג, ששם רובן ככולן של המכוניות נמכרות כאוטומטיות. היה מעניין לראות את אחוז הידניות מבין כלי הרכב הפרטיים שנמכרים.

באמת מבאס שכל הסטטיסטיקות תמיד כוללות גם את הליסינג

פורסם

אני מהמר שלקחת את הכחול כהה(?)

אם כן זה כמו שלי, כחול כהה ממש על גבול שחור כזה (אין לי הסבר טוב יותר)

אגב - גם אני רציתי אדום, אבל לא הייתי מוכן להסכים לקחת את הרכב בצבע פנים כהה, אלא רק משולב בהיר, והשילוב הגיע רק עם שחור, או כחול כהה, אז התפשרתי על צבע חיצוני בשביל לקבל פנימי כמו שרציתי.

הנה הלינק: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=475470

פורסם

רק שימו לב שבידניות גם ה1.2, גם ה1.4 וגם הדיזל, פחות מאובזרות מה1.4 LX האוטומטית. כאילו שאם אתה רוכש ידני הוא מגיע ברמת גימור EX או פחות. לא חבל? למה לא מציעים מראש גרסת LX מאובזרת עם גיר ידני?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הסיבה לכל הסיפור פשוטה.

יצרניות שמחפשות למכור בזול מצעים דגמים ידניים ויש גם במלאי.

לשאר היצרנים הכול קיים רק בעיתון וכידוע לא ניתן לקנות מהעיתון, הדגמים הידניים לרוב בקטגוריות האלה זה לצורך דייג של לקוחות.

לפני חודשיים רציתי לרכוש מרצדס A200 או ב.מ.וו 118 ידנים, התשובה הייתה אין במלאי שלם 50 אחוז מראש ותקבל את הרכב בעוד 4 חודשים, במרצדס פרצו במסע שכנועים שחבל ושאני אקח את האוטומט ומי בכלל קונה ידני היום, ב ב.מ.וו היו די אדישים לנושא ורק הזכירו שמדובר בפרוצדורה מסובכת ויקרה.

בזכות זה ירדתי מהמרצדס ואני מתעתד לרכוש רכב יוקרתי אחר מצחיק דווקא הייתי די נעול על A200 ידנית ומההתלהבות ששכחה אחריי שהפסקתי להתלהב מהסמל ובדקתי גם את האיכות לא הערכתי מספיק את המתחרים.

מהכתבה למדתי שיש A1 ידנית אולי אני ארכוש אחת ( באולם תצוגה נאמר לי כמה פעמים שאין ולא ניתן אף להזמין אחת).

ד"א כמו ששמתם לב החלטתי להשאיר את הלאון המצוינת לבת הזוג שלי ולשימוש משפחתי ולרכוש בנוסף רכב קטן יותר לשימוש יום יומי אישי הA1 או המיני של ב.מ.וו בגרסאות ידניות עם הספקיי מנוע טובים, ככה אני אהנה מהלאון החזקה וגם מרכב מיני עם מנוע חסכוני לשימוש יום יומי.

פורסם
אני מהמר שלקחת את הכחול כהה(?)

אם כן זה כמו שלי, כחול כהה ממש על גבול שחור כזה (אין לי הסבר טוב יותר)

סוג של תכלת. לא כהה. מזכיר את הכחול של "אלדן" בבאנר כאן באתר. (אלא אם אתה גולש עם מסך שחור לבן או ירוק, ואז שווה לך להחליף לצבעוני... :idea:)

לשעבר:

פורסם
ליסינג פונה לפלח הגדול של העם שרוצה 1600 אוטומטית ומשווק את זה כאילו מדובר באיזו מציאה יוצאת דופן.

בשוק הפרטי - משפחתי האבזור של רכב ידני (כמו כן נפחי מנוע והספקים) דלים. עד כדי כך שכשלא הבנתי דבר וחצי דבר ברכב הייתי משוכנע שגיר ידני לא יכול להתמודד עם מנועי 1600 :shock:

אם היה אפשר לקבל מנוע tsi 1.8 עם גיר ידני (סתם דוגמא) אולי היינו רואים יותר מהידניות נמכרות. אבל אם אתה מעוניין היום ברכישת רכב ידני אתה אמור לצפות בדר"כ למנוע קטן עם הספק דל ואבזור קמצני.

היתה תמיד לאון 1.8 עם גיר ידני ככה גם גולף GTI דור 4 יש גם פורד עם מנוע האקו בידני אלפה רומאו .

דווקא ידני ומנוע גדול נחשב לרכב ספורטיבי ומשווק ככזה.

פורסם
האוטומטיות נתפסות כמאובזרות יותר (מהודרות יותר בלשון הזקנים), מה שלא נכון בשטח כיום. פעם המצב באמת היה כך, שהדגם הכי מאובזר ומפואר מגיע עם תיבה אוטומטית ואיכשהו זה נתקע בתודעה של האנשים.

זה נכון, אבל לדעתי זה ישתנה בזמן הקרוב.

עד כמה שאני רואה, המבוגרים של פעם, מחשיבים את האוטומט כפאר, בגלל שפעם רוב גדול של מכוניות עממיות היו ידניות.

היום שהרוב הוא אוטומט, כבר לא מסתכלים עליו, והרבה אנשים מחפשים ידני.

מה גם שהיום, רכב זה לא רק מותרות, זה מצרך בסיסי לדעתי! (ובגלל שזה מצרך בסיסי, הרבה אנשים מחפשים כמה שיותר אמין וחסכוני בעלויות שוטפות, נטו להגיע מA לB).

היום אני רואה יותר ויותר צעירים, שלא רק מתחילים את החיים עם רכב, אלה רכב חדש\די חדש.

• תוכן חדש...