Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עובד בחברה שלה כ80 עובדים. עד היום לא נשקלה פה מעולם האופציה לרכבי ליסינג לעובדים.

כיוון שעלה איזה דיבור בנושא, אני הייתי רוצה להבין מה העלויות של זה למעסיק ולעובד.

ניקח סתם מספר עבור הדוגמא:

בחברה יקחו 20 אנשים רכב צמוד

עובד מרויח 15,000 ש"ח ברוטו, 11,500 אחרי ניכויים.

השאלות הן:

1. כמה ירד לאותו עובד בחודש מהנטו במידה ויקח רכב משפחתי ממוצע? למשל קורולה או פוקוס.

2. כמה הרכב הבודד הזה הולך לעלות למעסיק מעבר למה שמשלם העובד?

3. והאם יש עוד כל מיני פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על המחירים האלה?

אני פשוט רוצה להבין פחות או יותר איך זה עובד במידה והסיפור הזה יעלה, האם זה בכלל שווה התייחסות או לא.

תודה

פורסם

1. מוסיפים לברוטו החודשי של אותו העובד 2.5 אחוזים משווי הרכב ואז מהסכום החדש מחשבים את המס. זה נקרא שווי שימוש לרכב צמוד וזה תקף לכל רכב שאינו רכב מסחרי. עם העובד מרוויח 15 אלף ברוטו ולוקח רכב של 130 אלף ש"ח אז הברוטו שלו לצרכי מס יחושב לפי 18,250 ש"ח.

2. העלות למעסיק היא בסביבות ה-3,000 ש"ח בחודש, לפני עלויות דלק כמובן.

3. בוודאי - זמן העסקה (שנה, שנתיים, שלוש וכו'), נקודות יציאה, קילומטראז' שנתי צפוי, מספר נהגים, דגם ספציפי של רכב (יש רכבים שיקרים יותר ויש זולים יותר, תלוי בדיל שחברת הליסינג סוגרת מול היבואן).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה תודה רבה,

כדי לוודא הבנתי - לעובד ירד בסך הכל ה18,250 בשנה? זאת אומרת 1520 ש"ח מהנטו בחודש?

לגבי המעסיק - אני מניח שכמו שעסק מקבל מע"מ בחזרה יש כל מיני עלויות שעבור החברה הן נמוכות יותר מאשר לאדם פרטי? האם למשל מעסיק שמשלם על דלק ל30,000 ק"מ בשנה יקבל החזר מע"מ על כל התדלוקים האלו? הטבות נוספות?

פורסם

לא לא לא.

אם פשוט נותנים לכל עובד עכשיו רכב (בעצם זה מקביל להעלאה במשכורת של כ-4000 שקל +-) אז המשכורת ברוטו שלו תעלה ל-18250 שקל לחודש ומפה יחושב המס.

אם נותנים לכל עובד אופציה לבחור האם לקחת רכב או לא בעלות נניח של 4000 שקלים זה עניין אחר והברוטו אמור להישאר 15 אלף שקלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1.

3. בוודאי - זמן העסקה (שנה, שנתיים, שלוש וכו'), נקודות יציאה, קילומטראז' שנתי צפוי, מספר נהגים, דגם ספציפי של רכב (יש רכבים שיקרים יותר ויש זולים יותר, תלוי בדיל שחברת הליסינג סוגרת מול היבואן).

עלות המעסיק לכל כלי רכב צפויה להיות נמוכה משמעותית מהסכום שננקב כאן. ציטוט מחיר שראיתי רק לפני כשבועיים לפורד פוקוס 2013 בגימור טרנד עמד על 2250 ש"ח, עבור חוזה די סטנדרטי:

30,000 ק"מ בשנה

כל נהג מעל גיל 24

3 שנים

ללא תחנות יציאה (כמובן שאפשר לצאת ואז נקנסים)

ומדובר על מעסיק שחוכר 3 רכבים. לדעתי עבור חברה בסדר גודל שציין פותח השרשור ניתן יהיה לקבל תנאים טובים יותר.

בעיקרון אפשר לחלק את התנהלות המעסיקים בנושא הליסינג כך:

1. מעסיק אשר מציע רק שכר + רכב (כלומר התגמול כולל גם רכב ולעובד אין ברירה) ואינו מחייב את העובד על דלק. זה נפוץ אצל עובדים שנדרש להם רכב צמוד לצורך עבודתם.

2. מעסיק אשר מציע לעובד לבחור שכר + רכב ואינו מחייב את העובד על דלק או לבחור בשכר גבוה יותר ללא רכב.

3. מעסיק אשר מאפשר לעובד לבחור ברכב ליסינג אך אינו נושא בשום עלות (הליסינג או הדלק). כל ההתנהלות החוזית היא של העובד מול חברת הליסינג ולא של המעסיק מול חברת הליסינג, אך החברה היא זו שסוגרת את התנאים. כלומר, העובד נהנה מכוח הקניה של המעסיק אל מול חברת הליסינג ואל מול חברת הדלק. המעסיק נהנה מאי היותו צד לעניין שהנושא באחריות.

שגיא

פורסם

אני מודה שעבר לא מעט זמן מאז קיבלתי הצעה לליסינג תפעולי. אם אני זוכר נכון אצלי בעבודה קיבלו במחיר הזה ניסאן מיקרה ולא פורד פוקוס, אבל זה היה לפני כמעט שנה אז אולי דברים השתנו. סביר להניח שהמחיר שראית (2250 ש"ח) זה לפני מע"מ ולדעתי על זה אי אפשר להזכות במע"מ, אבל אני לא רואה חשבון ולא מתיימר להיות רואה חשבון. צריך לברר את זה מול רואה החשבון של החברה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
סביר להניח שהמחיר שראית (2250 ש"ח) זה לפני מע"מ ולדעתי על זה אי אפשר להזכות במע"מ, אבל אני לא רואה חשבון ולא מתיימר להיות רואה חשבון. צריך לברר את זה מול רואה החשבון של החברה.

דעתך נכונה.

אי אפשר להזדכות במע"מ על עסקת ליסינג\השכרת רכב, אבל לעומת זאת ההוצאה מוכרת במלואה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
1. מוסיפים לברוטו החודשי של אותו העובד 2.5 אחוזים משווי הרכב ואז מהסכום החדש מחשבים את המס. זה נקרא שווי שימוש לרכב צמוד וזה תקף לכל רכב שאינו רכב מסחרי זה תקף לכל רכב שמשקלו הכולל מתחת ל 3500 ק"ג בלי תלות בהיותו מסחרי או לא. עם העובד מרוויח 15 אלף ברוטו ולוקח רכב של 130 אלף ש"ח אז הברוטו שלו לצרכי מס יחושב לפי 18,250 ש"ח.

הערה חשובה באדום.

העלות למעסיק היא כ 2200 עד 3000 ש"ח בתלות בדגם הספציפי. על זה יש להוסיף דלק, כביש 6, קנסות החזר מוקדם של הרכב וכו'.

העלות לעובד תלויה במעסיק. הוא יכול להחליט שהוא מוריד את כל העלות שלו מהברוטו שלך, שהוא מגלם הכל כולל שווי השימוש או כל דבר באמצע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני מודה שעבר לא מעט זמן מאז קיבלתי הצעה לליסינג תפעולי. אם אני זוכר נכון אצלי בעבודה קיבלו במחיר הזה ניסאן מיקרה ולא פורד פוקוס, אבל זה היה לפני כמעט שנה אז אולי דברים השתנו. סביר להניח שהמחיר שראית (2250 ש"ח) זה לפני מע"מ ולדעתי על זה אי אפשר להזכות במע"מ, אבל אני לא רואה חשבון ולא מתיימר להיות רואה חשבון. צריך לברר את זה מול רואה החשבון של החברה.

אכן לפני מע"מ. אני לא מבין בנושא ההזדכות/הוצאה מוכרת.

• תוכן חדש...