Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. היום בישרה לובינסקי על ירידה של 10,000 שקל במחיר ה-208. האם הבינו אחרי שנה שאף אחד לא קונה את הרכב?

2. UMI מתחילה לייבא את הספארק המרועננת בגרסת 1 ליטר, עם מחיר התחלתי של 55 אלף שקל. על פניו, מחיר טוב, אבל צריך לבדוק ולראות מה בדיוק שווה המכונית הזו, עם מנוע קטן מזה ששימש אותה עד כה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

יפה, עד עכשיו ה-208 הייתה פחות או יותר לא רלוונטית. עכשיו בגרסה המאובזרת אקטיב זה 84K זה סביר, אבל עדיין חסרים לי בגרסה זו כמה פריטי אבזור שמופיעים תחת גרסה פרימיום - הגה מצופה עור, תאורה בתא מטען (פרימיום, WTF?!), מראה מתכהה אוטומטית.

פורסם

1. בהחלט מדובר בחדשות טובות. ה-208 הידנית היא אחת ממכוניות המיני היותר מהנות שיצא לי לנהוג בהן לאחרונה וחבל שעד עכשיו המחיר הגבוה שלה הוריד משמעותית את כמות המכירות שלה.

2. הספארק הבסיסית החדשה נשמעת לי כמו דגם הזוי במיוחד. חלון חשמל אחד, בלי מצית או שקע למצת (ואיפה אטען את הטלפון שלי?!), עם החישוקים המכוערים שהיו בדגם טרום-מתיחת הפנים ומנוע 3 צילינדרים. אני מבין את הרצון להתחרות באלטו, אבל מבחינתי יש גבול לסגפנות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מתוך: Cartube

בניגוד למתחרות בסגמנט עם מנוע 1.0 ליטר, מנועה של הספארק הוא 4 צילינדרים ולא שלושה כמקובל (גרסה מוקטנת של מנוע ה-1.2 ליטר), מה שאומר לספק מנוע נטול רעידות המאפיינות מנועי 3 צילינדרים.

wikipedia מאשרים, 4 צילינדרים.

באמת מסקרן איך הדבר הזה עובד, הספק דומה למנוע של הפנדה אבל עם 250סמק פחות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
1. בהחלט מדובר בחדשות טובות. ה-208 הידנית היא אחת ממכוניות המיני היותר מהנות שיצא לי לנהוג בהן לאחרונה וחבל שעד עכשיו המחיר הגבוה שלה הוריד משמעותית את כמות המכירות שלה.

נהגת על מנוע ה- 1.2? איך הוא?

פורסם
מתוך: Cartube

wikipedia מאשרים, 4 צילינדרים.

באמת מסקרן איך הדבר הזה עובד, הספק דומה למנוע של הפנדה אבל עם 250סמק פחות.

אהה, זה קל. לפנדה יש ראש מנוע פשוט, עם 8 שסתומים. מבחינת כוח, הוא שקול למנוע הרנו 1.2, שנפחו 1149. כלומר, מנוע הפנדה מפצה על נחיתותו הטכנולוגית לעומת ה-16V הצרפתי בזכות כמעט 100 סמ"ק יותר. המנוע בספארק גם הוא בעל ראש מנוע מתקדם, אבל הטכנולוגיה הזו לא מסוגלת לסגור פער של 250 סמ"ק לרעתו: ההספק הוא כמו במנוע הפנדה, אבל בעוד למנוע הרנו והפיאט מומנט דומה (המוגש במנוע הפנדה בסל"ד נמוך במיוחד דווקא בגלל היותו בעל 8 שסתומים!) מנוע הספארק מסתפק בקג"מ אחד פחות, שמוגשים בסל"ד גבוה מאד למכונית עירונית, של 4800(!).

בקיצור ולענין, מנוע הספארק הוא ההיפך ממה שהיית רוצה במכונית עירונית - חלש ודורש שידחקו בו כדי לספק את כוחו. מנוע הפנדה הוא האידאלי לעיר. ההספק שלו הוא אמנם כמו של מנוע 1 ליטר מתקדם, אבל זה רק חלק מהתמונה! גם הקליאו 1.2 הייתה נהנית מהמנוע האיטלקי הותיק, בשל הסל"ד הנמוך בו מוגש המומנט שלו. מבחינת חסכון, שני המנועים האירופאים כנראה יעשו "ביתספר" למנוע הקוריאני, למרות שנפחם רב יותר.

:idea:
פורסם

טוב שהורידו.

כשחיפשתי רכב ה208 אפילו לא נכנסה לשיקולים כי היא הייתה יקרה מדי ולא קרובה אפילו לתקציב של המתחרות שלה, במיוחד כשהקליאו מוצעת ב72000 בגרסה בסיסית מבחינת מנוע אבל מאובזרת כראוי.

פורסם

למישהו יש פרטים על גרסת האקסס האוטומטית? המחיר שלה לפני כל המבצעים עמד על 101,000 שקלים.

אגב, ההורדת מחיר זה מה שחזיתי....הם כבר עברו את זה עם ה-206+ וה-107.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לספארק 995 סמ"ק 4 צילינדרים ו-16 שסתומים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
למישהו יש פרטים על גרסת האקסס האוטומטית? המחיר שלה לפני כל המבצעים עמד על 101,000 שקלים.

אגב, ההורדת מחיר זה מה שחזיתי....הם כבר עברו את זה עם ה-206+ וה-107.

יש מחירון באתר של פיז'ו.

פורסם

היה רשום בכתבה בגלובס, שירידות המחיר הללו הינם רק ההתחלה ויבואנים נוספים יורידו מחירים למכוניות המיני והסופר מיני שלהם.

מישהו יודע אילו עוד מכוניות יורידו את מחירם ?

פורסם

אני מניח שהמהלך הבא הוא לc1/107 שגם יעלו בזאור ה55.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לספארק 995 סמ"ק 4 צילינדרים ו-16 שסתומים.

יכול להיות שזה המנוע מהמאטיס דור שני?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...