Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב בן 20.5

windsurfer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי היקר,

כפי שרשמתי אין כל כוונה להיכנס לאנשים לכיס. אם אתה מתגייס מאוחר, עובד, קנית רכב ואתה מחזיק אותו בעצמך, לי נותר רק לפרגן. אתה כן חריג מהבחינה שהרכב שאתה מחזיק הוא לא רכב משפחתי, וכנראה השיקול הבטיחותי אינו בראש מעיינך (יש מין קטע כזה, כשמסיעים ילדים הבטיחות מעל הכל).

לי דווקא היה רכב משפחתי גדול (מה שאתה קורא "מנהלים" 2000 סמ"ק עם 4 הילוכים, אוטומטי אבל עם נעילת מומנט בגיר, חזק קצת יותר מה-1.6 שלך ולדעתי הוא לא שותה יותר ממנה, אולי בקצת אבל לא משמעותי. 4 כריות ו-ABS כמובן, אך ללא ESP.

/QUOTE]

חח ה1.6 היא סבבה, לא מטוס אבל לא עגלה, אפשר להרביץ איתה בכיף תאוצות, בלי להגזים, מדובר במשפחתית בת 20 הרי, לא?

הגאלאנט גם קרצה לי בזמנו. האמת - ביקשתי מאבא שלי שלא ימכור את הרכב, שאני אנהג עליה שנה עד הצבא, ואני אמכור לו אותה ואחזיר לו את ההפרש ממה שהוא יכל בדיעבד למכור אותה, לצערי הרב אבא שלי חשב שהוא מלך העולם, ומכר למישהו שרימה אותנו עם צ'ק צד ג' ללא כיסוי, אבל זה כבר סיפור אחר.

נורא אהבתי את הגאלאנט, רכב טוב, גדול, מסיבי, יפה, דיי חזק, הגיר קצת מסרס אותו אבל זה מה יש, שתיין אבל הכל תלוי בנהיגה, אפשר להוציא בינעירוני 1-12 אם לומדים את הרכב כמו שצריך.

השיקול הבטיחותי כן חשוב לי. האמת שזה מפחיד אותי כל פעם שאני מתקרב לרכב אחר וחושב מה היה קורה אילו הייתי מפספס את הברקס, שום כרית אוויר לא הייתה נפתחת לי, מהסיבה הפשוטה שאין.

אבל היו לי בסה"כ היום 2 רכבים, פורד פיאסטה והונדה סיוויק, אגב, ההונדה "חדשה", אתמול בדיוק קניתי אותה חח, לשתיהן אין כריות אוויר. מבאס, אבל זה מה יש.

גוף האדם לא השתנה ב20 שנה, אם אז הסתדרו בלי כריות אוויר - גם אני יכול. חוצמיזה, בדר"כ אני נוהג לבד או עם בנות שאני יוצא איתן, מקסימום אם הדייט לא הלך טוב.. שתמרח על השמשה, מה אכפת לי אני?! :twisted:

חחחח סתם, בכ"מ אני נוהג זהיר ועושה את המקסימום בשביל שהחשיבות של הכרית אוויר תרד.

Honda Civic 93' Manual Transmission

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוליי פה קצת הגזמתי הכוונה הייתה, שרכב שהצליח להגיע ל20 רוב הסיכויים מעיד על כך שטיפלו בו ונהגו בו בחוכמה.וכשמורידים אותם מהכביש זה בדרך כלל בכלל שתקלה כלשהי כבר עולה יותר מעלות הרכב כמו מנוע .

פורסם
הלוואי ומשרד התחבורה יתעשת ויוריד את גיל האספנות ל-20 ולא ל-30 כי עוד שנתיים זה יהיה סיוט מבחינתי להעביר את האוטו פעמיים בשנה טסט.

משרד התחבורה, תתעשת בבקשה. תהיה קצת גמיש עם האזרחים, קצת גמישות.

לא יורידו את גיל האספנות ל 20 שנה כי יש די הרבה רכבים בני 20 שנה שנמצאים בשימוש רגיל לחלוטין ובינם לבין אספנות אין כל קשר.

ואם ישנו את גיל האספנות ל 20 שנה, כל בעלי הרכבים האלו יהפכו אותם לאספנות, ישלמו אגרה מופחתת והרכב ישאר בשימוש יומיומי כמו מקודם, ככלי תחבורה זול.

וזו לא הכוונה של תקנות האספנות.

פורסם

אני אומר בכל במה שתינתן לי שכל הנושא הזה של קשקוש בטיחותי וזיהום אוויר הם עלה תאנה לקפיטליזם חזירי ותו לא.

עד לפני כשנה וחצי החזקתי בלגאסי שמורה מודל 1991 שעברה טסט במכה ראשונה כל חצי שנה ועדיין השתלם לי להחזיק אותה.

היא נמכרה בברכה מאחר ועברתי למונית.

היא טופלה באהבה רבה, ושלא כמו הרבה רכבי ליסינג או אפילו רכבים פרטיים הותקנו בה צמיגים איכותיים והיא קיבלה את השמנים הטובים ביותר.

עד כמה שידוע לי ,היא עדיין חיה ובועטת .

היה לה אבזור שלא בייש רכב מודרני ,החל מנעילה מרכזית דרך שלט ,חלונות חשמל ,הגה כוח ועוד.

מתחילת השנה נהרגו 215 בני אדם בכבישי ישראל .מישהו יכול לומר לי בכמה מתוכם היו רכבים בני 20 ?!

מישהו יכול לומר לי שמתוך הרכבים הישנים האלה שהיו מעורבים בתאונה היה כשל טכני ?!

הרכבים האלה עוברים בדיקות כפולות הן במוסך והן במכוני הרישוי ,אז די לקשקש על בטיחות .

בלגאסי 1992 יש 2 כריות אוויר וגם ABS וכן בדגמים נוספים.

היו בטוחים שחלק לא מבוטל מההרוגים בכבישים היו במכוניות מודרניות וחדשות.

לא כל הרכבים מהדור החדש קיבלו 5 כוכבי בטיחות ואפילו לא 4 .

בנוגע לזיהום :

יש רכבים חדישים שנוסעים עם ממיר קטליטי דפוק ,חיישן דפוק וככה נוסעים עד הטסט .

הרכבים המיושנים לא מזהמים יותר מרכבי שטח מודרניים במצב תקין או כל רכב אחר עם קרבורטור מכוון ומנוע מטופל..

לפני שנטפלים לבעלי הרכבים הישנים ,כדאי בתור התחלה (לדוגמה) ,לאסור יבוא צמיגים סיניים שאין בהם אחיזה במציאות ....או בכביש.

בברכה

מוטי

פורסם

מתחילת השנה נהרגו 215 בני אדם בכבישי ישראל .מישהו יכול לומר לי בכמה מתוכם היו רכבים בני 20 ?!

מתוך 100 כלי רכב שאתה רואה בכביש, כמה מהם בני 20 ומעלה? :wink:

בעשור האחרון מספר ההרוגים בתאונות ירד בכ-30%,

בשעה שמספר הרכבים עלה ביותר מ-50% והקילומטראז' עלה בכ-30%.

מס' ההרוגים בשנה שעברה הגיע לרמה של שנות ה-60.

שיפור בתשתיות (שאכן היה) או תרבות נהיגה לא יכולים להסביר שיפור כה גדול בנתונים.

את זה אפשר להסיק מנתונים עולמיים שמראים מגמה דומה.

כשאתה יורד מהבמה לאחר כל נאום, אולי כדאי שתתייחס לעובדות :wink:

1.jpg

2.jpg

פורסם

קפיטליזם חזירי זה אולי להחליף רכב חדש כל שלוש שנים "כדי לשמור על הערך". וזה נכון שלסביבה עדיף להשתמש באותם מוצרים כמה שיותר (עם כמה שעולם הרכב רחוק מאוד מכל היבט של שמירת הסביבה), אבל הסוברו שלך אולי נהנית מהדור הראשון של הABS, ושתי כריות זה נחשב מתקדם לשנתון הזה (ראה דוגמת הטויוטה פריוויה) וגם 2 כריות זה בדיחה כיום, ברכב הקודם היו לי 4.

שוב: יש יוצאים מהכלל, אבל אי אפשר להתעלם מכך שחלה התקדמות בתחום הרכב. חלק מהמערכות הם פינוקים מיותרים (חלונות חשמל מאחור, בקרת אקלים, חיישני תאורה/מגבים ומה לא. חלק מהתוספות הן מבורכות (בקרת שיוט) וחלק תורמות רבות לבטיחות (תכנון איזורי קריסה, תפיסה שלא היתה קיימת כלל בעולם הרכב בשנות השמונים, ESP שלא קיים גם ברכבים משנות התשעים וכו') ואי אפשר להתעלם מהשינויים האלה, במיוחד לאור מצב שוק הרכב המשומש. (יש הרבה רכבים בעייתיים, אבל בינהם יש גם רכבים שתוחזקו כראוי, ושווה לשלם עוד כמה גרושים בעבורם).

יש כמובן יוצאים מהכלל, אבל הכלל הוא שרכב בן 8 בטוח יותר מרכב בן 20, וגם עדיף מבחינות נוספות, ולא הרבה יותר יקר. בטח לא ביחס לעלויות כמו ביטוח, אגרות טיפולים שגרתיים וכיוצא באלה.

יחד עם זאת, יתכן שמזימת הגריטה היא תכנית זדונית של האוצר להגדלת ההכנסות ממס רכישת רכב חדש.

נ.ב. נדמה לי שהיצרן בדק את תפקוד כריות האוויר לאחר עד 10 שנים. לי יצא לשמוע על כריות שנפתחו בלי בעיות גם לאחר יותר שנים, אבל ברור לך שכמו שהמנוע זקוק לשיפוץ, כך גם מנגנון כרית האוויר או אפילו הכרית עצמה עשויה מחומר שמתכלה באיזשהו שלב.

וקשה לי להאמין ששילמת מכיסך יותר מערך הרכב רק כדי להחליף את כריות האוויר שבו.

פורסם

תבין, המטרה של המדינה היא להרוויח. תמיד. נראה לך שבאמת אכפת לה מהאזרח הבודד? אל תיהיה נאיבי, כל דבר שהמדינה הזאת עושה, בין אם שטויות כמו אישור בלמים לטסט, למה אני צריך ללכת למוסך ולשלם 150 שקל על בדיקה שאותה אפשר לעשות במכון הטסט עצמו, תוך כדי הטסט? או כל מיני אגרות מוזרות לכל מיני דברים שלאו דווקא קשורים לעולם הרכב (אגרת טלויזיה. באמת???)

אני לא אומר שרכב בן 20 יהיה יותר ביטחותי מרכב שנת 2014, אפילו שהוא קיבל יותר כוכבים ממנו בריסוק לפני 20 שנה, אבל עולם הרכב לא השתנה ב180 מעלות.. ואם אז אנשים היו נוהגים במכוניות ישנות (שאז היו חדשות) אז גם היום אפשר.

רוצה יותר בטיחות על הכביש? לך תחוקק חוק שרכב שיש לו מתחת ל3 נקודות במבחן הריסוק לא מורשה לנסוע על הכביש, תתחיל להעיף מכוניות כמו שברולט אבאו מהכביש, תקבל כביש בטוח ונוח יותר.

שלא לדבר על העובדה שכל רכב חייב בטסט, ורכבים מעל 20 שנה חייבים ב2 טסטים, אני מאמין שאם יש רכב מעל גיל 20 על הכביש - מגיע לו להיות שם. האחזקה שלהם יותר קשה, הבעלים מודעים לכך, אין שום סיבה שמישהו יחליף את הג'אסטי 91 שלו שעושה עבודת פלאים יום אחרי יום באיזה יונדאי אקסנט ליסינג.

אם כולנו היינו מיליונרים - בכיף. אבל כל עוד לכל אחד טוב בחלקו.. מצידי שיסע על פורד קורטינה 82.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם
מתוך 100 כלי רכב שאתה רואה בכביש, כמה מהם בני 20 ומעלה? :wink:

כשאתה יורד מהבמה לאחר כל נאום, אולי כדאי שתתייחס לעובדות :wink:

אני מבין מדבריך שאתה מחזק את דבריי (או לפחות חלק מהם ) ואין קשר לבטיחות כי ממילא כמות הרכבים המיושנים קטנה (טבעי ביותר) .אז למה לא לתת לטבע לעשות את שלו במקום להתעמר בחלק מנהגי המכוניות הללו באמתלות של "בטיחות" ?!

ובנוגע לעובדות והגרפים שהצגת :

אין סתירה בין מה שכתבתי למה שהצגת .לא טענתי שישנה עלייה / ירידה בכמות ההרוגים .התמקדתי בנושא מעורבות הרכבים הישנים מתוך כלל ההרוגים.

אהה ,רגע .עוד לא ירדתי מהבמה :-D

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4041165#post4041165

בברכה

מוטי

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני אומר בכל במה שתינתן לי שכל הנושא הזה של קשקוש בטיחותי וזיהום אוויר הם עלה תאנה לקפיטליזם חזירי ותו לא.

עד לפני כשנה וחצי החזקתי בלגאסי שמורה מודל 1991 שעברה טסט במכה ראשונה כל חצי שנה ועדיין השתלם לי להחזיק אותה.

היא טופלה באהבה רבה, ושלא כמו הרבה רכבי ליסינג או אפילו רכבים פרטיים הותקנו בה צמיגים איכותיים והיא קיבלה את השמנים הטובים ביותר.

היה לה אבזור שלא בייש רכב מודרני ,החל מנעילה מרכזית דרך שלט ,חלונות חשמל ,הגה כוח ועוד.

הרכבים האלה עוברים בדיקות כפולות הן במוסך והן במכוני הרישוי ,אז די לקשקש על בטיחות .

בנוגע לזיהום :

הרכבים המיושנים לא מזהמים יותר מרכבי שטח מודרניים במצב תקין או כל רכב אחר עם קרבורטור מכוון ומנוע מטופל..

לפני שנטפלים לבעלי הרכבים הישנים ,כדאי בתור התחלה (לדוגמה) ,לאסור יבוא צמיגים סיניים שאין בהם אחיזה במציאות ....או בכביש.

בברכה

מוטי

+1

מסכים ומחזק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בנוגע לזיהום :

בברכה

מוטי

מסכים איתך (יש לי רכב בן 19).

אם כבר מדברים על בטיחות, ורוצים להקטין את מספר ההרוגים, המדינה הייתה צריכה לבטל את המיסים על מערכות בטיחות.

ואז אנשים היו יכולים להרשות לעצמם צמיגים של מישלין לדוגמא במקום צמיגים מחברה עלומת שם כלשהי (שהם קונים עכשיו).

פורסם

תרשה לי להעיר על המשפט הזה -

גם אם יש לך רכב שנת 1990 הכי מטופל באולם, עם קרבורטור מכוון פיקס או לצורך העיניין רכב שנת 1990 חדש לחלוטין, הוא עדיין יזהם הרבה יותר מרכב מודל 2013, גם אם רכב מודל 2013 הוא רכב גדול עם מנוע 3500 סמ"ק ושלך הוא רק 1600.

פשוט שום קרבורטור שעובד בחוג פתוח לא יכול להשתוות מבחינת דיוק בהכנת תערובת ותגובה למצבי נסיעה שונים למערכת הזרקה עם חיישנים, שמבוקרת מחשב ובעת כתיבת התוכנה של המחשב הושם דגש מיוחד על צמצום זיהום אוויר, כמעט לפני כל דבר אחר.

יחידת הבקרה של ההזרקה יודעת (עד גבול מסויים) לפצות על תקלות למינהן - כמו תקלות חיישנים, בלאי במזרקים וכו' ורמת הזיהום תישאר נמוכה. מה שלא אפשרי בקרבורטור.

בקיצור, אלו לא כוחות. אם מישהו אי פעם יבקר במדינת עולם שלישי, בה יש עדיין הרבה רכבים עם קרבורטור - מספיק לעמוד כמה דקות ליד כביש ראשי כדי להבין שאם עד היום בארץ הינו נוסעים עם רכבי קרבורטור - מצבינו מבחינת האוויר שאנו נושמים היה לא טוב בכלל.

פורסם
תרשה לי להעיר על המשפט הזה -

גם אם יש לך רכב שנת 1990 הכי מטופל באולם, עם קרבורטור מכוון פיקס או לצורך העיניין רכב שנת 1990 חדש לחלוטין, הוא עדיין יזהם הרבה יותר מרכב מודל 2013, גם אם רכב מודל 2013 הוא רכב גדול עם מנוע 3500 סמ"ק ושלך הוא רק 1600.

פשוט שום קרבורטור שעובד בחוג פתוח לא יכול להשתוות מבחינת דיוק בהכנת תערובת ותגובה למצבי נסיעה שונים למערכת הזרקה עם חיישנים, שמבוקרת מחשב ובעת כתיבת התוכנה של המחשב הושם דגש מיוחד על צמצום זיהום אוויר, כמעט לפני כל דבר אחר.

יחידת הבקרה של ההזרקה יודעת (עד גבול מסויים) לפצות על תקלות למינהן - כמו תקלות חיישנים, בלאי במזרקים וכו' ורמת הזיהום תישאר נמוכה. מה שלא אפשרי בקרבורטור.

בקיצור, אלו לא כוחות. אם מישהו אי פעם יבקר במדינת עולם שלישי, בה יש עדיין הרבה רכבים עם קרבורטור - מספיק לעמוד כמה דקות ליד כביש ראשי כדי להבין שאם עד היום בארץ הינו נוסעים עם רכבי קרבורטור - מצבינו מבחינת האוויר שאנו נושמים היה לא טוב בכלל.

ישנם לא מעט רכבים בני 20 כמו הונדה ,לגאסי ועוד כמה שכבר שכחתי ,שהם בעלי הזרקה (מ-1992).

אני אומר שממילא הן מתמעטות כדרך הטבע ולא נשארו הרבה מהן ,אז אין צורך "להציק" באמתלות שונות ומשונות לבעליהן.

הוכחה לכך שמה שקורה בארץ הוא דוגמה (אנחנו בפיגור) לארה"ב (בנושא קפיטליזם חזירי פרופר) ובמדינות נוספות.

יכול מאוד להיות שמדובר בשינוי בהשקפת עולם ,ולאו דווקא בנושא רכב ....

http://www.youtube.com/watch?v=THqnKKLD2rw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

שים לב שמדובר לרוב ברכבים במצב מצוין עם הזרקה ומערכות בטיחות .

נכון ,זה לא דומה לסובארו dl או דייהטסו שרייד "מקורברטת" (מלשון קרבורטור) ,כמו אצלנו ,אבל ככה ,כדי להסביר את עמדתי.

אצלנו ,יש המון רכבי ליסינג "עומדים" שצריך "להעיף" (למכור) ,וזירוז הנושא יהיה באמצעות מירור חייהם של בעלי רכבים ישנים .

בברכה

מוטי

פורסם

תוכניות גריטה באירופה מעודדת רכישת רכבים חדשים כמו בצרפת על מנת לעזור לתעשיית הרכב שם.

בארץ זה שונה אין תעשיית רכב עצמאית ולכן לא משתלם לבעל רכב לגרוט את הרכב תמורת גרושים וגם כדי לעמוד בתוכנית הגריטה יש להחזיק שנה ברכב שזה בסופו שלעניין חלק לפחות שליש ממענק הגריטה.

לבעל הרכב כבר עדיף או להחזיק ברכב כל עוד הוא תקין או למכור את הרכב לאיזה ערבי בשטחים באותו סכום או לקוות שיכנסו בו טוטאל לוס בשביל שהביטוח ישלם לו מחיר מחירון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רק לידיעה...

ביום שני שעבר (9/9) הייתי במוסך, עשו בדיקה החליפו גומיית הגה ונתנו אישור רכב מיושן (250~)

דרך אגב מוסך יבואן, טוב אמרתי שהרכב הזה לא כלכלי...

יום רביעי שילמתי את אגרת הרישוי (750~) כאמור חצי שנתי

יום שישי (לפני כיפור) עשיתי טסט (74 ש"ח) הרכב עבר ב"צבעים עפים" (Flying colors) ללא שום הערה :lol:

יש לי טסט עד 4/14.

גמח"ט

אין החותם מעיד על גיסתו

• תוכן חדש...