Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

יש לי טויוטה פריוס 2007 ושוקל להתקין קרוז קונטרול כדי לשפר את צריכת הדלק. כרגע, צריכת הדלק היא בערך 5.7-5.8. הרכב נוסע לא מעט על כבישים מהירים ללא רמזורים (כביש החוף למשל), אבל גם על כביש 4 בקטע שבין זכרון יעקב לנתניה (הרבה רמזורים).

עלות כולל התקנה היא בערך 1400. אני תוהה תוך כמה זמן החסכון יחזיר את העלות אם בכלל.

תודה,

ארז

פורסם

לא צריך הערכה, תמדוד. אני מניח שבחללית כמו פריוס יש גם אופציה למדוד מרחק נסיעה. תיקח שבוע ממוצע שלך, ותמדוד כמה ק"מ אתה נוסע בכבישים. אחרי שתדע כמה הרכב צורך עכשיו, וכמה יצרוך עם בקרת שיוט, תוכל לחשב בקלות את החסכון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למה אתה חושב שקרוז קונטרול ישפר את צריכת הדלק? שומרים את הרכב בין 90 ל 100 וזהו. זה לא שיש לנו נסיעות מעייפות של שעות על גבי שעות, קצת פרופורציות.

לגבי המחיר, אני יותר ממאמין שניתן לרכוש ולהתקין את ידית הקרוז קונטרול בעלות נמוכה משמעותית, כמה מאות שקלים בלבד. היה פרוייקט דומה על טויוטה קורולה, בצע חיפוש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה אתה חושב שקרוז קונטרול ישפר את צריכת הדלק? שומרים את הרכב בין 90 ל 100 וזהו. זה לא שיש לנו נסיעות מעייפות של שעות על גבי שעות, קצת פרופורציות.

לגבי המחיר, אני יותר ממאמין שניתן לרכוש ולהתקין את ידית הקרוז קונטרול בעלות נמוכה משמעותית, כמה מאות שקלים בלבד. היה פרוייקט דומה על טויוטה קורולה, בצע חיפוש.

איתמר

הידית שלי עדיין בדרך מסין (30$, מקורי 300 ש"ח הצוחפתים חסכו אפילו שהרכב במקור מאובזר בחבילה 'PK').

בכל מקרה, עם מצערת אלקטרונית כנראה שבקרת שיוט חוסכת משמעותית לעומת רגל ימין. כמובן שבירידות שאחריהן עליות, צריך לעזור לבקרת השיוט ולצבור קצת מהירות לקראת העליה.

בכל אופן בפריוס יש מנגנון מובנה שתפקידו לשמר חלק מהאנרגיה שאובדת בעת שינוי מהירות, לכן ספציפית בפריוס לא אמור להיות שיפור משמעותי בשימוש בבקרת שיוט (אלא אם הסוללה ממש מלאה) אבל זאת דיעה תאורטית, אין לי מושג מה קורה במציאות.

פורסם
צהריים טובים,

יש לי טויוטה פריוס 2007 ושוקל להתקין קרוז קונטרול כדי לשפר את צריכת הדלק. כרגע, צריכת הדלק היא בערך 5.7-5.8. הרכב נוסע לא מעט על כבישים מהירים ללא רמזורים (כביש החוף למשל), אבל גם על כביש 4 בקטע שבין זכרון יעקב לנתניה (הרבה רמזורים).

עלות כולל התקנה היא בערך 1400. אני תוהה תוך כמה זמן החסכון יחזיר את העלות אם בכלל.

תודה,

ארז

לא חושב שזה יעזור הרבה. צריכת הדלק נשמעת הגיונית לדגם, לשנתון ולאופי הנהיגה. מקסימום תחסוך 0.2 ליטר ל-100 ק"מ, כלומר 20 ליטר = כ-150 שקל ל-10000 ק"מ. עכשיו תחשב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מניח שכדי לנסות ולהתחיל לחשב, צריך לדעת כמה הרכב נוסע בכביש החוף - בקילומטרים..להערכתך כמובן..

וגם כל זה בהנחה שכביש החוף לא פקוק ...

פורסם
מהנסיון שלי, שימוש בבקרת שיוט בהחלט משפר את צריכת הדלק.

לא יודע איך זה בפריוס, אבל בסיוויק 1.8 בקרת שיוט לא משפרת את צריכת הדלק, לפחות לא את זו שאני יכול להוציא כשאני מנסה לחסוך.

היא לא יודעת לנצל ירידות, ומתאמצת לשמור מהירות בעליות, מה שאומר הרבה גז ו\או הורדת הילוך או שניים - לא ממש חסכוני.

בקרת שיוט טובה בעיקר לרכבים בעלי מומנט רב או לאיזורים "שטוחים". אם היית נוסע הרבה על כביש הערבה - סבבה, אחרת - זה אולי יתרום לנוחות, אבל לא חושב שתהיה תרומה משמעותית לחסכון, הרבה יותר יעיל יהיה להפעיל את הראש :wink: .

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא יודע איך זה בפריוס, אבל בסיוויק 1.8 בקרת שיוט לא משפרת את צריכת הדלק, לפחות לא את זו שאני יכול להוציא כשאני מנסה לחסוך.

היא לא יודעת לנצל ירידות, ומתאמצת לשמור מהירות בעליות, מה שאומר הרבה גז ו\או הורדת הילוך או שניים - לא ממש חסכוני.

בקרת שיוט טובה בעיקר לרכבים בעלי מומנט רב או לאיזורים "שטוחים". אם היית נוסע הרבה על כביש הערבה - סבבה, אחרת - זה אולי יתרום לנוחות, אבל לא חושב שתהיה תרומה משמעותית לחסכון, הרבה יותר יעיל יהיה להפעיל את הראש :wink: .

נכון מאוד

יהודה

פורסם

ברוב שעות היום, כמעט בכל הכבישים בארץ שימוש בקרוז קונטרול הוא פשוט כאב ראש ובטח שלא יפחית את צריכת הדלק באופן מורגש.

אתה רוצה לחסוך דלק בבינעירוני? תקנה דיזל!

פורסם

התחלתי מקרוז קונטרול שהגיע עם הרכב שהחליף את אותו דגם רק ללא קרוז קונטרול, וקיבלתי חסכון בדלק (קרוז קונטרול מכאני לחלוטין) החלפתי לדיזל, ואני מחכה לידית קרוז קונטרול בגלל שהתרגלתי. כן, יש הרבה מצבים שבהם אין היגיון להשתמש בקרוז קונטרול אבל אפילו בעיר בשעות הערב אפשר לשמור ככה על מהירות 60 ק"מ חוקיים בלי לגלוש ל-70-80. כמובן שאסור לאבד ריכוז וברגע שלוחצים על הברקס אפילו לחיצה קלה, המערכת מפסיקה לשלוט במצערת האלקטרונית!

פורסם

אני בעלים של פריוס 2007 עם קרוז קונטרול. מספר הפעמים שהפעלתי אותו מאוד קטן היות והוא "גולם" שלעיתים מבזבז יותר דלק מאשר חוסך. אני עושה ע"פ מחשב הרכב 22.5 ק"מ לליטר בנהיגה חכמה ומתונה מאוד. לא מאמין שהקרוז יגרום לירידה נוספת בצריכה. לפי דעתי חבל על ההוצאה.

• תוכן חדש...