Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, סיפור שקרה לי מיום שישי ונמשך עד היום, הפיתרון היה כלכך פשוט והזוי וזה כמעט עלה לי באלף שקל.

יש לי רכב מסוג פיאט קופה 16VT, ביום שישי הייתי בלימודים במכללה, יוצא ב 14:00 לכיוון החנייה, מפתח בסוויץ', והמנורת CODE עם המפתח של האימובילייזר לא נכבית.

מנסה להניע בכל זאת, כמו שחשבתי הרכב לא מניע - יש סטרטר והכל, פשוט לא מקבל פקודה להניע.

במשך כשעה שלמה הפכתי את כל האוטו, פיוזים, חוטים, עברתי על ה-כ-ל לא מצאתי כלום.

אמרתי אין ברירה חייבים לטפל בזה, נגרור את הרכב לכיוון המוסך שלי.

באותו רגע חבר אמר לי לבדוק על חשמלאי רכב נייד שיכול לעקוף זמנית את הבעיה, מחיפושים בפלאפון פה ושם, מצאתי רק כאלה שאין להם שירות חילוץ ודיברו איתי על החלפת אימובילייזר בעלויות שבין 1000-2000 שקל.

מתקשר למכונאי שלי אומר לו שאני גורר אליו את הרכב בגלל הבעיה והוא אמר שהוא גם נתקל בעבר בבעיה זו ופרץ את המחשב כדי לבטל את האימובילייזר.

מתקשר לחברת גרירה, והופ אומרים לי שאני לא מנוי שם, צהריים - הסוכן ביטוח ממזמן כבר לא במקום, אין עם מי לדבר ואין מה לעשות.

מזמין גרר, משלם לו 500 שקל ולא כי הוא הכי זול, אלא כי הוא היחידי שיכול היה להגיע תוך חצי שעה.

מגיע גרר עם מזלג, שמרים רק את הגלגלים מקדימה והאחוריים של הרכב על הכביש עדיין, הופה בא להכניס מזלג והאוטו נמוך מידי לא נכנס.

פירקתי את כל הטמבון, מנסה , הופ הבסיס של המזלג לא מצליח להכנס מתחת לאינטרקולר חזית מה עושים? מברג - היידה לפרק אינטרקולר.

אחרי כל העבודה, הרכב נגרר למוסך, כמה נסיונות של המכונאי ואז הסבלנות פקעה - יום שישי לקראת כניסת שבת, יאאלה חביבי יש לי משפחה. לחצנו ידיים וכל אחד הלך לדרכו.

היום בבוקר הפלאפון לא נח לרגע, שיחות לכל מי שעלה בחיפושים ושמות מוכרים כדי לברר על פריצת המחשב וביטול אימובילייזר, ההצעות היו בין 800-1200 שקל.

הגעתי למוסך לפני כשעה, פירקתי את המחשב רכב ובמקרה ראיתי באתר של פיאט קופה באנגליה על בחור בודד שגם לו הייתה הבעיה והוא ציין שניתוק המינוס לרבע שעה פתר הכל, אני זוכר שניתקתי מצבר אבל רק לכמה דקות.

אמרתי ננסה ניסיון נואש לפני שאני מתקדם לפריצה של המחשב, נותן 20 דק', מחבר מינוס - בום האוטו מניע כאילו לא היה כלום.

לסיכום חברים, באינטרנט יש מידע רב ולפעמים דברים פשוטים כמו לנתק מצבר לפרק זמן מסויים חוסכים המון כסף.

אני כבר הייתי עם אלפיית מזומנים בכיס ומוכן נפשית להוצאה, ניסיון נואש וחוסר אמונה הפכו לחתיכת כאפה לפנים ומבוכה שלא האמנתי שתקרה לי בגלל שטות כזאת.

אתם מוזמנים לשתף על דברים דומים שקרו לכם, משהו קטנצ'יק שחסך לכם הרבה כסף

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שמח שזה נגמר יחסית בזול, כל הכבוד :mm_yeah:

לי אישית יצא להשתמש ב7thgenhonda ו-vwvortex בנושאים טכניים שחסכו לי די הרבה שקלים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שמח בשבילך שמצאת דרך להניע בסופו של דבר, אבל אל תתן לזה לעצור אותך מלבדוק מדוע מלכתחילה הנורה של האימובילייזר לא כבתה.

הסיבה הנפוצה לכך היא כשל כלשהו בקריאת השבב שבמפתח. בכל אופן, לפחות באלפא 146 שהיתה לי, שכידוע חולקת לא מעט מכלולים עם המכונית שלך, היצרן לקח בחשבון את הכשל הזה ויש הנחיות מדוייקות בספר הרכב מה ניתן לעשות כאשר הוא מופיע.

עד כמה שאני זוכר, יש ללחוץ על דוושת המצערת כשהסוויץ' כבוי ולהדליק אותו מבלי להרפות עד שהמנורה מתחילה להבהב.

אמור להיות לך כרטיס עם קוד המחשב של הרכב. ברגע שהנורה מתחילה להבהב אתה עוזב את הדוושה ומתחיל לספור הבהובים. בכל פעם שספרת מספר הבהובים שתואם את הספרה בקוד, אתה לוחץ על הדוושה.

דוגמה: נניח שהקוד שלך הוא 1234. אתה סופר הבהוב אחד ולוחץ על הדוושה. המערכת מאשרת שהלחיצה נקלטה והספירה מתחילה מחדש. הפעם אתה לוחץ אחרי שני הבהובים וכן הלאה.

יתכן שלא דייקתי, אבל כך בגדול מתבצע ההליך. בדוק בספר הרכב.

לדעתי ההליך הזה רלבנטי גם ב-156, 166 ויתכן שגם ב-147.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הסיפור שלך קצת מזכיר לי את שלי.

קרה לי שנכנסתי לרכב ומיהרתי ללימודים,בא מנסה להניע ולא מצליח.כמה ניסיונות ומגעים פה ושם ועדיין לא מצליח.

בא מתקשר לחבר מכונאי בשרותי דרך ומתאר לו את הבעיה ואז הוא שאל אותי שאלה אחת פשוטה-הרכב בP ?

יצאתי טיפש,כבר הזעתי כמו מטורף וקיבלתי עצבים על כך שאני מאחר ללימודים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אוקיי אז מעט עדכונים לאחר פשפושים ברשת.

הייתה לי נזילה בקולר שמן מנוע באותו השבוע בערך 3 ימים לפני. עד שקניתי קולר ועשיתי התאמות הרכב עמד 3 ימים בלי לזוז.

לאחר שסיימתי הכל, אני נכנס לרכב וקולט שהרדיו דיסק עבד (בוקר יום שישי) בא להניע ואין מצב, מישהו עוצר לי ואני מניע דרכו

אחרי קריאה ברשת הבנתי שיש מצבים שבהם בגלל שהמצבר חלש וניסיונות הנעה זה משפיע על התדר של האימובילייזר ומבלבל אותו ולכן הוא מפסיק להגיב. ובהמשך לפוסט שקראתי על אותה בעיה הבחור ציין שהרכב עמד שבועיים בלי הנעה וגם לו הייתה בעיה עם המצבר והיה צריך להניע בעזרת רכב אחר.

דיברתי עם המכונאי שלי והוא אמר לי שהוא נתקל כבר במצבים כאלה, אמנם לא בקופה אבל הוא נתקל במצבים שבגלל כשל חשמלי שקשור למצבר האימובילייזר מתאפס ולכן 15 דקות ניתוק מינוס, איפסו את המחשב מנוע ומחשב אימובילייזר מה שגרם לפיתרון הבעיה. ושלא תטעו מצבר זה אחד הדברים הראשונים שעשיתי כשהתקלה הופיעה, פשוט חיכיתי כמה דקות בודדות, כנראה שזה משפיע משך הזמן

דברים פשוטים שחוסכים המון, מה שבטוח זה לא יקרה לי עוד פעם בגלל דבר כזה :) לומדים מטעויות.

אגב שתבינו, הייתי 4 דק' לפני יציאה לבחור שיפרוץ את המחשב, הרווחתי ידע ועוד משהו שאפשר ללמוד וכמובן החלק הכי נעים זה להרגיש כאילו "זכיתי" באלף שקל כי בראש כבר וויתרתי עליהם לטובת הפיתרון :p

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

איזה הרגשה נפלאה זו ?

שמח שפתרת את הבעיה,

נשתף גם במקרה דומה אצלי, יום שבת קצת עצבני, יצאתי לסיבוב עם האוטו כדי להירגע קצת,

הלכתי לאזור תעשיה והתחלתי להאיץ עם האוטו לקראת סוף הכביש אני בולם פתאום מרגיש שהגה קשה ורואה שנכבה האוטו,

טוב לא קרה כלום הנעתי את האוטו ממשך לסוע שוב באמצע נסיעה נכבה האוטו, הפעם באיזור ה60 קמ"ש...

ככה עד שהצלחתי להגיע לבית והחנתי את האוטו, בבוקר אני מתקשר למכונאי ומסביר לו מה קרה, תיארתי לו את הבעיה שמלווה בטורים לו יציבים והאוטו קורס, אמר לי שמע יכול להיות ניקוי מצערת, הבאתי לו את האוטו, ביצע ניקוי בית מצערת ולקחתי את הרכב.

אוקיי נוסע ושוב באמצע נסיעה נכבה האוטו, הפעם ב90 קמ"ש בכביש דיי עמוס לפי גדרה, מתקשר למכונאי מסביר לו מה קורה אומר לי תזמין גרר ונטפל בזה מחר.

למי יש כוח להזמין גרר ב10 בערב ולחכות 3 שעות, הצלחתי איכשהו לחזור לבית.

באותו לילה קורה באינטרנט בעיקר בפורום של קליאו ספורט נט, שם הרבה בעיות דומות בסוף הסתכם בחיישן טמפ' מים שיושב על צמוד לבית טרמוסטט.

יום למחרת הלכתי לחבר שיש לו עסק לחשמלאות רכב העמדתי שם את הרכב והלכנו להביא מהפירוקייה חיישן זהה, הסתכם בכלום כסף החיישן.

הרכבנו את החיישן ברכב, והופה האוטו נוסע פיקס עד היום ללא כיבוי ושיחוק טורים,

כל זה אחרי שהאכילו אותי סרטים שהלך מנוע צעדים ועוד כל מיני שטויות כמו משאבת דלק, וסכומים גבוהים יותר.

בכל הסיפור הזה שילמתי רק 150 ש"ח על ניקוי בית מצערת שלבסוף לא עשה כלום.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

גם בפיאט טיפו היה את זה, בדגמים המאובזרים ביותר שהגיעו עם Fiat Code.

יש לי את הספר של טיפו, והנוהל המדוייק מופיע שם.

אם מישהו מעוניין, אעלה לכאן.

פורסם

שהייתה לי הביואיק לה סייבר, רכשתי אותה עם נורית EGR דולקת - במורשה החליפו לי חיישן EGR פעמיים, ללא פתרון

לאחר שיטוט בפורומים בארה"ב, גיליתי שהתקלה הייתה בגומי אטימה של מכסה תא הדלק, לי לא היה מזל כמו שלך, אני הוצאתי הרבה כסף סתם

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

לא מקראיה באינטרנט, אך מקרה דיי דומה על איך כמעט שפכנו המון כסף על כלום:

בזמנו הייתה לנו קורולה 2005 בבית, כשבתקופה מסוימת השטיח מאחורה בצד ימין היה רטוב קבוע! לא הבנו מה הבעיה, השארנו את הרכב בשמש, שמנו אורז,כלום לא עזר.

הלכנו למוסך מורשה, שם (כמובן) טענו שהבעיה חמורה מאוד, וצריך יום שלם לטפל בעניין וכנראה יש בעיה מסוימת שלא אמרו לנו.

לאחר מכן הלכנו למוסכניק שהוא חבר של אבא, הוא הסתכל, אמר לאבא שלי בוא תראה, הוציא בכח את השטיח מקדימה והופ! צינור ניקוז המים של המזגן היה בחוץ. החזיר אותו והמצב חזר לקדמותו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

איזה תקלות הזויות. זה אפילו לא מצחיק אותי.

המקרה שלי- במשך כמה שבועות היה לי רעש מהאזור של הגלגל הקדמי ימני. בהתחלה חשבתי מיסבים תפוחיים (ברח לי השם ה"רשמי" שלהם עכשו), אחרי זה משולשים. המוסכניק לא מצא את הבעיה ואמר בולמים. 1000 ש"ח לזוג.

ניענעתי את הרכב ולא עשה שום רעש לחלוטין, נראה לי קצת מוזר להחליף את הבולמים (בולמי זעזועים- קפיץ\ בוכנה שהגלגל יושב עליו. לא חזק עם השמות של החלקים) כשהכול בתאכלס בסדר חוץ מרעש אז הלכתי למוסך אחר, עשה איזה 200 סיבובים עם הרכב, יש רעש, לא מוצא מה הבעיה.

הרים את הרכב שוב על ליפט, עשיתי סיבוב מתחת והזזתי כל מה שהיה אפשר וגיליתי שהמגן רפש, חתיכת פלאסטיק שהייתה קצת רופפת והשתפשפה בגלגל בפניות ימינה.

שם לי שני אזיקונים, לקח 180 ש"ח על בדיקה ונסעתי לדרכי (יותר לא חזרתי אליו)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לי יש בעיה בצריכת הדלק של המגאן. אוטו ידני צורך בוודאות יותר מאוטומט מקביל. קטע מעצבן. עברתי ברשת כמה פעמים. אין פתרון לבעיה...

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני אכלתי סרט דומה בחורף הקודם. נסעתי בשלולית והמנוע נכבה. ניסיתי להניע, יש סטרטר אבל לא מניע.

נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לקרוא סיפורי אימה על נעילה הדרוסטטית ושסתומים שהתעקמו עקב חדירת מים.

גררתי את הרכב למוסך (למזלי היה לי ביטוח גרירה) ובסוף מה היתה הבעיה? לנגב מים מהדיסטריבוטור...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שמח בשבילך שמצאת דרך להניע בסופו של דבר, אבל אל תתן לזה לעצור אותך מלבדוק מדוע מלכתחילה הנורה של האימובילייזר לא כבתה.

הסיבה הנפוצה לכך היא כשל כלשהו בקריאת השבב שבמפתח. בכל אופן, לפחות באלפא 146 שהיתה לי, שכידוע חולקת לא מעט מכלולים עם המכונית שלך, היצרן לקח בחשבון את הכשל הזה ויש הנחיות מדוייקות בספר הרכב מה ניתן לעשות כאשר הוא מופיע.

עד כמה שאני זוכר, יש ללחוץ על דוושת המצערת כשהסוויץ' כבוי ולהדליק אותו מבלי להרפות עד שהמנורה מתחילה להבהב.

אמור להיות לך כרטיס עם קוד המחשב של הרכב. ברגע שהנורה מתחילה להבהב אתה עוזב את הדוושה ומתחיל לספור הבהובים. בכל פעם שספרת מספר הבהובים שתואם את הספרה בקוד, אתה לוחץ על הדוושה.

דוגמה: נניח שהקוד שלך הוא 1234. אתה סופר הבהוב אחד ולוחץ על הדוושה. המערכת מאשרת שהלחיצה נקלטה והספירה מתחילה מחדש. הפעם אתה לוחץ אחרי שני הבהובים וכן הלאה.

חסר רק לפזר מלח סביב הרכב ולהקריב חתול בסוף התהליך.

העיקר שזה עובד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...