Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים פתחתי דיון התייעצות איזה רכב לשכור לשבוע בצרפת. לאחר בירור מחירים במספר חברות סגרתי עסקה מול אוויס. העסקה כללה קטגוריה i - רכב סופר מיני דיזל ידני + הביטוח המקיף ביותר + ויתור על השתתפות עצמית. סה"כ 1,200 ש"ח ל-7 ימים בשלושה תשלומים. בן 27.

את הרכב אספתי בשדה התעופה בשטרסבורג והחזרתי בשדה התעופה. הגעתי לעמדת איסוף של אוויס ופגש אותי נציג נחמד מאוד דובר אנגלית שוטפת. הנציג הודיע בצער שסיטרואן C3 DS דיזל לא זמינה, אבל אין סיבה לדאוג. החברה דאגה לשדרג אותי לרכב קצת יותר גדול. כמובן בלי תוספת תשלום מצדי. הרכב אופל אסטרה. ניסיתי לנהל מסע ומתן בניסיון להוציא ממנו רכב יותר מעניין, אבל בקטגורית דיזל הוא יכל להציע לי רק פיאט כלשהי (דגם שלא משווק בארץ. לא הבנתי את השם) עם מנוע דיזל 1.3. סירבתי. קיבלתי ממנו מפתחות מהאסטרה והלכתי לחניון התת קרקעי לאסוף את הרכב.

קיבלתי אופל אסטרה סטיישן. הרכב תופס חנייה ורבע באורך. פתחתי את דלת תא המטען. הופתעתי כמה כבדה הדלת. בתור בוגר קיה פיקנטו אני לא רגיל לחלקי פח כבדים. הכנסתי את המזוודה לתוך תא המטען. מזוודה בגודל בינוני פשוט "טבעה" בתא המטען.

פתחתי את דלת הנהג והתיישבתי. לרכב גיר ידני 6 הילוכים. מנוע 1.7 טורבו דיזל. להערכתי רמת האבזור בינונית וכללה:

* בקרת אקלים

* הגה מצופה עור

* בקרת שיוט

* חיישני חנייה מקוריים קדמיים ואחוריים (עובדים מצויין)

* כפתורי שליטה על ההגה

* דיבורית BT מקורית

* מערכת שמע איכותית

* חיישני אור

* חיישני גשם

* מחזיק משקפי שמש

* מראה אמצעית אלקטרונית

* פנסי ערפל

* מגנזיום מקורי

התנעתי את הרכב ונדהמתי לגלות שהרכב עבר 50,000 ק"מ. לא מעט. התחלתי בנסיעה. הקלאץ' די רך ונעים לתפעול. יצאתי מהחניון והעמדתי את הרכב באור יום בחניון קרקע. חשכו עיניי. הרכב שרוט וחבוט מכל הכיוונים. ממש כמו רכב ליסינג מצוי בישראל. הנציג דאג ליידע אותי שהרכב מגיע עם שריטות, הציג בפני מסמך שהנזק מתועד בהיסטוריה של הרכב ואוויס כמובן לא יחייבו אותי על הנזק, אבל לא חשבתי שהמצב עד כדי כך גרוע. התחלתי לחקור את הרכב לעמוק.

הפלסטיק רך ונעים. המושבים בעלי גימור חצי עור. הריפוד בדלתות עושה רושם איכותי. ציפוי עור של ההגה לא הראה שום סימני התקלפות למרות הקילומטרז המכובד והעבר הלא קל של הרכב. מצד שני ברכב לא היו שטיחים, ריפוד רצפה בצד הנהג היה קרוע והפריע לתפעול של הקלאץ' (הנעל כל הזמן נתפסה בריפוד עד שהתרגלתי ולמדתי להתגבר על הבעיה) והיו כל מיני חלקי פלסטיק רופפים. מכסה מיכל דלק בקושי נפתח. נאלצתי להשתמש במפתח כדי לפתוח אותו בתחנת דלק.

התחלתי לנסוע לתחנה הראשונה בטיול ברית מחוז אלזס שטרסבורג. הדבר הראשון ששמתי לב שהרכב מאוד נוח. המתלים ספגו בצורה מרשימה מאוד את כביש הלבנים בכפר ופסי האטה. יצאתי לכביש המהיר והתחלתי לצבור מהירות. הרכב האיץ בצורה פנטסטית. בידוד רעשים ברכב מעולה. רעשי כביש לא חודרים כלל ורק קצת רעשי רוח נשמעים במהירות 130 קמ"ש. (המהירות החוקית בכביש מהיר בצרפת) המנוע משייט על 2,100 סל"ד במהירות 130 קמ"ש בהילוך שישי. המושבים נוחים מאוד. לא הרגשתי כאב גב גם אחרי 400 ק"מ נהיגה רצופה משטרסבורג לאנסי דרך שוויץ.

ידית הילוכים הרשימה אותי הרבה פחות. ידנית הילוכים ברכב בצורה של ג'ויסטיק סימולטור מטוסים של Logitech ב-200 ש"ח. כדי לשלב להילוך R צריך ללחוץ על כפתור באמצע הידית (ממש כמו כפתור "ירי" בג'ויסטיק), להחזיק את הכפתור לחוץ ולשלב ל-R. הפתרון הרבה יותר טוב מהפתרון המזעזע שראיתי בפיאט 500 ופיאט פנדה החדשה, אבל הוא פשוט נותן תחושה מאוד זולה לידית הילוכים. לדעתי לא הולם רכב ברמת כזאת ופוגע מאוד בתחושת האיכות של תא הנוסעים. ידית הילוכים מדויקת, אך כל העברת הילוך לא הייתה חלקה והייתה מלווה ברעש חריקה קל. בהתחלה חשבתי שאולי שמן לא התחמם, אבל המצב לא השתפר גם אחרי מאות קילומטרים של נהיגה בלי הפסקה.

כאמור מדובר במנוע 1.7 טורבו דיזל. המנוע מאיץ חזק מאוד רק מ-1,800 סל"ד בקירוב. מתחת ל-1,800 הוא די מת. לא פעם מצאתי את עצמי בעלייה הילוך שני ו-1,500 סל"ד. הרכב התקשה להאיץ עד שהגיע ל-1,800 סל"ד. ברגע שהמנוע עובר את קו ה-1,800 סל"ד הרכב נוסע מאוד יפה. טווח התאוצה האופטימלי נמצא בערך בין 1,800 סל"ד ל-2,500-2,600 סל"ד. אין טעם למשוך הילוך מעל הטווח שציינתי. הילוך שישי הילוך שיוט מובהק. ניתן לעקוף על הילוך שישי בכביש מהיר, אבל מרגישים שחסר טיפה כוח. לצורך עקיפה מומלץ להוריד להילוך חמישי, אבל ממש לא חובה. במהלך המסע עברתי 1,400 ק"מ חלק גדול מהטיול נסעתי בהרים. צריכת דלק בלי מזגן עם נהג בלבד וקצת מטען עמדה על 1/19. נפלאות הדיזל.

חיישני גשם, אור וחנייה עבדו יפה מאוד. בכניסה למנהרה אורות נדלקו אוטומטית וביציאה כבו. ברגע שהתחיל לרדת גשם המגבים התחילו לעבוד אוטומטית והרכב ידע לשלוט במהירות בהתאם לעוצמת הגשם. חסר שימוש בישראל, אבל מקל מאוד על החיים באירופה.

לסיכום הרכב האיץ מצויין ואחיזת הכביש טובה. תא נוסעים מרשים ונוח. מושבים מצויינים. התאכזבתי שלא קיבלתי את הסיטרואן, אבל בסופו של יום ממש לא סבלתי באסטרה.

עוד משהו קטן: ליטר דיזל בצרפת עולה בממוצע 1.45 יורו. ליטר בנזין עולה בממוצע 1.65 יורו. בצרפת החסכון מתחיל מהקילומטר הראשון. זו אחת הסיבות למה כמעט כל רכב על הכביש עם מנוע דיזל.

פורסם

למייטב ידיעתי הסטיישון וההצ'בק בארץ מגיעות עם מנוע דיזל חזק יותר, 2.0 ליטר 160 כ"ס ולא 1.7.

חוסר סחיבה בסל"ד נמוך אופייני לטורבו דיזלים בנפח קטן/בינוני. מתחת ל 1700-1800 סל"ד הטורבו עדיין לא אפקטיבי ולא בונה מספיק לחץ גדישה. וללא סיוע הטורבו אין למנוע הרבה מה לתת.

פורסם

מבירור קטן שעשיתי הברלינה מגיעה עם המנוע 1.7 ליטר דיזל בשידוך לגיר ידני בלבד ונמכרת בעיקר למוניות.

מי שרוצה אותה לפרטי יצטרך לשלם 145,000.

מה כאן מצחיק, אסטרה האצ'בק דיזל ידנית עם מנוע 2 ליטר דיזל חזק יותר עולה 140,000 הסטיישן עם מנוע זהה ותיבה ידנית עולה 150,000.

ואני לא מטעה אתם מוזמנים ללכת לסוכנות אופל ביום ראשון ולבדוק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...