Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צודקים.

שרק קיבלתי רישיון, היה ימים שמיהרתי לבית-ספר (זה בית-ספר צבאי ככה שאסור לאחר), העברתי לפלייליסט של השירים המקפיצים, והרבצתי.

אחרי כמה חודשים נגמלתי מהרעיון ומאז אני שם רק שירים רגועים (אני גם ככה כבר לא אוהב את כל הזבל ששמים במועדונים, למעט כמה אהוסים פעם בכמה חודשים), ונוסע רגוע הרבה יותר, שומר על עצמי ושומר על הרכב.

רשמתי נגמלתי, בגלל שכשאני שם שירים מעיפים, כל אחד, באופן טבעי מקבל יותר אנדרנלין מזה, וזה גורם לחושים ליהיות חדים יותר, וככה גם נוהגים טוב יותר. (מי שנהג גרוע, ינהג יותר גרוע.)

זה סוג של גמילה, כי קשה ליסוע לאט ורגוע מאוד, אחרי שכמה חודשים נהגתי לנהוג אגרסיבי, מה גם שבנסיעה רגועה אני מרגיש הרבה יותר פגיע לאנשים שמשתגעים וחותכים, אבל אני מבליג בגלל שאני יודע שזה טמטום.

מקרה מקביל, זה נהיגה ארוכה מאוד מחוץ לעיר, בשעות של לפנות בוקר (3-5 בבוקר לדוגמא), אם אני לדוגמא נוהג בלי שירים, או עם שירים שאני לא אוהב, אחרי חצי דרך אני מרגיש שאני מתחיל להתעייף, וחייב לעצור להתרעננות.

אם אני שם שירים שאני אוהב, אני נוסע, לא מתעייף בכלל, עירני כמו ינשוף, אבל מה, איך שאני מגיע הבייתה אני נופל למיטה.

פורסם

אני חושב שההשפעה של המוסיקה בקטע היא זה היא לא בגלל שזה מוזיקה מזרחית בפול ווליום או טראנסים בפול ווליום או חוה אלברשטיין בפול ווליום, זה לא באמת משנה, פשוט שזה מוזיקה שאתה בחרת ושהשירים הם שירים שאתה אוהב, כמה שהם יהיו רגועים אתה פשוט מקשיב למוזיקה ונהנה ממנה, שר איתה, מתרכז בה, וכל עוד חילקת את הריכוז שלך למוזיקה הורדת מהריכוז בנהיגה.

פורסם

^זה לא נכון.

יש מחקרים שמראים שלסוגי מוסיקה שונים יש השפעה שונה על מצבינו הנפשי ולכן משפיעים באופן שונה על הנהיגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היה גם כתבה בערוץ 2 לפני כמה חודשים ואמרו שמוזיקה מזרחית משפיעה.

ואת האמת, זה נכון, מהנסיון שלי, אבל הכל יחסי וזה לא מדובר פה על התשללות עד כדי פרפורים או עקיפות מימין.

כל מה שמכניס אדרנלין מכניס קצת מרץ - מהירות.

פורסם

תגידו,

מי המטומטם שנותן מימון למחקרים כאלו? כאילו, אני רוצה לעשות מחקר לגבי האם נהגי הליסינג הם מסוכנים יותר בשעות המאוחרות של הלילה לאחר יום עבודה ארוך, למי אני פונה כדי לקבל מימון?

וואו, לאן הגענו. עדיף היו נותנים את הכסף של המחקר למדינה, אולי היא הייתה מפסיקה לחפש מאיפה לקחת עוד מיסים.

כנראה שלא.

אולי אפשר לעשות על זה מחקר?

מי מוכן לממן לי את המחקר הזה?

בתודה מראש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לאו דווקא מטומטם. הגיוני להניח כי כאשר מדובר במוזיקה החביבה על הנהג הוא יטה לה קשב רב יותר. בפרט, הוכח במחקרים כי הסחת הדעת הקשורה בהאזנה למוזיקה גדלה כאשר שרים עם המוזיקה, וייתכן שיש בכך משום הסבר לתוצאות המחקר הזה. עם זאת, אני כן סבור שלא נעשה במחקר הזה פילוח נכון, העונה על השאלות:

א. האם הנהג שר עם המוזיקה?

ב. מה עוצמת המוזיקה?

ג. מה סוג המוזיקה?

ד. באיזו סביבת נהיגה מדובר?

פילוח לא נכון של גורמים סביבתיים הוא כשל מרכזי במחקרים אמפיריים מהסוג הזה. אני אישית לא רואה בעיה בהאזנה לרדיו (או בשיחה עם הנוסעים, לצורך העניין) במידה והווליום לא גבוה מדי וכאשר תנאי הנהיגה אינם מכבידים במיוחד, אבל כל אחד וחלוקת הקשב שלו...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני חושב שההשפעה של המוסיקה בקטע היא זה היא לא בגלל שזה מוזיקה מזרחית בפול ווליום או טראנסים בפול ווליום או חוה אלברשטיין בפול ווליום, זה לא באמת משנה, פשוט שזה מוזיקה שאתה בחרת ושהשירים הם שירים שאתה אוהב, כמה שהם יהיו רגועים אתה פשוט מקשיב למוזיקה ונהנה ממנה, שר איתה, מתרכז בה, וכל עוד חילקת את הריכוז שלך למוזיקה הורדת מהריכוז בנהיגה.

זה ממש לא נכון.

אני שם לב, שיש לי חלוקת ריכוז בעייתית בכל הקשור ללימודים ודברים כאלה, נניח ואני מדבר עם בנאדם בטלפון, ומישהו מדבר לידי, אני מתחיל להסתבך.

בנהיגה, אם אני בלי מוזיקה, אני משתעמם מהנסיעה ומתחיל להתעייף או להתעצבן.

אם אני שם מוזיקה שאני אוהב, הכל פשוט זורם יותר טוב.

מוזיקה לא מורידה מהריכוז, לדעתי בגלל שזה חושים אחרים (לנהיגה לא צריך שמיעה ודיבור).

חלוקת ריכוז בעייתית מופיעה כאשר עושים שתי דברים שפועלים על אותו חוש (שמיעה\ראייה), וכאן בא לידי ביטוי עניין הטלפון בזמן נהיגה. (גם כשמדובר בשמיעה, שם צריך להקשיב ולהתרכז בשיחה, לעומת זאת כשיש מוזיקה, לא צריך להתרכז בה).

פורסם

איזה פילוח אתה מדבר , יש פה שאלה שכולנו יכולים לענות עליה כי כולנו נהגנו לפחות פעם אחת (אני מקווה) עם מוסיקה בעוצמה גבוהה , איזה מין מחקר צריך בשביל לדעת שמוסיקה מסיחה דעת!?

מחקרים מטומטמים כל כך חבל על הככסף

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אין לי יותר מדי מה להסביר, אבל בעקרון כשאני מקשיב למוזיקה שאני אוהב אני מרגיש פחות מנומנם, יותר ערני, פחות עייף. אני בטוח שגם אתה.

לדעתי, בן אדם שלא יקשיב למוזיקה שהוא אוהב / לא ישמע מוזיקה בכלל גורם לשעמום ועייפות. במיוחד בנסיעות ארוכות

ניסית פעם לנהוג 3 שעות ללא מוזיקה? אני הייתי מתחרפן.

בכל אופן ה"מחקר" הזה שהם עשו הוא אידיוטי, לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שמוזיקה משנה את הרגלי הנהיגה.

וכמו מה שכתב גם חן ג. לא רשום בדיוק אילו מבחנים בוצעו בכלל

Opel Adam S 2017

פורסם

בחירה גרועה של קבוצת הניסוי ועוות של התוצאות.

מי אמר שזה לא תקף לכל הגילאים? מה שונה נהג בן 40 מנהג בן 18 ככל שזה נוגע להסחת דעת ממוזיקה?

בחרו קבוצת ניסוי של נהגים צעירים, בלי לבדוק מבוגרים, ומצאו עוד משהו לטפול על הקבוצה הזו.

פורסם

חד משמעית שאתה נוסע עם מוזיקה עם קצב מהיר יותר [אינפקטד וטרקים בסגנון] אתה נוהג בצורה אגרסיבית יותר

ואם אתה שומע שירים של אייל גולן של שנות ה90 [הרגועים] אתה נוסע בצורה מתונה יותר

[לפי מה שאני רואה על עצמי]

פורסם

לא חדש לי שההתנהגות מושפעת מהשירים, הגיוני לחשוב שככל שהשיר רץ וקצבי וכל עוד אני לא שונא אותו, אשתדל

להתאים את מצב הרוח שלי לקצב וכך בעצם להיות יותר פזיז. לשמחתי הלך לי הרדיו דיסק לפני שבוע.

• תוכן חדש...