Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות, צריך ? ואולי בעצם לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כרגע תיארת אולי 60% מהנהגים שאני נתקל בהם יום-יום, בישראל, לא בסין הרחוקה

יכול להיות, אבל גם בישראל יש צדיקים ונהגים נורמליים.

אני לפחות משתדל לנהוג לפי החוק ובצורה מסודרת ונכונה. אני נמנע מכל המשחקי אגו האלו של "אוי אני לא אתן לו לעקוף".

אני כן צופר לכל מיני נהגים שנתקעים בנתיב שלא שייך להם (כמו רכב שבגללו אני נאלץ לבצע עקיפה מימין).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החשיבות של האיתות ברורה (טוב, לפחות לחלקנו), אף פעם לא הבנתי למה לא אוכפים את זה.

אולי כי זה פחות סקסי מ"נתפס טס במהירות 150 קמ"ש"..

אם לשוטרי תנועה יש מכסת דו"חות כמו שהשמועות מספרות, הם היו יכולים לסגור אותה תוך זמן קצר רק על דו"חות אי איתות.

פורסם

אני יודע שאני אשמע כמו תקליט שבור, אבל אין מה לעשות - המשטרה מתעסקת בשטויות כמו מהירות במקום להתעסק בעבירות מהותיות יותר כמו אי עצירה בתמרור עצור או חניה באמצע הכביש ועוד דברים הזויים שנהגי ישראל נוטים לעשות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ומי שגר בעיר של כיכרות הכי סובל...... אני רוב הזמן מחכה בכיכר כי אף אחד לא מאותת, אני מנחם את עצמי בכך שגם אם אותתו תמיד יהיה נהג שבטעות יחזור בו ויפנה בפנייה אחרת בכיכר כך שאסור גם ככה לסמוך על האיתות.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
ומי שגר בעיר של כיכרות הכי סובל...... אני רוב הזמן מחכה בכיכר כי אף אחד לא מאותת, אני מנחם את עצמי בכך שגם אם אותתו תמיד יהיה נהג שבטעות יחזור בו ויפנה בפנייה אחרת בכיכר כך שאסור גם ככה לסמוך על האיתות.

באר שבע עמוסה בכיכרות, ובכלל השכונה שאני גר בה מלאה בהן וכך גם רוב השכונות מסביב.

יש יתרון עצום לכיכרות הללו - יותר קל להשתלב בתנועה. בעבר היה צומת סמוך לביתי והיה קשה לצאת משם באופן רגיל, כעת יש שם כיכר והרבה יותר נוח לצאת לעבר הכביש הראשי.

מצידי שלא יאותתו בכיכרות, רק שייתנו את זכות הקדימה הנדרשת (משהו שלא קורה).

גרוע יותר מזה, אלו נהגים שלא יודעים לחצות כיכר דו נתיבית ולא מבינים שהנתיב הימני משמש עבור פניה ימינה ונסיעה ישר, והנתיב השמאלי משמש לפניה שמאלה, פרסה או נסיעה ישר. המהדרין גם דואגים לחצות את קו ההפרדה בין הנתיבים, מומלץ כאשר יש רכב סמוך. :x

פורסם

בצורת נהיגה מתורבת, אם מישהו מבקש (מאותת) להשתלב בתנועה, צריך לאפשר לו זאת. שהרי אם הוא מבקש כנראה שיש לו סיבה לכך.

לצורך העניין אם במדרכה עומדים מספר הולכי רגל סמוכים אחד לשני, וניגש אליהם מישהו מבקש סליחה ושהוא צריך לחצות את נתיבם (לגשת לחנות או מה שלא יהיה) האם הם "יידבקו" עוד יותר בכוח אחד לשני או שהם יגידו בבקשה (ואולי גם יתנצלו) ויאפשרו לו לעבור.

פורסם

מה לעשות שיש נהגים שלא חושבים כמוך וכמוני.

כשאני למשל נוסע בכביש 6 ואני רואה רכב שיוצא מאחת מתחנות הדלק או רוצה לעלות לכביש אחריי שירד לשוליים, אני מפנה לו את הנתיב (עובר לשמאלי אם אפשר) ונותן לו את האפשרות להשתלב בחופשיות בתקווה שגם הנהגים אחריי ייתנו לו את הזכות.

פורסם
יכול להיות, אבל גם בישראל יש צדיקים ונהגים נורמליים.

אני לפחות משתדל לנהוג לפי החוק ובצורה מסודרת ונכונה. אני נמנע מכל המשחקי אגו האלו של "אוי אני לא אתן לו לעקוף".

אני כן צופר לכל מיני נהגים שנתקעים בנתיב שלא שייך להם (כמו רכב שבגללו אני נאלץ לבצע עקיפה מימין).

הם מיעוט, ואני מבטיח לך שגם בסין יש את הבודדים שיודעים לנהוג.

זה יותר או פחות גרוע ממורי נהיגה שמלמדים תלמידים בכניסה לכיכר לאותת שמאלה.

כאילו ההגדרה החוקית של מעגל תנועה היא לא "רצף של פניות ימינה", לאותת שמאלה בכיכר זה כמו לחלק ב-0.

לא לדבר על זה שמיד כשנכנסת לכיכר כשאתה מאותת שמאלה, רק אתה ואלוהים יודעים לאן אתה מתכוון לפנות.

בצורת נהיגה מתורבת, אם מישהו מבקש (מאותת) להשתלב בתנועה, צריך לאפשר לו זאת. שהרי אם הוא מבקש כנראה שיש לו סיבה לכך.

לצורך העניין אם במדרכה עומדים מספר הולכי רגל סמוכים אחד לשני, וניגש אליהם מישהו מבקש סליחה ושהוא צריך לחצות את נתיבם (לגשת לחנות או מה שלא יהיה) האם הם "יידבקו" עוד יותר בכוח אחד לשני או שהם יגידו בבקשה (ואולי גם יתנצלו) ויאפשרו לו לעבור.

כל זה בהנחה והוא בדק והוא אינו מפקיע זכות קדימה של נהג אחר (כמובן בצורת נהיגה מתורבתת, לא בארץ).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נהגים בארץ הזו לא מאותתים, זה ידוע, ודאי לא בפניה, לעיתים נדירות בעקיפה.

מי כמוני,נהג קטנוע, חווה את זה...כל יום.

פורסם

אני תמיד תמיד מאותת,זה אוטומטי כבר ולא נחשב.

לפעמים שאני קולט נהג שמנסה לעבור לנתיב שלי בלי לאותת, אני לא נותן לו להיכנס,שילמד בפעם הבאה לאותת.

אני עוד קורא כביש ומבין מה הוא עומד לעשות, אבל כל שינוי נתיב ללא איתות הוא מסוכן,פעם הבאה הוא ילמד.

פורסם
זה יותר או פחות גרוע ממורי נהיגה שמלמדים תלמידים בכניסה לכיכר לאותת שמאלה.

כאילו ההגדרה החוקית של מעגל תנועה היא לא "רצף של פניות ימינה", לאותת שמאלה בכיכר זה כמו לחלק ב-0.

לא לדבר על זה שמיד כשנכנסת לכיכר כשאתה מאותת שמאלה, רק אתה ואלוהים יודעים לאן אתה מתכוון לפנות.

לא הבנתי אותך. הגעתי לכיכר שמחברת בין שני רחובות. בכיכר נתיב אחד. לשיטתך, אם אני מגיע ואני רוצה לפנות שמאלה, אני לא אמור לאותת? לאותת רק ביציאה מהכיכר ימינה?

וכן, אני גם חשבתי על נושא האיתות עכשיו בדרך הביתה. גם שוטרי של משטרת התנועה הארצית לא מאותתים, אז לצפות מהם שיאכפו את זה, זה לא ריאלי כל כך. זה קטע נחמד כזה בישראל - ככל שאנשים מראים ומפגינים יותר שהם לא סופרים את האחרים, כך כנראה הם מרגישים טוב יותר עם עצמם. אחרת אני לא יכול להבין את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יותר מעצבנים מהלא מאותתים זה המאותתים באיחור

חתכו אותך, נכנסו לנתיב שלך, ואז נתנו 2 הבהובים של ווינקר

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

מישהו פעם אמר לי שהוא מדליק איתות רק שנייה לפני שהוא רוצה לעבור נתיב. כששאלתי אותו למה, אז הוא אמר לי שזה בגלל שכאשר הוא מדליק את האיתות בזמן התכנון למעבר נתיב, אז לרוב הנהגים שמאחור מאיצים, בכדי לא לאפשר לו. לא ידעתי מה להגיד לו על זה, אז שתקתי. כאחד שמדליק איתותים כשרק עולה לי המחשבה של לעבור נתיב, גם לי זה קורה הרבה שמאיצים כדי לא לתת לי(לא לרוב, אבל הרבה).

דבר מעניין נוסף. יש לי חבר שרק עתה הוציא רישיון נהיגה. המורה שלו אמר לו כך: "לא להדליק איתות מוקדם מדי, כי זה עלול להבהיל את הנהגים מסביב" (WTF :shock: ). אחרי שדרשתי הסבר, הוא אמר לי שהוא מתכוון לכך שכאשר אני מדליק איתות, אני יכול לגרום לנהג אחר להילחץ, ולהסתכל עליי במקום על דברים אחרים בכביש. גם לו, לא ידעתי מה להגיד. אז כהרגלי, שתקתי. התוצאה אגב, הוא מדליק איתות חצי שנייה לפני מעבר נתיב, ואפילו תוך כדי. מה שהכי מכעיס אותי, זה לראות אותו מסתכל שעה וחצי במראה (בלי לשים לב מה קורה לפניו) תוך כדי שהאצבע שלו על האיתות, אבל הוא לא מפעיל אותו. זאת אומרת, הוא מחזיק כבר את האצבע מוכנה לאיתות, אבל הוא מחכה למעבר הנתיב כדי לאותת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...