Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות, צריך ? ואולי בעצם לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל זה ממש ככה, אני הרבה פעמים לא מאותת כשאני רואה מישהוא דרוך ללחוץ על הגז ברגע שאני יאותת, נהגים חראות ולא נותנים לעבור במיוחד אם אתה מאותת.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עלות של ידית איתות יכולה להגיע לכמה מאות שקלים ברכב סטנדרטי.

יש אנשים שמעדיפים לא להשתמש כדי שלא תתבלה ויהיה חייב להחליף אותה.

נשמע מטופש אבל זה קיים.

מה קיים ? לא נראה לי שמי שאינו מאותת חושב על מה שצויין מעלה.

מצד שני יש את המטומטמים, שחותכים את הנתיב שלך (בנסעם בצדך ומלפניך) ואחר כך (כמעט תאונה לפעמים) רק מאותתים (ממש לאחר שהם כבר השלימו את מעשה הביריונות שלהם במעבר נתיב בצורה מסוכנת).

alfa 156 2.5.

פורסם
לא הבנתי אותך. הגעתי לכיכר שמחברת בין שני רחובות. בכיכר נתיב אחד. לשיטתך, אם אני מגיע ואני רוצה לפנות שמאלה, אני לא אמור לאותת? לאותת רק ביציאה מהכיכר ימינה?

וכן, אני גם חשבתי על נושא האיתות עכשיו בדרך הביתה. גם שוטרי של משטרת התנועה הארצית לא מאותתים, אז לצפות מהם שיאכפו את זה, זה לא ריאלי כל כך. זה קטע נחמד כזה בישראל - ככל שאנשים מראים ומפגינים יותר שהם לא סופרים את האחרים, כך כנראה הם מרגישים טוב יותר עם עצמם. אחרת אני לא יכול להבין את זה.

אכן, אתה מאותת בכיכר אך ורק כשאתה נמצא במצב בו אתה יוצא ביציאה הבאה, ואז אתה מאותת ימינה.

היינו נכנסת לכיכר בעלת 4 יציאות, ואתה רוצה לצאת ביציאה הראשונה, עליך לאותת מכניסתך לכיכר.

אתה רוצה לצאת ביציאה השנייה, עליך לאותת כאשר עברת את היציאה הראשונה (ואז מי שרואה אותך מאותת לא חושב שאתה יוצא ביציאה הראשונה).

אתה רוצה לצאת ביציאה השלישית, עליך לאותת כאשר עברת את היציאה השנייה.

אתה רוצה לצאת ביציאה הרביעית, עליך לאותת כאשר עברת את היציאה השלישית.

מכיוון שכיכר היא מעגלית אפשר להמשיך בהסבר הזה מצאת החמה ועד צאת הנשמה אבל הבנת את הכוונה.

דבר מעניין נוסף. יש לי חבר שרק עתה הוציא רישיון נהיגה. המורה שלו אמר לו כך: "לא להדליק איתות מוקדם מדי, כי זה עלול להבהיל את הנהגים מסביב" (WTF :shock: ). אחרי שדרשתי הסבר, הוא אמר לי שהוא מתכוון לכך שכאשר אני מדליק איתות, אני יכול לגרום לנהג אחר להילחץ, ולהסתכל עליי במקום על דברים אחרים בכביש. גם לו, לא ידעתי מה להגיד. אז כהרגלי, שתקתי. התוצאה אגב, הוא מדליק איתות חצי שנייה לפני מעבר נתיב, ואפילו תוך כדי. מה שהכי מכעיס אותי, זה לראות אותו מסתכל שעה וחצי במראה (בלי לשים לב מה קורה לפניו) תוך כדי שהאצבע שלו על האיתות, אבל הוא לא מפעיל אותו. זאת אומרת, הוא מחזיק כבר את האצבע מוכנה לאיתות, אבל הוא מחכה למעבר הנתיב כדי לאותת.

טעות חמורה, אתה בעצמך אומר שזה גורם לו לא לשים לב לכביש אלא להתרכז באיתות ובמראה.

וזה הרבה יותר מלחיץ לגלות על הכביש נהג שמרוכז במראה המרכזית או אחת הצדדיות ולא שם לב ל-270 מעלות האחרים של הרכב.

אגב מה שאני עושה עם נהגים שלא נותנים להשתלב (כי אני כן מאותת בזמן), זה לא נלחם, אלא משתלב מאחוריהם ואז מהבהב להם שיזוזו לי מהדרך, עוד לא נתקלתי בכאלה שנוסעים במהירות החוקית, הם תמיד 10-15 קמ"ש פחות ומאיצים כדי לא לתת לך להשתלב ואז מאיטים חזרה למהירות הרגילה שלהם.

מה קיים ? לא נראה לי שמי שאינו מאותת חושב על מה שצויין מעלה.

מצד שני יש את המטומטמים, שחותכים את הנתיב שלך (בנסעם בצדך ומלפניך) ואחר כך (כמעט תאונה לפעמים) רק מאותתים (ממש לאחר שהם כבר השלימו את מעשה הביריונות שלהם במעבר נתיב בצורה מסוכנת).

כסת"ח כאילו הם אותתו, אלה גם בד"כ החוצפנים ביותר.

עברו אצלי במשפחה המון המון רכבים, מפורד טרנזיט, דרך פיאט 127, מוניות למיניהם, וכו' וכו', חלקם היו יותר מעשור במשפחה, באף אחד מהם לא נשברה ידית איתות. מה גם שזו הסיבה הכי מטומטמת בעולם ששמעתי לא לאותת.

אולי גם לא ניסע כי זה גורם בלאי לצמיגים, וניכנס לכיכר ב-50 קמ"ש כי להשתמש בבלמים גורם בלאי לרפידות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מישהו פעם אמר לי שהוא מדליק איתות רק שנייה לפני שהוא רוצה לעבור נתיב. כששאלתי אותו למה, אז הוא אמר לי שזה בגלל שכאשר הוא מדליק את האיתות בזמן התכנון למעבר נתיב, אז לרוב הנהגים שמאחור מאיצים, בכדי לא לאפשר לו. לא ידעתי מה להגיד לו על זה, אז שתקתי. כאחד שמדליק איתותים כשרק עולה לי המחשבה של לעבור נתיב, גם לי זה קורה הרבה שמאיצים כדי לא לתת לי(לא לרוב, אבל הרבה).

דבר מעניין נוסף. יש לי חבר שרק עתה הוציא רישיון נהיגה. המורה שלו אמר לו כך: "לא להדליק איתות מוקדם מדי, כי זה עלול להבהיל את הנהגים מסביב" (WTF :shock: ). אחרי שדרשתי הסבר, הוא אמר לי שהוא מתכוון לכך שכאשר אני מדליק איתות, אני יכול לגרום לנהג אחר להילחץ, ולהסתכל עליי במקום על דברים אחרים בכביש. גם לו, לא ידעתי מה להגיד. אז כהרגלי, שתקתי. התוצאה אגב, הוא מדליק איתות חצי שנייה לפני מעבר נתיב, ואפילו תוך כדי. מה שהכי מכעיס אותי, זה לראות אותו מסתכל שעה וחצי במראה (בלי לשים לב מה קורה לפניו) תוך כדי שהאצבע שלו על האיתות, אבל הוא לא מפעיל אותו. זאת אומרת, הוא מחזיק כבר את האצבע מוכנה לאיתות, אבל הוא מחכה למעבר הנתיב כדי לאותת.

האמת שאני מבין למה התכוון המשורר. הכוונה היא שאם אתה בנתיב ימני, לפניך רכב, ורכב נוסף מטר מאחוריך בנתיב השמאלי והוא קצת יותר מהיר ממך- אל תאותת שמאלה לעקיפה. זה לא יתן לך כלום. הרי אתה לא תצא לעקיפה עד שהרכב בשמאלי יעבור אותך. אם תאותת עכשיו- אתה תבהיל אותו, שכן הוא מתוכנת לנסות לצפות את הבלתי צפוי, ועל כן יניח שאם אותת, אולי אתה מתכוון לעבור עכשיו שמאלה, ולא תחכה עד שיחלוף.

מה גרמת? זה שהיה בנתיב השמאלי בלם רגע, מהפחד שמא תנסה בכל זאת להשתלב, אתה סתם נוסע בימני עם איתות שמאלה, בלי יכולת לעבור, כי יש שם רכב שעכשיו נוסע במהירות שלך או אפילו טיפה פחות.

אם תחכה 2-3 שניות לפני הפעלת האיתות, תן לרכב שממש צמוד אליך משמאל לחלוף, תאותת, ודא שאין אף אחד שאתה מפריע לו- ואז תעבור שמאלה- בעצם חסכת פה לכולם בלאגן.

מה דעתכם? אני צודק?

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אתה כן יכול לאותת (זו מעין הצהרת כוונות). ייתכן שיתנו לך להשתלב וייתכן שלא (וצריך לקחת את זה בחשבון, ולא להדחף כמו בבון מצוי).

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה צודק חלקית אורן

כי במקרה הזה הנהג שנמצא בנתיב הימני לא נתן זכות קדימה. אבל התוצאה היא אותה תוצאה, וכולם מפסידים.

מצד שני ה"הפחדה" הזאת היא הרע במיעוטו, כי עדיף נהג שמצפה ללא צפוי ומאותת על פני האלטרנטיבות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בלי להשתחצן אני כולה בן 21 אבל יש לי מחלה של איתותים אפילו פונה בסימטה וחניה ומאותת. זה ספורטיבי לדעתי.

Tuning:lol:

פורסם

תרבות נהיגה דפוקה בשילוב עם אופי אגואיסטי

זה הכל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

למה להסתבך? הנה דרכי הפעולה שאני עושה (ואני מאמין ש99% מחברי הפורום עושים)

כאשר אני רוצה לעבור נתיב קודם כל מסתכל במראות.

הנתיב פנוי ? מאותתים ולאחר 2 שניות לערך פונה.

לא פנוי? מחכה בסבלנות שהרכב יעבור, תוך כדי שהרכב עובר במקביל אליי אני מתחיל לאותת, זאת אומרת רק כאשר הוא הגיע במקביל ועובר אותי טיפה (אין לו כבר את היכולת לראות שאני מאותת ולפיכך לא יוכל "להיבהל"). הכביש עדיין לא פנוי ? לרוב לא קיים אלא אם הנהג מאחריו נהג צמוד מאוד אליו. מחכה עוד מכונית.

משהו חשוב וראשוני, תמיד אני מתכנן את מסלול הנסיעה ויודע מבעוד מועד מתי צריך לפנות ולא ברגע האחרון, כך תמיד יש זמן לפנות כמו שצריך גם במקרים שיש הרבה רכבים ש"לא נותנים" לעבור .

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מאיפה אני אמור לדעת כאשר אני מאותת אם הנהג מאחורי תרבותי ויתן לי לעבור או ערס צ'חצ'וח שיתן גז ולא יתן לי לעקוף?

פורסם
בלי להשתחצן אני כולה בן 21 אבל יש לי מחלה של איתותים אפילו פונה בסימטה וחניה ומאותת. זה ספורטיבי לדעתי.

אני בדיוק כמוך:-D , אני לא חושב שזה ספורטיבי, אבל אני חושב שזה "יותר נכון לעשות" :wink: ,

צריך גם להוסיף שבשנים הראשונות של הנהיגה מומלץ מאוד ל"הכריח את עצמך לאותת" כדי שבעתיד זה כבר יהיה הרגל מושרש.

רעיון:

סטיקר לרכב - "גם אני מאותת!"

פורסם

משגע לגמריי...כמה תאונות כמעט עשיתי בגלל זה פשוט חוסר אחריות.

HU: Clarion CZ101A | Mono Amp: Planet Audio ZR900.1 | Sub: Pioneer TS-W306C

Front Speakers: Pioneer TS-G1613R | Rear Speakers: Pionner TS-A6971E

לומדים להסתדר עם תקציב נמוך :)

פורסם
ואולי בעצם לא? :roll:

שמתי לב לתופעה ההפוכה של הישראלי המכוער, שבתגובה לאיתות נותן קיק, רק שלא יקרה מצב שביודעין (הרי אוֹתָּתְתָּ) הוא נתן לך להכנס, לפניו, לנתיב שלו.

*השורה הראשונה נכתבה בציניות, למען הסר ספק.

מצב עצוב ונפוץ. קשה להחליט מה יותר גרוע - אלה שלא מאותתים, או אלה שמאיצים כשאתה מאותת רק כדי שלא תשלב לפניהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מה לגבי אלה שמאותיים לכיוון ההפוך מהפנייה?

האיתות נשאר שם כנראה מהרגע שהם יצאו מהבית ואחרי חצי שעה אתה פוגש אותם על הכביש, נוסעים בנתיב אמצעי מתוך 3, מאותתים ימינה ובסוף עוברים לנתיב השמאלי

היום נסע מלפניי רכב לימוד נהיגה, שלא רק נסע כמו צב וחלילה לא איפשר לאף אחד לעקוף (שמר על השמאל במקום על הימין) - ב10 דקות שיצא לי לנסוע מאחוריו האיתות שמאלה לא הפסיק להבהב. יש לציין שהוא נסע ישר וחלף בנתיים על כמה פניות שמאלה, עמד ברמזור אדום ומה לא. לא מבין איך המורה לא העיר לו :?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...