Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות, צריך ? ואולי בעצם לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית אני נוהג כמו חן ג. פורמלית אין איתות שמאלה במעגל תנועה. מעשית, במיוחד במעעגלים הקטנים שבהם אני נתקל לעתים מזומנות (חיפה) האיתות שמאלה מודיע לרכב הבא ממול שאני עומד לחצות לפניו והוא מתבקש לתת זכות קדימה בהתאם לתמרור. חוסך ממהנהג האחר את הצורך לנחש לאן מועדות פני - וכמובן, כאשר אני קולט איתות מולי - אני יודע להתאים את הנהיגה שלי לכוונותיו. וכל זאת בלי לוותר על האיתות ימינה ביציאה מהמעגל, דבר שישראלים בודדים עושים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם מדובר במעגל שכונתי קטן בלי איזה פסל שקר כלשהו, כלומר מעגל שבו הרכבים רואים אחד את השני - אני מאותת שמאלה, בכל מצב אחר, מאותת ימינה ביציאה.

אני עובד בתור שליח, ואני אומר לכם חד וחלק, קרוב ל50% מהנהגים לא מאותתים, לא ביציאה מחניה, לא במעבר נתיב ולא בפנייה.

אני משתדל, ברמזורים להציק לנהגים בעניין הזה. את המבוגרים אני נוטה לשאול אם בכל שנותיהם על הכביש הם עוד לא הבינו עד כמה חשוב האיתות, את הצעירים אני מזהיר שבקצב הזה הם יהרגו מישהו, אל הערסים אני פונה בשפתם :lol: "שמע אח שלי, כמעט הרגת אותי, תאותת כפרה שאני אדע שאתה עובר נתיב, חבל שתגמור את החיים שלי נשמה.":oops:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אולי אני אשמע קצת מיושן אבל מנשים אני לא מצפה לאותה רמת אגרסיביות וחוסר נימוסין כמו שאני מצפה מגברים.

אני אבהיר את דבריי - זה לא שכל הגברים חסרי תרבות אבל יש דברים מסויימים (כך חשבתי) שנשים לא עושות וגברים כן

(כמו לירוק על המדרכה וכו'). פשוט קצת הופתעתי שנשים היום נוסעות גרוע בדיוק באותה המידה כמו גברים - במקום שגברים

ילמדו קצת מהנשים וייסעו טיפה יותר רגוע.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
מעניין שה"טעות" הזו לא נעלמה מעיניהם של מדריכי נהיגה מתקדמת שבלי להעליב יודעים כמה דברים שאני ואתה לא יודעים. אבל מה הם יודעים...

זאת מבלי להוסיף שזו העצה ההגיונית, הנכונה וגם זו שעובדת בפועל. אבל שוב, מה אני יודע...

התפיסה שלהם בנושא מבוססת על הנחה לא נכונה.

בשביל שהנהג הבא ממולך לכיכר יראה את האיתות עליו להיות בכיכר לפני שאתה מגיע (שכן בכניסה אתה מאותת), ואז זה לא רלוונטי כי הוא כבר נכנס לכיכר ולא רואה אותך.

ואני עוד לא מדבר בכלל על מקרים שבהם יש יותר מ-2-3 מכוניות בכניסות לכיכר, אתה תתחיל לזכור שהסיוויק הלבנה יוצאת לכיוון רח' X והקורולה הכחולה יוצאת לכיוון רח' Y וכו', וכל זה בזמן שכניסה ויציאה מהכיכר זה פחות מ-10 שניות ובכיכר קטנה פחות מ-5 שניות?

וכמובן יש את מה שטרונצ'ו אמר שעם כל מיני מבנים וכו' באמצע הכיכר גם בכיכר קטנה הנהג ממול לא יראה אותך ובטח שלא את האיתות שלך, אבל בינתיים אתה תאותת שמאלה, תכנס לכיכר, תשכח לכבות ידנית את האיתות, והאיתות ייכבה רק כשתיישר את ההגה כשתצא ביציאה השלישית, בינתיים עומדים ביציאה הראשונה והשנייה נהגים ומגרדים בראש כמו קופים בספארי כי הם לא מבינים מה אתה רוצה מהחיים שלהם ואיפה לעזאזל אתה מתכוון לצאת.

אני לא אומר שאיתות לא היה יכול לעזור לך לדעת מראש, אני אומר שמי שיראה את האיתות שלך, האיתות כבר לא יעזור לו ואולי אפילו רק יבלבל אותו, לכן התפיסה שלהם נכונה, אבל לא רלוונטית בגלל שהיא מתבססת על הנחה שגויה.

במקרים שציינו sperial ו-shellcase האיתות זה הבעיה האחרונה במצבים הללו, אי מתן זכות הקדימה היא ה-Issue כאן והאיתות אינו אומר שהרכב הבא ממול ייתן לך באמת זכות קדימה כפי שמגיע לך, או שחוסר איתות יגרום לו להיכנס ולא לתת לך זכות קדימה, או במילים אחרות זה לא פותר את הבעיה העיקרית שהיא אי מתן זכות קדימה.

וכמובן בנוסף להכל לאותת שמאלה בכיכר זה כמו לחלק ב-0.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני הייתי חושב טוב-טוב לפני שהייתי אומר שלא איש מקצוע אחד אלא שלושה מהטובים בתחום - טועים, לפחות ללא אסמכתה סותרת ממומחה אחר. ולא, להחליף "טועה" ב"לא רלוונטי" לא משנה את המשמעות שעומדת מאחורי הדברים.

איתות ניתן לאבחנה ממרחק רב. זוהי בדיוק הסיבה שהוא צהוב ומהבהב. לשיטתך, אין טעם לאותת במעברי נתיב בדרכים בינעירוניות ומהירות, כיון שרכבים שיראו את האות יהיו כבר עוד שניה בפגוש או בדלת שלך. בפועל, האיתות ניתן לאבחנה ממרחק רב בהרבה ובהחלט מאפשר לנהגים אחרים להבין את מגמת פניך.

מתן זכות קדימה בפועל הוא תמיד חשוב יותר מאיתות הכוונות לתת זכות קדימה או הרצון לקבלה, אבל אין לזה שום קשר לעניין האיתות במעגל התנועה (לא יודע על איזו "כיכר" אתה מדבר, כיכר יש רק בלחם).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא צריך להיות גאון בתחום וגם לא איש מקצוע לראות מה קורה כשמאותתים שמאלה בכיכר.

אני יודע מה אני, בתור אחד ש"קצת" מבין בתחום, ו"קצת" יודע להבין מה נהגים אחרים רוצים ומתכוונים לעשות גם כשהם בעצמם לא תמיד יודעים, מה אני מבין מאותו אחד שמאותת שמאלה בכיכר.

ואתה יודע כמה אני רואה כאלה ביום? יותר מ-10, אתה יודע מתי הפעם האחרונה שראיתי אחד כזה שהספקתי לראות אותו לפני הכניסה לכיכר ככה שידעתי מאיפה הוא יוצא ומה זה שמאלה בשבילו? לא מעט פעמים, אבל מה? זה קרה כשכבר הייתי בכיכר, עד שהוא נכנס לכיכר אני כבר יצאתי ממנה וזה לא רלוונטי לי לאן הוא פונה.

אתה יכול לקרוא לזה מעגל תנועה, אתה יכול לקרוא לזה כיכר תנועה, אתה יכול לקרוא לזה אפילו רמזור קדום, זה לא משנה את ההגדרה, רצף של פניות ימינה, זה לא משנה את זה שההמלצה שלך לאותת שמאלה היא לא רלוונטית (שוב לאותת שמאלה ברצף פניות ימינה זה כמו לחלק ב-0), היא לא עוזרת (אתה ממליץ לאותת שמאלה במעגלי תנועה קטנים ששם מי שרואה אותך מאותת זה מידע בכלל לא רלוונטי עבורו, או שהוא כבר בכיכר וזה לא משנה לאן יאותת, או שהוא בכניסה לכיכר ובכל מקרה צריך לתת לך זכות קדימה.

תחשוב מה יקרה עם גאוני הדור שנשארים עם איתות דלוק במשך כמה קילומטרים ולא שמים לב אליו בכלל, נכנס אחד כזה לכיכר ומאותת שמאלה, הבחור שנמצא ב-270 מעלות אליו מבין שמבחינתו הוא יכול להיכנס לכיכר שכן הרכב הראשון ייצא ולא ייפגש איתו, אבל הרכב הראשון למרות האיתות שלו בכלל רוצה לעשות סיבוב של 180 מעלות, ומה קורה לנו כאן? הבחור הראשון לא ידע מה הוא עושה ולאן הוא מאותת (או שהחליט לאותת שמאלה בכיכר כדי לעשות פניית "פרסה"), הבחור השני כמובן נכנס כי הבין שמתאפשר לו, לא נתן זכות קדימה, וגרמו לתאונה או כמעט תאונה.

ואין קשר לאבחנה ממרחק רב, אם המרחק הוא יותר מ-50 מטר אתה תכנס ותצא מהכיכר לפני שהוא יגיע לקו העצירה בכלל, אם המרחק קטן יותר שניכם יכולים להיכנס לכיכר בלי להפריע אחד לשני, ואם אחד כבר נמצא בכיכר זה לא רלוונטי האיתות.

כלומר כל האיתות שלך שמאלה לא שווה כלום במקרה הטוב, ובמקרה הרע עלול לתרום לתאונה.

הבעיה עם האיתות זה לא שהוא לא נראה ממרחק, אלא שגם אחרי כל הסיבות שיש בעולם לא לאותת, גם אם אתה מאותת, ברוב הכיכרות יש צמחים, מזרקות, מטוסים ומה לא שמסתירים את האיתות הזה.

אז תגיד לי - בשביל מי ומה אתה מאותת?

ומה הקשר למעברי נתיב?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא הבנתי מה ההמלצה שלכם פה.

אני מכסה את כל הפינות. נכנס לכיכר. במקרה הצורך מאותת שמאלה ולפני היציאה הקרובה מאותת ימינה. כך הנהגים שממול יודעים שאני ממשיך בכיכר ונשאר בה יחסית לזמן ארוך וגם יודעים איפה אני מתכוון לצאת.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ההמלצה שלי היא ללכת לפי החוק:

1. אתה רוצה לצאת ביציאה הראשונה שלך מהכיכר - תאותת ימינה בכניסה לכיכר ועד היציאה.

2. אתה רוצה לצאת ביציאה השנייה מהכיכר - תאותת ימינה לאחר שעברת את היציאה הראשונה מהכיכר.

3. אתה רוצה לצאת ביציאה ה-N מהכיכר - תאותת ימינה לאחר שעברת את היציאה ה-N-1 מהכיכר.

בכיכר עם שני נתיבים או יותר - יש לאותת שמאלה במידה ואתה נכנס לנתיב הפנימי ולאחר ההשתלבות בנתיב להפסיק את האיתות, יש לאותת ימינה כשאתה עובר לנתיב החיצוני כמובן, ולאותת ימינה כרגיל כמו בכיכר עם נתיב אחד.

יש לזכור בכיכר כזו כי הנתיב הפנימי בכיכר בעלת 2 נתיבים ממשיכה מכיוון הנסיעה שלך לכל הכיוונים למעט היציאה הראשונה.

זה מה שדורש החוק, זאת ההמלצה גם שלי, אין טעם להתחיל לאותת בכניסה לכיכר אם אינך מתכוון לצאת ביציאה הראשונה, המידע הזה לא רלוונטי לאף אחד מהנהגים שיכולים לשים לב אליו.

"כיסוי כל הפינות" כמו שכתבתי למעלה עלול לגרום לאשמה חלקית שלך בתאונה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שבכיכר קטנה לענייננו נתיב אחד בלבד (גם אני למדתי בזמנו לאותת שמאלה בכיכר קטנה ונוהג כך).

ברור שהחוק אמור להיגזר מההיגיון, אבל ההגיון שלי אומר שבכביש צריך לנהוג כחוק!

(כלומר בדיון הזה החוק הוא הקובע)

פורסם
לא צריך להיות גאון בתחום וגם לא איש מקצוע לראות מה קורה כשמאותתים שמאלה בכיכר.

אני יודע מה אני, בתור אחד ש"קצת" מבין בתחום, ו"קצת" יודע להבין מה נהגים אחרים רוצים ומתכוונים לעשות גם כשהם בעצמם לא תמיד יודעים, מה אני מבין מאותו אחד שמאותת שמאלה בכיכר.

עצה של איש מקצוע היא תמיד מבורכת, ועדיף להקשיב לה. בשביל זה יש גם מורי נהיגה וגם מדריכי נהיגה מתקדמת. בכל מקרה, אני טרם ראיתי שאיתות שמאלה במעגל התנועה גרם לבעיה כלשהי.

ואתה יודע כמה אני רואה כאלה ביום? יותר מ-10, אתה יודע מתי הפעם האחרונה שראיתי אחד כזה שהספקתי לראות אותו לפני הכניסה לכיכר ככה שידעתי מאיפה הוא יוצא ומה זה שמאלה בשבילו? לא מעט פעמים, אבל מה? זה קרה כשכבר הייתי בכיכר, עד שהוא נכנס לכיכר אני כבר יצאתי ממנה וזה לא רלוונטי לי לאן הוא פונה.

ממליץ על בדיקת ראיה. מעגל תנועה שכזה בדרך כלל לא מאפשר נסיעה מהירה ומגעים אליו במהירויות של כ-40-30 קמ"ש. פירושו שבמרחק של נגיד ארבע-חמש שניות מהמעגל (מרחק סביר לתגובה לצורך מתן זכות קדימה) אתה נמצא במרחק של כ-50 מטרים משטח המעגל. זה לא הרבה יותר מהמרחק מרכבים אחרים בזמן מעבר נתיב בדרך בינעירונית. אז מה, גם שם לא תאותת כי לא יראו אותך?

אתה יכול לקרוא לזה מעגל תנועה, אתה יכול לקרוא לזה כיכר תנועה, אתה יכול לקרוא לזה אפילו רמזור קדום, זה לא משנה את ההגדרה, רצף של פניות ימינה, זה לא משנה את זה שההמלצה שלך לאותת שמאלה היא לא רלוונטית (שוב לאותת שמאלה ברצף פניות ימינה זה כמו לחלק ב-0), היא לא עוזרת (אתה ממליץ לאותת שמאלה במעגלי תנועה קטנים ששם מי שרואה אותך מאותת זה מידע בכלל לא רלוונטי עבורו, או שהוא כבר בכיכר וזה לא משנה לאן יאותת, או שהוא בכניסה לכיכר ובכל מקרה צריך לתת לך זכות קדימה.

מעגל תנועה הוא כינוי להצטלבות דרכים המהווה למעשה דרך חד-סטרית מעגלית. "כיכר" הוא מונח שיכול לכל היותר לתאר את טבורו של מעגל התנועה ואת עיצובו הארכיטקטוני (משהו נוסח "פיאצה" איטלקית). רוב "מעגלי התנועה" בארץ אינם מעגלי תנועה לשמם (להגדרה זו עונה להבנתי רק "כיכר המדינה") אלא למעשה צמתים ולכן יש לאותת בכניסה אליהן כפי שמאותתים בצמתים.

תחשוב מה יקרה עם גאוני הדור שנשארים עם איתות דלוק במשך כמה קילומטרים ולא שמים לב אליו בכלל, נכנס אחד כזה לכיכר ומאותת שמאלה, הבחור שנמצא ב-270 מעלות אליו מבין שמבחינתו הוא יכול להיכנס לכיכר שכן הרכב הראשון ייצא ולא ייפגש איתו, אבל הרכב הראשון למרות האיתות שלו בכלל רוצה לעשות סיבוב של 180 מעלות, ומה קורה לנו כאן? הבחור הראשון לא ידע מה הוא עושה ולאן הוא מאותת (או שהחליט לאותת שמאלה בכיכר כדי לעשות פניית "פרסה"), הבחור השני כמובן נכנס כי הבין שמתאפשר לו, לא נתן זכות קדימה, וגרמו לתאונה או כמעט תאונה.

או, איזה כיף זה לחשוב בינרית, נכון?! מי אמר שאם מישהו מאותת צריך להניח שהוא באמת יעשה את מה שהוא מצהיר? אם זה היה כך, לא היה לפוליטיקאים מה לעשות בחיים.

ואין קשר לאבחנה ממרחק רב, אם המרחק הוא יותר מ-50 מטר אתה תכנס ותצא מהכיכר לפני שהוא יגיע לקו העצירה בכלל, אם המרחק קטן יותר שניכם יכולים להיכנס לכיכר בלי להפריע אחד לשני, ואם אחד כבר נמצא בכיכר זה לא רלוונטי האיתות.

כלומר כל האיתות שלך שמאלה לא שווה כלום במקרה הטוב, ובמקרה הרע עלול לתרום לתאונה. הבעיה עם האיתות זה לא שהוא לא נראה ממרחק, אלא שגם אחרי כל הסיבות שיש בעולם לא לאותת, גם אם אתה מאותת, ברוב הכיכרות יש צמחים, מזרקות, מטוסים ומה לא שמסתירים את האיתות הזה. אז תגיד לי - בשביל מי ומה אתה מאותת? ומה הקשר למעברי נתיב?

לאו דווקא. בהחלט ייתכן מצב שבו כניסתך למעגל תהיה בתזמון כזה ביחס לכניסתו של נהג אחר, כך שהאיתות שלך יועיל. אני גם נוטה לסברה שהוא מועיל לנוהג שמאחוריך במידה ויש כזה. אם האיתות באמת לא מועיל לנהגים האחרים זה סיפור אחר, ובמקרה זה לדעתי עדיף באמת איתות קצר ביציאה מהמעגל בלבד, אבל זה נכון לכל מצב בכביש שבו אין מי שיפיק תועל מהאיתות. לגבי גרימת התנגשות בשל האיתות - שטות בלתי מבוססת.

אני לא ממליץ דבר על דעת עצמי - הכל על בסיס דעות מומחים. אם אתה מעדיף דברי שפר וחכמה-בשקל על פני זה - שיבושם לך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

m3x7r3m3 , איזור המגורים שלי מלא בכיכרות של נתיב אחד לכל כיוון (כלומר למעשה יש רק נתיב אחד בכיכר ו4 יציאות).

כשאני מגיע לכיכר, ומהצד השני מגיע נהג כלשהו ונכנס לכיכר, אין לי שום דרך לדעת אם הוא מתכוון לפנות שמאלה (כלומר לעבור אותי), או להמשיך ישר. אתה מגיע לכיכר מהסוג הזה, אתה רואה שמנגד יש 6-7 רכבים. איך אתה יודע אם לחכות או להכנס לכיכר, אם איש מהם לא מאותת? תכנכס לכיכר ותקח את הסיכון שאחד מהם פונה שמאלה אבל פשוט לא מאותת? תחכה עד שכולם יעברו?

אני מחוסר ברירה מחכה שכולם יעברו (בהתאם למהירות הנסיעה \ גודל הכיכר, כמובן). בפועל, בעולם של וודאות מוחלטת וקצת כבוד הדדי בין נהגים, אם נהג נכנס לכיכר כזו ולא מאותת - זה אמור לסמן רק דבר אחד: הוא מתכוון להמשיך ישר ואתה יכול לנסוע לאן שבא לך גם ןכ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא הבנתי למה זה שנמצא בנתיב ממול, מפריע לך. בהנחה ששניכם הגעתם ביחד למעגל התנועה, עד שהוא יגיע אליך אתה יכול להיכנס ולנסוע ואתה בכלל לא תפריע לו.

פורסם

הוא כבר בתוך הכיכר, אני משתדל לא לדהור לתוך כיכרות או לידן (מה גם שהראות פה לא משהו ברוב המקרים). מהרגע שהוא בכיכר אני יכול לקחת את הסיכון ונסוע (כלומר לנחש שהבן אדם מולי ממשיך ישר) או לחכות. אני, כאמור, מעדיף לחכות. לא היה יותר הגיוני אם אנשים היו מאותתים במצב כזה שמאלה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני חושב שבכיכר קטנה לענייננו נתיב אחד בלבד (גם אני למדתי בזמנו לאותת שמאלה בכיכר קטנה ונוהג כך).

ברור שהחוק אמור להיגזר מההיגיון, אבל ההגיון שלי אומר שבכביש צריך לנהוג כחוק!

(כלומר בדיון הזה החוק הוא הקובע)

מבחינת החוק נטו - אין לאותת שמאלה בכיכר בעלת נתיב אחד, מי שלימד אותך ככה טעה.

עצה של איש מקצוע היא תמיד מבורכת, ועדיף להקשיב לה. בשביל זה יש גם מורי נהיגה וגם מדריכי נהיגה מתקדמת. בכל מקרה, אני טרם ראיתי שאיתות שמאלה במעגל התנועה גרם לבעיה כלשהי.

לא איתי אלון, לא דני G ולא אייזיק דוידוביץ' הם לא אנשי מקצוע, אם אתה מדבר על החוק אז אנשי המקצוע הם יועצים משפטיים של משרד התחבורה.

אם נסמוך על מורי הנהיגה (רובם) בארץ, מצבנו רע מאוד, כמו ש-Eily כבר כתב, הם מלמדים דברים שהחוק לא מכיר בהם.

איך תראה שאיתות שמאלה גורם לבעיה כלשהי? אתה המאותת!

זה כמו שאתה תדבר בסרט בקולנוע ואז תגיד שאף אחד לא הפריע לך לראות את הסרט, אבל אתה המפריע.

ממליץ על בדיקת ראיה. מעגל תנועה שכזה בדרך כלל לא מאפשר נסיעה מהירה ומגעים אליו במהירויות של כ-40-30 קמ"ש. פירושו שבמרחק של נגיד ארבע-חמש שניות מהמעגל (מרחק סביר לתגובה לצורך מתן זכות קדימה) אתה נמצא במרחק של כ-50 מטרים משטח המעגל. זה לא הרבה יותר מהמרחק מרכבים אחרים בזמן מעבר נתיב בדרך בינעירונית. אז מה, גם שם לא תאותת כי לא יראו אותך?

ושוב איך הגעת לדרך בינעירונית? מה בין זה לבין כיכר? אתה זורק שטויות בצרורות ועף לכיוונים לא רלוונטיים.

הראיה שלי דווקא במצב מצוין, אני אפילו סופר אנשים כאלה, כמו שאמרתי אני לרוב אפילו יודע מה הם מתכוונים לעשות, אבל האיתות שמאלה שלהם היה במקרה הטוב לא רלוונטי, ראיתי אותו, הבנתי למה הם התכוונו, וזה עדיין לא רלוונטי, וזה רק לגבי האנשים שהאיתות שלהם באמת התאים למסלול שנסעו.

מעגל תנועה הוא כינוי להצטלבות דרכים המהווה למעשה דרך חד-סטרית מעגלית. "כיכר" הוא מונח שיכול לכל היותר לתאר את טבורו של מעגל התנועה ואת עיצובו הארכיטקטוני (משהו נוסח "פיאצה" איטלקית). רוב "מעגלי התנועה" בארץ אינם מעגלי תנועה לשמם (להגדרה זו עונה להבנתי רק "כיכר המדינה") אלא למעשה צמתים ולכן יש לאותת בכניסה אליהן כפי שמאותתים בצמתים.

את מעגל התנועה אתה תזהה ע"י התמרור:

7401.png

השם "כיכר" מתאר מעגל תנועה כמו ש"פלאפון" מתאר טלפון סלולרי, לא יותר מזה, אל תתפס על זה.

כל מעגלי התנועה שבהם יש את התמרור 303 שאת תמונתו שמתי למעלה הם בעצם... מעגלי תנועה, ולכן הם אינם צמתים ואין לאותת בהם שמאלה.

בצמתים יופיעו התמרורים 201-215 המתארים את הדרכים האפשריות עבור נהג המגיע לצומת.

ולפי הכתוב כאן, כל מעגל תנועה הוא כיכר, אך לא כל כיכר היא מעגל תנועה. מה שמאפיין מעגל תנועה הוא התמרור 303 לפי משרד התחבורה, כיכר יכולה להיות מעגל תנועה או לחלופין צומת (לפי הכתוב בלינק למשל כיכר רבין אינה מעגל תנועה אך עדיין כיכר).

או, איזה כיף זה לחשוב בינרית, נכון?! מי אמר שאם מישהו מאותת צריך להניח שהוא באמת יעשה את מה שהוא מצהיר? אם זה היה כך, לא היה לפוליטיקאים מה לעשות בחיים.

אף פעם אי אפשר להיות בטוח ב-100%, אבל האיתות אמור לסמן לסביבה מה אתה רוצה לעשות, אם אנחנו מתעלמים לחלוטין מהאיתותים מה הטענה שלך בכל השרשור הזה בעצם?

לאו דווקא. בהחלט ייתכן מצב שבו כניסתך למעגל תהיה בתזמון כזה ביחס לכניסתו של נהג אחר, כך שהאיתות שלך יועיל. אני גם נוטה לסברה שהוא מועיל לנוהג שמאחוריך במידה ויש כזה. אם האיתות באמת לא מועיל לנהגים האחרים זה סיפור אחר, ובמקרה זה לדעתי עדיף באמת איתות קצר ביציאה מהמעגל בלבד, אבל זה נכון לכל מצב בכביש שבו אין מי שיפיק תועל מהאיתות. לגבי גרימת התנגשות בשל האיתות - שטות בלתי מבוססת.

תתן דוגמה אחת בה האיתות שמאלה במעגל יועיל למישהו, מתישהו, איכשהו, לא קרה ולא יכול לקרות מצב בו איתות כזה ייתן ערך מוסף למישהו, זה לא קיים.

מה האיתות שמאלה נותן לנהג שמאחוריך? הרי אחרי שאתה נכנסת למעגל הוא עדיין צריך לתת זכות קדימה, במקרה הטוב הוא נכנס בדיוק אחריך, ואתה עדיין לפניו, במה זה מועיל לו שהוא יידע שאתה יוצא ב-270 מעלות?

זה מה שאני מנסה להסביר לך - עזוב את העניין החוקי, האיתות הזה לא מועיל בכלום לאף נהג מסביב.

לאלה שמכבדים את חוקי התנועה אין צורך באיתות, הם ייתנו זכות קדימה למי שנמצא בתוך המעגל.

לאלה שלא מכבדים את חוקי התנועה, מעניין את הזובי באיזה יציאה אתה יוצא, הם ייכנסו אם יבוא להם להיכנס ויתעלמו לחלוטין מהאיתות שלך.

מה כל כך קשה לך להאמין שאפשר להתנגש בגלל איתות כזה?

לאן אתה מאותת כשאתה רוצה לבצע פניית פרסה חוקית? שמאלה.

ואם אתה מקבל את תורת ה"מעגלי תנועה כצמתים" שלך כלשונה, אם אתה רוצה לצאת ב-180 מעלות לכניסתך למעגל אתה תאותת שמאלה, מי שנמצא ב-270 מעלות אליך יבין שאתה בעצם רוצה לצאת ב-270 לכניסתך, כלומר ביציאה הצמודה לכניסה שלו, ולכן הוא יכול להיכנס למעגל, אבל אוי ואבוי אחרי שהוא נכנס כבר למעגל אתה ממשיך אחרי שעברת את היציאה שאותתת לכיוונה.

תוסיף לזה חוסר תשומת לב שזה הספורט האהוב על עמישראל בכביש, ומה קיבלת? תאונת חזית-אחור.

במעגל תנועה אין משחקי זכות קדימה - למי אתה צריך לתת ומי צריך לתת לך, למי שבא משמאלך, למי שבא מימינך, לזה שיש תמרור עצור, וזה שיש תמרור "תן זכות קדימה". מי שנמצא בתוך המעגל צריך לקבל זכות קדימה, והאיתות ימינה הוא אדיבות בחסות החוק כלפי הנהגים הנמצאים באותה כניסה למעגל שבו אתה מתעתד לצאת, ומאפשר להם להבין כי הם יכולים להיכנס למעגל ללא לקיחת זכות הקדימה ממך.

אני לא ממליץ דבר על דעת עצמי - הכל על בסיס דעות מומחים. אם אתה מעדיף דברי שפר וחכמה-בשקל על פני זה - שיבושם לך.

אני גם יכול לקרוא לעצמי מומחה, אבל זה לא הופך אותי למומחה בתקנות התעבורה, ובטח שלא כשאני יוצא מהתחום שלי.

דברי חוכמה בשקל? אולי, אבל זה לא אני כתבתי אותם, זה בכלל מי שניסח את תקנות התעבורה, אז כשכמה וכמה יועצים משפטיים עברו על תקנות התעבורה, הם המומחים בתחום.

הם לא אוטוריטה, רחוק מאוד מזה, ואת דעתי על חלק מתקנות התעבורה אני בכלל לא מסתיר, אבל כשהתקנות מסתדרות עם ההגיון, ושניהם מסתדרים עם הנסיון שלי, אני נוטה לקבל את זה.

ושוב אני לא מקבל את התקנות כתורה מסיני, אני בוחן את המצבים האפשריים ובודק האם התקנה מתיישבת עם המצבים האפשריים, האם היעדר התקנה היה עדיף, האם ניתן היה לשפר אותה ואיך.

m3x7r3m3 , איזור המגורים שלי מלא בכיכרות של נתיב אחד לכל כיוון (כלומר למעשה יש רק נתיב אחד בכיכר ו4 יציאות).

כשאני מגיע לכיכר, ומהצד השני מגיע נהג כלשהו ונכנס לכיכר, אין לי שום דרך לדעת אם הוא מתכוון לפנות שמאלה (כלומר לעבור אותי), או להמשיך ישר. אתה מגיע לכיכר מהסוג הזה, אתה רואה שמנגד יש 6-7 רכבים. איך אתה יודע אם לחכות או להכנס לכיכר, אם איש מהם לא מאותת? תכנכס לכיכר ותקח את הסיכון שאחד מהם פונה שמאלה אבל פשוט לא מאותת? תחכה עד שכולם יעברו?

אני מחוסר ברירה מחכה שכולם יעברו (בהתאם למהירות הנסיעה \ גודל הכיכר, כמובן). בפועל, בעולם של וודאות מוחלטת וקצת כבוד הדדי בין נהגים, אם נהג נכנס לכיכר כזו ולא מאותת - זה אמור לסמן רק דבר אחד: הוא מתכוון להמשיך ישר ואתה יכול לנסוע לאן שבא לך גם ןכ.

גם איזור המגורים שלי מלא במעגלי תנועה מ-2 כניסות ויציאות ומעלה.

כשאתה מגיע לכניסה למעגל תנועה, הסתכל שמאלה, אם תכנס למעגל האם אתה מפקיע את זכות הקדימה של אחד הרכבים? אם כן המתן, אם לא כנס למעגל.

מה זה הפקעת זכות הקדימה - האם אתה תגרום לרכב אחר לבלום או להאט את נסיעתו.

כלומר אם הסתכלת שמאלה והמעגל היה פנוי משמאלך (הנהג שממולך עדיין לא נכנס או שעדיין לא עבר את היציאה ב-270 מעלות ממך) אתה יכול להיכנס, אתה לא תפקיע לו את זכות הקדימה, אתה לא מפריע לו והוא לא לך.

אל תתבלבלו זכות קדימה במעגל התנועה זה לא אומר שאתה צריך לחכות שהמעגל יתפנה לחלוטין, מעגל תנועה נועד לאפשר כניסות ויציאות מרובות ככל הניתן במינימום של קדימויות זכות קדימה, יש רכב בין 270 מעלות אליך ל-180 מעלות אליך? תן לו זכות קדימה. אין רכב בתחום הנ"ל? כנס למעגל.

סה טו

הוא כבר בתוך הכיכר, אני משתדל לא לדהור לתוך כיכרות או לידן (מה גם שהראות פה לא משהו ברוב המקרים). מהרגע שהוא בכיכר אני יכול לקחת את הסיכון ונסוע (כלומר לנחש שהבן אדם מולי ממשיך ישר) או לחכות. אני, כאמור, מעדיף לחכות. לא היה יותר הגיוני אם אנשים היו מאותתים במצב כזה שמאלה?

אם הוא כבר בכיכר איך אתה יודע אם הוא נכנס בכניסה של 0 מעלות כלפיך או 90 מעלות כלפיך? מה זה בכלל שמאלה יחסית אליו? מהמקום שהוא נמצא? מכניסתו למעגל? איך אתה יודע בכלל מאיפה הוא נכנס למעגל?

ותקרא שוב את מה שכתבתי למעלה, עבור מעגל תנועה עם 4 יציאות המחליף צומת פלוס (+) עליך לתת זכות קדימה לרכבים הנמצאים בין 270 מעלות ל-180 מעלות אליך.

עבור מעגל תנועה עם N כניסות ויציאות עליך לתת זכות קדימה כל עוד נמצא רכב בכניסה הצמודה אליך הנמצאת משמאל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...