Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות, צריך ? ואולי בעצם לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני השבוע ראיתי רכב ל שלא אותת, הספקתי לראות והיה שם תלמיד ומורה, רציתי להעיר אך הוא הספיק לפנות...

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשזו צורת הלימוד אין מה להתפלא שכך נוהגים התלמידים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
היום נסע מלפניי רכב לימוד נהיגה, שלא רק נסע כמו צב וחלילה לא איפשר לאף אחד לעקוף (שמר על השמאל במקום על הימין) - ב10 דקות שיצא לי לנסוע מאחוריו האיתות שמאלה לא הפסיק להבהב. יש לציין שהוא נסע ישר וחלף בנתיים על כמה פניות שמאלה, עמד ברמזור אדום ומה לא. לא מבין איך המורה לא העיר לו :?

עזוב , למה שהמורה יעיר לו ?

מה קרה לך , אחרי החוק החדש + עליות מחירים + יותר זמן בין טסט לטסט כמות השיעורים שתלמיד יעשה תעלה ותעלה אז , למי אכפת שהוא טועה ? המורה רואה כסף:evil::-( :-(

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

רוב מורי הנהיגה מקפידים על האיתות מאוד. גם הרבה נהגים מקפידים על כך, ובסך הכל המצב בראייתי לא כל כך גרוע. דווקא נהגים ששוכחים את האיתות דולק הם אלו שלעתים גורמים להפרעה משמעותית יותר. גם תופעת המאיצים שלא נותנים לעבור נתיב היא נדירה יחסית ולא צריך להפריז בהיקפה.

גם הרבה נהגים טובים יכולים ללמוד להשתמש באיתות בצורה טובה יותר. אני מקפיד תמיד על איתות מוקדם, כ-3-4 שניות לפני המהלך, במידהו יש משתמש אחר בדרך שיפיק תועלת מן האיתות הזה.

גם במידה והמהלך שלי הוא מתבקש (חזרה ימינה מעקיפה, התמזגות בנתיב האצה) או שמשתמשי הדרך לא יפיקו מהאיתות תועלת, אני נותן איתות מוקדם, אם כי קצר יותר. גם אם אני משוכנע שהדרך ריקה לגמרי מסביבי, אני נותן איתות קצרצר ליתר בטחון.

במידה והאיתות שלי עלול ליצור בלבול (למשל, במקרה של שתי יציאות/פניות סמוכות) אני מחזק אותו באיתות ביד. כמו כן, ביצוע המהלך עצמו באופן הדרגתי מאפשר לך לאותת לנהג השני בעזרת מיקומך בכביש, ולעתים מאותתים כמובן גם באורות או בצפירה קצרה לפי הצורך. העיקר - לקבל ולתת מקסימום מידע על המתרחש בהמשך הדרך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעיה היא שזה מורה - איך שהוא ילמד את התלמידים שלו - ככה הם ינהגו.

יכול להיות שאתה לא צובר מספיק קילומטראז' בשביל לדעת כמה נהגים מזן "ראיתי שאותתת, ובגלל זה נתתי גז, למה מה קרה שתכנס לפניי?" באמת יש על הכביש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קבלו עדכון בעניין הכיכרות.

יצא לי לדון עם קרוב משפחה שיש לו רישיון למורה ולטסטר. שאלתי אותו בעניין הכיכרות, איך צריכים לאותת.

הוא ציין שיש הרבה חילוקי דעות ובטסט לא בודקים כל כך איתות כמו שצריך, מספיק שאותת מבחינתם, הם לא בודקים איך וכמה ומדוע. אגב נדמה לי שאמר שיש גם איזה באגים בחוקים שם וכל אחד יכול לפרש בעצמו, (לא זוכר בדיוק את הנוסח שאמר)

להלן סעיפים למעגל תנועה.

- לא ניתן לאותת שמאל במעגל תנועה, הדבר לא קיים שכן אנו לא באמת פונים פעם אחת שמאלה. (הסעיף לא נוגע בכיכר עם 2-3 נתיבים, פירוט בהמשך).

- במעגל תנועה יש רק ישר! אנו פונים ימינה ביציאה או ממשיכים ישר במעגל. אין מעבר נתיבים.

- כאשר רוצים לצאת ביציאה הראשונה בכיכר ניתן לאותת ימינה.

- יציאה שנייה (כלומר ישר מבחינתנו לרוב) מאותתים ימינה אחרי היציאה הראשונה.

- יציאה שלישית ממשיכים ישר ורק כאשר עוברים את היציאה השנייה מאותתים ימינה, אותו הדבר ביציאה רביעית (או פרסה) מאותתים החל מיציאה השלישית.

- במעגל תנועה של כמה נתיבים, הנתיב הימיני משמש ליציאה הקרובה בלבד והשמאלי ישר עד לצורך לפנות לנתיב הימיני כדי לצאת ביציאה הקרובה. (חוזרים לפעולה הראשונה). הבעייתיות האמתית היא כאשר יש 3 נתיבים, בארץ לא ממש מבינים את הסדר (שלא לדבר על 2 נתיבים) אך הדבר גובל באותו העיקרון. כן ניתן לאותת שמאלה במעגלי תנועה של 2-3 נתיבים רק(בכניסה ראשונה למעגל תנועה) אם יוצאים ביציאה השנייה ומעלה (לא הראשונה), כדי להתחבר לנתיב 2-3.

פנוי לשאלות, לא הסברתי את הכול יש עוד כמה לבטים אך קשה להסביר זאת בכתב.

פורסם

נושא האיתות במעגלי תנועה (שו הד'ה "כיכר"?) הוא פשוט מאוד, לפחות מנקודת מבט תעבורתית ולא מהבחינה החוקית היבשה. רוב מעגלי התנועה הם קטנים יחסית ומהווים למעשה צומת לכל דבר ועניין, ולכן יש לאותת בגישה אליהם כפי שמאותתים בצומת. פונה שמאלה/מפריס? אותת שמאלה! פונה ימינה? אותת ימינה!

במעגלי תנועה גדולים ו/או מרובי נתיבים, יש לאותת ימינה לקראת היציאה שבה רוצים לצאת ממעגל התנועה. אין צורך לאותת בכניסה למעגל תנועה מסוג זה.

פורסם

זהו שלפי ההסבר שלו אין דבר כזה לאותת שמאלה.

ותכלס ההסבר שלו שכנע אותי לחלוטין. מבחינתך כאשר את נכנס למעגל תנועה אתה ממשיך ישר עד שצריך לפנות. ומכיוון שאתה נוסע ישר (ומעגל התנועה נוטע שמאלה) אין דבר כזה פנייה שמאלה. (נתיב 1)

פורסם

מבחינה חוקית יבשה אתה צודק, כיון שמעגל תנועה הוא למעשה התמזגות לתוך דרך חד סטרית ויציאה ממנה בהמשך.

אלא, שמבחינה תעבורתית הדבר לא נכון. איתות שמאלה לפני כניסה למעגל תנועה קטן יאפשר לנהג הבא ממול או מימין להבין את כוונותיך ובין השאר להעריך כי אתה עומד לחצות את דרכו במעגל התנועה, לעומת מצב בו תאותת ימינה.

חכמת כביש חשובה יותר מהחוק היבש!

פורסם
נושא האיתות במעגלי תנועה (שו הד'ה "כיכר"?) הוא פשוט מאוד, לפחות מנקודת מבט תעבורתית ולא מהבחינה החוקית היבשה. רוב מעגלי התנועה הם קטנים יחסית ומהווים למעשה צומת לכל דבר ועניין, ולכן יש לאותת בגישה אליהם כפי שמאותתים בצומת. פונה שמאלה/מפריס? אותת שמאלה! פונה ימינה? אותת ימינה!

במעגלי תנועה גדולים ו/או מרובי נתיבים, יש לאותת ימינה לקראת היציאה שבה רוצים לצאת ממעגל התנועה. אין צורך לאותת בכניסה למעגל תנועה מסוג זה.

טעות קשה שמשום מה לא נעלמת מהנהיגה בארץ.

אין ולא קיים איתות שמאלה במעגל תנועה, כשאתה מאותת שמאלה בכניסה למעגל תנועה, הרכבים האחרים שהגיעו כשאתה כבר בכיכר לא יודעים מה זה "שמאלה שלך" ולאן אתה מתכוון לפנות, עדיף שלא תאותת בכלל במקרה כזה, לאותת שמאלה זה הגיון של אגואיסטים, רק אתה תבין לאן אתה מאותת ולאן אתה רוצה להגיע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני תמיד תמיד מאותת,זה אוטומטי כבר ולא נחשב.

לפעמים שאני קולט נהג שמנסה לעבור לנתיב שלי בלי לאותת, אני לא נותן לו להיכנס,שילמד בפעם הבאה לאותת.

אני עוד קורא כביש ומבין מה הוא עומד לעשות, אבל כל שינוי נתיב ללא איתות הוא מסוכן,פעם הבאה הוא ילמד.

ממש מורה ומחנך בישראל, גבר גבר..

בלי להשתחצן אני כולה בן 21 אבל יש לי מחלה של איתותים אפילו פונה בסימטה וחניה ומאותת. זה ספורטיבי לדעתי.

אל תדאג, זה יעבור לך. :wink:

בצורת נהיגה מתורבת, אם מישהו מבקש (מאותת) להשתלב בתנועה, צריך לאפשר לו זאת. שהרי אם הוא מבקש כנראה שיש לו סיבה לכך.

לצורך העניין אם במדרכה עומדים מספר הולכי רגל סמוכים אחד לשני, וניגש אליהם מישהו מבקש סליחה ושהוא צריך לחצות את נתיבם (לגשת לחנות או מה שלא יהיה) האם הם "יידבקו" עוד יותר בכוח אחד לשני או שהם יגידו בבקשה (ואולי גם יתנצלו) ויאפשרו לו לעבור.

כבר מזמן פיתחתי תאוריה כי הישראלי המצוי הופך לבהמה אגואיסטית ברגע שהוא מתיישב מאחורי ההגה וסוגר חלונות הרכב.

כן כן, זה גם קורה ללפלף המצוי כמו גם לערס ארץ ישראלי.

ההבדל הוא שהערס ישמור על זהותו גם בתור בסופר ועל חוף הים ולא רק על הכביש, כזה הוא, מתמיד.

אמרו זאת כבר לפני,

לצערנו, האיתות בארץ ,יותר מסימן שאני מבקש לעבור נתיב, הוא סימן לשאר משתמשי הדרך לסגור פערים..

לכן, חלק מן הנהגים (ומאוד יכול להיות שבחלק מן המקרים אני ביניהם) התאימו את עצמם לסגנון הנהיגה הערבי (בשונה מסגנון נהיגה מערבי) ובמקרים מסויימים לא מאותתים בכדי לא לעורר את דוושת הגז של הסובבים.

לדעתי זה אפילו ידידותי יותר לסביבה!

לשם השוואה, התגוררתי באיטליה למשך שנה.

שם כאשר אותתי בדר"כ נענתי בכך שהנהג השני האט ונתן לי להשתלב בנתיב.

כמובן שזה נכון בתוך העיר ולא על האוטוסטרדה, שם פשוט ממתינים בסבלנות שזה שנוסע 150 קמ"ש בשמאלי יחלוף..

פורסם
טעות קשה שמשום מה לא נעלמת מהנהיגה בארץ.

אין ולא קיים איתות שמאלה במעגל תנועה, כשאתה מאותת שמאלה בכניסה למעגל תנועה, הרכבים האחרים שהגיעו כשאתה כבר בכיכר לא יודעים מה זה "שמאלה שלך" ולאן אתה מתכוון לפנות, עדיף שלא תאותת בכלל במקרה כזה, לאותת שמאלה זה הגיון של אגואיסטים, רק אתה תבין לאן אתה מאותת ולאן אתה רוצה להגיע.

מעניין שה"טעות" הזו לא נעלמה מעיניהם של מדריכי נהיגה מתקדמת שבלי להעליב יודעים כמה דברים שאני ואתה לא יודעים. אבל מה הם יודעים...

איתות במעגלי תנועה

83. במעגלי תנועה "גדולים" - אין צורך לאותת בכניסה + לאותת ימינה לקראת יציאה

84. במעגלי תנועה "קטנים "- לאותת כמו בצומת לפני כניסה (ואין צורך לאותת על יציאה).

בכיכרות קטנים יש לאיתות משמעות יתרה.

זאת משום שרכב הנכנס לכיכר יכול לסמן את כיוון יציאתו המתוכנן מהכיכר. לדוגמא, רכב הבא בכיוון הנגדי לכיוון שלי, ומאותת שמאלה, פירוש הדבר שהוא הולך לחצות לפני ולפנות לכיוון היציאה שעבורי היא ימינה. לכן, קל לי יותר להבין את כוונתו ולהתאים את פעולותי אליו. כנ"ל לגבי אותו רכב המאותת ימינה, וברור לי כי אני יכול לפנות ימינה או להמשיך ישר.

קישור

בכל זאת, בכדי לשרת את המטרה שלמענה נוצר האיתות, תקשורת עם הנהגים האחרים בכדי שיבינו את כוונתינו, בככרות קטנות איתות לכיוון היעד יהיה ברור יותר לנהגים האחרים.

קישור

זאת מבלי להוסיף שזו העצה ההגיונית, הנכונה וגם זו שעובדת בפועל. אבל שוב, מה אני יודע...

פורסם

אני לא מכיר בחוק התייחסות שונה (מבחינת איתות) למעגל תנועה גדול או קטן.

אני גם לא יודע איך להבדיל בין מעגל תנועה קטן לגדול, אשמח להסבר.

בנוסף בלא מעט מעגלי תנועה נהוג היום לשים במרכזם פסלים ו/או עצי זית וכיד הדימיון הטובה, כך שבכל מקרה נהג הבא ממול לא ייראה את האיתות.

פורסם

מה עניין החוק לכאן? השאלה היא לא מה אומר החוק אלא קודם כל כיצד יש לנהוג בצורה חכמה בכביש. ההיגיון האנושי הוא זה שיצר את החוק, ולא החוק את ההיגיון. לכן, היגיון בסיסי מגיע לפני חוק, ויש לנהוג בצורה הגיונית ולא בצורה חוקית גרידא!

אמנם בחלק ממעגלי התנועה הרשויות המקומיות מתקינות כיכר נוי, אבל עדיין בחלק גדול מהמצבים ניתן להבחין באיתות ולהפיק ממנו תועלת וזה עניינו של האיתות - להעביר מידע לנהגים אחרים על ההתמודדות שלנו עם שינויים בדרך כך שיוכלו להתאים את התנהגותם באופן מושכל.

פורסם

אם כבר, יותר חכם לדעתי לאותת ימינה.

אם אתה לדוגמא מאותת שמאלה, ומגיע רכב באחת היציאות, הוא לא יכול לדעת איפה זה שמאלה שלך וזה גם יוצר בעיה אם אתה רוצה לעשות סיבוב פרסה.

אני גם מאותת לפי הצורה השגויה. זאת הצורה שהרוב בארץ מכיר, זה גם מה שלימדו אותי בשיעורי נהיגה (התוודעתי דרך אחד האשכולות בפורום שאני מאותת באופן שגוי). קשה לשנות הרגלים ישנים.. אבל אני שוקל בחיוב לאמץ את הצורה התקנית.

• תוכן חדש...