Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה, היום קרתה לי תקרית ממש מוזרה עם הפיאסטה 97 שלי (שאגב, עברה טסט 15 במספר אתמול בתוך 5 דקות :evil: )

חניתי את הרכב במין שיפוע ואז כשרציתי לצאת רק הורדתי אמברקס והרכב התחיל להתדרדר אחורה, תוך כדי שאני מכניס קלאץ' ומשלב להילוך אחורי (כשהרכב מדרדר אחורה) ואז נשמע חריקה כאילו ניסיתי להכניס לרוורס בלי קלאץ'.

הרכב מעביר הילוכים נהדר בלי קשר לזה, מפריד נמוך והכל.. אז למה זה קרה? אפילו לא הרמתי את הקלאץ', הוא היה לחוץ כל הזמן.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

אני אמנם לא מבין בכלל בתחום הזה אך יש לי תאוריה :roll:

קלאץ' לחוץ בעת דרדור = מנוע מנותק מהגלגלים, משמע המנוע לא מסתובב, מכיוון שהגלגלים מסתובבים כתוצאה מהדרדור כלומר גם הגיר מסתובב.

כשניסית להכניס לרוורס שמעת צליל חריקה, משמע המנוע שלא מסתובב התחכך עם הגלגל שיניים של הגיר שכן מסתובב, ומכאן החריקה.

אולי הקלאץ' לא מפריד כ"כ טוב?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

קלאץ' לחוץ בעת דרדור = מנוע מנותק מהגלגלים, משמע המנוע לא מסתובב, מכיוון שהגלגלים מסתובבים כתוצאה מהדרדור כלומר גם הגיר מסתובב.

כשניסית להכניס לרוורס שמעת צליל חריקה, משמע המנוע שלא מסתובב התחכך עם הגלגל שיניים של הגיר שכן מסתובב, ומכאן החריקה.

אני חושב שהוא מפריד נהדר, הוא מפריד נמוך ולא מחליק בכלל!

פורסם

הילוך אחורי לא מסונכרן כמו הקדמיים ולכן מדי פעם יש חריקות בשילוב שלו. (תריץ חיפוש דובר על זה הרבה)

נ.ב.

(שאגב, עברה טסט 15 במספר אתמול בתוך 5 דקות :evil: )

תמיד סקרן אותי למה בעלים של רכבים ישנים תמיד מציינים כמה מהר הם עברו טסט, כאילו הבוחן מחכה להם מחוץ למכון עם המדבקה ביד ומעביר ואתם עוד לפני שנכנסו למסלול.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הילוך אחורי לא מסונכרן כמו הקדמיים ולכן מדי פעם יש חריקות בשילוב שלו. (תריץ חיפוש דובר על זה הרבה)

נ.ב.

תמיד סקרן אותי למה בעלים של רכבים ישנים תמיד מציינים כמה מהר הם עברו טסט, כאילו הבוחן מחכה להם מחוץ למכון עם המדבקה ביד ומעביר ואתם עוד לפני שנכנסו למסלול.

אני יודע, מדי פעם כשאני בא להעביר הילוך יש חריקה ממש קטנה. העניין פה שזאת הייתה חריקה חזקה, כאילו העברתי בלי קלאץ', ותוך כדי דרדור.

למה? כי זה טסט ראשון שאני עושה עם אוטו שהוא שלי, ולא יודע חח, אני מאמין שמחמירים יותר עם רכבים ישנים. ציפיתי שזה יקח לפחות חצי שעה - 40 דקות, למרות שאני מטפל בפיאסטה (כפרעליה, לא יודע איך זה ברכבים אחרים אבל טפו טפו זה רכב אמין בצורה יוצאת דופן!) פחדתי שיכשילו אותי על משהו, כל דבר. אבל עברתי ממש תוך 5 דקות מהרגע שנכנסתי למסלול.

מה שכן, מה שקצת "עיכב" אותי, זה בבדיקת זיהום אוויר אמרו לי להוריד את הסופית אגזוז :oops: , אני מודה, דבר טיפשי, אבל הרכבתי אותה לפני חצי שנה וכל הזמן הבטחתי שאני אוריד אותה (יפה אולי ביום הראשון) אבל מגוחכת למראה. בכ"מ, הבוחן שם אמרה לי להוריד אותה ואמר לי שאין לו כלים. אתם קולטים?

בסוף הלכתי לאיזה חנות לכלי בית וקניתי מפתח שוודי, הורדתי וחזרתי לזיהום אוויר שלקחה פחות מ3 שניות ויצאתי עם מדבקה ירוקה חדשה :)

פורסם

איך המנוע לא הסתובב? הרכב היה מונע.

פשוט לא לחצת עד הסוף על הקלאץ' ולא שמת לב.

• תוכן חדש...