Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס הנסיעה יוצא לדרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

הבנתי דווקא משהו אחר.

הולכים לעלות את המס' הקיים בכל מקרה. כלומר כול מי שמשלם היום על רכב צמוד/ליסינג יעלו לו את המס כברירת מחדל. תרצה או לא תרצה.

הקופסא השחורה דווקא בא בכדי להוזיל את הגיזרה. כלומר אם הרכב לא נוסע כמות מסויימת או במילים אחרות נוסע פחות ק"מ מרף מסויים, יהיה זכאי הבעלים להחזרי מס. בגלל זה זה נקרא מס "ירוק". בכדי לתת לגיטימצייה לנסוע פחות/להתחיל לחשבן יותר/לזהם פחות.

פורסם

למעשה מס הזה זה עוד סוג של מס הכנסה. כי מתי יש עומס? כאשר כולם נוסעים לעבודה!

מי שגר בפריפריה ועובד במרכז עושה כ50,000קמ בשנה נפגע הכי קשה.

מכיוון שאין אלטרנטיבה בצורת תחבורה ציבורית (כי לא קיים דבר כזה בארץ) אנשים עובדים יפגעו הכי קשה.

יבטיחו שיורידו מיסים בעתיד כאשר זה יכנס לתוקף, אבל לא יורידו כלום. המטרה שאדם עובד ישאר עם יתרה 0 בסוף החודש. כי מי שעסוק בלשרוד ועדיין יש לו מה להפסיד לא ילך להפגנות ולא יעשה מהפכה.

מס הזה שיטה גאונית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחחח אלוהים אלוהים!!! כמה ידפקו אותנו.

הכי עצוב שלא יקרה כלום וזה יעבור בקלילות וזריזות ללא שום מחאה, אני בטוח.

מיום ליום אני מצטער שלא נולדתי במדינה אחרת, כמה עצוב שזה מה שהמדינה שלנו גורמת לנו.

פורסם

לא הבנתי - זה רק לרכבי ליסינג?

אם כן - זה לא יוריד את מכירות הליסינג?

אני מניח שאנשים ירצו לגור קרוב לעבודה - מה שיעלה מחירים של דיור במרכז.

למה לא לבנות פשוט רכבת תחתית טובה ולאפשר לאנשים להגיע בשלום ובקלות לעבודה (זה גם יוריד את מספר תאונות הדרכים, זיהום אויר, עצבים).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

המדינה הזו על כל שקל שאנחנו מרווחים אחרי מס לוקחים עוד 70 אגורות במיסים עקיפים,ועכשיו זה.

100 אחוז מס על הרכב 100% אחוז מס על הדלק ,ועכשיו מס על כל ק"מ.לא יאמן.

אני אומר טיפשים פקידי האוצר למה על ק"מ תקחו מס על זמן אוויר שהאוטו דולק,בכסף שלקחו לנו לא סללו כבישים ולא עשו כלום נכון ,אז דרך של 9 ק"מ לוקחת בבוקר כמעט 40 דקות,אז קחו עבור דקת זמן אוויר באוטו וככה תרוויחו יותר ויש הצדקה לא לשפר תשתיות.

אפשר דפרינציאלי ,יצאתה יותר מאוחר לחסוך פקקים תשלם יותר על הק"מ לא לפי זמן אוויר באוטו...זהו הפעם הגזימו לגמרי .

פורסם

1. מדובר להבנתי על רכבים צמודים, או רכבי ליסינג והצבע הירוק של הענין נובע מהמטרה הכל כך יפה של צימצום השימוש ברכבים הללו לנסיעות מיותרות. ונדמה לי שגם כאן יהיו כאלו שיאנחו אנחת רווחה כי הרי לדעתם העובדה שהדלק החינמי אינה הטבה ממוסה, שולחת את הנהגים הללו ומשפחתם לסיבובים אינסופיים בכבישים, "כי זה לא עולה לנו".

2. כמובן שהאופן המוצע בו ישתלב הסיפור הזה במס מדורג לפי שעות עומס, הופך את הצבע הירוק הזה לאפור שחרחר, כי מי שיאכל אותה הם אלו שגרים בפריפריה או במקומות מרוחקים ומשתמשים ברכב לצרכי נסיעה לעבודה, בשעות העומס כמובן, איך לא.

3. אין ספק שמדובר במס בתחפושת, מס אכזרי למדי שמתעלם כמובן מהעדר אלטרנטיבות לתחבורה סבירה, הוא גם יביא לויתור המוני על רכב צמוד שכזה, מה שיביא בתורו להזדקנות מהירה של צי הרכב בארץ ולירידה בבטיחות הנסיעה בכבישים בעקבות כך. אלא שבזה כבר למדנו להלחם באמצעות מצלמות כידוע.

4. אבל אני רוצה לנחש את סיומו של הסיפור הזה בהגיגון פייסבוקי של אוצרנו, שיכתוב "השתגעתם חברים שלי ? אני אתן יד למין עוול שכזה שמנציח את הפער החברתי והעדר השיוויון בין הפריפריה למרכז שלמען מיגורם עזבתי כורסת מנחה מפנקת ובאתי לעשות מילואים ? לא במשמרת שלי". וככה יהיה לנו גם גיבור חברתי חדש וגם אולי קצת שקט, עד לפעם הבאה, שכמובן תבוא שהרי לנערי האוצר יש חוש ריח נהדר והם הרי כבר קלטו את אוצרנו ויכולותיו.

פורסם

יש עוד מקורות חוץ מוואיינט?

לא חושב שזה יעבור, ומסכים עם מי שאמר ש"יגנז-כי-אנחנו-כל-כך-טובים-ורוצים-להקל-הגזירות-על-העם".

משכנתא זה קל

פורסם

המס הזה גם ככה מנופח (מעבר להיותו אידיוטי) כי הוא צריך להחזיר את העלות של המכשירים האלה, שעם מודול GPS ו-3G הופך לסיפור דיי יקר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אולי אני אופטימי מדי, אבל אני מקווה שהמס הזה יהיה במקום שווי שימוש או משהו כזה.... כך מי שיסע מעט - ישלם מעט. בכל מקרה, עכשיו באמת יש תמריץ לקנות רכבים בדירוג 2-3 ...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך זה עובד? על gps? יש משבשים של זה באיביי. גנבי רכב משתמשים בזה כדי לנטרל את האיתוראן.

או שזה מתחבר למחשב הרכב איכשהו ולוקח משם קריאה של הק"מ?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

1. משמח מאוד לשמוע!

2. לדה-מרקר יש איזה מישנה/אג'נדה פוליטית?

מעולם לא ראיתי כותרת כ"כ טעונה מעיתון שאמור להיות בילתי תלוי.

התגובה ההיסטרית של כ"ץ: הוקפא המכרז שיכול היה להפחית המיסוי על המכוניות

למה היסטרית ולא "נחרצת"?

מי בכלל הבטיח שהמיסוי ירד?

למה לבקר שר שמונע מכרז שיטיל מיסים חדשים על האזרחים?

נראה שגורם פוליטי כתב את התגובה הזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...