Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם האוצר ישים סוף להטבת הדלק החופשי בליסינג?

התוכנית הלאומית לצמצום זיהום האוויר: "להמליץ על כלים לצעדים לצמצום הנסועה ברכבי ליסינג" ■ ההמלצות יוגשו לממשלה עד סוף השנה

26/08/2013, 11:54

170947[6.jpg פקק / צלם: תמר מצפי

משרד האוצר מתכנן לשנות את שווי השימוש על רכב צמוד כך שיכלול גם את מרכיב "הדלק החופשי של העובדים, במטרה להפחית את היקף הנסועה של ציי הרכב". כך עולה מהתוכנית הלאומית למניעה וצמצום של זיהום אוויר בישראל, שהתקבלה אתמול (א') בממשלה.

בתוכנית שהתקבלה נכתב כי "בהתאם להמלצות ארגון ה-OECD מדוח הביצועים הסביבתיים של מדינת ישראל לשנת 2011 ובהמשך להחלטת הממשלה (משנת 2010) יש להטיל על שר האוצר בהתייעצות עם השר להגנת הסביבה ועם שר התחבורה לבחון ולהמליץ על כלים לצעדים לצמצום הנסועה ברכבי ליסינג. המלצות כאמור יוצגו לממשלה עד 31 בדצמבר 2013".

בהמשך נכתב כי הדבר יתבצע באמצעות "שינוי מכשירי המיסוי בשוק הליסינג להפחתת זיהום אוויר מנסועה".

יצוין כי אגף התקציבים באוצר מנסה להעביר מזה זמן החלטה להכניס לשווי השימוש את מרכיב הדלק היחסי והמלצה בנושא אף נכללה בדוח של חברת הייעוץ "שלדור" שהוגש לאגף התקציבים בשנה שעברה. אולם כל ההצעות בנושא נגנזו עד כה בשל הלחץ הציבורי.

שווי השימוש על רכב צמוד, שכלול בהכנסות ממס הכנסה, מכניס כיום לאוצר כ-5 מיליארד שקל בשנה.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000875114#fromelement=hp_firstarticle

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את הליסינג מהעבודה של אבי הגבילו למס' ליטרים מסויים לשנה.

בנוסף על ההגבלות האלה יוסיפו מס על שווי השימוש?

אולי בסוף יצליחו להפוך את הליסינג לפחות משתלם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל העלות הסופית למשתמש גם כך כבר Break Even מול רכב פרטי, כולל מרכיב הדלק.

למסות עוד את הנסועה זה כבר פשוט מקומם.

אם הייתי יכול להחזיר את רכב הליסינג ולקבל למשכורת את עלות הליסינג + דלק של המעביד הייתי מחזיר אותו כבר אתמול. :evil:

פורסם

אם ימסו את הדלק, אז למעשה מי שייפגע יותר זה מי שגר בפריפריה ועובד במרכז הארץ.

ככה שזה תכנית בעייתית להגביל את הדלק.

אם כל עובד יקבל מכסת דלק בהתאם למרחק שלו מהבית לעבודה זה כבר יהיה יותר טוב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הגיע הזמן שעובדים יקבלו רכב רק על בסיס אופי התפקיד ולא בתור הטבת שכר.

גם בעת איזון בין העלות של הרכב כליסינג ובין זאת של תוספת הוצאות/אחזקת רכב קיים יתרון לעובד בשימוש בליסינג שנובע מהעובדה שהוא משתמש ברכב חדש ללא תשלום כל מקדמה (דבר שלא בטוח שהיה מתאפשר לו היה חייב לקנת הרכב בעצמו). הבעיה שההטבה הזאת ועוד כמה הטבות משולמות בסופו של סבר על ידי המעביד בצורה ישירה ו/או עקיפה.

אנשי מכירות ועובדים המתניידים הרבה אכן הגיוני שהמעביד יתן להם רכב ובמקרה כזה אין סיבה שהעובדים ישלמו מס על השימוש העסקי ברכב (אפשר לגבות רק על אחוז מסויים שיחשב כפרטי) - עובדים שרכב הליסינג משמש אותם רק באופן פרטי שיקבלו סעיף "אחזקאת רכב" ושישלמו מיסים ....

פורסם

ישנה בעייתיות לא קטנה במצב הנוכחי:

אחרי התשלום הראשוני, קילומטר הנסיעה השולי (הנוסף) עולה אפס, זו אנומליה שככלכלן קשה לקבל אותה כי השיטה הנוכחית מעודדת (ולו מבחינה פסיכולוגית - כדי לכסות את שווי השימוש) את נהגי הליסינג שלא לדומם את מנוע הרכב.

לדעתי נכון להוריד במשהו את המס החודשי הקבוע ולהמיר אותו בתשלום משתנה שגובהו תלוי בשימוש שנעשה ברכב.

בשיטה כזו היה יוצא שמשתמשים קלים היו חוסכים בהוצאות המיסוי וכנגדם המשתמשים הכבדים ישלמו יותר.

הוגן יותר ומכניס אלמנט של הוצאה על נסועה עודפת - דבר חיובי לדעתי.

פורסם

זה היה צפוי, הם החלו להעלות את הנושא בתור בלון ניסוי מזמן.

מצחיק אותי שהטענה המרכזית שלהם היא שנהג ליסינג עושה הרבה יותר קילומטראז' מנהג פרטי, ולכן יש למסות את הנסועה - הם מתעלמים לחלוטין מכך שהליסינג משתלם רק לנהגים בעלי נסועה גבוהה.

כרגיל - המתגורים בפריפריה נפגעים - עכשיו יה יקר הרבה יותר לגור רחוק ממקום העבודה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

גם בעת איזון בין העלות של הרכב כליסינג ובין זאת של תוספת הוצאות/אחזקת רכב קיים יתרון לעובד בשימוש בליסינג שנובע מהעובדה שהוא משתמש ברכב חדש ללא תשלום כל מקדמה (דבר שלא בטוח שהיה מתאפשר לו היה חייב לקנת הרכב בעצמו). הבעיה שההטבה הזאת ועוד כמה הטבות משולמות בסופו של סבר על ידי המעביד בצורה ישירה ו/או עקיפה.

אנשי מכירות ועובדים המתניידים הרבה אכן הגיוני שהמעביד יתן להם רכב ובמקרה כזה אין סיבה שהעובדים ישלמו מס על השימוש העסקי ברכב (אפשר לגבות רק על אחוז מסויים שיחשב כפרטי) - עובדים שרכב הליסינג משמש אותם רק באופן פרטי שיקבלו סעיף "אחזקאת רכב" ושישלמו מיסים ....

מסכים לחלוטין.מי שמשלם וממן את הליסינג זה הלקוח הפרטי,בדלק בביטוח,ועוד ועוד,תסתכלו מסביבכם בנסיעה הבאה,כל אחד יושב לבד ברכב,מייצר עומס מיותר על הכבישים,ועוד לא דיברתי על סגנון הנהיגה של רוב(לא כולם )נהגי הליסינג.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

במידה ויחליפו את מרבית המרכיב הקבוע במרכיב משתנה לפי נסועה, זה נשמע לי סביר לחלוטין. אבל זה לא משתלם לאוצר, כי הוא לא יקבל תוספת הכנסה בכלל.

אתה מתעלם מהעובדה שללא הליסינג סביר להניח שלא היו קונים רכב חדש, אלא רכב ישן בן שנתיים שלוש. החישוב לא כל כך פשוט.

הייתי מת להחזיר את הרכב ולקנות סופר מיני ידני בן שנתיים במקום.

פורסם

בשיטה כזו היה יוצא שמשתמשים קלים היו חוסכים בהוצאות המיסוי וכנגדם המשתמשים הכבדים ישלמו יותר.

הוגן יותר ומכניס אלמנט של הוצאה על נסועה עודפת - דבר חיובי לדעתי.

מסכים איתך, אך לצערי במדינת ישראל בד"כ רק מעלים ולא מורידים ואם אפשר להעלות לכולם את המס

אז למה לא?! :roll:

פורסם

האמת שזה אחד המיסים היותר צודקים.

כיום אני משלם על הדלק מהברוטו שלי, אני מניח שלא כולם יכולים לעשות זאת.

אותם אנשים צריכים לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות.. ורק אז יש להם הזכות לשלם מחיר מופקע על ליטר בנזין (שאגב, אני דרך הסכם הליסינג מקבל אותו מהנחה גדולה יותר).

פורסם

נערי האוצר יורים לעצמם ברגל, אבל אולי הם מבינים טוב יותר מאיתנו, הדרך הכי מהירה לצמצם צריכה היא פגיעה בכיס, זה קרה בארהב שם פישלו עם מיסוי על הסיגריות וקיבלו בתמורה ירידה בהכנסות מיסים (הכוונות היו טובות אבל יש סף מחיר שאדם מוכן לשלם), נניח לצורך הענין כ20 אחוז ממחזיקי הליסינג יחליטו שלא שווה להם ויקנו רכב משומש בן שנתיים, מה קורה עם המיסוי על רכבים חדשים ? גם הוא יעלה בכדי להדביק את הפער ? אני בספק, הוא כבר גם כך ברף העליון של המיסוי ואין כבר ממש לאן לעלות משם, סינגפור אנחנו מאחוריך :roll:

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

האם מישהו חשב על כך שבבית שבו קיימים 2 רכבים (אחד פרטי והשני ליסינג) עיקר הנסיעות מתבצעות ברכב הליסינג?

זאת אומרת שאני לא רואה פה שום חסכון מסוים אם גם ככה מי שיצטרך לעשות נסיעות יעשה אותן על חשבונו בכל מקרה

פורסם
נניח לצורך הענין כ20 אחוז ממחזיקי הליסינג יחליטו שלא שווה להם ויקנו רכב משומש בן שנתיים, מה קורה עם המיסוי על רכבים חדשים ?

למה זה מטריד אותך? ולמה אדם חייב לנסוע ברכב חדש או משומש בן שנתיים?

הרכב שלי שבסמלון נרכש חדש לפני 7 (במילים שבע) שנים והוא עדיין בבעלותי, יש לי הרהורי החלפה אבל גם אין לי בעיה שיישאר אצלי לעוד תקופה משמעותית - והסיבה לכך היא ממש לא חוסר יכולת לרכוש רכב חדש - אלא שההחלפה פשוט מיותרת.

פורסם

המיסוי החדש כביכול נועד לסגור בור, יכול להיות שהוא ישיג אפקט הפוך, וחכמינו חזל שאלו כבר "מה הואילו חכמינו בתקנתם?"

ואז אל תתפלא אם יצוץ מס דרקוני חדש בצורה אחרת, כך או כך הכסף הזה יסחט מן האזרח, אבל יש רף מסוים שאותו כבר אנשים לא יהיו מוכנים לשלם, מה הרף הזה ? אף אחד לא באמת יודע אבל לדעתי אנחנו כבר לא רחוקים משם.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...