Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט נמאס איך ש"רוכבים" על האנשים במדינה הזו.

היה לי בעבר ליסינג שהחזרתי ועכשיו אני עם רכב פרטי משומש שקניתי.

אני עכשיו חושב על לעבור עבודה, ומה לעשות שבירושלים קשה מאוד למצוא משהו.

אז אני הולך לחברות באיזור המרכז, ואז מה?

אני אשלם הון על דלק וטיפולים לרכב פרטי וכשארצה למכור יכסחו לי את הצורה בגלל ק"מ?

או שאני אקח ליסינג ואשלם מיסים עד לשד עצמותי (שגם ככה בגלל ליסינג יש פחות דמי הבראה ופחות פנסיה)?

או שפשוט אסע בתחבורה ציבורית (שלא קיימת במדינת ישראל) ואאחר לעבודה ואח"כ לילדים ולאישה בבית?

סליחה על העצבים אבל כולם חושבים שליסינג זה מתנה, ועובדי ההיטק סוחטים את המדינה.

יש לכם מושג כמה עולה ליסינג?

זה כמות כסף עצומה שעובד משלם כל שנה על הרכב הזה, ובשביל מה?

בשביל להגיע לעבודה בעיר אחרת?

תודה רבה באמת.

תמיד רציתי "לשרוף" שעתיים עד שלוש ביום על נסיעות עם כמויות עצומות של נהגים פסיכופתים שכולנו סובלים מהם כל יום.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם מישהו חשב על כך שבבית שבו קיימים 2 רכבים (אחד פרטי והשני ליסינג) עיקר הנסיעות מתבצעות ברכב הליסינג?

זאת אומרת שאני לא רואה פה שום חסכון מסוים אם גם ככה מי שיצטרך לעשות נסיעות יעשה אותן על חשבונו בכל מקרה

כמות הנסיעות שאנשים מבצעים סתם כי יש להם דלק חינם מהעבודה היא עצומה.

אני יכול להעיד על בן משפחה שלי שעבד בעבודה מסויימת ולפתע קיבל רכב צמוד מהעבודה.

פתאום כל שבוע המשפחה היתה נוסעת לטיולים לצפון, לדרום ולאיפה לא.

לאחר תקופה מסויימת הוא פוטר ומצא עבודה חדשה ללא רכב צמוד.

תנחש מה קרה? אין טיולים וחושבים על כל נסיעה כי הכסף יוצא לך מהכיס.

בשבוע שעבר הוא שוב קיבל רכב מהעבודה. בוא נחשוב מה יקרה עכשיו. :roll:

כמות הנסועה שלא לצורך היא עצומה ואת זה המדינה מנסה להפסיק.

פורסם

בוודאי שהליסינג מלא בנהגים שעושים נסועה גבוהה, מי שלא עושה נסועה גבוהה זה לא משתלם לו ליסינג.

עבור רכב קבוצה 2 משלמים 4000 שקל מהברוטו, ואפשר להוסיף לזה עוד משהו כמו 600-700 שקל בהפסדים נלווים (קרן פנסיה, קרן פיצויים, קרן השתלמות וכו') מהנטו.

מי שלא עושה קילומטראז' גבוה, זה פשוט לא כלכלי לקחת ליסינג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לי לוקחים 4 מהברוטו על הולוסטר הידנית שלי.

השווי מס נדמה לי באיזור ה-3200, אני אבדוק רגע בתלוש ואעדכן

עדכון: 2920 שקל זה השווי שימוש בתלוש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
המיסוי החדש כביכול נועד לסגור בור, יכול להיות שהוא ישיג אפקט הפוך, וחכמינו חזל שאלו כבר "מה הואילו חכמינו בתקנתם?"

ואז אל תתפלא אם יצוץ מס דרקוני חדש בצורה אחרת, כך או כך הכסף הזה יסחט מן האזרח, אבל יש רף מסוים שאותו כבר אנשים לא יהיו מוכנים לשלם, מה הרף הזה ? אף אחד לא באמת יודע אבל לדעתי אנחנו כבר לא רחוקים משם.

מסכים לגמרי.

המס על רכבי יוקרה כבר הצליח לעצבן אותי בצורה כזו שהחלטתי לדחות את החלפת הרכב בין היתר מהסיבה הזו, למרות שלכאורה מדובר בקבוצת קונים שאינם רגישים למחיר.

אז מה הפסיד אוצר המדינה - לפחות 160 א' ₪ כמיסים ישירים על הרכישה, אגרת רישוי רכב קבוצה 7 שהצטמקה ל- 2,333 ₪ לשנה (כי הרכב בן 7) במקום התעריף המלא, הפסקתי לשלם לאיתורן (כי הביטוח הסכים לוותר) וגם פרמיית הביטוח של הרכב התכווצה בצורה יפה (ואלה פוגעים בעקיפין בהכנסות האוצר).

שימשיכו בדרך הזו - הצלחה בגביית המס מובטחת... :evil:

פורסם

תמיד אמרתי לבוסים שלי בעבודה שהאקסל סופג הכל (בדוחות P&L בעבודה) אח"כ נערי האוצר מתפלאים איך יש פער עצום בין התחזיות הכנסות ממיסים לבין מה שקורה בפועל, אבל כבר אמרתי שהאקסל סופג הכל ? :roll:

להבדיל אלף הבדלות, אני מעשן קופסאת סיגריות ביום, כשהתחלתי לעשן קופסא עלתה כ19 שח (מרלבורו), לאחר 5 שנים חפיסה עולה בין 32-30 עברתי לדראם, ואני בטוח שיש לא מעט שעשו את המעבר כמוני, ככה זה כשאתה משלם 200 שח בחודש לעומת 1K :roll:

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

למסות נסועה ברכב ליסינג בעייתי מאד כי זה מעודד את הציבור לגור קרוב לעבודה ומייבש את הפריפריה.

לו היתה תחבורה ציבורית טובה לכל מקום - ניחא. אבל כידוע המצב של התחבורה הציבורית בכי רע.

לא שזה משנה לי משהו - נגמלתי מהליסינג לפני שש שנים, ואני מברך על כך בכל יום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הם סגורים על עצמם יופי, חבל שאין לוביסטים שדואגים לנו אזרח הקטן, ומה קשורים לוביסטים אתה שואל ?

בעקבות הפרסום הופעל על משרד האוצר מכבש של לחצים מתוך הממשלה, בהובלת שר התחבורה, ועל ידי קבוצות לחץ של חברות הליסינג וארגוני עובדים כדי לנטרל את המהלך

הפעם לשם שינוי הלוביסטים עשו מהלך שהגן עליהם וגם עלינו, אני לא רואה בזה בעיה אם אדם מקבל רכב ליסינג והוא פותח לו את השושנה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
הם סגורים על עצמם יופי, חבל שאין לוביסטים שדואגים לנו אזרח הקטן, ומה קשורים לוביסטים אתה שואל ?

הפעם לשם שינוי הלוביסטים עשו מהלך שהגן עליהם וגם עלינו, אני לא רואה בזה בעיה אם אדם מקבל רכב ליסינג והוא פותח לו את השושנה

בדיוק. אני לא אוהב נהגי ליסינג, אבל הם משלמים לא מעט ממילא על הרכב שלהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הזוי מה שקורה במדינה שלנו, קודם רוצים מס על הדלק, אחר כך רוצים קופסאות שחורות.

אני שמח לשמוע שיש מישהו שדואג לנו ומצליח לבטל החלטות כאלו תוך יום-יומיים, לוביסטים או לא לוביסטים.

פורסם

זה לא עניין של לוביסטים.

זה עניין של שר שלא ממש קולט מה קורה במשרד שלו (כי למען האמת, קורה שם המון), אז ברגע שהוא רואה את זה מול העיניים סביר להניח שהתגובה שלו הייתה כמו שלנו, כלומר תגובה של "מה זה החרא הזה?".

אני אתן לו ליהנות מחמת הספק ואאמין בינתיים שזה באמת מה שקרה ולא שהוא ביטל את זה רק כי הוא ראה שזה לא יהיה פופולרי.

פורסם

ומה קורה שרכב צמוד נכפה על העובד ?

אתן דוגמא.

אני עובד במחלקת IT באחד ממשרדי הממשלה. לצערי, נכפה עליי לקחת רכב ליסינג כי זה דרישות המשרד (מידי פעם אני יוצא לאתרים חיצוניים של אותו משרד לצורך פרוייקטים וכול'). לצערי, אני משלם על הרכב עלויות אחזקה וגם את שווי המס (הגיוני שהרכב יוגדר עכשיו כרכב הטבה ולא רכב תפקיד), אך עדיין מוגבל בליטרים ובק"מ. נכון להיום אני מת להחזיר את הרכב (מעדיף לנהוג במיאטה שלי), אך אני לא יכול כי לא מאשרים לי.

עכשיו, נניח וההטבה הזו תתייקר עוד בכל מיני צורות. המשכורת שלי נשארת אותה משכורת (ובטוח שהיא לא תשתנה בשנה הראשונה שלי במשרד) והנטו שלי יקטן. דבר שהוא לא הוגן כלפיי וזה יגרום לי לגשת למעביד שלי במשרד הרווחה "ולהתעמת" איתו על הנושא, דבר שיכול לגרום לי לעזוב את העבודה.

אני נמצא כאן במלכוד. מה עושים ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...