Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי hifly

YBlue
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה, לכל העצלנים שלא טורחים לחפש בגוגל, או אפילו בפורום..

למיטב ידיעתי אין שום מניעה ממכירת צמיגים עם תאריכי ייצור שונים.

כמו כן, אין הנחיה של משרד התחבורה להרכבת מציגים זהים על שני הסרנים אלא רק על אותו הסרן.

לכך ניתן למצוא המון סימוכין ברשת.

לעומת זאת, לדבריך לא מצאתי כל ביסוס ברשת.

אם תמצא נשמח לראות גם כן.

זאת ועוד, ניתן להרכיב זוג צמיגים, שאינם מאותו הדגם או יצרן, על אותו הסרן, כל זמן שהם בעלי אותם הנתונים (קוד מהירות/עומס ומידות).

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/TyreHandling.pdf

ניתן להתקין צמיג בגיל של עד 6 שנים: (סעיף 4 על פי הנחיות משרד התחבורה) http://he.mot.gov.il/index.php?optio...f-c&Itemid=164

מקור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=456749&highlight=%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D&page=2

אבל הרבה יותר קל לזרוק כל מיני טענות חסרות ביסוס בפורום, ואח"כ עוד לרשום "אתה טועה ומטעה"...:roll:

פורסם

אין להתקין על אותו ציר שני צמיגים מסוג שונה - רדיאלי ורגיל למשל. בוודאי לא בגודל שונה, אפילו אם מדובר ב-5 מ"מ של רוחב "בלבד".

לא מומלץ להתקין צמיגים במידות וסוג זהה של יצרנים שונים, בגלל הבדלים בדפוס הסוליה.

מלבד העובדה שאין מדובר בתקנה אלא מידע לציבור בלבד, אפילו הטקט המצוטט ממליץ (בלבד) להתקין צמיגים זהים.

בקיצור - או שתחזור עם תקנה המחייבת צמיגים זהים, או שתחזור בך מדבריך.

(למען הסר ספק - אני תמיד אתקין צמיגים זהים. אבל החוק איננו מחייב זאת, למרבה הצער).

:turn-l:
פורסם
לינק לאיגוד מכוני הרישוי:

http://www.m-rishuy.org/Index.asp?CategoryID=102&ArticleID=190

שורה שמינית מהסוף: חובה: שני צמיגים זהים במידה, מאותו יצרן ודגם על אותו סרן. מומלץ שכל הארבעה יהיו זהים.

נו באמת, מאמר שרשם רועי צוקרמן?

החוק מצוי בחוברת שהוציא משרד התחבורה [הקישורים נמצאים בתגובה הקודמת שלי].

מעבר לזה, לא יותר מהמלצה.

אגב, אני בהחלט תומך בגישה של צמיגים זהים על אותו הסרן אך המחוקק לא מחייב זאת.

פורסם

קצת סדר בבלאגן:

קודם כל מבחינה בטיחותית חובה שיהיו צמיגים זהים מבחינת: יצרן, דגם, מידה, ומצב הצמיג.

על אותו סרן. (קדמי או אחורי)

מבחינת איכות הצמיג. מה זה בדיוק אומר?

יש כמה פרמטרים שלפיהם ניתן לקבוע את איכות הצמיג.

אחיזת כביש (יבש ורטוב), רעש בעת נסיעה, בלאי, חוזק הדופן משקל ועוד.

אני אומנם לא מהנדס צמיגים אבל אחרי 5 שנים שעבדתי אצל בעל מקצוע מאוד מכובד עם המון ניסיון וסבלנות.

גיבשתי לעצמי תאוריה פרקטית ואני ישתדל להסביר את זה במילים מאוד פשוטות על מנת שכל אחד יוכל להבין.

רק דבר אחד שמאוד חשוב לזכור!

המידע שאני רושם הוא אך ורק מנסיון וידע שרכשתי מבעלי מקצוע מאוד מכובדים עם קהל לקוחות גדול.

בתחתית של הצמיגים ממוקמים הסיניים שמתחלקים ל 2 קטגוריות:

1). המיץ של הזבל - אלה הצמיגים שבקושי עברו את הבדיקות של מכון התקנים

חברות כמו איירון-מן היי-פליי וכ''ד.

לא צמיג שמומלץ להישאר איתו מעל לשנה.

2). סביר - צמיגים מחברה כמו קנדה, מקסיס ועוד.

צמיגים מאיכות סבירה לא שקטים לא אוחזים טוב בגשם אבל עם קצת כוח עליון

אפשר לשרוד איתם לפחות שנתיים.

חברות קוראניות וחברות בת של מותגים:

צמיגים מאיכות סבירה+ אפשר להגיד ציון של 70% בערך

קצת יותר יקרים מהסיניים אבל הרבה יותר בטיחותיים!

עם אחיזה סבירה בכביש רטוב, ואני אפילו יעיז ויאמר שיש סיכוי טוב

שתצליחו לבלום בעצירת חירום בזמן ובמרחק הרצוי.

קיימות הרבה חברות ואני לא מכיר את כולן לכן אני ימליץ על חברות שאני כן מכיר:

קומהו, בארום, ואני אפילו יעיז ויכניס לרשימה את גוד-ייאיר

(וזה רק בגלל שהיבואן מביא את הדגמים הכי זולים ופשוטים ולא בגלל שזאת לא חברה טובה)

מותגים: חברות שמייצרות צמיגים באיכות פרימיום (גבוהה)

דאנלופ - אחת החברות האהובות עלי מכמה סיבות פשוטות.

מחיר סביר, שקט מאוד יחסית, אחיזה טובה ומחזיקים לאורך זמן.

למי שמידת הצמיגים הרכב שלו היא 205\55\16 אני ממליץ.

פירלי - חברה טובה מאוד, רק צריך להיזהר כי יש ייבוא לארץ מ 2 מפעלים: האחד מסין והשני מאירופה.

ההבדל בניהם זה 50 ש''ח והבנתי שהסיניים אמורים להיות זהים לארופאים

אבל חוץ מתרוצים מהסוכן לא קיבלתי הסבר משכנע.

יוקוהומה - לא ממש מכיר אבל מבעלי עסקים ולקוחות יש פידבקים טובים.

מקביל לדאונלופ פחות או יותר.

מישלין - אחת החברות המובילות בתחום הצמיגים, כל המוצרים שלהם ברמה גבוהה גם הדגמים הפשוטים ביותר.

צמיג איכותי קל מאוד עם אחיזה מצויינת בכל מצב כמעט.

אבל הבעיה שהוא דק מאוד יחסית לצמיגים אחרים ולכן קיים סיכוי יותר גבוהה לתקר (פאנצ'ר)

הבעיה שבגלל שהוא מאוד דק צריך בעל מקצוע עם ניסיון שידע לתקן בלי לגרום נזק משני לצמיג.

בנוסף זאת החברה עם המחירים הכי גבוההים יחסית ברוב המקרים אם לא בכולם.

טויו - חברה יפנית עם צמיגים מאוד איכותיים רק שהם יותר הלכו לכיוון של אחיזה ופחות על בלאי נמוך.

לכן מומלץ בעיקר למי שלא נוסע הרבה ק''מ.

קונטיננטל - החברה הכי אהובה עלי באופן אישי ואני יסביר בדיוק למה:

צמיג שקט, אחיזה גבוהה, בלאי נמוך, דפנות חזקות יחסית, עמיד מאוד בשמש הישראלית,

והסיבה שהכי אהבתי אותו בגלל שהוא מיוצר בצורה יותר חזקה מהמישלין מבלי לאבד את התכונות האחרות

ולכן בתור בעל מקצוע (לשעבר) אני זוכר שיחסית היה קל מאוד לתקן כמעט כל תקר אפילו קרוב לדפנות.

לפי דעתי בתור בעל מקצוע ולקוח זאת החברה הכי טובה לצמיגים שמשווקים בארץ.

יש עוד הרבה חברות שלא הזכרתי אבל אתם יכולים לשאול ואני ישתדל לענות.

חשוב מאוד לזכור צמיג זה לא רק גומי שנישחק עם הזמן.

יש הרבה הבדלים שמשפיעם על איכות הנסיעה: עיוות של הצמיג (שמיניות או גלים לאורך או לרוחב),

רעש, גמישות, אחיזה בתאוצה בלימה ופניה. וגם בלאי ועמידות בפני תנאי הדרך והפתעות.

קחו בחשבון שפאנצ'ר פשוט בצמיג סיני יכול לגרום בקלות לנזק בלתי הפיך ובכך הסתיימה הקריירה של הצמיג.

בנוסף צמיגים סיניים נוטים לאבד את התכונות העיקריות שלהם יחסית מהר יותר מצמיגים איכותיים ולכן לא משתלמים.

הם גם נוטים לפעמים לגרום למשיכה של הרכב לצד (ימין או שמאל), אם מדובר בצמיגים קדמיים.

בנוסף תחשבו על העובדה שחס וחלילה תצטרכו לבצע עצירת חרום מכל סיבה שהיא צמיגים סיניים תמיד יהיו מקור לאכזבה.

בעוד שצמיגים מאיכות טובה ייתנו לכם מרחק בלימה קצר יותר משמעותית! וגם נסיעה חלקה שקטה ונעימה הרבה יותר.

ושלא נדבר על אורך חיים כמעט כפול.

יש עוד הרבה מידע שבטח לא רשמתי ואני ישמח לענות על שאלות נוספות.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לא הייתי ממהר להספיד את החברות הקוראניות.

קומהו מגיע OEM גם עם ג'יפים אמריקאיים (גרנד צ'ירוקי החדש), קומהו גם מייצרים את הגומי לצמיגים בעצמם.

הנקוק עובדת גם עם יצרנים אירופאיים כמו פולקסוואגן, פורד ואופל, ככה שאם קנית רכב חדש מהחברות האלה, יכול להיות שתקבל הנקוק (חבר שאני מכיר קיבל ג'טה חדשה עם צמיגי הנקוק וונטוס פריים).

מקסיס, קנדה ופדארל אלה חברות טוויאניות ולא סיניות, על קנדה ופדארל לא שמעתי ביקורות (חוץ מכמה דגמים ספורטיביים של פדארל שקיבלו ביקורות טובות), דוקא על מקסיס אני שומע שהוא אמנם לא הצמיג הכי טוב באחיזה, אבל הוא מחזיק מעמד לא רע וגם צמיגי השטח שלו זוכים לביקורות טובות.

מי שרוצה להחכים עוד קצת על חברות צמיגים מוזמן לקרוא כאן

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tire_companies

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...