Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני באמת לא מבין למה אנשים ממליצים על הרכב המעפן הזה ועוד טוענים שהוא אמין , יש לרכב כל כך

הרבה תקלות ומחלות ידועות שזה שלא פלא שכל חיפוש על תקלה באינטרנט רואים שזה קורה בכמויות בפונטו ספייס .

כמה מהמחלות הידועות והשכיחות הם :

מגבים רוקדים

משאבת דלק עם חיים קצרים

מחשב הגה כוח שאוהב להתפגר

תקלה בכניסה לפעולה של המאוור במהירות 2

צינור נשם שאוהב להתבלות מהר

כבלי הצתה דפוקים .

כויל שאוהב להתאבד

שימוש בנוזל יעודי פארפלו כי אם לא הרכב יעשה צרות (לדברי מומחי פיאט)

בקיצור רכב לא מומלץ בכלל !

אני לא ממליץ כלל על הרכב בטח ובטח שלא לסטודנטים שאין להם יותר מדי כסף זמין לתקלות .

ספר לנו כמה פונטו החזקת בעבר.

על פניו נראה שאתה מסכם דברים ששמעת פה ושם.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
אני לא אוהב את הגישה של "היו תקלות אבל הם באשמתי וזה בסדר" . אם ראש מנוע הלך- זאת אשמה של הבעלים, אם יש התחממויות - זאת אשמה של הבעלים... לא אומר שצריך להזניח את הרכב, אבל מיותר מידי בעלי פיאט אני מרגיש שהם צריכים להיות עם היד על הדופק בכול הנוגע לרכב הזה.

וכן, לפיאט אין שוק, אבל כשהיא עולה שקל וחצי, חסכונית בדלק, ונותנת שנתון גבוה- אז גם עליה מסתכלים.

נכון לחלוטין, לפיאט באופן כללי אין שוק וגם אם יש למספר דגמים, הרי שהוא נוצר בשל מחירים מצחיקים ולא בגלל איכויות נחזות של האוטו. נדמה לי שאין ספק גם לאלו שאוהבים את המותג, ואני ביניהם, שהתדמית שלו מצויה רחוק רחוק מתחת לאדמה, בלי קשר לשאלה אם יש לה הצדקה או שלא. אבל הענין הזה של "אשמת הבעלים" אינו רק נחלתם של הפיאטים, כל מי שמתעלם מאחזקה נאותה או מסימנים מקדימים לבעיה, אשם בהתרחשותה, בלי קשר לסמל שעל הגריל.

פורסם
תודה על סיכום,סך הכול באמת הרכב שלך מאפיין את הספייס,עלות אחזקה זולה,אמינות די טובה.

בקשר לבחור שמעלי,איני זוכר פעם אחת שמבעלי כזה רכב,שאמרו את מה שאתה אומר,ועוד היה פה בחור שעשה איזה 300K עליה והיה מרוצה,לכול רכב יש מחלות.

דווקא לי אישית היו כמעט חצי מהתקלות שהוא ציין, את השאר תיקנו הבעלים הקודמים, חלק מהדברים תיקנו הבעלים הקודמים וגם אני, כול זה במורשה מתמחה ולא חאפר.

זה שאנשים לא אומרים זה לא אומר שזה לא קיים, זה כמו אלו שיש להם TSI+DSG, מהללים את השילוב בכול פינה, אבל תכלס כולם יודעים שיש שם צרות צרורות.

סיכום מעניין.

אבל אישיתי לא מתקרב לרכב הזה גם עם מקל, היה להמון אנשים קרובים אלי, כולל גיסי, עשה לנו צרות צרורות והוציא לכולם כול חשק לרכב, ומכיון שאני מכיר את ה״חפירות״ בנושא מצד בעלים של ספייס, אז לא שלי ולא של גיסי לא היו מטופלות בתחזוקת שבר, ולא במוסכים חאפרים.

האמור לעיל לא גורע מאיכויותיו, מעלותיו ויתרונותיו של הרכב והמותג, נאמר על פי ניסיוני האישי ועל פי גיסי שהיה גר דירה מתחתיי, ושנינו סבלנו מהרכב, למרות שתחזקנו, טיפלנו והשקענו זמן וכסף על הרכב.

פורסם
ספר לנו כמה פונטו החזקת בעבר.

על פניו נראה שאתה מסכם דברים ששמעת פה ושם.

אני וחברה שלי מחזיקים שני מכוניות סיריון וספייס כבר כמעט שנתיים .

הספייס אסון טבע וכל התקלות שרשמתי קרו אצלנו ברכב

לרכב שנקנה מיד 00 עם 120000 קמ לפני שנתיים והיום הוא עם

160000, אם אתה כל כך אוהב את הרכב אני משחרר לך אותו ב10000

עכשיו ! הדגם elx 80 כס

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
אני באמת לא מבין למה אנשים ממליצים על הרכב המעפן הזה ועוד טוענים שהוא אמין , יש לרכב כל כך

הרבה תקלות ומחלות ידועות שזה שלא פלא שכל חיפוש על תקלה באינטרנט רואים שזה קורה בכמויות בפונטו ספייס .

כמה מהמחלות הידועות והשכיחות הם :

מגבים רוקדים

משאבת דלק עם חיים קצרים

מחשב הגה כוח שאוהב להתפגר

תקלה בכניסה לפעולה של המאוור במהירות 2

כבלי הצתה דפוקים .

כויל שאוהב להתאבד

שימוש בנוזל יעודי פארפלו כי אם לא הרכב עושה צרות (לדברי מומחי פיאט למיניהם)

בקיצור רכב לא מומלץ בכלל !

אני לא ממליץ כלל על הרכב .

לא נתקלתי באף אחת מהתקלות הללו, לאורך כ-70 אלף ק"מ שהייתה בבעלותי ספייס 2006, מגיל 4 עד גיל 7 (שלה).

נמכרה אחרי בדיקה במכון ללא שום תקלה או בלאי למעט בולמי זעזועים שדרשו החלפה.

שימוש בנוזל קירור ייעודי הוא לא מחלה אלא מאפיין של המנוע, כמו שמנוע דיזל דורש סולר ולא בנזין. אין שום בעיה להשיג את הנוזל הזה במידה ואתה זקוק לו.

פורסם

אוקי בסדר אתם צודקים כולכם צודקים ואני טעיתי .

תמשיכו להיות כמו שלושת הקופים החכמים לא ראיתי לא שמעתי לא דיברתי

ולחשוב שספייס זה רכב אמין.

מי שלא מאמין שקרו לי התקלות שדיברתי מוזמן לעשות חיפוש על ההודעות שלי

כי משום מה אני מרגיש שבפורום הזה כל דבר צריך להוכיח .

* יש גם פורום של פיאט שאתם מוזמנים לראות שהתקלות

לא קרו רק לי אלא הן נפוצות .

פורסם

לא צריך להוכיח כלום, רק צריך לקחת בחשבון שמדובר באוטו מסוים ולא באיזה מידגם סטטיסטי. יכול להיות שלך יש מזל מחורבן עם האוטו, או שלזה שכותב על אמינות מופתית יש מזל לא נורמלי. ואפילו בפורום של פיאט יש לצערי פחות משתתפים מאשר בפורומים על כתות עתיקות בנפאל, כך שגם אם תמצא שם עוד אחד או שניים שכותבים על צרותיהם, תמצא למולם לפחות אותו מספר של אלו שלא. וכל השלושה או הארבעה האלו, גם הם עדיין לא מאפשרים הסקת מסקנות.

פורסם

מגבים רוקדים- 30-50 שקל? וגם ככה מחליפים פעם בשנה גם אם זה פיאט וגם אם זה מאזדה.

משאבת דלק עם חיים קצרים- אפשר להימנע אם מתדלקים שהוא מגיע לנורה כתומה ולא סוחטים לדלק את המיץ, הדלק מקרר את המשאבה, מאז שנדלקת הנורה הכתומה (למרות שבפועל נשאר עוד כ150 ק"מ לנסוע) צריך לתדלק.

מחשב הגה כוח שאוהב להתפגר- בסדר, מחלה חשמלית, כל רכב והמחלה שלו, יש כאלו שהבעיה נפתרה אצלהם ב60 שקל, יש כאלה שב300, יש כאלו (כמו אצלי) ב1000, ויש כאלו שרצו ישר למורשה ודחפו להם הגה חדש ב3000 שקל ומאז הבעיה הזו נהייתה כזה "סרט רע".

תקלה בכניסה לפעולה של המאוור במהירות 2- לא נתקלתי בזה באף ספייס שראיתי, בכל מקרה, כמה כבר עולה לסדר את זה? גרושים.

כבלי הצתה דפוקים .

כויל שאוהב להתאבד

לא נתקלתי באף אחד מהתקלות האלו, אבל הייתי מעוניין למען האמת לדעת כמה עלה לך לסדר אותם, רק בשביל ההוכחה שגם תקלות ברכב הזה נגמרות בגרושים.

שימוש בנוזל יעודי פארפלו כי אם לא הרכב עושה צרות (לדברי מומחי פיאט למיניהם)

וואו, זה כבר הגזמה וקמצנות לשמה! הנוזל הזה עולה גרושים ונותן הרבה שקט מכני, מה לעשות שהרכב רגיש? גם רכבים צרפתיים רגישים לנוזל קירור לא ייעודי. בשביל כמה? 60 שקל להתקמצן ולשים מים מהברז?

טויוטה המהוללת באמינותה, הוכיחה לעולם חד משמעית, ולא רק ל"מישהו שאני מכיר" שהגיר הרובוטי שלה כושל ועלות התיקון שלו יקרה מכל המחלות שציינת ביחד לגבי הפיאט, אבל למישהו זה מזיז? טויוטה עדיין מספר 1 באמינות.

אני מעדיף שהמגבים שלי ירקדו ושהגיר ישרוד :-)

בכל מקרה, אני כן מסכים אם הקביעה שהרכב הזה דורש תשומת לב טיפה יותר מרכב יפני, אבל לא בהגזמה כמו שנרשם (גם על פי ניסיון של מכרים בעלי רכב זהה), ואני כן מסכים שהתחזוקה המונעת הזו עולה גרושים לעומת רכב יפני, ככה שמסתכלים בסוף, אני משלם פחות בשוטף מבעלים של מאזדה באותו גיל.

אני ימשיך להמליץ, אבל להיזהר מהזבל שמסתובב בחוץ כי יש הרבה כזה.

פורסם

מבחינת חלקים וטיפולים, הELX יקרה משמעותית מה S וה SX.

אני מאמין שרוב הסטיגמות של פיאט מתחממות הגיעו ממים מהברז ברדיאטור.

היתה לי בעבר SX רובוטית 2004, רכב מעולה!

לפני שנה השתדרגתי לגרנדה 08 ידנית

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

הפנדה שלי מ2006 וחוץ משמן, פילטר ופלאגים של ההצתה לא הוחלף בה כלום. זה אותו מנוע כמו הספייס.

(עד שדפקתי את הרדיאטור בתאונה קטנה אבל הוא היה חי עוד המון המון זמן והיה שמה את הפראפלו המקורי מאז שהאוטו יצא מהמפעל בפולין) גם טיימינג, משאבת מים והכל מקורי עדיין ואין שום נזילה או בעיה.

בעיה יחידה - מנורה של הגה כוח דולקת כבר שנתיים אבל ההגה עובד כרגיל כל הזמן הזה.

מי שאומר שפיאט לא אמין לא יודע על מה הוא מדבר.

גם הפנדה שלי נוסעת בתנאים לא הכי קלים עם הרבה פעמים 4-5 נוסעים ולא נוהג כמו סבתא. (אבל 60 אלף ק"מ :lol:, ש30 מהם בשנתיים האחרונות)

אכן עגלה לא נורמלית אבל נוסע 140 חופשי, לא כמו מה שכותבים על אלטו ו107 שאנשים מפחדים לצאת איתם מהעיר :shock:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

כבלי הצתה דפוקים .

כויל שאוהב להתאבד

לא נתקלתי באף אחד מהתקלות האלו, אבל הייתי מעוניין למען האמת לדעת כמה עלה לך לסדר אותם, רק בשביל ההוכחה שגם תקלות ברכב הזה נגמרות בגרושים.

.

לא תיקנתי התייאשתי מהאוטו והוא נמכר היום .

מאחל לך שלא יהיו לך כלל בעיות באוטו ובחיים. סע בדרכים טובות, אני את הפונטו מכרתי היום מעל המחירון עם הבעיה

המסתורית של חוסר סחיבה בסלד גבוה, שמקורו כנראה או בממיר או במשהו שקשור למערכת הצתה :ok::beerchug: .

• תוכן חדש...