Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חברה מנקודת מבט המשתמש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, לא פעם פורסמו כאן פוסטים לגבי רכבי ליסינג והנהגים אליהם. על זלזול הזנחה וחוסר אכפתיות של האנשים שבאים בגישה של "לא שלי לא חבל". שיר "רכב חברה" של להקת אפליקציה מסכם את כל הסטיגמות ודעות (הרבה פעמים נכונות).

אני רוצה לשתף אותכם בחוויה שלי עם רכב חברה שאני נוהג בו, מנקודת מבט משתמש. אישית אני מאוד שומר על הרכב כאילו שהוא שלי ברמה שהוא לא נשתף פעם אחד במכונה, רק ידני. תמיד נותן לא קצת זמן להתחמם לפני נסיעה וכמוון לא נסיעות שטח /הובלות וכוי. לעומת זה חברת ליסינג מפגינה זלזול מוחלט וחוסר אכפתיות כלפי הרכוש ששייך לה.

רכב שאני נוהג בו שייך לחברת HERTZ, כבר בדקות הראשונות כשהורידו אותו מהגרר במעמד קבלת מפתח נשרט מכסה תא מטען על יד נציג החברה. שפשוט זרק את הדברים שלו על המכסה.

כל טיפול הפך להיות חוויה, פעם רכב חזר עם ק"מ מוגזם (250 במקום 100 בדרך כלל) כולו מכוסה שכבת עבק עפור/מלט מבפנים ועגבניות רקובות בתא מטען,מספר שריטות על גבי פח וגאנט אחד משופשף. כשנסעתי במיידי למשרד של הרץ אותו נציג שהביא לי את הרכב לפני חצי שעה כבר לא ידע כלום ומבחינתו רכב היה נקי.

טיפול הבאה נציג שלקח את הרכב עשה איתו תאונה ואחרי מספר חודשים אותו נציג שלקח את הרכב לטסט החזיר אותו עם שריטות בתמבון אחורי.

בעיות מכאניות שהופיעו כמו חופש בציריות , גיר (טיפטרוניק) שלא מוריד הילוכים במצב ידני, מזגן שבקושי עובד, לא זכו לתשומת ליבם של הרץ למרות בקשות חוזרות. אני נאלץ לפני כל טיפול לבדוק את הרכב לפני ואחרי , לסמן מסננים ולבדוק שמן כדי לוודא שבאמת עשוים טיפול. פלגים לא רצו להחליף גם אחרי 60K ק"מ. כששאלתי למה לא אז קיבלתי תשובה ממנהל מוסך שהחליט להתחכם כי "אין קשר בין פלגים לבעיות בגיר של הרכב". כך גם הצמיגים מבחינת תקינים למרות שעשו 63K ק"מ ועושים רעש בנסיעה.

בשורה תחתונה זה לא תמיד נהג הוא זה שאשם, חברות ליסינג תורמות לא מאט למצב הגרוע של רכבים. אם חברה מתייחסת בזלזול לרכוש אז גם הנהגים מתחילים לעשות את אותו הדבר.

פורסם

אני מהמשוגעים שלוקחים את הרכב לטיפול, אמנם במוסך שעובד עם הליסינג, ולכן התופעות האלו לא קורות

אפילו החליפו לי מסנן מזגן לפי בקשתי

פורסם
... תמיד נותן לא קצת זמן להתחמם לפני נסיעה וכמוון לא נסיעות שטח /הובלות וכוי...

איזה רכב יש לך, שאתה נותן לו להתחמם לפני הנסיעה?

אין צורך בחימום, כן תקפיד לא להעלות טורים לרמה גבוהה עד שנורת חום מנוע נמוך לא נכבת, אך אין הדבר אומר שצריך להמתין ולא לנסוע.

פורסם

תמיד יש את הפדאנטים שישמרו גם על רכב ליסינג או רכב בהשכרה.

נהנתי מליסינג לא מעט שנים והמכוניות תמיד נשמרו היטב לרבות פוליש ווקס, לחץ אוויר, שמן וטיפולים.

קרה שסיימתי תקופת ליסינג ונציג החברה שאל אם לא השתמשתי ברכב, כי הוא נראה חדש לרבות הריפודים.

בתקופה של עד קבלת רכב חדש שרכשתי, שכרתי מכונית למשך כחודש ומכיוון שאני רגיש לסימנים כאלה ואחרים, שמתי לב שהיא נוטפת שמן.

בתאכל'ס יכולתי להמשיך, אבל קפצתי לסוכנות ולמרות שהרכב יצא מטיפול טרם נמסר לי, בבדיקה אכן נתגלתה בעיה שיכלה להגמר רע..

בעיניין תחזוקת רכבי ליסינג אסור להוציא מהמשוואה את קציני הרכב. אחד כזה שמתפקד טוב ומבין מה הוא עושה אמור להיות שומר הסף כנגד תחזוקה פושעת, הן של הנהגים והן של חברות הליסינג.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מסכים עם הנאמר, גם בשלמה סיקסט התחזוקה דומה.

הרכב חזר מטיפולים (במוסכים שאינם מורשי יבואן אפילו) כשניראה כי כלל לא בוצע טיפול.

לגבי צמיגים אין בכלל מה לדבר, עושים טובה גדולה כשמחליפים צמיגים אחרי 60 אלף ק״מ,

וגם זה רק אם הם באמת גמורים לחלוטין. מנסים להקשות בנושא של החלפת צמיגים - בהזמנת

טיפול והחלפת צמיגים מבצעים רק את הטיפול (גם אותו לא בדיוק מבצעים - מתקנים רק תקלות)

ולא מחליפים צמיגים. המוסך ככסת״ח רושם על הטופס שיחרור בכתב יד לא ברור כי חייבים להחליף

צמיגים קידמיים. בפנייה לשלמה סיקסט נאמר כי יש לתאם שוב ליום אחר הגעת נציג לצורך החלפה.

לשאלה מדוע לא היה ניתן לבצע זאת ביום הטיפול, בעיקר כשהפנצ׳ריה נמצאת 800 מטר מהמוסך

נמסר כי אי אפשר וזהו ושלא חייבים לי הסברים. שירות מצויין במיטבו.

כמובן שבסוף נסעתי עצמאית לפנצ׳רייה והוחלפו הצמיגים הקידמיים בלבד. האחוריים לא הוחלפו

כי ״הם עדיין סבבה, הליסינג לא יאשרו לי החלפה שלהם״.

כל זה על קצה המזלג על השירות הנפלא שלהם (ועוד לא דיברתי על הרכב הקודם שחזר מטיפול עם

מכה בכנף, על כסף ודברים שנגנבו לי מהאוטו, על התחייבויות לזמנים שלא התקיימו וכו׳).

פורסם

מקרי קיצון יש לכאן ולכאן.

באופן כללי לחברת ליס יש אינטרס לשמור על הרכב, כיוון שהיא אחר כך מוכרת אותו.

אני לא מכיר שמזלזלים במתכוון ברכב, הרי גם הל' יתקע עם האוטו וזה סופר כאב ראש לחברה להתחיל להוציא חלופי עם נהג,

ואחר כך גם לא מרוצים מהשירות, וגם כפי שאמרתי, היא צריכה לגלגל אותו הלאה לאחר מכן.

תמיד אפשר ליפול על נהג אידיוט ש"קורע את הרכב", או מזלזל, אבל באופן כללי שי הקפדה הרבה יותר משהיתה פעם, לפחות בדוגמאות שאני מכיר אישית.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...