Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה שמעולם לא נסעת על דו גלגלי ,

(ולא , אופנים בלי גלגלי עזר לא נחשב )

מרכז הנתיב הוא החלק בעל האחיזה הגרועה , לשם מגיע כל טפטופי השמן, המים מהמזגן ועוד שיורדים מהרכבים הנוסעים....

אין צורך לנסוע על דו"ג, יש חוק, ואין שום סיבה שבעולם שבעל רשיון נהיגה א' יצטרך לנסוע לפי כל החוקים בעוד בעל רשיון נהיגה ב' לא, וכל זאת אך ורק בגלל שבעל רשיון נהיגה ב' רוכב על דו"ג.

הרי מבחינתי הכי קל לנסוע תמיד על השוליים, שם האחיזה מצוינת ושם מעולם לא טפטף שמן והאספלט כמו חדש גם לאחר שנים, אבל אני רכב, לי אסור.

בוא נתחיל כולנו לבחור מאיזה חוקים אנחנו מתעלמים, ככה בטוח יהיו פחות תאונות דרכים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין צורך לנסוע על דו"ג, יש חוק, ואין שום סיבה שבעולם שבעל רשיון נהיגה א' יצטרך לנסוע לפי כל החוקים בעוד בעל רשיון נהיגה ב' לא, וכל זאת אך ורק בגלל שבעל רשיון נהיגה ב' רוכב על דו"ג.

הרי מבחינתי הכי קל לנסוע תמיד על השוליים, שם האחיזה מצוינת ושם מעולם לא טפטף שמן והאספלט כמו חדש גם לאחר שנים, אבל אני רכב, לי אסור.

בוא נתחיל כולנו לבחור מאיזה חוקים אנחנו מתעלמים, ככה בטוח יהיו פחות תאונות דרכים.

אתה יודע מה , צודק.

הבעיה של רוכבי הדו גלגלי היא .... הרוכבים על 4

בתור דו"ג יש לך את האפשרויות הבאות :

1. לנסוע במרכז הנתיב, ואז לעוף על כתמי שמן או מים שהרכבים משאירים

2. לנסוע בצד הנתיב , שם אין כתמי שמן , אבל להסתכן בכך שהנהג אחריך יחליט שלא מגיע לך נתיב שלם ויזרוק אותך מהנתיב , הוא פשוט יצמד אליך כאילו אתה משתחל וינסע במקביל אליך...

3. לנסוע בשולים (שם יש הרבה פעמים פסולת, שיירי צמיגים של משאיות וכד' ) איזה כיף

4. לנסוע קצת יותר מהר מהתנועה מסביבך בכדי שלא יוכלו לפגוע בך, להעיף אותך וכד' (מה שמכריח אותך להשתחל מדי פעם )

גילוי נאות: אני לא רוכב כרגע על דו"ג אלא נוסע על רכב כבר מספר שנים, בעברי רכבתי לא מעט שנים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אתה יודע מה , צודק.

הבעיה של רוכבי הדו גלגלי היא .... הרוכבים על 4

בתור דו"ג יש לך את האפשרויות הבאות :

1. לנסוע במרכז הנתיב, ואז לעוף על כתמי שמן או מים שהרכבים משאירים

2. לנסוע בצד הנתיב , שם אין כתמי שמן , אבל להסתכן בכך שהנהג אחריך יחליט שלא מגיע לך נתיב שלם ויזרוק אותך מהנתיב , הוא פשוט יצמד אליך כאילו אתה משתחל וינסע במקביל אליך...

3. לנסוע בשולים (שם יש הרבה פעמים פסולת, שיירי צמיגים של משאיות וכד' ) איזה כיף

4. לנסוע קצת יותר מהר מהתנועה מסביבך בכדי שלא יוכלו לפגוע בך, להעיף אותך וכד' (מה שמכריח אותך להשתחל מדי פעם )

גילוי נאות: אני לא רוכב כרגע על דו"ג אלא נוסע על רכב כבר מספר שנים, בעברי רכבתי לא מעט שנים.

ואולי המסקנה מכל זה היא שאין דרך לרכב על דו"ג בהתאם לחוק.

מכיוון שאנחנו מכירים את המחוקק הישראלי, ויוזמות בסגנון של בדיקות תקופתיות לאספלט לא יצלחו, הפתרון הישראלי והפשוט הוא שדו"ג לא יהיה חוקי וזהו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הנהג של הפיג'ו לא היה אמור לשמור מרחק?

הוא התדרדר בערך מטר שלם אחורה.

כמה מרחק אתה חושב שצריך לשמור בעמידה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעמידה מטר זה המון, זה מרחק עצום בשביל עמידה.

אפילו אחרי שעברתי לידני לא מזמן אחרי כ-8 שנות נהיגה על אוטומט לא התדרדרתי אחורה מטר, ואצלי אין Hill Hold או שום דבר מתוחכם.

יותר מזה לא ראיתי מעולם מישהו שמתדרדר אחורה מטר אפילו עם גיר ידני, לא באיזור ת"א ולא באיזור ירושלים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואולי המסקנה מכל זה היא שאין דרך לרכב על דו"ג בהתאם לחוק.

מכיוון שאנחנו מכירים את המחוקק הישראלי, ויוזמות בסגנון של בדיקות תקופתיות לאספלט לא יצלחו, הפתרון הישראלי והפשוט הוא שדו"ג לא יהיה חוקי וזהו.

אני מאוד מקווה שלא התכוונת למה שכתבת כאן.

אופנוען

פורסם
מטר זה המון? :roll:

כן, מטר זה המון למרחק בזמן עמידה ברמזור או בפקק, זה יותר מ-20% מאורך הרכב עצמו (משפחתית ממוצעת היא מתחת ל-4.5 מ')

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני מאוד מקווה שלא התכוונת למה שכתבת כאן.

חשבתי שהציניות מסריחה למרחקים מהמשפט הזה.

אבל אני בהחלט התכוונתי לזה שרוכבי דו"ג לא יכולים, רק בגלל היותם רוכבי דו"ג, להמציא לעצמם חוקים משלהם ולהתעלם מכל חוק שהם רוצים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז בוא ותציע משהו במקום לקטר לשווא?

אולי אתה מעדיף ש100,000 דו"גים יהפכו למכוניות? או לפחות יסעו כמו מכוניות? נראה איך תראה הנסיעה שלך בת"א אז...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
חשבתי שהציניות מסריחה למרחקים מהמשפט הזה.

אבל אני בהחלט התכוונתי לזה שרוכבי דו"ג לא יכולים, רק בגלל היותם רוכבי דו"ג, להמציא לעצמם חוקים משלהם ולהתעלם מכל חוק שהם רוצים.

אני אתן לך דוגמא מעולם אחר,

נניח שאתה ילד כאפות , ברוב הפעמים שאתה נכנס בשער של בית הספר אתה מקבל כאפות מהעוברים והשבים,

הטיפוס על הגדרות נוגד את התקנון הבית ספרי , וכל פעם שאתה מטפס, במידה ותופס אותך מורה, אתה מקבל עונש סימלי מבחינתך

(למשל להשאר בספריה עוד שעה , אבל כאמור אתה ילד כאפות ואוהב להשאר בספריה ) , אבל המורים בבית הספר עצלנים, ולא אוהבים להסתובב הרבה בחצר, מעדיפים לשתות קפה עם סופגניה בחדר מורים. כך שהסיכוי שתתפס הוא קטן.

מה תעשה ?

תטפס על הגדר ? ותסתכן בעונש קטן בסיכוי נמוך?

תכנס דרך שער בית הספר ? ותסתכן במכות בסיכוי גבוה ?

ואל תגיד אני אגיד להנהלה , כי הם לא עושים כלום.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אז בוא ותציע משהו במקום לקטר לשווא?

אולי אתה מעדיף ש100,000 דו"גים יהפכו למכוניות? או לפחות יסעו כמו מכוניות? נראה איך תראה הנסיעה שלך בת"א אז...

הצעתי, לנסוע כחוק במרכז הנתיב, או שזה לא היה ברור מההודעה:

וזו חברים עוד סיבה למה דו"ג אינו אמור להשתחל בין מכוניות אלא לנסוע במרכז הנתיב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני אתן לך דוגמא מעולם אחר,

נניח שאתה ילד כאפות , ברוב הפעמים שאתה נכנס בשער של בית הספר אתה מקבל כאפות מהעוברים והשבים,

הטיפוס על הגדרות נוגד את התקנון הבית ספרי , וכל פעם שאתה מטפס, במידה ותופס אותך מורה, אתה מקבל עונש סימלי מבחינתך

(למשל להשאר בספריה עוד שעה , אבל כאמור אתה ילד כאפות ואוהב להשאר בספריה ) , אבל המורים בבית הספר עצלנים, ולא אוהבים להסתובב הרבה בחצר, מעדיפים לשתות קפה עם סופגניה בחדר מורים. כך שהסיכוי שתתפס הוא קטן.

מה תעשה ?

תטפס על הגדר ? ותסתכן בעונש קטן בסיכוי נמוך?

תכנס דרך שער בית הספר ? ותסתכן במכות בסיכוי גבוה ?

ואל תגיד אני אגיד להנהלה , כי הם לא עושים כלום.

השוואה לא רלוונטית לחלוטין, הכביש הוא לא בית ספר.

יש תקנות תעבורה, לפי מה שאתה אומר כל רוכבי הדו"ג בארץ מסכימים איתך, למה לא לפנות לקובעי התקנות (משרד התחבורה), שיבצעו בדיקה וניסוח תקנות חדשות?

אני אגלה לך למה - כי מה שאמרתי בציניות, זו האמת, יעדיפו לאסור כליל את הדו"ג מאשר לבצע רפורמה מקיפה.

ואם כבר יבדקו את הטענות עלולים לגלות ש"כתמי שמן" ו"שלוליות מים ממזגנים" לא באמת נמצאות במרכז הנתיבים.

ועוד גילוי קטן - כי על הסיכוי הקטן שיחליטו כן לבדוק ולעשות רפורמה, יתחילו קודם לבדוק מה עושים רוכבי דו"ג בחו"ל במדינות שבהן יש פחות תאונות של דו"ג מאשר בישראל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...