Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוודאי שיקרה

דמיין מצב זה:

אתה מגיע מכיוון מסוים למעגל בעל שני נתיבים ו-4 יציאות/כניסות, ברצונך לצאת ביציאה השנייה ולכן אתה נותן זכות קדימה לשני הנתיבים במעגל, נכנס לנתיב הפנימי כחוק.

ביציאה הראשונה נכנס רכב הרוצה לצאת ביציאה השנייה (עבורו), והוא נכנס לנתיב החיצוני (חוקי לחלוטין).

הגיעה היציאה השנייה, אתה רוצה לצאת אך נמצא בנתיב הפנימי, הוא רוצה להמשיך במעגל ונמצא בנתיב החיצוני, עליך להיכנס לנתיבו בדרכך החוצה ולכן עליך לתת לו זכות קדימה, הוא נמצא בנתיב ולכן עליך לעצור באמצע הכיכר (לפי שיטתך) ולתת לו לעבור ורק אז לצאת מהמעגל.

אם הוא נכנס לפינך, הוא גם יצא לפניך.

נכון,ואולי יש מצבים כאלה , ויהיה מצבים שגם שבכלל לא יתנו לך זכות לא משנה באיזה נתיב תהיה.

פשוט צריך להיזהר ולהסתכל במראות , כי אם המצב הוא שאין תקנה ברורה לאיך פועלים בכיכר כזה, אז אנחנו בבעיה.

http://www.lawguide.co.il/forum/print.asp?f=24&m=102692

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא לא נכנס לפניך אלא אחריך (יציאה אחת אחריך ליתר דיוק) ויוצא יציאה אחת אחריך.

התקנות נועדו לתת מענה למצבים בהם שומרים על יתר החוקים, התקנות לא כל כך מתחשבות במצבים בהם מישהו החליט לא לתת לך זכות קדימה או שאסטרואיד נחת בדיוק לפני הרכב שלך.

בלינק שנתת הבחור נכנס למעגל תנועה לנתיב הלא נכון, מהנתיב החיצוני לא ניתן לצאת ביציאה השלישית, והנהג השני לא נתן לו זכות קדימה (כאמור חצה את הנתיב שלו בדרכו החוצה מהמעגל - בדיוק מה שאמרתי) ולכן לשניהם יש אשמה במקרה

לעומת זאת שים לב שאם שומרים על הכללים שכתבתי לא יכולה להתרחש תאונה "סתם כך" בגלל תנועה שוטפת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הוא לא נכנס לפניך אלא אחריך (יציאה אחת אחריך ליתר דיוק) ויוצא יציאה אחת אחריך.

התקנות נועדו לתת מענה למצבים בהם שומרים על יתר החוקים, התקנות לא כל כך מתחשבות במצבים בהם מישהו החליט לא לתת לך זכות קדימה או שאסטרואיד נחת בדיוק לפני הרכב שלך.

בלינק שנתת הבחור נכנס למעגל תנועה לנתיב הלא נכון, מהנתיב החיצוני לא ניתן לצאת ביציאה השלישית, והנהג השני לא נתן לו זכות קדימה (כאמור חצה את הנתיב שלו בדרכו החוצה מהמעגל - בדיוק מה שאמרתי) ולכן לשניהם יש אשמה במקרה

לעומת זאת שים לב שאם שומרים על הכללים שכתבתי לא יכולה להתרחש תאונה "סתם כך" בגלל תנועה שוטפת

מצטער, אך אני לא מבין אותך ונראה לי שגם אתה לא כל כך הבנת אותי.

בלינק שנתת העו"ד טוען מה שאני טענתי, שאתה נכנס לנתיב השמאלי ויוצא לנתיב השמאלי (סוג של חיתוך נתיב)

אני מצטט אותו "אך אם קיימים 2 נתיבים אחרי היציאה ניתן לפנות ימינה מהנתיב השמאלי בככר לנתיב השמאלי ביציאה."

פורסם

א. לא הייתי מסתמך על מה שהוא כתב.

ב. ה"אופציה" הזאת לפנות ימינה מהנתיב השמאלי נשמעת תמוהה לחלוטין, ולכל הפחות נשמעת מנוגדת לכמה וכמה תקנות תעבורה.

ג. מעניין אם תשמע לעצותיו ותקבל דו"ח בעל כמה וכמה סעיפים, הוא זה שייצג אותך בבית המשפט.

ד. לפי דבריו הוא בכלל מאפשר לך לעצור באמצע מעגל התנועה ולתת זכות קדימה לרכב בנתיב החיצוני עד שיתפנה הנתיב החיצוני!

ה. אני לא בטוח שהוא מבין את מלוא המשמעות של דבריו.

ו. הוא לא התייחס בכלל לכך שפותח השרשור שם נכנס למעגל תנועה ולנתיב שאינו מיועד ליציאה בה רצה לצאת, לא סתם יש סימונים על הכביש המסמנים לאן כל נתיב מגיע. (מדובר כמובן על תמרורים 813)

לצורך העניין ציירתי את אחד המקרים הכי בעייתיים

תסלחו לי על חוסר כישורי הציור שלי זה מעולם לא היה צד חזק אצלי.

2_lane_roundabout.jpg

כיוון התנועה הוא כמובן לפי החצים, שני הרכבים נוסעים כחוק

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
א. לא הייתי מסתמך על מה שהוא כתב.

ב. ה"אופציה" הזאת לפנות ימינה מהנתיב השמאלי נשמעת תמוהה לחלוטין, ולכל הפחות נשמעת מנוגדת לכמה וכמה תקנות תעבורה.

ג. מעניין אם תשמע לעצותיו ותקבל דו"ח בעל כמה וכמה סעיפים, הוא זה שייצג אותך בבית המשפט.

ד. לפי דבריו הוא בכלל מאפשר לך לעצור באמצע מעגל התנועה ולתת זכות קדימה לרכב בנתיב החיצוני עד שיתפנה הנתיב החיצוני!

ה. אני לא בטוח שהוא מבין את מלוא המשמעות של דבריו.

ו. הוא לא התייחס בכלל לכך שפותח השרשור שם נכנס למעגל תנועה ולנתיב שאינו מיועד ליציאה בה רצה לצאת, לא סתם יש סימונים על הכביש המסמנים לאן כל נתיב מגיע. (מדובר כמובן על תמרורים 813)

לצורך העניין ציירתי את אחד המקרים הכי בעייתיים

תסלחו לי על חוסר כישורי הציור שלי זה מעולם לא היה צד חזק אצלי.

2_lane_roundabout.jpg

כיוון התנועה הוא כמובן לפי החצים, שני הרכבים נוסעים כחוק

תראה את הסרטון הזה ותגיד לי מה אתה חושב,

פורסם

התשובה הנכונה היא שכולכם צודקים, תלוי במקרה ובעיקר בקוטר הכיכר, קחו 3 כיכרות לדוגמא:

* כיכר המדינה בתל אביב - כיכר בקוטר פנים של כ-200 מטרים עם שני נתיבים וחניות.

* כיכר קוגל בחולון - כיכר בקוטר פנים של כ-20 מטרים עם שלושה נתיבים.

* כיכר בקריית אונו ליד קניון קריית אונו, דרך לוי אשכול פינת רחוב התאנה (לא יודע אם יש לה שם) - כיכר בקוטר פנים של כ-2 מטרים עם שני נתיבים.

בכיכר המדינה ברור שצריך לצאת מהכיכר רק מהנתיב הימני כי הקוטר גדול ויש הרבה זמן לעבור נתיבים בתוך הכיכר.

בכיכר קריית אונו מסומן בתמרורים, מי שנכנס מהנתיב הימני החיצוני יוצא גם מהנתיב הימני החיצוני ומי שנכנס מהנתיב השמאלי הפנימי יוצא גם מהנתיב השמאלי הפנימי, קוטר הכיכר כל כך קטן וברור שאין בכלל אפשרות לעבור נתיבים במרחק כל כך קטן.

בכיכר קוגל בחולון מסומן על הכביש שנסיעה ישר אפשרית מהנתיב הימני החיצוני או מהנתיב האמצעי ונסיעה שמאלה אפשרית מהנתיב השמאלי הפנימי או מהנתיב האמצעי, אסור להמשיך ישר למי שנכנס בנתיב השמאלי הפנימי! הבעיה נשארת לגבי מי שמגיע בנתיב האמצעי, הוא נמצא בכיכר ולכן יש לו זכות קדימה על פני רכב שמגיע מימין בנתיב הימני. במקרה שהכיכר היתה יותר גדולה זה לא בהכרח נכון והוא צריך לאותת ולעבור נתיב.

סיכום: אין מה להתבלבל, צריך לנסוע לפי התמרורים והסימונים על הכביש. קוטר הכיכר הוא שקובע איך מסמנים את התמרור לפי ההגיון.

• תוכן חדש...